تحقیق قصاص

کافی نت یاس دنلود مقاله و تحقیق و پروژه و پاورپوینت

تحقیق قصاص به صورت فایل word   ( ورد ) و قابل ویرایش می باشد . که دارای ۴۶ صفحه بوده و جهت دریافت و دانلود متن و فایل کامل آن می توانید بر روی گزینه خرید انتهای متن کلیک نمایید و پس از وارد نموده اطلاعات و آدرس ایمیل خود قادر به پرداخت آنلاین و دریافت آنی متن کامل و فایل ورد مقاله و پروژه مربوطه باشید . همچنین لینک دانلود تحقیق مربوطه همان لحظه به آدرس ایمیل شما ارسال می گردد.

منابع

۱- دکتر پرویز صانعی ـ حقوق جزای عمومی ـ جلـد ۱ ـ انتشارات دانشگاه ملی ایران ـ سال ۱۳۵۱ صفحه ۵۶ و ۶۱

۲- دکتر عبدالحسین محلی آبادی ـ حقوق جنایی ـ سال ۱۳۵۲ ـ جلـد ۲ ـ صفحه ۱۹

۳- بحثی درباره مجازات اعدام ـ دکتر سید محسن مصطفوی ـ مجله حقوقی وزارت دادگستری ـ شماره ۱۱ و ۱۲ ـ خرداد ۱۳۵۲ نقل از کتاب قانون بدون نظم .

۴- الخاطب القرانی و المرء – رساله فوق لیسانس حجه الاسلام عادل میاحی – قم ۱۳۸۳

۵- حقوق جزایی اسلامی عباس علی محمودی – انتشارات نهضت زنان مسلمان – سال ۱۳۵۹

۶- الریاض المسائل فی بیان احکام بدلایل – آیت الله سید علی طباطبایی – مجموعه ۲ جلدی – قم – انتشارات اسلامیه

۷- نظام بین المللی حقوق بشر دکتر حسین مهرپور – انتشارات اطلاعات – ۱۳۷۷

۸- ادوار فقه – استاد محمود شهابی- انتشارات دانشگاه تهران -کتاب جنایات- جلد دوم

۹- حقوق جزای عمومی – دکتر عزیز الله ملک اسماعیلی – انتشارات دانشگاه تهران – ۱۳۵۹

۱۰- رساله جرایم و کیفرها – دکتر حسینی نژاد – مجله حقوقی وزارت دادگستری شماره ۹ و ۱۰ – سال ۱۳۳۹

 

فهرست مطالب

مقدمه ۱
ریشه تاریخی قصاص : ۲
فلسفه قصاص از دیدگاه اسلام : ۵
اعدام و تفاوت آن با قصاص : ۹
مهمترین دلایل مخالفان و موافقان مجازات اعدام : ۲۲
عادلانه نبودن مجازات اعدام : ۲۴
حفظ و حمایت جامعه : ۲۵
تاثیر مجازات اعدام در انصراف دیگران از ارتکاب جنایت : ۲۵
مجازات اعدام و اشتباهات قضایی : ۲۹
نتیجه بحث: ۳۷
منابع ۴۲

چکیده

در این مقاله برای بررسی قصاص را در ۳ بخش عمده بررسی می کنیم .

بخش اول : بررسی قصاص و اعدام در اسلام

بخش دوم : اعدام در حقوق موضوعه

بخش سوم : تطبیق قصاص و اعدام در حقوق اسلامی و غربی

روزهـا ده هـا و صدها خبر دردناک از قبیل قتل ، سرقت های مسلحانه ، تجاوز به عنف و غیره در جـهـان و دیار خودمان به گوش می رسد ، وجدان آدمی چه حکمی صادر خواهد کرد بویژه اگر خـویشتن  را به جای مجنی علیه یا والدین او قرار دهیم ؟ آنگاه که هر روز ده ها و صد ها خبز جنایت هولناک می بینیم مسئله  پیچیده تر می شود و چـه بـاید کـرد ؟ آیا این عدالت است که چنین مجرمانی مجازات نشوند ؟ اگر  مجازات می شوند چگونـه ؟اعدام یا زندان‌ ؟از دو خاستگاه می توان با اعدام مخالف بود ، یکی از موضع حقوق بشر و کرامت  انسان واینکه ایـن قبـیـل مـجازاتها قساوت قلب را در جامعه موجه می سازد و نهادینه می کند و کشتن انسان به دسـت انـسـان را با عنوان مجازات مجرم عادی می سازد ، ما در حـالی که در بسـیاری از حیـوانـات کشتن غیر همنوع  در چرخه حیات وجـود دارد امـا همـنـوع خود را نمی درند !

