پرسشنامه مهارت های شناختی و فراشناختی

کافی نت یاس دنلود مقاله و تحقیق و پروژه و پاورپوینت

پرسشنامه مهارت های شناختی و فراشناختی دارای ۸ صفحه می باشد به صورت فایل ورد می باشد . جهت دانلود فایل پرسشنامه بر روی گزینه خرید انتهای متن کلیک نموده و پس از وارد نمودن آدرس ایمیل و کلیک بر روی گزینه خرید به درگاه بانک متصل شده و از کلیه کارت های بانکی عضو شتاب قادر به پرداخت و تهیه آن می باشید. بلافاصله پس از پرداخت لینک دانلود فایل پرسشنامه در اختیارتان قرار می گیرد و می توانید آن را دانلود نمایید . ضمناً همان لحظه لینک دانلود فایل نیز به آدرس ایمیل  شما ارسال می گردد.

ضمناً در صورت تهیه فایل پرسشنامه مربوطه و مناسب نبودن فایل با اعلام شماره کارت بانکی و آدرس ایمیلی که در سایت ثبت نموده اید مبلغ پرداختی حداکثر ۲۴ ساعت بعد برگشت داده می شود.

بزرگوارانی که به صورت انلاین قادر به تهیه فایل پرسشنامه نمی باشند می توانند عنوان فایل پرسشنامه درخواستی را  به همراه آدرس ایمیل و شماره همراه خود را به ایمیل cofenetyascom@gmail.com ارسال نمایند تا فایل پرسشنامه از طریق ایمیل یا تلگرام برای آنها ارسال گردد و پس از آن هزینه را کارت به کارت به حساب ما واریز نمایند.

پرسشنامه مهارت های شناختی و فراشناختی

از آنجا که این پژوهش به دنبال ساخت تست مهارت های شناختی و فراشناختی است، مراحل زیر برای ساخت آن انجام شد:

– گرد آوری نظریه های مربوط به مهارت های شناختی و فراشناختی

– تهیه ویژگی ها و عناصر تشکیل دهنده مهارت های شناختی و فراشناختی

– تهیه گویه های اولیه مقیاس های شناختی و فراشناختی

– تهیه فرم نیمه تجربی مهارت های شناختی و فراشناختی

– بررسی روائی محتوائی مقیاسهای فرم نیمه تجربی با استفاده از نظرخواهی از متخصصان

– اجرای فرم نیمه تجربی بر نمونه کوچکی از دانشجویان در مرحله مطالعه مقدماتی

– محاسبه ضرایب اعتبار، میانگین و انحراف استاندارد مقیاس ها

-محاسبه میانگین و انحراف استاندارد سوال ها

– اعمال اصلاح سوال ها در صورت لزوم

– تهیه فرم تجربی نهایی

– اجرای فرم تجربی نهایی بر نمونه اصلی

– محاسبه اعتبار مقیاس ها و کل تست

-محاسبه روائی تست مهارت های شناختی و فراشناختی

– مقایسه نمره های دختران و پسران دانشجو

با توجه به تئوری‌ها و پژوهش‌های انجام‌شده و با توجه به ابعاد دانش شناختی و فراشناختی که از فصل دوم پژوهش استخراج شد،تستی تنظیم شد،که به طورمختصر عبارتنداز:

فراشناخت مفهومی چند وجهی است که شامل دانش ها(باورها)، فرایندها و راهبردهایی است که شناخت را ارزیابی، نظارت یا کنترل می کند(ولز، ۱۹۷۹؛ فلاول، ۱۹۷۹؛ نلسون و همکاران، ۱۹۹۹؛ موسس و بیرد، ۲۰۰۲؛ اسپادا و همکاران، ۲۰۰۷). فلاول و همکاران(۱۹۹۳) دانش فراشناختی را به سه طبقه ی دانش در مورد شخص، دانش در مورد تکلیف و دانش در مورد راهبرد تقسیم می کنند، پاریس و همکاران(۱۹۸۴) دانش فراشناختی را به سه طبقه ی خبری، فرایندی و شرطی تقسیم کرده اند که از بعضی جهات با طبقات دانش فراشناختی فلاول و همکارانش همپوشی دارد. بیکر(۱۹۸۹) معتقد است دو نوع فراشناخت به هم پیوسته، یعنی دانش درباره شناخت و تنظیم شناخت و نظارت بر آن وجود دارد. بر حسب نظر رفوث و همکاران، فرادانش، فرا نظارت و استفاده ی مناسب و بجا از راهبرد، مولفه های فراشناخت هستند. پرسلی، بورکوسکی و اشنایدر(۱۹۸۷)، جاکوبز و پاریس۱۹۸۷، براون ۱۹۸۷، ویلسون و وینگ، ۱۹۹۸ ، وایستاین و هیوم[۱](۱۹۹۸) راهبردهای شناختی را به سه دسته تقسیم  کرده اند ( تکرار و مرور ذهنی، بسط و گسترش معنایی، سازماندهی).

