مقاله اکولوژی برنج

کافی نت یاس دنلود مقاله و تحقیق و پروژه و پاورپوینت

مقاله اکولوژی برنج به صورت فایل word   ( ورد ) و قابل ویرایش می باشد . که دارای ۲۷ صفحه بوده و جهت دریافت و دانلود متن و فایل کامل آن می توانید بر روی گزینه خرید انتهای متن کلیک نمایید و پس از وارد نموده اطلاعات و آدرس ایمیل خود قادر به پرداخت آنلاین و دریافت آنی متن کامل و فایل ورد مقاله و پروژه مربوطه باشید . همچنین لینک دانلود تحقیق مربوطه همان لحظه به آدرس ایمیل شما ارسال می گردد.

منابع:

اخوت، سیدمحمود، ۱۳۷۶، برنج کاشت، داشت و برداشت، انتشارات فارابی.

حسینی، محمد، ۱۳۷۷، اکولوژی گیاهان زراعی گرمسیری، انتشارات بین‌النهرین.

خدابنده، ناصر، ۱۳۶۲، غلات، انتشارات سپهر.

رحیم‌زاده خوئی، فرخ، ۱۳۸۰، اصول اکولوژی در تولیدات گیاهی، انتشارات دانشگاه تبریز ۴۳۷٫

کوچکی، عوض، ۱۳۷۳، اکولوژی گیاهان زراعی، انتشارات جهاد دانشگاهی مشهد.

مدیرشانه‌چی، محسن، ۱۳۷۲، اکولوژی گیاهی، انتشارات دانشگاه امام رضا(ع).

نورمحمدی، قربان، ۱۳۸۰، زراعت (جلد اول) غلات، انتشارات دانشگاه شهید چمران ۲۴۰٫

فهرست مطالب

فصل اول ۱
۱-۱- مقدمه ۲
۱-۱-۱- مبداء اولیه برنج: ۲
۲-۱-۱- اهمیت برنج: ۴
فصل دوم ۶
طبقه‌بندی و گیاه‌شناسی برنج ۷
۱-۲- طبقه‌بندی برنج ۷
۲-۲- گیاه‌شناسی برنج ۱۰
۱-۲-۲- ریشه: ۱۰
۲-۲-۲- ساقه: ۱۰
۳-۲-۲- برگ: ۱۱
۴-۲-۲- پنجه‌زنی: ۱۲
۵-۲-۲- ساختمان گل‌آذین: ۱۲
۶-۲-۲- گرده‌افشانی و لقاح: ۱۳
فصل سوم ۱۴
اکولوژی برنج ۱۵
۱-۳- تعریف اکولوژی: ۱۵
۲-۳- تعریف اکولوژی گیاهی: ۱۵
۳-۳- خصوصیات اکولوژی برنج: ۱۶
۱-۳-۳- الگوی نمو گیاه برنج ۱۶
۲-۳-۳- احتیاجات حرارتی: ۱۸
۳-۳-۳- نیازهای نوری: ۱۹
۴-۳-۳- نیاز به رطوبت هوا و خاک: ۲۰
۵-۳-۳- خاک مورد نیاز: ۲۱
۶-۳-۳- مقاومت به شوری: ۲۲
منابع: ۲۵

چکیده

مقاله حاضر در سه فصل می باشد. فصل اول درباره مبداء اولیه برنج و اهمیت برنج را توضیح می دهد. برنج محصول عمده گیاهان زراعی مهم کشورهای در حال پیشرفت است و قوت غالب بیش از یک سوم جمعیت دنیا را تشکیل می‌دهد. این ماده غذایی به منزله نیمی از خوراک یک میلیارد و هشتصد میلیون نفر و نیز از ربع تا نیمی از چهارصد میلیون نفر دیگر است.

در فصل دوم با طبقه‌بندی و گیاه‌شناسی برنج آشنا می شویم. فصل سوم اکولوژی برنج را توضیح می دهد. مجموع روابط گیاه با آب، خاک، نور، حرارت و کلیه شرایط اقلیمی که بر روی رشد آن تاثیر می‌گذارد ، اکولوژی گیاهی می نامیم. برنج محصول عمده مناطق گرمسیری و مرطوب می‌باشد و در منطقه‌ای کشت می‌شود که مقدار بارندگی سالانه حداقل ۱۰۰۰میلیمتر باشد. در عرض‌های جغرافیایی حدود ۴۵ درجه نیز محصول خوبی تولید می‌کند.

نکته قابل توجه این است که طبق گزارش‌های پژوهشی، برنج می‌تواند بیشترین عملکرد را در یک آب و هوای مدیترانه‌ای و نه در محیطی گرمسیری که به طور وسیعی کشت می‌شود، تولید نماید. از طرفی با وجودی که سطح زیر کشت برنج در مناطق گرمسیری، دو برابر مناطق معتدله می‌باشد، مقدار کل تولید محصول در مناطق گرمسیری فقط ۲۰درصد بیشتر از مناطق معتدله است.

