مقاله مولوی

کافی نت یاس دنلود مقاله و تحقیق و پروژه و پاورپوینت

مقاله مولوی به صورت فایل word   ( ورد ) و قابل ویرایش می باشد . که دارای ۳۷ صفحه بوده و جهت دریافت و دانلود متن و فایل کامل آن می توانید بر روی گزینه خرید انتهای متن کلیک نمایید و پس از وارد نموده اطلاعات و آدرس ایمیل خود قادر به پرداخت آنلاین و دریافت آنی متن کامل و فایل ورد مقاله و پروژه مربوطه باشید . همچنین لینک دانلود تحقیق مربوطه همان لحظه به آدرس ایمیل شما ارسال می گردد.

منابع و مآخذ :

۱- ابراهیمی – مهدی – نسیم وحی در مثنوی عشق – قم – کتاب طه
۲- آراسته – رضا- زایش دوباره آفرینش و عشق از نگاه مولانا – انتشارات عطائی
۳- چیتک – ویلیام سی – طریقه سوفیانه عشق – مترجم : مهدی سر رشته داری – تهران – میراندیش
۴- چیتک – ویلیام سی – راه عرفانی تعالیم معنوی مولوی – برگردان :شهاب الدین عباسی – تهران – نشر پیکان
۵- ریاضی – حشمت ا…- داستانها و پیامهای مثنوی – اهتمام حبیب ا… پاک گوهر – تهران – انتشارات حقیقت
۶- زمانی – کریم – میناگر عشق- شرح موضوعی مثنوی – – دفتر چهارم – ۱۵۰۸-۱۵۰۵ – تهران نشر نی
۷- شعبانی – معصومه- دلیل آفتاب- تهران – نشر ثالث
۸- صادق زاده – آذر – نور و آتش در مثنوی – مشهد – دفتر مشاوره ادبی پاژ
۹- عبداللهیان – اسدا…- روح و روان در مثنوی معنوی – انتشارات دهم
۱۰- عبدالحکیم – خلیفه – عرفان مولوی – مترجمان: احمد محمدی – واحد میرعلائی
۱۱- عرب- ابوالفتح – شرحی بر وصیت نامه مولانا جلال الدین بلخی – ناشر: نسل نو اندیش
۱۲- کلانتر- دکتر ابراهیم – گوهر گمشده – دفتر نشر معارف
۱۳- مسعودی فرد – دکتر جلیل – معرفت شناسی مثنوی مولوی – مشهد – آهنگ قلم
۱۴- نظر دوست – دکتر مجتبی – سودای حقیقت – تهران – نشر روزگار
۱۵- همائی – جلال الدین – مولوی نامه
۱۶- یثربی – سید یحیی – زبانه شمس و زبان مولوی – تهران – انتشارات امیر کبیر

فهرست مطالب

مقدمه ۱
انسانی شناسی در مکتب عرفانی مولوی ۶
مراحل خلقت انسان ۷
درباره سلوک مولانا ۱۲
وضع انسانی و دریافت خود ۱۴
در جستجوی انسان ۱۴
نور ایمان ۱۶
انسان کامل ۲۰
سیر تکاملی انسان ۲۳
وضع انسانی و دریافت خود ۳۲
برداشت ۳۴
منابع و ماخذ ۳۵

چکیده

در این مقاله درباره مولوی، انسانی شناسی در مکتب عرفانی مولوی، مراحل خلقت انسان، درباره سلوک مولانا و سیر تکاملی انسان از نظر مولانا توضیح می دهد.

در جستجوی انسان

مولانا، به انسان ثبوتی نمی نگرد، بلکه تحولی و تکاملی می نگرد. انسان موجودی ایستا نیست. او مرحله ی جمادی و نباتی و حیوانی را پشت سر گذارده تا به مرحله بشری رسیده است. با یک گام از این مرحله هم فراتر می رود و وارد عالم فرشتگان و سپس وارد عالم عدم می شود، همین انسان وقتی تعالی وجودی پیدا می کند غذای او نور می شود. او در این مرحله حکمت می خورد. انسان شناسی مولانا دووجهی است. وجهی از آن به انسان متعارف و واقعی اشاره دارد و وجهی از آن به انسان متعالی و کامل.

اصلی ترین گمشده انسان «خود انسان» است، یعنی اکسیر آدمیت و کیمیای انسانیت.

انسان شناسی عارف مولانا در مثنوی معنوی الهام گرفته از انسان شناسی قرآن کریم است.

مولوی نقش انسان در هستی را، به زیبایی به نمایش می گذارد. در نگاه عارف بلخ، انسان اگرچه از جنبه جسمانی، خود بخشی از جهان مادی به شمار می آید، گوهر گران انسانیت او و روح بلند خدادادیش، او را در جایگاهی به مراتب برتر از جهان طبیعت نشانده است. همنشینی جسم و جان در این موجود برتر، نکته بسیار ظریف و دقیقی است که مولوی با لطافت به تبیین آن پرداخته و خاستگاه، مرزها، میل ها، کشش ها و قوت و غذا و فربهی هر کدام را به نیکی بیان داشته است. دردناکترین صحنه ای که انسان در زندگی خود با آن روبرو می شود آنجاست که جسم و جان به جدال ستیزه برمی خیزند. سقوط انسان از جایگاه بلند خود و گرفتار آمدنش در دام هوس های شیطانی و در پی آن فراموش شدن «خود راستین آدمی» در همین صحنه رخ می دهد. بازگشت به خویشتن راستین و درآمدن به جایگاه کمال و سلوک در این پرخطر از جمله مواردی است که همواره آدمیان به آن توصیه شده اند

