پایان نامه موقعیت نفت و گاز کشور در بازارهای نفت و گاز جهان

کافی نت یاس دنلود مقاله و تحقیق و پروژه و پاورپوینت

پایان نامه موقعیت نفت و گاز کشور در بازارهای نفت و گاز جهان به صورت فایل word   ( ورد ) و قابل ویرایش می باشد . که دارای ۱۰۷ صفحه بوده و جهت دریافت و دانلود متن و فایل کامل آن می توانید بر روی گزینه خرید انتهای متن کلیک نمایید و پس از وارد نموده اطلاعات و آدرس ایمیل خود قادر به پرداخت آنلاین و دریافت آنی متن کامل و فایل ورد مقاله و پروژه مربوطه باشید . همچنین لینک دانلود تحقیق مربوطه همان لحظه به آدرس ایمیل شما ارسال می گردد.

منابع اصلی

۱٫Madaoui, K. and Sakthkumar, S., “Lean Gas Injection in Water Flooded Oil Reservoir, a Systematic Investigation for Field Application”, Presented at 7th European IOR Symposium, Moscow, Oct. 1993.

۲ . Madaui, K., Sakthikumar, S., Thiebot, L., and BOUVIER, G.,

“Experimental and Numerical Investigation into the Feasibility of Gas Injection in Water Flooded Reservoirs”,Presented at 21st Annual Convention of Indonesian Petroleum Association, Oct. 1992, Jakarta, Indonesia.

Onill N., “Fahud Field Review: A Switch from Water to Gas Injection in Fahud Field (Oman),”SPE Paper 15 691 Presented at Fifth SPE in the Middle East Held in Bahrain”, March 7-10, 1987

Saidi, A. M., “Twenty Years of Gas Injection History into Well Fractured Haft Kel Field (Iran),” SPE paper 35 309, presented at SPE Meeting Held in Villahermosa, Mexico, March. 3-7, 1996

نفت و توسعه، گزارش اهم فعالیت­های وزارت نفت (۱۳۷۹- ۱۳۷۶)، اداره کل روابط عمومی وزارت نفت، خرداد ۱۳۸۰، صفحه ۸٫ در این مقاله هر جا از «گزارش وزارت نفت» نامبرده شده به منظور همین گزارش است.

Liquified Natural Gas

برای پیشنهاد طی گزارشی در تاریخ ۳۰/۵/۱۳۷۴ خدمت آقا یرفسنجانی رئیس جمهور وقت ارسال شد و ایشان طی پی نوشتی به وزیر نفت، آقای آقازاده نوشتند که « بررسی کنید و توضیح دهید».

Department of Energy

Energy Information Administration

صفحه ۲۰ گزارش وزارت نفت.

گزارش IEA تحت عنوان سناریو با قیمت ۲۰- ۱۵ دلار برای هر بشکه در ماه آوریل ۱۹۹۹ در لندن منتشر شد و نگارنده طی گزارشی مورخ ۱۸/۵/۱۳۷۸ آن را خدمت آقا یخاتمی رئیس جمهور محترم ارسال نموده است.

صفحه ۲۰ گزارش وزارت نفت.

گزارش IEA تحت عنوان سناریو با قیمت ۲۰- ۱۵ دلار برای هر بشکه، آوریل ۱۹۹۹ ـ لندن.

اطلاعات و مذاکرات نگارنده با کارشناسان نفتی نروژ، انگلستان و مکزیک.

این مطلب به اطلاع مسئولان شرکت نفت آن کشور ( PEMEX) با اعداد و ارقام کامل رسیده است.

گزارشهای ارائه شده مناطق خشکی و اطلاعات نگارنده از مناطق دریایی و تاقدیس های کوچک موجود در کشور.

این مطلب طی گزارشهای متعد در سال ۱۳۷۱ خدمت آقای رفسنجانی رئیس جمهور وقت و سپس در تاریخ ۱/۸/۱۳۷۹ با تفصیل و بررسی کامل خدمات آقای خاتمی رئیس جمهور محترم ارسال شده است.

این موضوع را ضمن مشاهده برنامه طرح و مذاکره با مسئولان پروژه بالا بردن سقف تولید، حضوراً به استحضار متصدیان می­رساندم.

