مقاله تحقیقات بازاریابی

کافی نت یاس دنلود مقاله و تحقیق و پروژه و پاورپوینت

عنوان

مقاله تحقیقات بازاریابی

تعداد صفحات:۲۳

نوع فایل : ورد و قابل ویرایش

چکیده

تحقیقات بازاریابی نخستین گام در راه کشف و شناسایی بازار است و در نتیجه زیربنای مدیریت سازی نهایی است که برنامه کار خود را با توجه به نیازها و خواسته های بازار تنظیم می کنند.

تحقیقات بازاریابی اغلب به عنوان ابزار بازاریابان جهت اتخاذ تصمیم بهتر مطرح می گردد. به فرآیندی اطلاق می شود که طی آن اطلاعات از بازار دریافت، تحلیل وانتشار می یابند از این رو می تواند در تطابق و هماهنگی سازمان با محیط تجاری نقش به سزایی را ایفا

نماید. به واقع سازمانهایی که بدون جمع آوری اطلاعاتپیرامون مشتریان، رقبا و همچنین توانایی و قابلیت های خود اقدام به تولید محصولات نمایند، همچون نابینایی هستند که می کوشند به دشمن تیغ بر کشد.

تحقیقات بازاریابی یکی از مهم ترین جنبه های بازاریابی است که اطلاعات ارزشمندی را برای یک شرکت فراهم و کلیه فعالیتهای بازاریابی آن را هدایت می کند ( دهدشتی و بحرینی زاده ، ۱۳۹۰).

همچنین یکی از وسایلی که موجبات تصمیمات سازنده و درست مدیران بازاریابی می شود، تحقیقات بازاریابی است . در سالهای اخیر ، پیدایش روشهای جدید برای انجام تحقیقات بازاریابی ، ارزش و اهمیت آن را بیش از هر زمان نشان داده است (روستا و همکاران،۱۳۷۴).

تحقیقات بازاریابی همواره فرآیندی است که مدیران با دیده شک به آن می نگرند و به کاربردی بودن آن به دیده تردید نگریسته شده است. این در حالی است که تمامی مدیران خواستار حرکت سازمان در جهت بازار و پاسخگویی به نیازها و خواسته های بازار می باشد.

 

 واژه های کلیدی: تحقیقات بازاریابی، وظایف تحقیقات بازاریابی، طبقه بندی تحقیقات بازاریابی ، فرآیند تحقیقات بازاریابی، سازمان تحقیقات بازاریابی، خطاهای احتمالی در تحقیقات بازاریابی

فهرست مطالب

چکیده ۴
مقدمه ۶
تعریف تحقیقات بازاریابی ۹
وظایف تحقیقات بازاریابی ۱۰
طبقه بندی تحقیقات بازاریابی ۱۲
شیوه های تحقیقات بازاریابی ۱۳
فرآیند تحقیقات بازاریابی ۱۴
تاثیر اینترنت بر تحقیقات بازاریابی ۱۵
سازمان تحقیقات بازاریابی ۱۷
خطاهای احتمالی در تحقیقات بازاریابی ۱۷
نتیجه گیری ۱۹
منابع ۲۰

 منابع

۱-دهدشتی شاهرخ ،زهره و بحرینی زاده ،منیژه ، تحقیقات بازاریابی، سازمان مطالعه و تدوین کتب علوم انسانی دانشگاه ها (سمت) ، ۱۳۹۰

۲٫روستا ، احمد و ونوس، داور و ابراهیمی ، عبدالحمید ، تحقیقات بازاریابی (نگرشی کاربردی ) ،انتشارات سازمان مطالعه و تدوین کتب علوم انسانی دانشگاه ها (سمت) ، ۱۳۷۴ .

۳٫کاتلر، مدیریت بازاریابی، ترجمه بهمن فروزنده، نشر آتروپات، تهران، ۱۳۸۳

۴٫نجفی سیاهرودی، مهدی، (۱۳۸۷)، “بررسی تاثیر تحقیقات بازاریابی بر عملکرد از طریق فرهنگ بازارگرایی در آژانس‌های مسافرتی شهرستان مشهد”، پایان‌نامه کارشناسی ارشد، دانشگاه فردوسی مشهد.

.۱Javalgi G, R. Martin, L, C. Young B, R. (2006). “Marketing research, market orientation and customer relationship management: a framework and implication for service providers”. The Journal of Services Marketing

.۲Cadogan, J.W. Diamantopoulos, A. and Siguaw, J.A. (2002), “Export Market-Oriented Activities: Their Antecedents and Performance Consequences”, Journal of International Business Studies, Vol. 33(3), pp. 615-626.

