تحقیق بررسی شاخصهای سلامت روان و نگرش به خودکشی در دو گروه جوانان ونوجوانان

کافی نت یاس دنلود مقاله و تحقیق و پروژه و پاورپوینت

تحقیق بررسی شاخصهای سلامت روان و نگرش به خودکشی در دو گروه جوانان ونوجوانان به صورت فایل word   ( ورد ) و قابل ویرایش می باشد . که دارای ۱۲۲ صفحه بوده و جهت دریافت و دانلود متن و فایل کامل آن می توانید بر روی گزینه خرید انتهای متن کلیک نمایید و پس از وارد نموده اطلاعات و آدرس ایمیل خود قادر به پرداخت آنلاین و دریافت آنی متن کامل و فایل ورد مقاله و پروژه مربوطه باشید . همچنین لینک دانلود تحقیق مربوطه همان لحظه به آدرس ایمیل شما ارسال می گردد.

فهرست مطالب

مقدمه ۶
بیان مسئله و اهمیت موضوع ۸
اهداف تحقیق ۱۱
اهداف فرعی ۱۱
سؤالات تحقیق ۱۲
متغیرهای تحقیق ۱۳
تعاریف متغیرها ۱۳
تعاریف نظری ۱۳
تعاریف عملیاتی ۱۵
ادبیات تحقیق ۱۷
قرون وسطا و رنسانس : بازپیدایی توجیهات روحانی ۲۲
دوره رنسانس ۲۳
عصر جدید ۲۴
مفاهیم روانکاوی بهنجاری و سلامت روانی ۳۱
آلفرد آدلر ۴۰
کارل گوستاو یونگ ۴۳
اریک فروم ۴۵
گوردون ویلارد آلپورت ۴۷
آلبرت الیس ۴۹
سلسله مراتب نیازها از دیدگاه مازلو ۵۱
دیدگاه انسان گرایی ۵۲
کارل راجز(۱۹۸۷-۱۹۰۲) ۵۵
نظریه راجرز راجع به کارکرد آرمانی انسان ۵۸
آسیب شناسی روانی از دیدگاه راجرز ۵۹
روانشناسی وجودی ۶۲
رولو می ۶۴
سوء مصرف مواد و الکل ۸۰
عوامل زیستی ۸۱
عوامل ژنتیک ۸۴
سلامت جسمی ۸۵
سبب شناسی ۸۷
همه گیرشناسی ۸۷
فاکتورهای خطر خودکشی ۱۰۷
ویژگیهای شخصیتی ۱۰۷
فاکتورهای فرهنگی – اجتماعی ۱۰۸
فاکتورهای ژنتیکی و بیوشیمیایی ۱۱۰
علائم هشداردهنده خودکشی ۱۱۰
علائم مشاهده ای خطر خودکشی ۱۱۱
اگر فرزندتان در مورد خودکشی صحبت کرد چه کارباید کرد؟ ۱۱۵
نوجوانی ۱۱۸

چکیده

هدف اصلی مقاله تعیین وضعیت سلامت روان نگرش به خودکشی در شهرستان دره شهر و مقایسه آن در دو گروه جوانان و نوجوانان  می باشد.

مِی آسیب روانی را به صورت فقدان ارتباط ، یعنی ، ناتوانی در شناختن دیگران وشریک کردن خود با آنها در نظر داشت. افرادی که به پریشانی روانی مبتلا هستند، سرنوشت خود را انکار می کنند و از این رو؛آزادی خود را از دست می دهند. آنها انواع نشانه های روان رنجوری را پرورش می دهند نه برای اینکه آزادی خود را بازیابند، بلکه از آن چشم پوشی کنند. نشانه های بیماری دنیای پدیداری فرد را تابدان اندازه محدود  می کنند که کنار آمدن را آسانتر نمایند.

به عقیده مِی ، اضطراب زمانی ایجاد می شود که افراد با مسئله تحقق بخشیدن به استعدادهایشان روبرو شده باشند. گناه در صورتی ایجاد می شود که افراد استعدادهای خود را انکار کنند، نتوانند نیازهای همنوعشان را به دقت درک کنند، یا از وابستگی خود به دنیای طبیعی غافل بمانند. درست به همان صورتی که مِی از اصطلاح «اضطراب» برای اشاره به مسایل گسترده مربوط به هستی  – در- دنیا استفاده کرد، مفهوم گناه را نیز به همین صورت به کاربرد.بنابراین، اضطراب وگناه،وجودی هستند؛یعنی آنها به ماهیت هستی ونه به احساسهایی که از موقعیت ها یا خطاهای خاص ناشی می شوند، اشاره دارند.