این نکته طی نشست­هایی در سال­های ۱۳۷۶ در بخش مطالعات بین المللی وزارت امور خارجه و سپس در سال ۱۳۸۰ در موسسه مطالعات بین المللی انرژی ارائه شده است.

۱۶٫Gaslift

این موضوع طی گزارش مورخ ۳۰/۵/۱۳۷۴ خدمت آقای رفسنجانی رئیس جمهور وقت ارسال شد. در این گزارش عدم توانایی مخازن سیری E و A به میزانی که شرکت نفت توتال ادعا کرده بود نیز با استدلال فنی بحث شده است.

در حال حاضر که قرار است موضوع پایین تر بودن سطح تولید از میزان مقرر در قرارداد به حکم ارجاع شود، آیا معقول تر نیست که با سطح تولید پایین تریبه حکم مراجعه نماییم؟ ضمن این که در این صورت صدمه کم تری نیز به مخزن وارد می­شود.

این موضوع طی گزارش­های متعدد مورخ ۱/۴/۱۳۷۷ و ۱۹/۸/۱۳۷۸ و ۲۵/۲/۱۳۷۸ خدمت آقای زنگنه وزیر نفت ارسال شده است.

به نمودار شماره ۲ در پایان مقاله مراجعه شود.

نفت استخراجی معمولاً دارای مقداری گاز محلول است. نقطه حباب (Bubbl Point) فشاری است که کم تر از آن، اولین حباب گاز از نفت خارج می­شود.

این مطلب برای اولین بار طی گزارش مورخ ۲/۴/۱۳۷۳ خدمت آقای رفسنجانی رئیس جمهور وقت ارسال شد و ایشان طی پی نوشتی چنین اظهار کردند: « نکات قابل توجهی دارد. گرچه تازه نیست و قبلاً مطرح بوده و به خصوص در مورد سرعت عمل تزریق و الویت استخراج پارس جنوبی و عدم عجله در فروش گاز به مسافت دور دست و اولویت مصرف داخلی در شرایط فعلی قیمت گاز، توجه ویژه لازم است.»

فهرست مطالب

میزان ذخایر بالفعل و بالقوه نفت خام کشور و تاثیر تزریق گاز بر آنها ۱
سیاستهای تزریق گاز و مقایسهای از ذخایر نفت و گاز ایران با ذخایر نفت عربستان ۳
فقدان سیاست روشن منطقه ای و جهانی در بخش نفت و گاز ۶
سوابق استعماری ۷
مروری بر موقعیت صنعت نفت ایران در سال های قبل از انقلاب و نحوه اعمال مقاصد شرکت های عامل نفت ۹
۱-۵- ایجاد محیط استعماری ۹
۲-۵- مقاومتها و تلاشها ۱۱
۳-۵- تغییر شرکتهای عامل نفت به شرکتهای خدمات ایران ( OSCO) 15
مروری بر ۲۲ سال گذشته ۱۹
اولین پیشنهاد سرمایه گذاری در ایران از طرف شرکت ژاپنی جپکس ۲۱
عدم توفیق برنامه افزایش تولید ۲۲
قرارداد سیری ـ توتال ۲۴
قرارداد « الف» درود ۲۵
پروژه نوروز ـ سروش ـ شل ۲۷
پروژه سلمان ۲۸
پروژه مسجد سلیمان ۳۰
پروژه LNG 31
پروژه ارتقاء سقف تولید به ۵ میلیون بشکه در روز ۳۳
مقایسه قرارداد شرکت سابق خدمات نفتی ایران ( OSCO) با قراردادهای بیع متقابل ۳۷
چگونه میتوان سقف تولید فعلی را ثابت نگه داشت ۳۹
جمع بندی و نتیجه گیری ۴۱
ضرورت تزریق گاز به میدانهای نفتی ۴۷
مبنای برنامه ریزی وزارت نفت ۵۲
روش اجرایی سیاست افزایش تولید و توسعه ظرفیت ۶۴
نگاهی به پروزههای انجام شده یا در دست انجام ۷۲
۱-۴٫ پروژه سیری «A» و «E» ۷۳
۲-۴٫ میدان درود ۷۳
۳-۴٫ میدان سروش ـ نوروز ۷۵
۴-۴٫ پروژه فروزان ـ اسفندیار ۷۹
۵-۴٫ پروژه سلمان ۸۱
۶-۴٫ پروژه پارس جنوبی ۸۳
۷-۴٫ پروژه مسجد سلیمان ۸۴
۵٫ جمع بندی و نتیجه گیری ۹۲
منابع اصلی ۹۸

