پایان نامه وضع حقوقی فرزند خواندگی در ایران

کافی نت یاس دنلود مقاله و تحقیق و پروژه و پاورپوینت

پایان نامه وضع حقوقی فرزند خواندگی در ایران به صورت فایل word   ( ورد ) و قابل ویرایش می باشد . که دارای ۶۵ صفحه بوده و جهت دریافت و دانلود متن و فایل کامل آن می توانید بر روی گزینه خرید انتهای متن کلیک نمایید و پس از وارد نموده اطلاعات و آدرس ایمیل خود قادر به پرداخت آنلاین و دریافت آنی متن کامل و فایل ورد مقاله و پروژه مربوطه باشید . همچنین لینک دانلود تحقیق مربوطه همان لحظه به آدرس ایمیل شما ارسال می گردد.

منابع

دکتر ناصر کاتوزیان – حقوق خانواده – جلد دوم – صفحه ۳۸۱

علامه سید محمد حسین طباطبائی – تفسیر المیزان ترجمه :سید محمدباقر موسوی همدانی– جلد ۱۶، صفحه ۴۱۰ و۴۱۱- دفتر انشارات اسلامی- قم

ناصر مکارم شیرازی – تفسیر نمونه – جلد ۱۷ صفحه ۱۹۷

دکتر ناصر کاتوزیان – همان – صفحه ۳۸۲

مجموعه تنقیح شده قوانین ومقررات کیفری از انتشارات معاونت حقوقی وتوسعه قوه قضائیه -۱۳۸۶-صفحه ۱۷۹۹

کتابچه «پیمان نامه حقوق کودک ودو پروتکل الحاقی به آن »از انتشارات یونیسیف درایران

مجموعه تنقیح شده قوانین ومقررات کیفری ، صفحه ۱۸۱۳

علی نوریان – رئیس شعبه ۲۰ دادگاه عمومی (خانواده) اصفهان

فهرست مطالب

چکیده: ۱
مقدمه ۲
فصل اول ۴
بخش اول: تعریف فرزند خواندگی ۴
بخش دوم: فرزند خواندگی دراسلام ۵
بخش سوم: فرزند خواندگی در حقوق ایران : ۷
بخش چهارم: محاسن ومعایب فرزند خواندگی : ۸
ضرورت مقابله با پدیده زشت خرید وفروش کودکان : ۹
بخش پنجم: خرید وفروش کودکان درقوانین بین الملی : ۱۰
بخش ششم: مقررات داخلی جمهوری اسلامی ایران : ۱۴
به موجب نظریه ۲۱۹۷/۷ -۱/۴/۱۳۸۴ اداره کل امور حقوقی قوه قضائیه : ۱۵
پیشنهاد: ۱۶
فصل دوم ۲۱
مطالعه قانون حاکم بر فرزند خواندگی ۲۱
فصل سوم: ۲۵
بخش اول: مفهوم فرزندخواندگى: ۲۵
سابقه تاریخى فرزندخواندگى : ۲۵
بخش دوم: فرزند خواندگی در مورد ایرانیان غیر شیعه: ۳۶
پدیده کودکان بدون سرپرست یکی از مشکلات جدی جوامع فعلی بشری ۳۷
فصل چهارم ۳۹
بخش اول:اطلاعات حقوقی و قضائی راجع به فرزند خواندگی ۳۹
بخش دوم ۴۰
شرایط قانونی مربوط به فرزند خواندگی: ۴۰
بخش سوم ۴۱
نحوه و کیفیت درخواست فرزند خواندگی از دادگاه صالح: ۴۱
دوره آزمایشی و حکم سرپرستی دائم: ۴۱
سرپرستی زوجین: ۴۲
فصل پنجم ۴۳
حقوق متقابل زوجین سرپرست و فرزند خوانده: ۴۳
حکم سرپرستی دائم زوجین در موارد زیر فسخ می شود: ۴۴
فصل ششم ۴۵
بخش اول ۴۵
مفهوم فرزند خواندگی ۴۵
شرایط زوجین برای فرزند خواندگی ۴۵
بخش دوم ۴۶
شرایط طفلی که به سرپرستی واگذار می شود : ۴۶
دادگاه صالح و نحوه اعطاء سرپرستی از سوی دادگاه به زوجین متقاضی کودک ۴۶
۱ – صدور قرار برای دوره آزمایشی : ۴۶
۲ – صدور حکم سرپرستی دائم ۴۷
موارد فسخ حکم سرپرستی ۴۷
نکات ضروری از این قانون ۴۷
مواد قانونی ۴۸
فصل هفتم ۵۰
مدعی العموم و مسائل فرزند خواندگی ۵۰
مدعی العموم و مسائل فرزند خواندگی ۵۰
بخش اول ۵۰
وظایف و اختیارت دادستان در موضوع فرزند خواندگی ۵۰
بخش دوم ۵۱
اقدامات ادارات سرپرستی در مورد فرزند خواندگی ۵۱
فصل هشتم ۵۲
بخش اول ۵۲
شرایط و مقررات مربوط به فرزند خواندگی ۵۲
شرایط طفل مورد سرپرستی ۵۳
حقوق متقابل زوجین سرپرست و فرزند خوانده ۵۳
قرار سرپستی و فسخ آن ۵۴
الف:صدور قرار سرپرستی آزمایشی و فسخ آن ۵۴
ب:صدور حکم سرپرستی دائم و فسخ آن ۵۶
نتیجه گیری ۵۷
منابع ۶۱