خودکشی از ابتدای مثبت تاریخ روی داده است و نگرش نسبت به آن بسته به دوره زمانی و فرهنگ از محکومیت تا تحمل متفاوت بوده است . انگیزه و فراوانی خودکشی نیز متغیر بوده است. امروزه در غرب خودکشی را پدیده ای تصادفی یابی معنی نمی دانند بلکه آن را راهی برای رهایی از معضل و بحران بسیار رنج آور تلقی می کنند. به عقیده ادوین اشنایدمن خودکشی با نیازهای برآورده نشده یا نیازهایی که با مانع مواجه شده اند، احساس درماندگی و ناامیدی، تعارض دوسوگرایانه بین بقاء و استرس غیر قابل تحمل ، محدود شدن گزینه ها از دیدگاه فرد ونیاز به گریز ارتباط دارد؛ شخصی که اقدام به خودکشی می کند پیامهایی مبنی بر ناراحتی منتقل می کند. کی ردفیلد در این مورد چنین می گوید: رنج وضعیت خودکشی خصوصی و غیر قابل بیان است و سبب می شود اعضاء خانواده ، دوستان و همکاران بافقدان عمیق و احساس گناه مواجه شوند. در پی خودکشی نوعی حالت سردرگمی وتخریب بروز می کند که در غالب موارد قابل توصیف نیست.

خودکشی در صورتی که موفقیت آمیز باشد، عمل مهلکی است که نمایانگر میل فرد به مردن است.با این حال بین تفکر در مورد خودکشی واقدام به آن طیفی وجود دارد . برخی افراد افکاری در مورد خودکشی دارند اما هرگز این افکار را جامعه عمل نمی پوشانند؛برخی دیگر بر اساس عمل تکانشی و بدون قصد قبلی به زندگی خود خاتمه می دهند. بنابراین طیف رفتار خودکشی دارای دامنه ای از فکر خودکشی ، تهدید به خودکشی واقدام به خودکشی ، تاخودکشی کامل است.

عوامل روانی زیر در بروز خودکشی نقش مهمی دارند:سوءمصرف مواد، اختلالات افسردگی ، اسکیزوفرنی و سایر اختلالات روانی .

خودکشی در بین نوجوانان در حال تبدیل شدن به یک مسئله جدی است. هر ساله، در ایالات متحده، هزاران نوجوان است به خودکشی می زنند.خودکشی سومین عامل منجر شونده به مرگ در بین سنین زیر ۲۴ سال است، و ششمین عامل منجر شونده به مرگ برای افراد ۵ تا ۱۴ سال است.

نوجوانان در حال رشد احساسات شدیدی از ترس، سردرگمی ،تردید، ناامنی مالی و ترسهای دیگر را تجربه می کنند. برای بعضی از نوجوانان ، طلاق والدین و تشکیل یک خانواده جدیدبا والدین خوانده ها و برادر و خواهد خوانده ها می تواند بسیار ناآرام کننده و تشدید کننده خود ناباوری شان باشد. در نظر بعضی نوجوانان خودکشی ممکن است راه حلی برای مشکلات و استرسهایشان باشد.

حدود ۱۲ تا ۲۵ درصد کودکان و نوجوانان به نوعی تفکراتی درباره خودکشی(ایده خودکشی) در یک زمان و یا زمانهای دیگر تجربه می کنند.هنگامی که این احساسات یا تفکرات مقاوم تر می شوند، با تغییراتی در رفتار یا نقشه ویژه برای خودکشی همراه می شوند که این مسئله باعث افزایش خطر اقدام به خودکشی می شود.

مطالعات همه گیرشناسی خودکشی در ایران طی دو دهه اخیر نشان داده است که خودکشی و اقدام به آن روبه افزایش است. در مطالعه ای در استان ایلام بر روی جمعیت ۱۵ تا ۲۴ ساله، ضمن تأیید روند افزایش میزان خودکشی، گزارش دادند که برخلاف الگوی جهانی که در آن مردان سه بار بیشتر از زنان  خودکشی موفق دارند، زنان بیشتر از مردان در اثر اقدام به خودکشی فوت می کنند، بویژه آنکه آنان از روشهای خودسوزی بیش از سایر روشها استفاده می کنند.