.۳Cadogan, J.W. Sundqvist, S. Salmincn, R.T. and Puumalaincn, K. (2002), “Market-Oriented Behavior Comparing Service with Product Exporters”, European Journal of Marketing, Vol.36 No 9/10, pp. 1076-1102.

.۴Malhotra And birk ( 2000),“ Marketing Research: European Edition: An Applied Orientation: European Edition ( Prentice Hall international editions).

۵٫Zikmund W.G. (2003), “Exploring Marketing Research”, Thompson-South Western, Orlando. Florida

.۶Friedman .L.( 1994), A Comparison of Vertical and Horizontal Rating Scales, IVIid Atlantic Journal of Business. Vol. 30, pp. 107-111

.۷KinnearT.C. and Taylor J.R. ^987), Marketing Research: An Applied Approach,3rd ed, McGraw-Hill, New York.

.۸Cravens and N. Piercy (2003), Strategic Marketing, 7th ed., Irwin/McGraw-Hill, Inc.

۹٫Smali A.C. (1996), Information-Driven Marketing Decisions: Development of Strategic Information Systems, Quorum Books, Westport, Connecticut, London Sasser,W.E.Jr,Olsen,R.P.and

 مقدمه

اهمیت تحقیقات بازاریابی به عنوان یک فعالیت ضروری در ادبیات بازاریابی به تفصیل بیان گردیده است. برای مثال،تحقیقات بازاریابی شامل سه وظیفه توصیفی ، تشخیصی و پیش بینی می باشد که وظیفه توصیفی شامل جمع آوری و ارئه حقایق است . نقش دوم ، وظیفه تشخیصی است که براساس داده ها یا اعمال توصیف می گردند و نقش نهایی تحقیقات نقش پیش بینی کنندگی آن است . اهمیت این موضوع در شناسایی و حل مسائل مربوط به کیفیت و رضایت مشتری نیز یافت می شود. از سویی دیگر افزایش روزافزون محصولات و نام و نشان تجاری نیاز به تحقیقات بازاریابی را بیشتر کرده است که این تنوع خود ناشی از تحقیقات بازاریابی است.

تحقیقات بازاریابی دو هدف اساسی را بر عهده دارد: ۱) تهیه اطلاعات مربوط به تقاضا برای سازمانهای تولیدی یا خدماتی ۲) انعکاس نظریات ، دیدگاه ها و نیازهای مصرف کنندگان.

تحقیقات بازاریابی مدرن در محیط رقابتی کنونی شیوه های جدید مبتنی بر فناوری اطلاعات را برای ارتباط بیشتر با مشتریان ارائه داده که فرآیند مبادلات میان عرضه کنندگان و مشتریان آنها را متحول ساخته است.تحقیقات بازاریابی در بازارهای اشباع شده از اهمیت خاصی برخوردار است. در این بازارها شرکتها ناچارند برای دستیابی به سهم بازار رقابت، محصولات جدید را به بازار های جدید عرضه کنند. تحقیقات بازاریابی، ماهیت تقاضا ، رقابت و پدیده های تغییر در بازار را گزارش می کند .از این رو تحقیقات بازاریابی نه فقط برای ورود سازمانها به بازارهای جدید بلکه برای تصمیم گیریهای جدیدی که در خصوص بازارهای فعلی باید اتخاذ شود مورد نیاز است (دهدشتی و بحرینی زاده ، ۱۳۹۰). شایان ذکر است که اغلب سازمان ها برای فروش محصولات و عرضه خدمات خود در کشورهای پیشرفته از تحقیقات بازاریابی استفاده می کنند و به همین دلیل ، باید بیش از پیش به نقش و ماهیت تحقیقات بازاریابی توجه شود . نمونه های بی شماری از تحقیقات بازاریابی در شرکتهای امریکایی ، اروپایی و ژاپنی وجود دارد که می توان از آنها به عنوان الگوهای خوبی برای شرکتهای ایرانی استفاده کرد . طبق تحقیق انجام شده ، حدود ۷۰۰ شرکت آمریکایی طی یک سال بیش از ۵۰۰ میلیون دلار صرف تحقیقات بازاریابی کرده اند و تحقیقات بازاریابی در سراسر جهان به ویژه در کشورهای پیشرفته و صنعتی در حال رشد است (روستا و همکاران ، ۱۳۷۴).  استفاده از تحقیقات بازاریابی می تواند ریسک و عدم اطمینان موجود در تصمیم گیری را کاهش دهد و بنابراین شانس موفقیت تصمیم گیری را افزایش دهد (مالهاترا[۱] ۲۰۰۴، زیکموند[۲]، ۲۰۰۳).همزمان با ورود به عصر جدید، تحقیقات بازاریابی بیشتر و بیشتر برای شرکت هایی که با رقابت شدید روبرو هستند اهمیت می یابد (بارنارد، ۱۹۹۹).

