مقاله اخلاق در قرآن

کافی نت یاس دنلود مقاله و تحقیق و پروژه و پاورپوینت

مقاله اخلاق در قرآن به صورت فایل word   ( ورد ) و قابل ویرایش می باشد . که دارای ۲۳ صفحه بوده و جهت دریافت و دانلود متن و فایل کامل آن می توانید بر روی گزینه خرید انتهای متن کلیک نمایید و پس از وارد نموده اطلاعات و آدرس ایمیل خود قادر به پرداخت آنلاین و دریافت آنی متن کامل و فایل ورد مقاله و پروژه مربوطه باشید . همچنین لینک دانلود تحقیق مربوطه همان لحظه به آدرس ایمیل شما ارسال می گردد.

منابع و مأخذ

مصباح یزدی، آیت الله محمد تقی، اخلاق در قرآن ، ج ۱ ، قم تحقیق و نگارش محمد حسین اسکندری، انتشارات مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) ، چاپ چهارم، تابستان ۱۳۹۱

مصباح یزدی، آیت الله محمد تقی، اخلاق در قرآن ، ج ۲ ، قم تحقیق و نگارش محمد حسین اسکندری، انتشارات مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) ، چاپ چهارم، تابستان ۱۳۹۱

داوودی،محمد، اخلاق اسلامی، ،قم، انتشارات معارف، چاپ ۳۲، تابستان ۱۳۹۰

مکارم شیرازی، ناصر، اخلاق در قرآن ، قم، مدرسه الاماما علی ابن ابی طالب،۱۳۷۷

جوادی آملی، عبدالله، مفاتیح احیاه، قم ،مرکز نشر اسراء ۱۳۹۱

دلشاد تهرانی، مصطفی، سیری در تربیت اسلامی، مؤسسه نشر و تحقیقات ذکر، چاپ اول۱۳۷۶

حاجی بابائیان امیری، محسن، روش های تربیت اخلاقی کاربردی در اسلام، انتشارات سروش، تهران ، چاپ دوم۱۳۹۰

رضوان فر، احمد، فرهنگ اخلاقی معصومین(ع) ، قم، مرکز پژوهش های اسلامی صدا وسیما، چاپ اول، تابستان ۱۳۸۷

ارفع ، سید کاظم، اخلاق در قرآن ، موسسه فیض کاشانی، چاپ اول، ۱۳۷۳

مطهری، مرتضی، حماسه حسینی، تهران، انتشارات دانشگاه اما مصادق(ع)(خلاصه آثار شهید مطهری)، چاپ دهم ۱۳۸۹

فهرست مطالب

مقدمه ۴
دسته بندی اخلاق ۵
دیدگاه قرآن درمورد التزاز ۵
قرآن و قدرت طلبی ۶
فضایل اخلاقی در قرآن ۸
فضایل اخلاقی اجتماعی ۱۱
رذیلت های اخلاقی ۱۶
منابع و مأخذ ۲۳

چکیده

اخلاق در قرآن /یکی ازمهمترین اهداف پیامبران درنظر قرآن مسئله اخلاق است، زیرا اعتلا و سعادت انسان ها در گرو پایبندی و آراستگی به اخلاق الهی است واین امر درسایه تربیت اخلاقی انسان میسر خواهد شد.

در این پژوهش ابتدا دسته بندی اخلاق رامعرفی و به دنبال آن اخلاق در قرآن را شرح داده و دیدگاه قرآن در مورد التزاز و قدرت طلبی را بررسی کردیم و سپس دور نمایی از فضایل و رذایل اخلاقی را در متون اسلامی یعنی قرآن و روایات معرفی کردیم. ازاین رو چند نمونه ازصفات اخلاقی بیان شده در قرآن و روایات رااستخراج و دسته بندی کردیم تا تصوری نسبتاً جامع و کامل از اخلاق اسلامی به دست آوریم؛ به طورکلی در این پژوهش محور مباحث ، آموزه های قرآنی و روایی است وبه دنبال آن بعضی از فضایل و رذایل اخلاقی با استناد به آیات قرآن بیان شده است.