در نتیجه نوجوان می تواند یک دوره آَشفته باشد. نوجوانان با گسترده وسیعی از تجربیات جدید درطول این مدت گذرا دست به گریبان هستند.مانند روابط جدید، تصمیمات در مورد آینده، و تغییرات فیزیکی که در بدنشان اتفاق می افتد.

تعداد قابل توجهی از نوجوانان باافسردگی ، بیماری با طول دوره بلند که شامل یک خطر افزایش یافته از خودکشی است ، درگیر هستند.

دیگر نوجوانان به سادگی در تردیدهای نوجوانی غرق شده و احساس می کنند که هیچ راه برگشتی ندارند. جستجوی آنان برای جواب ممکن است آنها را به «خود درمانی»دردهایشان به سوء مصرف مواد مخدر والکل رهنمون کند. یا ممکن است عصبانیت  و ناکامی هایشان رابا درگیر شدن در اعمال خشونت آمیز نشان دهند.

آنان نمی خواهند درباره عواطف یا مشکلاتشان صحبت کنند،زیرا شاید فکر می کنند که باعث میشود بصورت یک برده درآیند یا اینکه دیگران به آنها خواهند خندید.وقت دادن به نوجوانانی که برای صحبت کردن درباره عواطف و هیجانات یا مشکلاتشان ، مشکل دارند، می تواند به جلوگیری از تراژدی بدون حس خودکشی نوجوانان کمک کند. بگذارید آنها بدانند که کمک در دسترس می باشد.

نوجوانانی که در گذشته اقدام به خودکشی کرده اند یا درباره خودکشی صحبت کرده اند، برای اقدامات بعدی بیشتر در خطر هستند.آنان ممکن است جملاتی مثل «بامردن بهتر خواهم شد یا من نمی خواهم بیشتر از این برای شما مشکل ساز شوم» را به کار ببرند. نوجوانان باسخنرانی یا با گوش دادن به همه دلایلی که آنها باید زندگی کنند کمک پذیر نیستند. آنچه آنان نیاز دارند آن است که دوباره اطمینان یابند که کسی را دارند که می توانند مشکلات واحساساتشان را به بحث بکشاند.که این فر می تواند خانواده، دوستان،مشاور مدرسه، پزشک یا معلم باشد. می تواند شخصی باشد که خیلی مایل به گوش دادن است وکسی است که می تواند این اطمینان را به شخص بدهد که افسردگی وتمایلات خودکشی قابل درمان است.

همه درمانهای خودکشی باید بطور جدی انجام شود. در هنگام انجام خودکشی ، واقعیت درک یک جوان کاملاً از واقعیت حقیقی متفاوت است.

اگر امکان خودکشی برای فرد وجود دارد بهتر است وارد عمل شویم تا اینکه با پیامدهای خودکشی درگیر شویم.

واژه های کلیدی: اختلالات روانی، خودکشی، نوجوانی و جوانی

فصل اول کلیات تحقیق

 

مقدمه:

موضوع سلامت از بدو پیدایش بشر وجود داشته است، اما هرگاه از آن سخن به میان آمده عموماً بعد جسمانی آن مدنظر قرار گرفته و کمتر به سایر ابعاد سلامتی بخصوص بعد روانی آن توجه شده است در حالی که هیچ فردی در مقابل آن از مصونیت کامل برخوردار نیست و این خطری است که بشر را مرتباً تهدید می کند.سازمان جهانی بهداشت [۱](۱۹۹۰)، ضمن توجه دادن مسئولین کشورهادر راستای تأمین سلامت جسمی، روانی و اجتماعی افراد جامعه همواره بر این نکته تأکید داردکه هیچ یک از این سه بعد بر دیگری برتری ندارد(شاه محمدی و همکاران ۱۹۹۰) بهداشت روانی یک زمینه تخصصی بوده و هدف آن ایجاد سلامت روانی به وسیله پیشگیری از ابتلاءبه بیماریهای روانی، کنترل عوامل مؤثر در بروز بیماریهای روانی، تشخیص زودرس ، پیشگیری از عوارض ناشی از برگشت بیماریها و ایجاد محیط سالم برای برقراری روابط صحیح انسانی است (میلانی فر، ۱۳۷۸)