دو دلیل عمده برای رشد مستمر تحقیقات بازاریابی ذکر می گردد. در ابتدا، سرعت تجارت بواسطه وجود و عرضه کامپیوترها، تکنولوژی دیجیتال و وسائل ارتباطی افزایش یافته است. استدلال دوم آن که رشد مستمرتحقیقات بازاریابی ، اصول صحیح برای عملیات جهانی است، همانگونه که در پایان جنگ سرد سیستم بین المللی جدیدی از جهانی سازی ایجاد نموده است(فریدمن[۳] ، ۱۹۹۴). تحقیقات بازاریابی، همچون یک منبع بزرگ اطلاعات بازاریابی، نقش مهمی را در بهبود ظرفیت هوش بازاریابی برای پیشرفت در تصمیم گیری استراتژیک ایفا می نماید (کراونز[۴]، ۲۰۰۳) نقش استراتژیک تحقیقات بازاریابی به تهیه اطلاعات بازاریابی استراتژیک برای تصمیمات ارتقاء و رشد شرکت محدود نمی شود، بلکه نقش آن در هدایت تفکر استراتژیک مقدم بر تصمیم گیری و برنامه ریزی استراتژیک می باشد (هامنتل[۵]، ۱۹۹۴).

اسمالی[۶]  (۱۹۹۶) معتقد است بدون اطلاعات بازاریابی کافی، سازمان درک مناسبی از نقاط قوت و ضعف خود و آن چه که فرصت یا تهدید برای آن محسوب می شود و حتی مهمتر آن که چه چیز اولویت های آن می باشد، کسب نخواهد کرد، در این میان برخی از صاحبنظران تاکید می کنند که اهمیت تحقیقات بازاریابی را می توان در نقش آن در اصول مفهوم و تفکر بازاریابی یافت (زیکموند، ۲۰۰۴). همچنین  از سوی دیگر، برخی تحقیقات بازاریابی را به عنوان کلیدی برای تناسب بازاریابی مطرح کرده اند.کینروتیلور[۷] (۱۹۹۱) بر این باورند که تحقیقات بازاریابی به اجرای مفهوم بازاریابی کمک می کند، زیرا همانگونه که سازمان این مفهوم را متناسب سازی می کند، تحقیقات بازاریابی نیز به عنوان شیوه ای برای یکپارچه سازی اقدامات سازمانی و تمرکز آن بر روی نیازهای بازار قلمداد می گردد. براساس نظر کریک[۸] (۱۹۹۴) تحقیقات بازاریابی همچنین می تواند به عنوان یک عامل مهم در تولید هوش در بازارگرایی مطرح شود و به تمرکز تلاش های سازمان در جستجوی فعالانه و تولید اطلاعات مناسب بازار به منظور تامین نیازها و خواسته های مشتریان کمک نماید.

تحقیقات بازاریابی، مشتریان و عموم مردم را با بازاریاب به واسطه اطلاعات مربوط به شناسایی و تعریف فرصت ها و مشکلات محیطی پیوند می دهد. به طور کلی بررسی موشکافانه و ارزیابی اقدامات بازاریابی درک مناسبی را از بازاریابی به عنوان فرآیند و روش هایی که اقدامات خاص بازاریابی می تواند موثرتر انجام گردد فراهم می کند (جاوالجی[۹] و همکاران، ۲۰۰۶). علی رغم اهمیت تحقیقات بازاریابی به عنوان یک اقدام ضرورتی سازمانی، شناخت کمی در مورد اینکه مدیران چگونه ارزش تحقیقات بازاریابی را دریافت می کنند وجود دارد. اگر چه در مطالعات انجام شده ، یکی از دلایل بنیادین اساسی در عدم استفاده از تحقیقات بازاریابی در میان مدیران تجاری، درک منفی شان از مزایای بالقوه ایجاد شده بوسیله تحقیقات بازاریابی می باشد(هیل و نارایانا[۱۰]، ۱۹۸۹). به طور خلاصه ضرورت تحقیقات بازاریابی برای کشف و تعیین منابع معین و ایجاد مزیت رقابتی پایدار و آشنایی با اطلاعات اساسی، روزمره نمودن تحقیق و بنابراین  فراهم نمودن کارآیی بازاریابی برای همه ضروری می باشد (مک فیل[۱۱] و همکاران، ۲۰۰۵).

  تعریف تحقیقات بازاریابی

تعاریف متعددی از تحقیقات بازاریابی مطرح گردیده است که در ذیل به برخی از آنها می پردازیم.