چکیده

در این مقاله درباره میزان ذخایر بالفعل و بالقوه نفت خام کشور و تاثیر تزریق گاز بر آنها، سیاستهای تزریق گاز و مقایسه­ای از ذخایر نفت و گاز ایران با ذخایر نفت عربستان، مروری بر موقعیت صنعت نفت ایران در سال های قبل از انقلاب و نحوه اعمال مقاصد شرکت های عامل نفت و چگونه می­توان سقف تولید فعلی را ثابت نگه داشت بحث می کند.

برای تولید صیانتی از ذخایر عظیم نفت و گاز کشور مستلزم رعایت موارد زیر است.

آشنایی با روش­های زیرکانه شرکتهای خارجی در عقد قراردادهای بیع متقابل که نوعاً مبتنی بر بالا نشان دادن هزینه­ها و دلسوزی برای منافع خود و عدم رعایت منافع نسلهای آینده کشور است.

بازنگری در استراتژی صدور گاز و انجام مطالعات کارشناسی برای آزمودن این فرضیه که وضعیت حاکم بر اقتصاد سیاسی نفت و گاز در جهان و به ویژه در خلیج فارس، دلالت بر این می­کند که صدور گاز به مقاصد نزدیک از طریق احداث خط لوله یا به مقاصد دور از طریق  LNG تا ۲۰-  ۱۵  سال آینده، چیزی جز تامین منافع غرب نیست.

برنامه ریزی اساسی و ضربتی برای تقویت کادر مسئولان فنی و بین المللی دستگاه نفت کشور.

آشنایی بیشتر نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی با ابعاد فنی، اقتصادی و سیاسی پروژه­های کلان در نفت و گاز.

تقویت سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور در جهت انجام مطالعات جامع فنی و اقتصادی در تعیین اولویت­ها و نیازهای کشور به منابع انرژی و به درآمدهای حاصل از صادرات انرژی در میان مدت و بلند مدت.

توجه بیشتر به نظریات متخصصان ایرانی و تکیه نکردن مسئولین و سیاستگذاران نفت و گاز کشور بر ادعاهای شرکتهای خارجی، قبل از انجام مطالعات کارشتاسی دقیق. در این زمینه، توصیه می­شود که مسئولان  و مدیران غیر فنی رده­های بالای دستگاه نفت، هر چه بیشتر با کلیات مسائل فنی و تخصصی، به ویژه در حوزه­هایی که شرکتهای خارجی فعال هستند، آشنا شوند.

واژه های کلیدی: ذخایر نفت، گاز، ایران، شرکت های عامل نفت،قرارداد سیری ـ توتال، قرارداد « الف» درود، پروژه نوروز ـ سروش ـ شل، پروژه سلمان،  پروژه  مسجد سلیمان، پروژه LNG

میزان ذخایر بالفعل و بالقوه نفت خام کشور و تاثیر تزریق گاز بر آنها

میزان ذخایر« نفت خام در جای» کشور حدود ۴۵۰ میلیارد بشکه تخمین زده می شود. از این میزان، تا پایان سال ۱۳۸۰ جمعاً حدود ۵۴ میلیارد بشکه از مناطق خشکی و دریایی برداشت شده است.

میزان ذخایر بالفعل نفت خام کشور با توجه به ذخایر کشف شده جدید، حدود ۳۷ میلیارد بشکه است. این رقم بر اساس گزارش های ارائه شده از مناطق خشکی و اطلاعات نگارنده از مناطق دریایی است. ارقام رسمی ارائه شده  با توجه به حجم میعانات گازی و حجم نفت خام بالقوه از حدود ۹۲ میلیارد بشکه تا ۱۳۰ میلیارد بشکه بوده است.

