تحقیق پیامبراکرم (ص) در قرآن کریم و نهج البلاغه و جلد اول تفسیر کشاف زمخشری

کافی نت یاس دنلود مقاله و تحقیق و پروژه و پاورپوینت

تحقیق پیامبراکرم (ص)  در قرآن کریم و نهج البلاغه و جلد اول تفسیر کشاف زمخشری به صورت فایل word   ( ورد ) و قابل ویرایش می باشد . که دارای ۱۴۴ صفحه بوده و جهت دریافت و دانلود متن و فایل کامل آن می توانید بر روی گزینه خرید انتهای متن کلیک نمایید و پس از وارد نموده اطلاعات و آدرس ایمیل خود قادر به پرداخت آنلاین و دریافت آنی متن کامل و فایل ورد مقاله و پروژه مربوطه باشید . همچنین لینک دانلود تحقیق مربوطه همان لحظه به آدرس ایمیل شما ارسال می گردد.

فهرست مطالب

چکیده : ۳
فصل اول ۴
۱-۱٫ مقدّمه : ۴
فصل دوم ۶
۲-۱٫ اجداد رسول خدا (ص): ۶
۲ – ۱ – ۱ . بیان راز نسب پیامبر توسط امام علی(ع): ۸
۲-۲٫ پدر رسول خدا (ص): ۹
۲-۳٫ مادر رسول خدا (ص): ۱۰
۲-۴٫ تولد رسول خدا (ص): ۱۰
۲-۵٫دوران شیر خوارگی وکودکی رسول خدا (ص): ۱۲
۲-۶٫سفرهای رسول خدا (ص) تا قبل از ازدواج آن حضرت: ۱۳
۲-۷٫ازدواج محمّد ( ص) : ۱۴
۲-۸٫فرزندان محمّد ( ص) از خدیجه : ۱۴
فصل سوم ۱۶
۳ – ۱ . کیفیت نزول وحی : ۱۶
۳ – ۲٫ باز گشت رسول خدا (ص) به خانه : ۱۷
۳ – ۳ . نخستین مسلمان : ۱۸
۳ – ۴ . اظهار دعوت : ۲۰
۳ – ۵ . دعوت خویشاوندان : ۲۰
۳ – ۶٫ دعوت عمومی : ۲۱
۳ – ۷ . آ زار مسلمانان : ۲۲
۳ – ۸ . هجرت حضرت محمّد (ص) از مکّه به مدینه: ۲۳
فصل چهارم ۲۶
۴ – ۱ . مؤلّفه های دوران جاهلیّت : ۲۷
۴ – ۲ . فلسفه بعثت : ۳۱
۴ – ۳ . فلسفه بعثت پیامبران (نبوت عامه) : ۳۱
۴ – ۴٫ بعثت حضرت محمّد(ص)در قرآن : ۳۹
.۴ – ۵٫ هدف برانگیخته شدن پیامبرگرامی اسلام در نهج البلاغه : ۴۱
۴– ۶٫ ره آورد بعثت : ۴۵
فصل پنجم ۴۹
۵ – ۱ . اوصاف و وظایف پیامبران : ۵۰
۵ – ۱ – ۱ . بلاغ مبین چیست؟ ۵۰
۵ – ۲ – . اوصاف پیامبراکرم صلوات الله علیه : ۵۴
۵ – ۲ – ۱ . نهاد اصلی وجود پیامبر : ۵۷
۵ – ۲ – ۲٫ طبیب دوّار: ۵۸
۵ – ۲ – ۳٫ گزینش خدا : ۵۸
۵ – ۲ – ۴٫ قرارگاه پیامبر(ص) : ۵۹
۵ – ۲ – ۵٫ مصلح جامعه بشریت : ۵۹
فصل ششم ۶۱
۶ – ۱ . سرمشق هایی از اخلاق فردی پیامبر اکرم (ص): ۶۲
۶ – ۱ -۱ . اخلاق نیکو : ۶۳
۶ – ۱ -۲٫ نرم خویی و مهربانی: ۶۴
۶ – ۱ -۳٫ دلسوزی و خیرخواهی : ۶۴
۶ – ۱ -۴ . ساده زیستی و بی توجهی پیامبر(ص) نسبت به دنیا : ۶۶
۶ – ۱ -۵ . عبادت و تهجّد پیامبر اکرم(ص): ۶۸
۶ – ۱ -۶ . مربی و اسوه انسان ها: ۷۰
۶ – ۱ -۷٫ زهد و پارسائى حضرت: ۷۳
۶ – ۱ -۸ . پیامبر اکرم اُسوه ی صبر و استقامت : ۷۴
۶ – ۱ -۹ . شجاعت ، ایثار و جهاد پیامبر اکرم(ص): ۷۵
۶ – ۲ . سرمشق هایی از اخلاق اجتماعی پیامبر اکرم (ص): ۷۸
۶ – ۲ -۱ . پیامبر، بهترین معلم خداشناسی: ۷۸
فصل هفتم ۸۴
۷– ۱٫ معجزه: ۸۴
۷– ۱ – ۱٫ شقّ القمر ۸۵
۷– ۱ – ۲٫ معراج پیامبر:: ۸۵
هدف از معراج پیامبر(ص)چه بود؟ ۸۹
۷ – ۱ – ۷ . مباهله : ۹۰
۷ – ۲٫ خبر دادن پیامبران پیشین: ۹۲
۷ – ۳٫ شواهد و قراین قطعى: ۹۲
فصل هشتم ۹۴
۸ – ۱ . شمایل پیامبراکرم (ص): ۹۵
۸ –۲ . وضع داخل منزل آن حضرت : ۹۸
۸ –۳٫ وضع خارج از منزل آن حضرت : ۹۸
۸ –۴٫ آداب معاشرت پیامبر (ص) : ۹۹
فصل نهم ۱۰۲
۹ – ۱ . رسول اکرم و اهل‏بیت در نهج‏البلاغه : ۱۰۲
۹ – ۲ . پیامبر خدا امام حق: ۱۰۵
۹ – ۳٫ شیعه پیامبر نه تنها شیعه علی : ۱۰۷
۹ – ۴ . در فضل رسول اکرم(ص): ۱۱۹
۹ – ۵ . هماهنگی سیاست علی با سیاست پیغمبر اکرم (ص): ۱۲۲
۹ – ۶ . توصیف پیامبر : ۱۲۶
۹ – ۷ . مقام و منزلت پیامبر(ص) : ۱۲۸
۹ – ۸ . پیامبراسلام(ص) پیشوای علی (ع): ۱۳۰
فصل دهم ۱۳۷
۱۰ – ۱ . آخرین شعله های زندگی رسول خدا (ص) : ۱۳۸
۱۰ – ۲ . فراق جانسوز رسول ا… (ص)از زبان علی (ع): ۱۴۰