طبق برآوردهای سازمان جهانی بهداشت میزان شیوع اختلالات روانی در کشورهای در حال توسعه روبه افزایش است در حالی که در برنامه ریزی های توسعه اجتماعی و اقتصادی پایین ترین اولویت به آنها داده می شود. دلیل این افزایش را تاحدود زیادی می توان وابسته به رشد روز افزون جمعیت ، تغییرات سریع اجتماعی همچون شهر نشینی ، فروپاشی خانواده های گسترده و مشکلات اقتصادی دانست (هومان رایت[۲] ،۱۹۹۳)

در واقع اختلالات روانی مسئول کمی بیش از یک درصد مرگ ها می باشد اما ۱۱ درصد بارگلی بیماریهای جهانی برعهده همین عامل است ( نوربالا،۱۳۷۸)

بر اساس یافته های دانشمندان در سال ۱۹۹۰ حدود پنج میلیون نفر در جهان از انواع صدمات جهان خود را از دست داده اند، بیشتر این مرگ ها به شدت در میان جوانان تمرکز دارد، در این گروه سنی حوادث جاده ای، خودکشی، جنگ و آتش سوزی و خشونت ، جملگی در شمار علل اصلی مرگ قرار دارند که کم پیش حوادث فوق به مقولات بهداشت روانی مرتبط است و از آن میان خودکشی بیشترین وابستگی را به عوامل روانی دارد، نتایج آماری نشان می دهد در شهرهای غربی کشور خصوصاً استان ایلام آمار خودکشی در بین جوانان و نوجوانان بالا است که این مسئله محقق را برآن داشت که به بررسی میزان شیوع اختلالات روانی و نگرش به خودکشی در بین جوانان و نوجوانان شهرستان دره شهر بپردازد. یقیناً این تحقیق می تواند اطلاعات پایه و اصول را در زمینه شناخت وضعیت موجود سلامت روان و میزان گرایش به خودکشی جوانان و نوجوانان شهرستان دره شهر ارائه داده و نتایج آن مورد استفاده و بهره برداری مسئولین و دست اندرکاران بهداشت و درمان استان بخصوص برنامه ریزان بهداشت روان و همچنین همکاران روان پزشک، روان شناس و دیگر علاقمندان قرار گیرد تا با آگاهی از وضع موجود برنامه ریزی مناسب جهت تأمین نیروی انسانی و تدارک امکان لازم در هر سه سطح پیشگیری و درمان و بهداشت روان تمهیدات اساسی برای توزیع عادلانه امکانات وتسهیلات و کارهای اساسی جهت حفظ و ارتقاء سلامت روان افراد در این منطقه به عمل آورند.

بیان مسئله و اهمیت موضوع :

کشور ایران جزو جوانترین کشورهای جهان است ، بطوریکه جمعیت بیست میلیون جوان آن خود می تواند به لحاظ تعداد، کشوری مستقل به حساب آید، که در مقایسه با کشورهایی که فاقد چنین جمعیتی هستند زودتر می تواند به استقلال به ویژه در صنعت و تکنولوژی دست یابد. تنظیم و بکارگیری برنامه های زیربنایی برای بهره برداری از نیروی این جمعیت عظیم و فراهم نمودن آسایش و رفاه آنان از جمله ضروری ترین اقدام طراحان اهداف و برنامه های فرهنگی و اقتصادی است.

مطمئناً جهان در طول دهه آینده شاهد تغییرهای عمده در زمینه نیازهای مردم خواهد بود، بر اثر توسعه روزافزون علم پزشکی مرگ و میر انسانها بر اثر بیماریهای جسمی بسیار کمتر خواهد بود در عین حال شهری شدن ، و توسعه صنعتی انسان را به افسردگی و شیوع اختلالات روانی سوق می دهد با نگاهی اجمالی به تحقیقات انجام شده پیش بینی می شود عوامل اصلی مرگ میر از سال ۱۹۹۰ تا سال ۲۰۲۰ به شکل زیر تغییر یابد :

اختلالات افسردگی اساسی تک قطبی از چهارمین علت به دومین علت، تصادفات رانندگی در جاده ها از نهمین علت به سومین علت ،جنگ از شانزدهمین علت به هشتمین علت ، خشونت از نوزدهمین علت به دوازدهمین علت به دوازدهمین علت وصدمه به خود در خودکشی ، از هفدهمین علت به چهاردهمین علت.

