مقاله نقش معاد در زندگی دنیوی

کافی نت یاس دنلود مقاله و تحقیق و پروژه و پاورپوینت

مقاله نقش معاد در زندگی دنیوی به صورت فایل word   ( ورد ) و قابل ویرایش می باشد . که دارای ۲۶ صفحه بوده و جهت دریافت و دانلود متن و فایل کامل آن می توانید بر روی گزینه خرید انتهای متن کلیک نمایید و پس از وارد نموده اطلاعات و آدرس ایمیل خود قادر به پرداخت آنلاین و دریافت آنی متن کامل و فایل ورد مقاله و پروژه مربوطه باشید . همچنین لینک دانلود تحقیق مربوطه همان لحظه به آدرس ایمیل شما ارسال می گردد.

منابع :

قرآن کریم ..

نهج البلاغه (فیض الاسلام ).

اصول کافى ، کلینى ، اسلامیه ، ۱۳۸۸ ه‍ . ق .

بحار الانوار، محمد باقر مجلسى ، بیروت ، چاپ دوم ، ۱۴۰۳ ه‍ . ق .

البرهان فى تفسیر القرآن ، هاشم بن سلیمان بحرانى ، اسماعیلیان ، ۱۳۹۴ ه‍ . ق .

پـیـام قـرآن (تـفـسـیـر موضوعى )، زیر نظر ناصر مکارم شیرازى ، مدرسه امام امیر

المؤ منین ، ۱۳۶۷٫

تحریر الوسیله ، امام خمینى ، دار التعارف ، بیروت ، ۱۴۰۱ ه‍ . ق .

تحف العقول ، حرانى ، دفتر انتشارات اسلامى ، قم .

تعلیقات على شرح فصول الحکم ، امام خمینى (ره )، پاسدار اسلام .
تفسیر الصافى ، فیض کاشانى ، کتابفروشى اسلامیه ، ۱۳۶۲٫
تـفـسیر نور الثقلین ، عبد على حویزى ، تصحیح سید هاشم رسولى محلاتى ، علمیه قم ، چاپ دوم ، ۱۳۸۳ ه‍ . ق ..

تفسیر نمونه ، زیر نظر ناصر مکارم شیرازى ، دار الکتب الاسلامیه ، چاپ دوازدهم ، ۱۳۶۸٫

چهل حدیث ، امام خمینى (ره )، مؤ سسه نشر آثار امام .

سفینه البحار، شیخ عباس قمى ، بیروت ، بى تا.

شرح حدیث جنود عقل و جهل ، امام خمینى (ره )، موسسه نشر آثار امام ، چاپ سوم
برگرفته از کتاب آیت الله مطهری

فهرست مطالب

نقش معاد در زندگی دنیوی ۱
۲-بحث در حقیقت روح از نظر دیگر ۳
۳-مرگ از نظر اسلام ۴
۴- برزخ ۵
۵- روز قیامت – رستاخیز ۶
۶- بیان دیگر ۱۰
۷-استمرار و توالى آفرینش ۱۵
معاد از ارکان جهان بینی اسلامی ۱۶
،منبع و منشا ایمان به حیات اخروی ۱۷
ماهیت مرگ ۱۹
منابع : ۲۲

چکیده

یکی از اصول جهان بینی اسلامی که از ارکان ایمانی و اعتقادی دین اسلام‏ است ، اصل ایمان به زندگی جاوید و حیات اخروی است . ایمان به عالم‏ آخرت شرط مسلمانی است ، یعنی اگر کسی این ایمان را از دست بدهد و انکار کند از زمره مسلمانان خارج است

پیامبران الهی – بدون استثناء – پس از اصل توحید ، مهمترین اصلی که‏ مردم را به آن متذکر کرده‏اند و ایمان به آن را از مردم خواسته‏اند ، همین‏ اصل است که در اصطلاح متکلمان اسلامی به نام “ اصل معاد ” معروف شده‏ است

تأ مل در آفرینش انسان و جهان و همچنین در غرض و هدف شرائع آسمانى در پیش بودن چنین روزى ( روز رستاخیز ) را روشن می¬سازد. ما وقتیکه در کارهائى که در آفرینش تحقق میپذیرد , دقیق می کنیم می بینیم که هیچ کارى ( که بطور ضرورت بنوعى از حرکت نیز مشتمل است ) بدون غایت و هدف ثابت انجام نمییابد و هرگز خود کار بطور اصالت و استقلال مقصود و مطلوب نمی باشد حتى در کارهائى که بنظر سطحى بیغرض شمرده میشوند مانند افعال طبیعى و بازیهاى بچگانه و نظایر آنها اگر بدقت نگاه کنیم غایتها و غرضهائى مناسب نوع کار مییابیم چنانکه در کارهاى طبیعى که عموما از قبیل حرکت میباشد غایتى که حرکت بسوى آنست غایت و غرض آنست و در بازیهاى بچگانه مناسب نوع بازى غایتى است خیالى و وهمى که مطلوب از بازى همانا رسیدن بدانست. البته آفرینش انسان و جهان کار خدا است و خدا منزه است از اینکه کار بیهوده و بیهدف انجام دهد و دائما بیافریند و روزى دهد و بمیراند و باز بیافریند و روزى دهد و بمیراندو همچنین درست کند و بهم زند بیاینکه از این آفرینش غایت ثابتى را بخواهد و غرض پا برجائى را تعقیب کند .پس ناچار براى آفرینش جهان و انسان , هدف و غرض ثابتى در کار است و البته سود و فائده آن بخداى بینیاز نخواهد برگشت و هر چه باشد بسوى آفریده ها عاید خواهد شد , پس باید گفت که جهان و انسان بسوى یک آفرینش ثابت و وجود کاملترى متوجهند که فنا و زوال نپذیرد .