چکیده :

پیامبر بزرگوار اسلام ، حضرت محمّد مصطفی (ص) که بنده برگزیده خدا ، خاتم الانبیاء ، مبلغ دین الهی ، معلم آیات حکمت و مربّی و اسوه انسانهاست در زمانی که جهل و تاریکی در حجاز سایه افکنده بود از ملکوت آسمان به زمین فرا خوانده شد و افلاکی ترین فرشته خاکی گردید و تمام عمر با برکت خود را که سرشار از فراز و نشیبهای بسیاری بود در راه هدایت و راهنمایی مردم و دعوت به دین مبین اسلام سپری نمود و با عبودیّت و بندگی ذات حق به عالی ترین درجه عبودیّت دست یافت و به قلّه رفیع کمال انسانی رسید.

هرگاه یکی از پیامبران از دنیا رفت، جانشینی- از تبار پیامبران- دین خدای را بپاداشت. و سرانجام لطف خدا به وجود حضرت محمد (ص) منتهی شد و آن حضرت را از بهترین معادن (صلب مطهر انبیاء) و برترین ریشه‏ها، یعنی از شجره‏ای که پیامبران الهی را پشت سر گذاشته و امینان خدا از میان آنها برگزیده شده‏اند، برانگیخت.

دودمان محمد (ص) بهترین خاندان، بستگانش بهترین خویشاوندان و شجره‏اش بهترین شجره‏هاست، که در حرم خدا (مکه) روئیده و در باغ کرامت بالیده و شاخه‏هایی بلند دارد که دست فرومایگان به میوه‏های آن نمی‏رسد. پس او (محمد ص) امام پرهیزگاران و روشنای چشم هدایت طلبان است.

محمد (ص) نورافکنی است که نورش می‏درخشد، شهابی است که درخشندگیش خیره‏کننده است و آتش‏زنه‏ایست که برق آن چشم را خیره می‏کند.

روش و سیره‏ی پیامبر اعظم استقامت و میانه‏روی، سنت او راه رشد، سخن وی جداکننده‏ی حق و باطل و قضاوتش بر اساس عدالت است.

خدای او را هنگامی به پیامبری برگزید که دیرزمانی پیامبری نیامده بود- در نتیجه- لغزشها فراوان و کوتاه فکری همه جا را احاطه کرده بود.» (سید رضی ، ۱۳۸۹، خطبه ۹۴ :۱۲۴).