انجمن تحقیقات بازار (۱۹۹۹)، تحقیقات بازاریابی را به صورت : جمع آوری و تحلیل داده های حاصل از نمونه های نرمال یا سازمانی بر اساس ویژگی ها، رفتار، مشخصه ها، عقاید یا دارائیهایشان تعریف می کند. در طرفی دیگر انجمن بازاریابی آمریکا (۱۹۶۱) جمع آوری، ثبت و تحلیل سیستماتیک داده ها بر اساس مسائل در بازاریابی کالاها و خدمات را تعریفی از تحقیقات بازاریابی می داند.

در کتاب روستا و همکاران (۱۳۷۴) تعریف دیگری نیز بیان شده است که عبارت است از روشی عینی ، منظم و منسجم که از طریق آن اطلاعات لازم و مناسب برای تصمیم گیری مدیر بازاریابی فراهم می گردد .

گرین و تول[۱۲](۱۹۹۸) نیز تعریفی را از تحقیقات بازاریابی ارائه کرده اند: جستجوی هدفمند و منظم و تحلیل اطلاعات مرتبط با شناسائی و حل هر مسئله در زمینه بازاریابی است.

کلمات کلیدی در این تعریف عبارتند از : منظم، هدفمند و تحلیل. تحقیقات بازاریابی به شکل منظم و هدفمند به جستجوی اطلاعات در محیط می پردازد. این بدان معناست که یک طرح تحقیق دقیق ،در هر مرحله از تحقیق توسعه داده می شود .یک طرح تحقیق تنها در صورتی مناسب است که ویژه و خاص باشد و هدفگذاری به منظور حصول اطمینان از نتایج تحقیق ضروری و لازم است .محققان بازاریابی می بایست شیوه های علمی را بکار گیرند ، ویژگی شیوه های علمی در آن است که تحقیق را تا آن جایی که ممکن است از قضاوت های شخصی، تذکره ها و عقیده هایی که در بیان فرضیات و گزاره های تحقیق صورت می گیرد مصون بدارد. در واقع تجربه واقعی نقش مهمی دارد.

سومین اصطلاح کلیدی در تعریف تحقیقات بازاریابی تجزیه و تحلیل می باشد، وظیفه محققان بازاریابی حرکت در ماورای جمع آوری داده ها می باشد.زیرا لازم است داده ها را از لحاظ اینکه چه معنایی برای سازمان دارد ، تفسیر نمایند. تنها دانستن آنکه ۶۰ % از مصاحبه شوندگان محصول الف بهتر از ب می باشد کافی نیست و ارزش کمی دارد؟ از این رو سازمان نیازمند پاسخ به مسائل از طریق این داده ها است.داده ها همچون مواد اولیه ای هستند که می بایست به اطلاعات تبدیل شوند قبل از اینکه جهت تصمیم گیری مورداستفاده قرار گیرند. فرآیند تبدیل داده به اطلاعات از طریق تحلیل صورت می گیرد.

 

۴ – Malhotra

۵ -Zikmond

[۳] – Fridman

[۴] – Cravens

[۵] – Hamentel

[۶] – Smalli

[۷] – Kiner and Taylor

[۸] – Krake

[۹] – Javalgy

[۱۰] – Hill & Naraiana

[۱۱] – MC Phil

[۱۲] – Green and Tull

 

50,000 ریال – خرید

 

جهت دریافت و خرید متن کامل مقاله و تحقیق و پایان نامه مربوطه بر روی گزینه خرید انتهای هر تحقیق و پروژه کلیک نمائید و پس از وارد نمودن مشخصات خود به درگاه بانک متصل شده که از طریق کلیه کارت های عضو شتاب قادر به پرداخت می باشید و بلافاصله بعد از پرداخت آنلاین به صورت خودکار  لینک دنلود مقاله و پایان نامه مربوطه فعال گردیده که قادر به دنلود فایل کامل آن می باشد . 

مطالب پیشنهادی:
  • مقاله آمیخته بازاریابی سبز
  • مقاله بازاریابی سبز
  • مقاله بازاریابی در کشاورزی
  • مقاله آمیخته بازاریابی
  • مقاله بازاریابی تعاملی
  • برچسب ها : , , , , , , , , , , ,
    برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

    به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید

    جستجو پیشرفته

    دسته‌ها

    آخرین بروز رسانی

      جمعه, ۱۴ اردیبهشت , ۱۴۰۳
    اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
    wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط digitaliran.ir صورت گرفته است
    تمامی حقوق برایhttp://cofenetyas.comمحفوظ می باشد.