همچنین مطالعات نشان می دهد به نحو معناداری بار اختلالات روانی به شدت کمتر از آنچه هست برآورد می شود.در میان ۱۰ علت اول در کل چهان در سال ۱۹۹۰ بر اساس سالهای سر شده با ناتوانی ۵ علت مربوط به اختلالات روانی (افسردگی تک قطبی ، نوشیدن الکل ، اختلالات خلقی دو قطبی، اسکیزوفرنی و اختلال وسواس و اجباری بوده است.)

افسردگی تک قطبی به تنهایی مسئول بیش از یک سال از هر ده سال عمری است که در جهان با ناتوانی بسر می شود. بر روی هم ناراحتی های عصبی و روانی یا اختلالات روان پزشکی ۲۸ درصد از سالهای عمر که به نوعی با ناتوانی سر می شود را به خود اختصاص می دهد .تکراری در مقدمه: بر اساس یافته های بدست آمده در سال ۱۹۹۰ حدود ۵ میلیون نفر در جهان از انواع صدمات جهان خود را از دست داده اند بیشتر این مرگ و میرها به شدت در میان بزرگسالان جوان تمرکز دارد. در این گروه سنی حوادث جاده ای، خودکشی، جنگ ، آتش سوزی و خشونت بیشترین علت مرگ هستند وحوداث فوق کم و بیش به اختلالات روانی افراد مربوط می شود و از آن میان خودکشی بیشترین ارتباط را با اختلالات روانی فرد دارد.

با توجه به افزایش آمار خودکشی در جوانان و نوجوانان در غرب کشور خصوصاً استان ایلام و زیانهای مالی و معنوی ناشی از آن و همچنین کمبود تسهیلات ، امکانات و نیروی تخصصی لازم جهت ارائه خدمت به آنهابه نظرمیرسد که انجام اقدامات پیشگیرانه دراین زمینه لازم وضروری بودوتأمین بهداشت روان افراد به عنوان یک اقدام مثبت اجتماعی،اقتصادی، پزشکی وبهداشتی دراین منطقه جنبه الزامی دارد.واضح است انجام هر گونه اقدام پیشگیرانه،مستلزم ارزیابی نوع ومیزان نیاز مردم آن جامعه است که در غیر این صورت اقدامات انجام شده نتیجه مطلوب را در بر نخواهد داشت. برای پی بردن به درجه و نوع نیازمندیهای فوق،انجام بررسی سلامت روان ومیزان نگرش به خودکشی و مطالعات اپیدمیولوژی اختلالات روانی حائز اهمیت واولویت بالایی است.

[۱]  World Health organization(WHO)

[۲] Human Right

120,000 ریال – خرید

مقاله و پروژه و تحقیق ها به صورت فایل ورد و قابل دانلود می باشند و شما به محض پرداخت آنلاین مبلغ همان لحظه قادر به دریافت فایل خواهید بود. این عملیات کاملاً خودکار بوده و توسط سیستم انجام می پذیرد. ضمنا همان لحظه لینک دانلود به ایمیل شما ارسال می گردد.

 جهت پرداخت مبلغ شما به درگاه پرداخت یکی از بانک ها منتقل خواهید شد، برای پرداخت آنلاین از درگاه بانک این بانک ها، حتماً نیاز نیست که شما شماره کارت همان بانک را داشته باشید و بلکه شما میتوانید از طریق همه کارت های عضو شبکه بانکی، مبلغ  را پرداخت نمایید

مطالب پیشنهادی:
  • مقاله خودکشی
  • مقاله مفهوم سلامت روان
  • مقاله معنویت و سلامت روان
  • مقاله فعالیت بدنی و سلامت روان
  • مقاله سلامت روان
  • برچسب ها : , , , , , , , ,
    برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

    به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید

    جستجو پیشرفته

    دسته‌ها

    آخرین بروز رسانی

      شنبه, ۲۹ اردیبهشت , ۱۴۰۳
    اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
    wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط digitaliran.ir صورت گرفته است
    تمامی حقوق برایhttp://cofenetyas.comمحفوظ می باشد.