همچنین مولا علی (ع) در خطبه ای دیگر می فرماید :

« نَحْنُ شَجَرَهُ النُّبُوَّهِ، وَمَحَطُّ الرِّسَالَهِ، وَمُخْتَلَفُ الْمَلاَئِکَهِ، وَمَعَادِنُ الْعِلْمِ، وَیَنَابِیعُ الْحُکْمِ، نَاصِرُنا وَمُحِبُّنَا یَنْتَظِرُ الرَّحْمَهَ، وَعَدُوُّنا وَمُبْغِضُنَا یَنْتَظِرُ السَّطْوَهَ؛ ما (ائمه‏ی اطهار علیهم‏السلام) شجره‏ی نبوت و پایگاه رسالت و مرکز آمد و شد فرشتگانیم. ما معدن‏های علم و سرچشمه‏های حکمت هستیم. یاوران و دوستداران ما چشم به راه رحمت خدا و دشمنان و بدخواهان ما در انتظار خشم و عذاب پروردگار هستند.» (همان ، خطبه ۱۰۹ :۱۴۶).

در این رساله سعی شده است تا اخلاق و رفتار و زندگانی پیامبر اکرم (ص) در کتب مقدّس قرآن کریم و نهج البلاغه و همچنین تفسیر کشاف زمخشری بررسی شود و آیات و خطبه ها و تفاسیری که در این زمینه وجود دارد آورده شود. هرچند که هیچ کس نمی تواند مدّعی باشد که این شخصیت بی نظیر عالم امکان را کامل و جامع شناخته است تا بتواند دانش خود را در مورد آن حضرت مکتوب سازد.

واژه های کلیدی: حضرت محمد (ص)، قرآن کریم ،نهج البلاغه ، تفسیر کشاف زمخشری 

 فصل اول کلیات تحقیق

۱-۱٫ مقدّمه :

آنگاه که جهل و تاریکی در حجاز سایه افکنده بود‏، آنگاه که نوزادان دختر عرب به جرم دختر بودنشان‏ زنده به گور می‌شدند‏، آنگاه که کعبه را بتخانه اعظم می خواندند‏ و آنگاه که در جامعه عرب نشانی از صداقت و راستی و مهربانی نبود، مهربان ترین فرشته خاکی متولد شد‏‏، از حق آمد و به حق برانگیخت، تمام کائنات را رنگ خدایی داد، آفتاب جهان فروز وجودش‏، نور علم و رحمت را بر زمین گستراند، از توحید گفت و به خدای یکتا فراخواند، برف ظلمت را آب کرد و نوید بهار داد. قلب عالم امکان شد و جریده هستی. از ملکوت آسمان به زمین فرا خوانده شد و افلاکی ترین فرشته خاکی گردید‏، خواند:

« اقْرَأْ بِاسْمِ رَبِّکَ الَّذِى خَلَق، خَلَقَ الْانسَانَ مِنْ عَلَق…». بنده برگزیده حق تعالی شد و نامش بلند و دینش پاینده . آشنا ساخت انسان را با معنای واقعی اش. روشن نمود حقیقت را با آفتاب وجودش در شام تیره زندگی. نبوّت را ختم داد و قرآن را عینیّت. سخن از کیست؟ سخن از بنده برگزیده خدا ؛ حضرت محمّد مصطفی صلّی الله علیه و آله است، سخن از آخرین پیغام دار و خاتم انبیاء است. سخن از کلمه الله الاعظم و کلام تکوینی خدا است، سخن از حقیقتی عینی و جاودانه است، سخن از ذخیره‌ای تمام نشدنی و حقیقتی است عینی و انسانی، که شناخت ابعاد مختلف شخصیت و دستیابی به عمق سیره و سلوک و سنت آن حضرت به جهاد و اجتهادی مستمر نیازمند است. سخن از  خاتم الانبیاء و قلّه رفیع کمال انسانی است، سخن از خلیفه الله الاعظم و واسطه ابدی نزول فیض الهی است. سخن از آینه تمام نمای صفات حسنای حق و نور مطلق خداوند متعال بر عالم و آدم است. سخن از پیامبری است که اطاعت از وی همان اطاعت از خدا شمرده شده است، سخن از نبی‌ مکرم است که آزار و ایذاء وی موجب عذاب دردناک و لعنت خداوند در دنیا و آخرت تلقی شده و دوستی خداوند متعال مشروط به اطاعت از وی گردیده است. سخنی از پیامبری است که خلق و خوی الهی و رحمت و عطوفتش، مایه انسجام و وحدت مسلمانان به شمار آمده و با تعبیر «وانک لعلی خلق عظیم»، توصیف شده است. سخن از «عبد خدا» است که با عبودیت و بندگی ذات حق، به عالی‌ترین درجه عبودیّت دست یافت و از همه تعلّقات و وابستگی‌ها رها شد و به عنوان «رحمه للعالمین» و عامل رهایی و آزادی مردمان از زنجیرها و بندهای سخت معرّفی شد.