آندرسون(۲۰۰۲) بر اساس یافته های پژوهشی قبل، پنج مولفه عمده و اصلی برای راهبردهای شناختی و فراشناختی بر می شمارد ؛ ۱- آمادگی و برنامه ریزی برای یادگیری   ۲- انتخاب و استفاده از راهبرد شناختی مناسب    ۳- استفاده از راهبرد نظارت کردن    ۴- هماهنگ سازی راهبردهای شناختی مختلف با یکدیگر    ۵- استفاده از راهبرد ارزشیابی کردن. دمبو[۲] نیز راهبردهای فراشناخت را در سه مقوله طبقه بندی کرده است(نقل از؛ سیف،۱۳۸۰) که عبارتند از   ۱- راهبردهای برنامه ریزی                ۲- راهبردهای کنترل و نظارت    ۳- راهبردهای نظم دهی.

گریگوری و اسپرلینگ(۱۹۹۴) در بررسی اعتبار وروایی پرسشنامه ۵۲ سوالی فراشناخت نشان داده اند که فراشناخت دارای دوعامل کلی دانش راجع به شناخت وتنظیم شناخت است. اونیل و عابدی (۱۹۹۶) در بررسی تاییدی اعتبار و روایی پرسشنامه شناخت و فراشناخت، با چهار بعد برنامه ریزی، نظارت، استراتژی شناختی وآگاهی(هر بعد دارای۵ سوال) نشان دادند که در تحلیل عامل تاییدی ۵ عامل به دست آمده است. بیشتر فعالیت های شناختی، وابسته به عوامل فراشناختی هستند که این فعالیت ها را نظارت و کنترل می کنند(اسپادا و همکاران، ۲۰۰۷). فلاول براین باور بود که اصطلاح فراشناخت به فرآیندهای شناختی گفته می شود که در کنترل جنبه های شناخت نقش دارند(پوردون و کلارک[۳]، ۱۹۹۹). در واقع فراشناخت به دانش فرد درباره فرایندهای شناختی خود و چگونگی استفاده بهینه از آن ها برای رسیدن به هدف های یادگیری گفته می شود. به طورکلی ازدیدگاه های مختلف برای شناخت و فراشناخت دو الی پنج مولفه درنظر گرفته شده است. تستی مشتمل بر ۴۲ سوال بنا بر تئوری‌های مختلف که در فصل دوم به صورت مبسوط آورده شده است و در بخش بالا به صورت خلاصه آمده است، نوشته شد. سوالهای آن به صورت طیف لیکرت چهارگزینه ای، بصورت خیلی زیاد(۴)، نسبتا زیاد(۳)، نسبتا کم(۲)، و خیلی کم(۱) نمره گذاری می شوند. بجز سوال ۳۷و۳۹که برعکس نمره گذاری می شود. این تست شناخت و فراشناخت  را در پنج بعد می سنجد، شماره سؤالات مرتبط با ابعاد درنظر گرفته شده عبارت است از :

برنامه ریزی:  پرسش های ۸ ، ۹ ،۱۰، ۵، ۳، ۲، ۱۵، ۴۰، ۱

مرور ذهنی:  پرسش های۳۰، ۲۸، ۳۶، ۲۹، ۳۱، ۲۵، ۲۷، ۳۵، ۱۹

کنترل و نظارت:  پرسش های ۲۶،۱۱، ۱۲، ۴۱، ۳۲، ۱۶، ۷ ، ۴، ۱۸، ۳۳، ۴۲، ۲۳

ارزشیابی:  پرسش های ۶، ۲۴، ۲۲، ۱۷، ۱۴، ۲۱، ۲۰

سازمان دهی:  پرسش های ۳۹، ۳۴، ۳۸، ۳۷، ۱۳

[۱] Weistein & Hume

[۲]  Dembo

[۳] Purdon  & Clark

25,000 ریال – خرید
مطالب پیشنهادی:
  • مقاله راهبردهای فراشناختی برای کسب موفقیت در یادگیری
  • برچسب ها : , , , ,
    برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

    به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید

    جستجو پیشرفته

    دسته‌ها

    آخرین بروز رسانی

      دوشنبه, ۳۱ اردیبهشت , ۱۴۰۳
    اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
    wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط digitaliran.ir صورت گرفته است
    تمامی حقوق برایhttp://cofenetyas.comمحفوظ می باشد.