واژه های کلیدی: برنج، گیاه‌شناسی، ساختمان گل‌آذین ، گرده افشانی، اکولوژی برنج

فصل اول

– مقدمه

۱-۱-۱- مبداء اولیه برنج:

نام برنج از زبان هندی گرفته شده است که به آن اریسی (Arisi) می‌گویند. در زبان انگلیسی به برنج Rice‌ گفته می‌شود که همان نام عمومی برنج است. در زبان فرانسه Riz و در استان گیلان به برنج (بج) (Bej) و به خوشه آن (ورزه) (Vorze) و به شلتوک آن جو می‌گویند.

کشت برنج که امروزه در تغذیه صدها میلیون انسان در سرتاسر جهان نقش مهمی را عهده‌دار است. در چین و هندوستان سابقه هفت هزار ساله دارد(۷)، اما کشت برنج در ایران از ۲۰۰۰ سال پیش متداول بوده است. در زمان هخامنشیان، اشکانیان و ساسانیان نیز در ایران برنج کشت می‌شده است. هم‌اکنون در استان‌های گیلان و مازندران از مناطق تولید برنج در کشور هستند(۱).

اعتقاد بر این است که منشاءoryza sativa  متداولترین گونه برنج، قاره آسیا است. ۹۰درصد کل تولید برنج از آسیاست، از جمله کشورهایی مثل چین، هندوستان، ژاپن، کره، جنوب شرقی آسیا و جزایر مجاور اقیانوس آرام کشت می‌شود. در خارج از آسیا، کشورهایی مثل برزیل و ایالات متحده با تولید ۵/۰درصد از برنج مصرفی جهان، بیشترین مقدار تولید را دارند.

بیش از ۷۰% برنج دنیا در مناطق گرمسیری مرطوب آسیا کشت می‌شود و تنها نقاط نسبتاً کوچکی از مناطق خشک به کشت آن اختصاص دارد. با این حال تولید برنج در بعضی نقاط نیمه‌خشک، به ویژه در کشورهایی که آب و هوای مدیترانه‌ای دارند، مانند ایالات متحده آمریکا (کالیفرنیا)، مصر، اسپانیا و ایتالیا بالنسبه حائز اهمیت می‌باشد، زیرا در این مناطق برنج گذشته از اهمیت اقتصادی که دارا می‌باشد، به لحاظ آنکه می‌توان در خاک‌های شور و نمکزده کشت شود، در روند اصلاحی این خاک نقش مهمی را ایفا می‌کند(۷).

در مورد قدمت اهلی کردن برنج در مقایسه با گندم، نمی‌توان قاطعانه اظهارنظر کرد، لیکن شواهدی در دست است که برنج در ۵۰۰۰ سال پیش در چین به صورت دیم کاشته می‌شد و آنگاه بعد از گسترش و توسعه زراعت در دره‌ها و دلتاها، گونه‌هایی بوجود آمده که قادر به روئیدن در آبهای راکد شده‌اند(۷).

گسترش و انتشار برنج به مناطق خشک و نیمه‌خشک، یعنی آسیای غربی و منطقه مدیترانه‌ در تاریخ‌های بعدی صورت گرفته و احتمالاً در زمان امپراتوری ایران بوده است که گیاه مزبور در بین‌النهرین کشت می‌شده و از آن پس وارد سوریه و ترکستان (ترکیه) شده است. بعد از حمله اسکندر به هندوستان، برنج وارد یونان شد و از آنجا توسط اعراب به کشورهای مصر، مراکش، اسپانیا و غرب آفریقا منتقل گردید(۷).

30,000 ریال – خرید

مقاله و پروژه و تحقیق ها به صورت فایل ورد و قابل دانلود می باشند و شما به محض پرداخت آنلاین مبلغ همان لحظه قادر به دریافت فایل خواهید بود. این عملیات کاملاً خودکار بوده و توسط سیستم انجام می پذیرد. ضمنا همان لحظه لینک دانلود به ایمیل شما ارسال می گردد.

 جهت پرداخت مبلغ شما به درگاه پرداخت یکی از بانک ها منتقل خواهید شد، برای پرداخت آنلاین از درگاه بانک این بانک ها، حتماً نیاز نیست که شما شماره کارت همان بانک را داشته باشید و بلکه شما میتوانید از طریق همه کارت های عضو شبکه بانکی، مبلغ  را پرداخت نمایید

مطالب پیشنهادی:
  • مقاله اکولوژی گندم
  • مقاله چالش‌های موجود در زراعت برنج کشور و راهکارهای آن
  • برچسب ها : , , , , , ,
    برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

    به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید

    جستجو پیشرفته

    دسته‌ها

    آخرین بروز رسانی

      دوشنبه, ۳۱ اردیبهشت , ۱۴۰۳
    اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
    wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط digitaliran.ir صورت گرفته است
    تمامی حقوق برایhttp://cofenetyas.comمحفوظ می باشد.