آری سخن از محمّد مصطفی (ص)؛ مبلغ دین الهی، معلم آیات حکمت و مربی و اسوه انسان ها است. نوشتن درباره بزرگ ترین شخصیتهای آفرینش ، برگزیدگان حضرت حق ؛ نه آنکه آسان نیست ، بلکه بسیار هم دشوار است.کیست که مدّعی باشد آنها را کامل و جامع شناخته است تا بتواند دانش خود را از آن برگزیدگان مکتوب سازد . امابا توکل برخداوند متعال و عنایات خود حضرت (ص) و توجهات حضرت ولی عصر (عج) در نوشتار حاضر سعی دارم در حد بضاعت خویش بتوانم از اخلاق و رفتار ، آداب و سنن برگزیده ترین رسول آسمانی و نوید بخش آزادی جاودانی، حضرت محمّد مصطفی (ص) سخن بگویم. امید است بتوانیم همواره رهرو دینش باشیم و از پرتو وجودش بهره مند.» (قمی ، ۱۳۶۱ : ۳ ).

 

فصل دوم  زندگی نامه ی  پیامبراعظم (ص)

۲-۱٫ اجداد رسول خدا (ص):

خاندانی که رسول خدا در میان آنها به دنیا آمد از بهترین خاندانهای عرب و شریفترین آنها بود و بزرگترین منصبها و سیادتها در آنها وجود داشت زیرا منصب سقایت و اطعام حاجیان که بزرگترین افتخار و بهترین منصبها بود از راه ارث به خاندان بنی هاشم و عبدالمطلب جدّ آن بزرگوار رسیده بود .

حضرت رسول (ص) از اولاد اسماعیل ذبیح الله است ودر واقع فرزند ابراهیم خلیل الله (ع) است و جدّ بیستم ایشان به عدنان می رسدوخود حضرت فرموده اند : « چون اجداد من به عدنان رسید از ذکر دیگر اجداد خودداری کنید. » (میر عرب ، ۱۳۸۵ : ۱۶ ). دکتر سعید منصوری در کتاب پیامبر رحمت (ص) نسب پیامبر را این چنین معرفی می کند :

«عدنان پدر عرب عدنانی است که در تهامه ، نجد ، و حجاز تا شام و عراق مسکن داشته اند وآنان را عرب معدی ، عرب نزاری ، عرب مضری ، عرب اسماعیل ، عرب شمالی ، عرب متعرّبه ، عرب مستعربه ، بنی اسماعیل ، بنی قیدار و قیدار نیز می گویند که نسب آنها به حضرت اسماعیل ذبیح می رسد .  مادر فرزندان اسماعیل ، رعله دختر یکی از جرهمیان به نام مضاض بن عمرو جرهمی بود . قبیله جرهم از اعقاب جرهم بن قحطان بوده و از جنوب به شمال عربستان آمده بودند.