چکیده:

پدیده کودکان بدون سرپرست یکی از مشکلات جدی جوامع فعلی بشری است. در کشور ما نیز متأسفانه این پدیده زشت به چشم می خورد. گرچه همیشه وجود کودک بی سرپرست نشانه بزهکاری والدین آنها

یا دیگران نیست ولی نوعاً وجود چنین کودکانی با پدیده بزهکاری برخی اشخاص و یا والدین کودکان مزبور ارتباط دارد. گرچه یکی از وظایف سازمان بهزیستی کشور نگهداری، تربیت و سرپرستی از کودکان بدون سرپرست است و کانونهای تربیت نیز در این زمینه فعال هستند، لیکن باید توجه داشت یک مؤسسه تربیتی هر چند هم دارای مسئولین دلسوز، و برنامه ریزی صحیح، مدیریت مقتدر و با تدبیر باشد باز هم کمبود عاطفی کودکان نیازمند به محیط خانواده، در چنین مراکزی به نحو کامل قابل جبران نخواهد بود. بر همین اساس قانونگذار موضوع فرزند خواندگی را پیش بینی کرده است تا از یک طرف چنین کودکانی در آغوش مهر و محبت یک خانواده رشد کنند و نیز پاسخی به نیاز روحی زوجین بدون سرپرست، به فرزند باشد در ماده ۲ قانون حمایت از کودکان بدون سرپرست نیز هدف از سرپرستی فرزند خوانده، تأمین منافع مادی و معنوی طفل مزبور بیان شده است. بحث فرزند خواندگی گرچه مستقیماً با مباحث امور حسبی مربوط نیست، لیکن از چند جهت به امور حسبی مربوط است:

۱-اینکه کودکان بدون سرپرست در هر صورت جزء محجورین هستند که ولی خاص ندارند.

۲-اینکه سازمان بهزیستی صرفاً به نحو موقتی و تا زمان اتخاذ تصمیم دادگاه امور قیمومت اینگونه اشخاص را عهده دار است.

۳-در نحوه رسیدگی، الزاماتی مثل تسلیم دادخواست لحاظ نشده است بلکه صرف تسلیم تقاضا کافی اعلام شده است.

اما دادگاه صالح برای رسیدگی به امور فرزند خواندگی بر اساس قانون حمایت از کودکان بدون سرپرست، همان دادگاه حمایت خانواده محل اقامت درخواست کننده و از نظر کیفیت رسیدگی و آیین دادرسی نیز امور سرپرستی فرزند خوانده تابع مقررات خانواده معرفی شده است.

یکی از مسائل ومشکلاتی که امروزه بتدریج درحال فزونی است ، معضل تحویل طفل ازسوی والدین قانونی وطبیعی به متقاضیان نگهداری فرزند است که گاهی با مقاصد خیرخواهانه واز سوی ترحم ودرجهت رفع مشکل عاطفی خانوادهای فاقد فرزند وازسوی اقوام وبستگان آنها صورت می گیرد وگاهی به صورت غیرقانونی وخلاف اصول انسانی وحقوق بشراز طریق فروش نوزاد ودریافت وجه صورت می گیرد. این اقدامات ، منجر به بی هویت نمودن این فرزندان  وتغییر هویت واقعی ایشان  می گردد.  وبروز  مشکلات  اجتماعی از قبیل فقدان  سند سجلی ، مشکلات اداری وتحصیل وغیره ومراجعه متقاضیان به دادگستری جهت اخذ حکم سرپرستی اینگونه اطفال که امری خلاف قانون است وقراردادن دادگستری وبهزیستی درمقابل کار انجام شده ومشکلات ناشی از استرداد اینگونه اطفال جهت تحویل به والدین قانونی ، موضوع این مقاله است که سعی شده با نگاهی به پیشینه بحث فرزندخواندگی دراسلام واشاره به قانون حمایت از کودکان بدون سرپرست ، به ابعاد بین المللی وداخلی موضوع فروش کودکان ونوزادان بپردازیم تا اهمیت موضوع وجایگاه آن درقوانین ومقررات روشن شود ودر تصمیم سازی های آتی ، مدنظرمتولیان امر قرار گیرد.