عدل و انصاف از دیرباز در اخلاق جایگاه والایی داشته است. بسیاری از مباحث در آثار افلاطون و  ارسطو به چیستی جامعه عدل، چگونگی تربیت انسان عادل وچگونگی تشکیل جامعه عادل اختصاص یافته است. خداوند در قرآن همه را به عدل فرا می خواند:«إِنَّ اللهَ یأمِرِ بالعدلِ والحسانِ و ایتاءِ ذی القُربی و یَنهی عنِ الفَحشاء والمنکَرِ والبغی یَعِظُکُم لَعَّلَکُم تَذَّکَرونَ؛ درحقیقت ، خدابه دادگری و نیکو کاری و بخشش به خویشان فرمان می دهد وازکار زشت و ناپسند و ستم بازمی دارد به شما اندرز می دهد، باشد که پند گیرید. درروایات نیزبر صفت عدالت بسیارتأکیدشده است؛ آن گونه که پیامبر در سفارش به امیرالمومنین می فرماید: ای علی! سرور رفتارها سه خصلت است: انصاف با مردم و مواسات با برادر دینی خود برای رضای خداوند و یاد کردن در هر حال. در این روایت رعایت عدل و انصاف جزئی ازحقیقت ایمان به شمار آمده است.امیرالمومنین درباره عدل می فرماید: عدل راس ایمان و مجمع نیکی ها و برترین مراتب ایمان است. عدل بهترین خوبی است .در روایتی دیگر می خوانیم: ابو مالک ازامام سجاد پرسید: همه ی شرایع دین اسلام کدام است؟ امام فرمود: سخن به حق گفتن وداوری به عدالت کردن و وفای به عهد کردن. امام باقر می فرماید: کسی که با نیازمند مواسات کند و با مردم به انصاف رفتارکند حقیقتاً مؤمن است.

واژه های کلیدی: اخلاق ، اخلاق در قرآن  ، التزاز و قدرت طلبی، فضایلاخلاقی، رذایل اخلاقی،

مقدمه

به گواه تاریخ اهلاق علمی است که در بهبود روابط انسان با خدا و اعضای جامعه بسیار نقش آفرین و تأثیر گذار است. ملکات نفسانی انسان و تزکیه و تهذیب نفس در پرتو اخلاق شکل می گیرد وسرنوشت فردی و اجتماعی انسان تحت تأثیر عمیق وگسترده اخلاق است؛ انسان لازم است توانمندی اخلاقی زیستن را کسب کند ، چرا که انسان بر اساس متون اسلامی ، ازهمه ی توانایی های شناختی، ارادی وعملی برای شناخت فضایل و رذایل اخلاقی و انتخاب فضایل و رذایل اخلاقی برخورداراست و ازهمین رو توانایی اخلاقی زیستن را دارد ممکن است برخی بپندارند اخلاقی زیستن به معنای چشم پوشی از بزرگ ترین نعمت العی یعنی آزادی است در صورتی که اخلاق اسلامی آموزه های قرآنی می باشد و در صدد سلب آزادی انسان نیست، بلکه نقش اصلی آن هدایت انسان در مسیر بهره گیری درست و معقول ازاین موهبت عظیم الهی است تا به کمال ممکن برسد.

در این پژوهش ابتدا دسته بندی اخلاق رامعرفی و به دنبال آن اخلاق در قرآن را شرح داده و دیدگاه قرآن در مورد التزاز و قدرت طلبی را بررسی کردیم و سپس دور نمایی از فضایل و رذایل اخلاقی را در متون اسلامی یعنی قرآن و روایات معرفی کردیم. ازاین رو چند نمونه ازصفات اخلاقی بیان شده در قرآن و روایات رااستخراج و دسته بندی کردیم تا تصوری نسبتاً جامع و کامل از اخلاق اسلامی به دست آوریم؛ به طورکلی در این پژوهش محور مباحث ، آموزه های قرآنی و روایی است وبه دنبال آن بعضی از فضایل و رذایل اخلاقی با استناد به آیات قرآن بیان شده است.

25,000 ریال – خرید

مقاله و پروژه و تحقیق ها به صورت فایل ورد و قابل دانلود می باشند و شما به محض پرداخت آنلاین مبلغ همان لحظه قادر به دریافت فایل خواهید بود. این عملیات کاملاً خودکار بوده و توسط سیستم انجام می پذیرد. ضمنا همان لحظه لینک دانلود به ایمیل شما ارسال می گردد.

 جهت پرداخت مبلغ شما به درگاه پرداخت یکی از بانک ها منتقل خواهید شد، برای پرداخت آنلاین از درگاه بانک این بانک ها، حتماً نیاز نیست که شما شماره کارت همان بانک را داشته باشید و بلکه شما میتوانید از طریق همه کارت های عضو شبکه بانکی، مبلغ  را پرداخت نمایید

مطالب پیشنهادی:
  • مقاله اخلاق در رسانه
  • مقاله نظریه های فلسفی وگونه شناسی نظام‌های اخلاقی
  • مقاله نظریه های روانشناسی رشد اخلاقی
  • مقاله نظریه های جامعه شناسی اخلاقی
  • مقاله اخلاق حرفه‌ای در دانشگاه
  • برچسب ها : , , , , , ,
    برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

    به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید

    جستجو پیشرفته

    دسته‌ها

    آخرین بروز رسانی

      پنج شنبه, ۲۰ اردیبهشت , ۱۴۰۳
    اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
    wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط digitaliran.ir صورت گرفته است
    تمامی حقوق برایhttp://cofenetyas.comمحفوظ می باشد.