عدنان دو پسر داشت یکی معد و دیگری عک ، که بنی غافق از عک پدید آمده اند . معد بن عدنان چهار پسر به نامهای نزار ، قضاعه ، قنص و ایاد داشت . نزار بن معد سرور و بزرگ فرزندان پدرش بود و در مکّه سکنی داشت و او چهار پسر به نامهای مضر ، ربیعه ، انمار و ایاد داشت و دو قبیله خشعم و بجیله از انمار به وجود آمده اند . مضر بن نزار دو پسر به نامهای الیاس و عیلان داشت ، مادرشان زنی از قبیله جرهم بود، مضر سرور فرزندان پدرش و مردی دانا و بخشنده بود و قبایل بنی ذبیان ، بنی هلال و بنی ثقیف از مضربن نزار منشعب شده اند. پس از مضر بن نزار فرزندش الیاس در میان قبایل وسعت بزرگی یافت واو را سیّد العشیره ، لقب دادند . وی سه پسر به نامهای مدرکه ، طابخه و قمعه داشت. قبایلی را که نسبشان به الیاس می رسد بنی خندف گویند. قبیله های بنی تمیم ، مزینه ، رباب ، خزاعه و اسلم از الیاس بن مضر منفصل شده اند. مدرکه بن الیاس نامش عامر و کنیه اش ابوالهذیل و ابوخزیمه بود. مدرکه چهار فرزند به نامهای خزیمه ، هذیل ، حارثه وغالب داشت . پس از مدرکه فرزند وی خزیمه بن مدرکه بر عرب حکومت یافت و او چهار پسر به نامهای کنانه ، اسد ، اسده ، و هون داشت . پس از خزیمه فرزند وی کنانه بن خزیمه برتری یافت. قبایل بنی لیث و بنی عامر از کنانه بن خزیمه ریشه گرفتند. فرزندان کنانه عبارتند از : نضر ومالک وعبد مناه. پس از کنانه نضر بن کنانه فرزند وی بود که برتری یافت و فرزندانش مالک و یخلد و صلت بوده است. پس از نضر فرزندش مالک است که پسر مالک ، فهر می باشدو فرزندان فهر بن مالک عبارتند از : غالب ، محارب ، حارث ، اسد و دختری به نام جندله . پس از فهر ، پسر وی برتری یافت و فرزندان وی عبارتند از : لُوی و تیم الادرم و فرزندان تیم بن غالب به بنو ادرم بن غالب معروف شده اند. پس از غالب ، فرزند وی لوی برتری یافت و فرزندان وی کعب ، عامر ، سامه ، عوف و خزیمه می باشند. پس از لوی نوبت کعب است که از همه فرزاندان پدرش بزرگوارتر و ارجمندتر بود. پس از کعب نوبت مره بن کعب است و فرزندان وی عبارتند از : کلاب ، تیم و یقظه است . پس از مره پسرش کلاب برتری یافت که پدر یک دختر و دو پسر به نامهای قصی و زهره است .نسب بنی زهره از جمله آمنه مادر بزرگوار رسول اکرم (ص) به زهره بن کلاب می رسد، پس از کلاب فرزند وی قصی بن کلاب امور کعبه و مکه را به دست گرفت و قریش را به عزت و سربلندی رساند و آنها را از جاهای پراکنده در وادی مکه جمع نمودو نزدیک کعبه جای داد. پس از قصی فرزند او عبد مناف برتری یافت وفرزندانش عبارتند از : هاشم ، عبد شمس ، مطلب ، نوفل ، ابوعمرو و شش دختر . پس از عبد مناف هاشم پسر وی سروری یافت. پس از هاشم ، عبدالمطلب بن هاشم سروری یافت فرزندان وی عباس ، حمزه ، عبدالله ، ابوطالب ، زبیر ، حارث ، حجل ، مقدم ، ضرار ، ابولهب ، قشم وشش دختر می باشند . عبد المطلب نخستین کسی بود که در کوه حرا به اعتکاف پرداخت و چون ماه رمضان می رسید به کوه حرا می رفت ودر تمام ماه بینوایان را اطعام می کرد ودر صد وبیست سالگی وفات یافت . »(منصوری ، ۱۳۸۷ :۱۵ ).

120,000 ریال – خرید

مقاله و پروژه و تحقیق ها به صورت فایل ورد و قابل دانلود می باشند و شما به محض پرداخت آنلاین مبلغ همان لحظه قادر به دریافت فایل خواهید بود. این عملیات کاملاً خودکار بوده و توسط سیستم انجام می پذیرد. ضمنا همان لحظه لینک دانلود به ایمیل شما ارسال می گردد.

 جهت پرداخت مبلغ شما به درگاه پرداخت یکی از بانک ها منتقل خواهید شد، برای پرداخت آنلاین از درگاه بانک این بانک ها، حتماً نیاز نیست که شما شماره کارت همان بانک را داشته باشید و بلکه شما میتوانید از طریق همه کارت های عضو شبکه بانکی، مبلغ  را پرداخت نمایید

مطالب پیشنهادی:
  • مقاله مراحل تهذیب نفس درنهج البلاغه
  • مقاله عدالت اجتماعی از منظر نهج البلاغه
  • مقاله ارتباط اجتماعی در نهج البلاغه
  • تحقیق امر به معروف و نهی از منکر
  • مقاله اصول و روشهای تربیت در اسلام
  • برچسب ها : , , , , , , ,
    برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

    به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید

    جستجو پیشرفته

    دسته‌ها

    آخرین بروز رسانی

      دوشنبه, ۱۷ اردیبهشت , ۱۴۰۳
    اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
    wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط digitaliran.ir صورت گرفته است
    تمامی حقوق برایhttp://cofenetyas.comمحفوظ می باشد.