در اندیشه عرفانی مولوی انسان حامل امانت گرانقدری است که او را بر همه جهان هستی برتری داده، و به مقتضای همان امانت سنگین، به مقام ممتاز خلیفه اللهی در زمین رسیده است. در این نگاه نه تنها انسان طفیلی جهان هستی تلقی نشده، که اصل نهایی وجود و میوه شیرین شجره تنومند هستی قلمداد شده است. به این معنی که همه هستی با همه زیبائیها، عجائب و اسرار و رموزش بکار آمده است تا موجودی به نام انسان پا به عرصه وجود گذارد و با جان انسانی خود بر جهان اشراف یافته و به تدبیر آن همت گمارد و نقش بی نظیر خویش را بر زمین ایفا نماید.

واژه های کلیدی: مولوی، انسان کامل، خلقت انسان، انسان شناسی

مقدمه

جلال الدین محمد بن بهاء الدین محمد بن حسین حسینی خطیبی بکری بلخی معروف به مولوی یا ملای روم ، که نسبت وی به ابوبکر صدیق خلیفه و پدرش از سوی مادر، دخترزاده سلطان علاء‌الدین محمد خوارزمشاه می باشد. حضرت مولانا جلال الدین محمد بلخی مشهور به مولوی خداوندگار، رومی و ملای روم، در ششم ربیع الاول سال ۶۰۴ هـ. ق در بلخ، در یکی شهرهای افغانستان، پا به عرصه وجود گذاشت. پدرش بهاء الدین ولد (۵۴۳-۶۲۸ ه.ق) ملقب به سلطان العلماء ، یکی از بزرگان صوفیه و اعاظم عرفا بود که افلاکی خرقه او را به احمد غزالی نسبت می‌دهد و پدر مولانا مردی به حال و با ذوق کمال بوده است. کتاب مدّونی از مجالس و مواعظ او به نام «معارف بها ولد» به جا مانده که از نظر زیبایی و لطافت بیان، یکی از بهترین کتب نثر در زمینه عرفان به حساب می‌رود. این کتاب، مبانی خمیر مایه‌های فکری مولانا را تشکیل می داده است. بطوریکه در مناقب العارفین از قول همسر مولانا نقل شده است : «در خانه ی ما چراغ پایه‌یی بود که به طول قد آدمی ساخته بودند، همانا که حضرت مولانا از اول شب تا طلوع فجر، بر سر پای ایستاده، معارف حضرت بهاء ولد را مطالعه می کرد.

شیخ بهاء الدین ولد مانند دیگر عارفان، منافشات کلامی و فلسفی را اسباب وصول به حقایق نمی‌دانست و معتقد بود که برای حصول معرفت و کشف حقیقت، باید به مسلک طریقت پیوست.

سلطان العلماء در سال ۶۱۷ هـ.ق با اعضای خانواده و جمعی از دوستان و مریدان خود بلخ را به مقصد زیارت بیت الله الحرام ترک نمودند بهاء الدین و همراهان پس از زیارت خانه خدا، به دیار روم رسیدند و مورد استقبال قرار گرفتند.

چندی نگذشت که سلطان العلماء به تدریس و ارشاد مستعدان و طالبان پرداخت و همگان از سخنان گهربار و تاب دار او بهره کافی و وافی را بردند. سرانجام آن ستاره آسمان در سال ۶۲۸‌هـ.ق در قونیه در‌گذشت و در همانجا به خاک سپرده شد. بعدا مولانا به جای او نشست و زمام تربیت و هدایت مریدان را به عهده گرفت.

35,000 ریال – خرید

مقاله و پروژه و تحقیق ها به صورت فایل ورد و قابل دانلود می باشند و شما به محض پرداخت آنلاین مبلغ همان لحظه قادر به دریافت فایل خواهید بود. این عملیات کاملاً خودکار بوده و توسط سیستم انجام می پذیرد. ضمنا همان لحظه لینک دانلود به ایمیل شما ارسال می گردد.

 جهت پرداخت مبلغ شما به درگاه پرداخت یکی از بانک ها منتقل خواهید شد، برای پرداخت آنلاین از درگاه بانک این بانک ها، حتماً نیاز نیست که شما شماره کارت همان بانک را داشته باشید و بلکه شما میتوانید از طریق همه کارت های عضو شبکه بانکی، مبلغ  را پرداخت نمایید

مطالب پیشنهادی:
  • مقاله انسان کامل
  • مقاله انسان شناسی از دیدکاههای مختلف
  • مقاله مقایسه داستان پیرچنگی مولوی با داستان پیررباب نواز عطّار از مثنوی مصیبت نامه
  • برچسب ها : , , , , ,
    برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

    به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید

    جستجو پیشرفته

    دسته‌ها

    آخرین بروز رسانی

      شنبه, ۲۹ اردیبهشت , ۱۴۰۳
    اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
    wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط digitaliran.ir صورت گرفته است
    تمامی حقوق برایhttp://cofenetyas.comمحفوظ می باشد.