مقاله عدالت

کافی نت یاس دنلود مقاله و تحقیق و پروژه و پاورپوینت

مقاله عدالت به صورت فایل word   ( ورد ) و قابل ویرایش می باشد . که دارای ۱۷ صفحه بوده و جهت دریافت و دانلود متن و فایل کامل آن می توانید بر روی گزینه خرید انتهای متن کلیک نمایید و پس از وارد نموده اطلاعات و آدرس ایمیل خود قادر به پرداخت آنلاین و دریافت آنی متن کامل و فایل ورد مقاله و پروژه مربوطه باشید . همچنین لینک دانلود تحقیق مربوطه همان لحظه به آدرس ایمیل شما ارسال می گردد.

پی نوشت ها:

۱ – نهج البلاغه، حکمت ۲۲۴٫/ ۲ – نهج البلاغه، ترجمه عبدالحمید آیتی، خطبه ۲۲۸، ص ۵۴۹٫/ ۳ – نهج البلاغه، ترجمه عبدالحمید آیتی، خطبه ۲۲۷٫/ ۴ – نهج البلاغه، همان خطبه ۲۲۷، ص ۵۶۷٫/ ۵ – همان، ص ۵۶۷٫/ ۶ – همان، خطبه، ۸۲، ص ۱۶۱٫/ ۷- همان، حکمت ۱۸۶٫/ ۸ – خطبه ۱۷۶٫/ ۹ – عف العقول، از سخنان حضرت علی، مدیت ۵۷٫/ ۱۰ – شرح غرر الحکم، ج ۶ ص ۲۳۶٫/۱۱ – همان، ج ۴، ص ۴۱٫/۱۲ – غرر الحکم، ج ۵، ص ۲۵، ج ۱، ص ۳۲۱ و ج ۴، ص ۱۰٫/۱۳ – حکمت ۴۳۷! عدل هر چیزی را در جای خودش قرار می دهد و بخشش آنها را از جای خود بیرون می کند. عدل همه افراد را در بر می گیرد وجود افراد خاصی را بهره مند سازد پس عدل شریف و برتر است. / ۱۴ – نهج البلاغه خطبه ۳٫/۱۵ – نهج البلاغه، حکمت ۲۳۱٫/۱۶ – نهج البلاغه، نامه ۵۳٫/۱۷ – نهج البلاغه، نامه ۵۳/۱۸ – نهج البلاغه، نامه ۵٫/۱۹ – نهج البلاغه حکمت ۱۲۴۱٫/۲۰ – نهج البلاغه، خطبه ۸۷٫/۲۱ – همان، خطبه ۳٫ /۲۲ – همان، خطبه ۶۶٫/۲۳ – همان‎/?? – نهج البلاغه، حکمت ۲۶۲٫/۲۵ – غرر الحکم، ۲۵۶٫/۲۶ – نهج البلاغه، نامه ۵۲٫/۲۷ – نهج البلاغه، نامه ۵۱٫/۲۸ – نهج البلاغه، خطبه ۳۰۹٫/۲۹ – نهج البلاغه، حکمت ۴۴۱٫ /۳۰ – خطبه ۲۱۶٫/۳۱/- نهج البلاغه، خطبه ۱۶۴٫/ ۳۲ – نهج البلاغه، خطبه ۲۱۶٫

فهرست مطالب

عدالت ۱
حکومت، امانتی الهی ۹
حاکمان نالایق ۹
عدالت، هدف نهایی سیاست ۱۰
پیوند دین و سیاست ۱۰
موقعیت حساس رهبری ۱۱
اخلاق و سیاست ۱۱
حاکمیت انسان‏های شایسته ۱۲
ویژگی‏های مهم کارگزاران ۱۲
پی نوشت ها: ۱۴

چکیده

عدالت از پیچیده ترین موضوعاتی است که اندیشه بشری درباره آن به تامل و تفکر پرداخته است. پیچیدگی نظری عدالت از یک سو، و دشواری بسیار آن در تحقق عملی از سوی دیگر، عدالت را هم به مفهومی بسیار بغرنج تبدیل کرده است و هم دغدغه ای دائمی و بزرگ برای تمامی بشریت بوده است.

در اندیشه های مکتوب و غیر مکتوب موجود در ادبیات عربی و اسلامی هم اولین کسی که به موضوع عدالت نگاه ژرفی داشته حضرت علی (ع) است.
حضرت علی (ع) هم به پیچیدگی عدالت واقف است و هم به اهمیت آن. درباره پیچیدگی عدالت عبارتی دارد که عصاره تمام نزاعها درباره عدالت است. ایشان می فرمایند: العدل، اوسع الاشیاء فی التواصف واضعیتها فی التاصف یعنی عدل در مقام توصیف بسیار فراخ است، در حالی که در مقام عمل، بسیار تنگ و دشواری این بیان موجز، تبیین از پیچیدگی عدالت است.