کلید واژه : فرزند خواندگی ، اطفال بی سرپرست، خرید وفروش کودکان ، تغییر هویت ویا بی هویتی اطفال قاچاق کودکان ، برده فروشی نوین،خودفروشی کودکان ،هرزه نگاری کودکان

مقدمه

روایت شده روزی پیامبر گرامی اسلام مشغول خواندن نماز ظهر بودند دورکعت آخر را بسیار سریع به جای آوردند ، مردم از ایشان علت را سوال کردند ، آن حضرت فرمودند: مگر صدای شیون طفل را نشنیدید ؟

امروزه صدای شیون کودکان معصوم ، بیش از هرزمان دیگری بلند است . اما گویی آلودگی صوتی  ناشی از مدرنیته وزندگی صنعتی ونیز آلودگی ناشی از درگیری به زندگی مادی و متفرعات  آن ، امکان شنیدن صدای این کودکان را به کسی نمیدهد.

امروزه ، وقتی با قرائت تاریخ ، می خوانیم که کودکان در برهه ای از تاریخ زنده به گور می شدند ویا آنان را به عنوان برده می فروختند به شدت متاثر می شویم وتنفر وانزجار خود را از این اقدامات غیرانسانی بروز میدهیم . اما غافل از آن که درجامعه متمدن امروز ، که پیشرفت علم وتکنولوژی با آن دوران به هیچ وجه قابل قیاس نیست ، همچنان برده فروشی وبرده داری به شکل نوین وخرید وفروش کودکان ، تجارتی پرسود درسطح بین المللی به حساب می آید وشاید بهره ای که از علم وتکنولوژی گرفته اند آن است که خرید وفروش  اعضای بدن کودکان نیز به موارد فوق افزوده شده است و صد اسف که گاهی شنیده می شود فروش کودکان ونوزادان از سوی خانواده ووالدین در ازاء دریافت مبالغی در برخی از نقاط کشور درحال وقوع است.

درعصر حاضر ، کودکان قربانیان مستقیم تزلزل در بنیاد خانواده ،افزایش آمار طلاق ، اعتیاد ، فقر وبیکاری ودرمواردی طمع ورفاه زدگی والدین هستند که نمونه های آن به صورت کودک آزاری، کودکان خیابانی ، کودکان فراری ، فروش اعضای بدن کودکان ، سوء استفاده جنسی از کودکان واز همه بدتر فروش کودکان ونوزادان وتغییر هویت ویا بی هویتی آنها بروز کرده است.

یکی از بارزترین اشکال تضییع حقوق کودک ، جدا ساختن وی از والدین حقیقی وسپردن وی به خانواده دیگر وتلاش درجهت تغییر هویت وی ومحروم ساختن او از حقوق طبیعی وشرعی وی در اثر اینگونه اقدامات غیر قانونی است که متاسفانه گاهی در اثر بی توجهی به رعایت قانون ویا مهربانی وشفقت بیجا ، این اقدامات غیرقانونی با توسل به قانون ، شکل قانونی به خود می گیرد.

60,000 ریال – خرید

مقاله و پروژه و تحقیق ها به صورت فایل ورد و قابل دانلود می باشند و شما به محض پرداخت آنلاین مبلغ همان لحظه قادر به دریافت فایل خواهید بود. این عملیات کاملاً خودکار بوده و توسط سیستم انجام می پذیرد. ضمنا همان لحظه لینک دانلود به ایمیل شما ارسال می گردد.

 جهت پرداخت مبلغ شما به درگاه پرداخت یکی از بانک ها منتقل خواهید شد، برای پرداخت آنلاین از درگاه بانک این بانک ها، حتماً نیاز نیست که شما شماره کارت همان بانک را داشته باشید و بلکه شما میتوانید از طریق همه کارت های عضو شبکه بانکی، مبلغ  را پرداخت نمایید

مطالب پیشنهادی:
  • تحقیق اقلیم و معماری ایران
  • مقاله آسیب شناسی اجتماعی احزاب در ایران
  • تحقیق ارزیابی کارکرد کیفری نهاد شورای حل اختلاف در نظام حقوقی ایران
  • مقاله صلاحیت دادگاه نظامی ایران
  • مقاله اقامتگاه در ایران و تطبیق آن با فرانسه
  • برچسب ها : , , , , , , , ,
    برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

    به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید

    جستجو پیشرفته

    دسته‌ها

    آخرین بروز رسانی

      شنبه, ۲۹ اردیبهشت , ۱۴۰۳
    اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
    wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط digitaliran.ir صورت گرفته است
    تمامی حقوق برایhttp://cofenetyas.comمحفوظ می باشد.