میزان ذخایر بالقوه نفت خام ( برداشت ثانویه) کشور حدود ۵۰ میلیارد بشکه است. این رقم، حدود ۵ میلیارد بشکه نفت قابل بهره برداری- که در ۵۰ تاقدیس شناخته شده کوچک، واقع شده است ـ را شامل می­شود که هنوز حفاری اکتشافی در آنها شروع  نشده است؛ ۴۵ میلیارد بشکه دیگر نیز در مخازن نفتی شناخته شده واقع شده است.

تنها راه بالفعل نمودن حدود ۴۵ میلیارد بشکه نفت موجود در مخازن ایران، تزریق گاز به میزان لازم و کافی در آنهاست. میزان گاز مورد نیاز جهت تزریق در این مخازن به منظور بالفعل نمودن این ذخایر، حدود ۲۰ میلیارد پای مکعب در روز است. چنین حجمی از گاز مورد نیاز را می توان از ذخایر پارس جنوبی، پارس شمالی ( مخازن گاز کشف شده G و F واقع در خلیج فارس)، گازهای همراه که قسمت اعظم آن سوخته می شود و سایر مخازن گاز ایران تامین نمود. بر اساس محسبات مهندسی مخازن انجام شده قبل و بعد از انقلاب، به ازای تزریق ۵/۲ تا ۴ هزار پای مکعب گاز می توان یک بشکه نفت اضافی از مخازن نفتی ایران به دست آورد.

بنابراین اگر قیمت نفت را حدود ۲۴ دلار برای هر بشکه فرض نماییم « قیمت سایه ای» هزار پای مکعب گاز، حدود ۶ تا ۱۰ دلار است. قیمت گاز صادراتی ایران به ترکیه بر اساس قیمت نفت ۲۴ دلار، کمتر از ۳ دلار برای هر هزار پای مکعب در نظر گرفته شده است، ضمن آنکه فاصله آن حدود ۱۰۰۰ کیلومتر دورتر از محل تزریق است. علاوه بر این، باید به این نکته توجه کرد که گاز تزریقی برای نسل های آینده باقی خواهد ماند.

ملاحظه می شود که تزریق گاز در مخازن نفتی، با صرفه ترین نحوه استفاده از آن است. در عین حال، این روش از نظر اصول، تنها راه صیانت از مخازن نفتی و تبدیل نفت بالقوه به نفت بالفعل برای نسل­های آینده کشور است.

100,000 ریال – خرید

مقاله و پروژه و تحقیق ها به صورت فایل ورد و قابل دانلود می باشند و شما به محض پرداخت آنلاین مبلغ همان لحظه قادر به دریافت فایل خواهید بود. این عملیات کاملاً خودکار بوده و توسط سیستم انجام می پذیرد. ضمنا همان لحظه لینک دانلود به ایمیل شما ارسال می گردد.

 جهت پرداخت مبلغ شما به درگاه پرداخت یکی از بانک ها منتقل خواهید شد، برای پرداخت آنلاین از درگاه بانک این بانک ها، حتماً نیاز نیست که شما شماره کارت همان بانک را داشته باشید و بلکه شما میتوانید از طریق همه کارت های عضو شبکه بانکی، مبلغ  را پرداخت نمایید

مطالب پیشنهادی:
  • مقاله آموزش و پرورش و مشارکت
  • مقاله آشنایی با خواص گاز مایع و امکان استفاده از آن در موتورهای درون سوز
  • تحقیق اوقات فراغت جوانان در ایران و امکانات موجود
  • مقاله اصول به کار رفته در هنر معماری ایران
  • مقاله اسطوره در نقش فرش ایران
  • برچسب ها : , , , , , , , ,
    برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

    به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید

    جستجو پیشرفته

    دسته‌ها

    آخرین بروز رسانی

      شنبه, ۲۹ اردیبهشت , ۱۴۰۳
    اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
    wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط digitaliran.ir صورت گرفته است
    تمامی حقوق برایhttp://cofenetyas.comمحفوظ می باشد.