واژه های کلیدی: معاد، پیامبران، روح، مرگ، برزخ،

نقش معاد در زندگی دنیوی

۱-انسان از روح و بدن مرکب است .

کسانیکه بمعارف اسلامى تا اندازه اى آشنائى دارند میدانند که در خلال بیانات کتاب و سنت سخن روح و جسم یا نفس و بدن بسیار بمیان میآید و یا اینکه تصور جسم و بدن که بکمک حس درک میشود تا اندازه اى آسان است و تصور روح و نفس خالى از ابهام و پیچیدگى نیست. اهل بحث از متکلمین و فلاسفه شیعه و سنى در حقیقت روح نظریات مختلفى دارند ولى تا اندازه اى مسلم است که روح و بدن در نظر اسلام دو واقعیت مخالف همدیگر میباشند .

بدن بواسطه مرگ خواص حیات را از دست میدهد و تدریجا متلاشى میشود ولى روح نه اینگونه است بلکه حیات بالاصاله از آن روح است و تا روح به بدن متعلق است بدن نیز از وى کسب حیات میکند و هنگامیکه روح از بدن مفارقت نمود و علقه خود را برید ( مرگ ) بدن از کار میافتد و روح همچنان بحیات خود ادامه میدهد .

آنچه با تدبر در آیات قرآن کریم و بیانات ائمه اهل بیت (ع ) بدست میآید اینست که روح انسانى پدیده ایست غیر عادى که با پدیده بدن یک نوع همبستگى و یگانگى دارد .

خداى متعال در کتاب خود میفرماید ( لقد خلقنا الانسان من سلاله من طین ثم جعلناه نطفه فى قرار مکین ثم خلقنا النطفه علقه و خلقنا العلقه مضغه فخلقنا المضغه عظاما فکسونا العظام لحما ثم انشأ ناه خلقا آخر ) سوره مؤمنون آیه ۱۲-۱۴ ( تحقیقا ما انسان را از خلاصه که از گل گرفته شده بود آفریدیم .سپس او را نطفه اى قرار دادیم در جایگاه آرامى سپس نطفه را خونى بسته کردیم پس خون بسته را گوشتى جویده شده کردیم سپس گوشت جویده شده را استخوانهائى کردیم پس استخوانها را گوشت پوشانیدیم پس از آن او را آفریده دیگرى بیسابقه قرار دادیم. ) از سیاق آیات روشن است که صدر آیات , آفرینش تدریجى مادى را وصف میکند ودر ذیل که به پیدایش روح یا شعور و اراده اشاره میکند آفرینش دیگرى را بیان میکند که با نوع آفرینش قبلى مغایر است .

25,000 ریال – خرید

مقاله و پروژه و تحقیق ها به صورت فایل ورد و قابل دانلود می باشند و شما به محض پرداخت آنلاین مبلغ همان لحظه قادر به دریافت فایل خواهید بود. این عملیات کاملاً خودکار بوده و توسط سیستم انجام می پذیرد. ضمنا همان لحظه لینک دانلود به ایمیل شما ارسال می گردد.

 جهت پرداخت مبلغ شما به درگاه پرداخت یکی از بانک ها منتقل خواهید شد، برای پرداخت آنلاین از درگاه بانک این بانک ها، حتماً نیاز نیست که شما شماره کارت همان بانک را داشته باشید و بلکه شما میتوانید از طریق همه کارت های عضو شبکه بانکی، مبلغ  را پرداخت نمایید

مطالب پیشنهادی:
  • مقاله اصل معاد و ادله آن
  • پایان نامه بررسی و نقد عقاید زرتشتیان در توحید، نبوّت، معاد از منظر قرآن
  • مقاله معاد در نگاه خیام و حافظ
  • تحقیق جایگاه معاد
  • تحقیق خواب و مرگ و مقایسه‌ی آن دو
  • برچسب ها : , , , , , , ,
    برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

    به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید

    جستجو پیشرفته

    دسته‌ها

    آخرین بروز رسانی

      دوشنبه, ۱۱ تیر , ۱۴۰۳
    اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
    wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط digitaliran.ir صورت گرفته است
    تمامی حقوق برایhttp://cofenetyas.comمحفوظ می باشد.