امیرمؤمنان علی علیه‏السلام معتقد است برای ایجاد نظم و نظام اجتماعی، وجود حکومت ضروری است و این نهاد سیاسی، ابزاری برای امنیت بخشی اجتماعی به شمار می‏آید.

در سیره عملی و نظری امیرمؤمنان علیه‏السلام ،عدالت، پایه و هدف نهایی حکومت و سیاست است و بدون آن، حکومت، معنا و مفهوم واقعی خود را نخواهد یافت. از نگاه پیشوای عدالت، هیچ ارزشی ازعدل و حق ارزشمندتر و زیباتر نیست، و هیچ حاکمی، بدکارتر از زمامداری که عدالت را پایمال می‏کند و حق را نادیده می‏گیرد، وجود ندارد.

واژه های کلیدی: عدالت، حضرت علی (ع)، حکومت، سیاست

عدالت

عدالت از پیچیده ترین موضوعاتی است که اندیشه بشری درباره آن به تامل و تفکر پرداخته است. پیچیدگی نظری عدالت از یک سو، و دشواری بسیار آن در تحقق عملی از سوی دیگر، عدالت را هم به مفهومی بسیار بغرنج تبدیل کرده است و هم دغدغه ای دائمی و بزرگ برای تمامی بشریت بوده است. شاید در مورد هیچ موضوعی به اندازه عدالت بحث و بررسی نشده است، و شاید بتوان گفت که هیچ موضوعی به اندازه عدالت موضوع اختلاف نظر نیست و تحقق آن در مقام عمل از این هم بغرنج تر است. در اندیشه های مکتوب و غیر مکتوب موجود در ادبیات عربی و اسلامی هم اولین کسی که به موضوع عدالت نگاه ژرفی داشته حضرت علی (ع) است.
حضرت علی (ع) هم به پیچیدگی عدالت واقف است و هم به اهمیت آن. درباره پیچیدگی عدالت عبارتی دارد که عصاره تمام نزاعها درباره عدالت است. ایشان می فرمایند: العدل، اوسع الاشیاء فی التواصف واضعیتها فی التاصف یعنی عدل در مقام توصیف بسیار فراخ است، در حالی که در مقام عمل، بسیار تنگ و دشواری این بیان موجز، تبیین از پیچیدگی عدالت است. شاید راز این پیچیدگی و دشواری تحقق عدالت در عمل هم این است که انسانها عدالت را بیشتر بر اساس تمایلات درونی خود و به طور عمده بر اساس منافع خود آن را توصیف می کنند. اما پیچیدگی درک عدالت و تحقق عملی آن مانع از تلاش برای رسیدن به آن نیست، چرا که حضرت علی (ع) معتقد است که به هر حال عرصه عدالت برای همگان عرصه فراختری از عرصه سمتگری است و در این نکته بسیار مهمی است. حضرت علی (ع) می فرمایند که در عدل وسعت و گشایش است و کسی که اجرای عدالت او را در تنگنا قرار می دهد، ظلم و ستم بر او تنگ تر خواهد آمد! این حکم به چه دلیل است و چرا حضرت علی (ع) چنین اعتقادی را مطرح می کند این بیان معنای عمیقی دارد و آن اینکه هر کس در پناه عدل احساس امنیت نکند، هرگز در دامان ظلم احساس آرامش نخواهد کرد.

15,000 ریال – خرید

مقاله و پروژه و تحقیق ها به صورت فایل ورد و قابل دانلود می باشند و شما به محض پرداخت آنلاین مبلغ همان لحظه قادر به دریافت فایل خواهید بود. این عملیات کاملاً خودکار بوده و توسط سیستم انجام می پذیرد. ضمنا همان لحظه لینک دانلود به ایمیل شما ارسال می گردد.

 جهت پرداخت مبلغ شما به درگاه پرداخت یکی از بانک ها منتقل خواهید شد، برای پرداخت آنلاین از درگاه بانک این بانک ها، حتماً نیاز نیست که شما شماره کارت همان بانک را داشته باشید و بلکه شما میتوانید از طریق همه کارت های عضو شبکه بانکی، مبلغ  را پرداخت نمایید

مطالب پیشنهادی:
  • مقاله عوامل موثر بر عدالت سازمانی
  • مقاله ساختار سازمانی و عدالت سازمانی
  • مقاله عدالت اجتماعی از منظر نهج البلاغه
  • مقاله دیدگاه های عدالت
  • مقاله نقش تشکیل حکومت در نظام سیاسی اسلام
  • برچسب ها : , , , , ,
    برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

    به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید

    جستجو پیشرفته

    دسته‌ها

    آخرین بروز رسانی

      پنج شنبه, ۲۰ اردیبهشت , ۱۴۰۳
    اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
    wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط digitaliran.ir صورت گرفته است
    تمامی حقوق برایhttp://cofenetyas.comمحفوظ می باشد.