خاستـگـاه دوم اینکه اساساً این نوع مجرمان را نباید با قائل شدن کرامت انسان به محاکمه کشید و اعدام آنها مجازات مناسب نیست زیرا او در برابر جنایت خویش فقط یک  لحظـه درد یا نگرانی از مرگ را تحمل می کند و سپس همه چیز تمام می شود این عادلانه نیست که چنیـن مـوجـوداتی پـس از آن  همه قساوت و ارتکاب جنایت و داغ ابدی که بر دل خانواده ها می نهند آرام و آسان کشته شوند این یک پاداش است نه یک مجازات هر چند نتیجه هر دو خاستگاه ، نفی اعدام است امّا در نگاه نخست باز پروری مـجرم اولویـت دارد و بر آن است که مجازات اعدام را عملی تاکنون نتوانسته است جلوی وقوع جرم و جنایت را بگیرد و اعدام یعنی پاک کردن صورت مسئله نه حل مسئله  است .

حقوق بـشـر مـجازات اعدام را عملی وحشیانه می داند و جهان را به لغو هر گونه مجازات مرگ در قوانین کشورهـا فـرا مـی خـواند ، گرچه بسـیاری از کشورهای اسلامی نیز اعلامیه حقوق بشر را پذیرفته اند ولی در چند ماده اعلامـیه اختـلافـاتی با آن دارند و اعلام تحفظ یـا شرط می نمایند . یکی از مهمترین آنها مجازات اعدام است . از آنجا که قصاص از احکـام منصوص و آیات محکم قرآن است و مسلمانان نمی توانند از آن در گذرند ، موضوع اعدام و قصاص سـال هـاسـت کـه مـوجب کشمکش میان دنیای اسلام و جهان غرب گردیده و همواره از مصادیق نقض حقوق بشر شمرده است .

واژه های کلیدی: قصاص، حقوق بـشـر، اسلام

مقدمه

اسلام مجموعه بزرگی از نظام های ارزشی است که قضاوت وداوری در آن نقش عمـده و برجسته دارد . تمامی نظام های حقوقی معاصر دارای مبادی و اصولی هستند که گاهاً با هم متفاوتند زیرا صاحب نظران این مکاتب تئوریهای را مطرح نموده اند که با هـم تـفـاوت داشتـه اند.

عده ای معتقدند که جرم زاییده نوع انسان است بدین معنی که این آدمیست که دسـت به جرم می زند و حقوق افراد جامعه را پایمال می نماید بنا بر این باید انسان را تـربیت و تنـبیـه نـمـود تـا جامعه ای سالم داشت . و عده ای معتقدند که این جامعه اسـت که زمیـنـه بـروز جـرم را فراهم  می نماید ،وقتیکه جامعه حقوق همه افراد را یکسان اعمال نمی کند اقتصاد نا سالم ،زمینه بروز جرم را فراهم می کند پس این جامعه است که بـایـد اصـلاح گـردد و مجرم زاییده جامعه نا سالم است .

مکاتب حقوقی نیز دارای اصول و مبادی مخصوص به خود می باشند اسلام مکتب حقوقی اسـت که مـبتنی بر احکام قرآن و احادیث ائمه اطهـار (سـنـت) ، اجماع و عقل است.

نظام حقوقی آنگلو ساکسن مبتنی برسابقه قـضایی مـی باشـد. مکـتب حقوقی سوسیالیستی مبنی بر حقوق اجتماعی می باشـد و تسـاوی انسانـها در همه موارد و غیره در عصر نوین با پیشرفتهای علمی انسان وتبادل نظر بین جوامع مختلف سعی شده که با استفاده از قوانـین جدید از حیثیت و شرافت انسانی دفـاع و در ترویـج آزادیـهای فـردی تـلاش  بـیشتری صورت گیرد . در این مقولـه یکـی از مسایـل مهمی که هم اینک در بین جـوامـع غربی بحثهای مهمی را در بر گرفته بحث حـذف مـجـازاتهایی از قبیل اعدام می باشدکه درایـن تـحقـیق سـعی شـده که جدای از مسـایـل سـیـاسـی که معـمـولاً طرح چنین مـطالـبی ریشه در این نکته دارد به بررسی حقوقی این موضوع می پردازیم این بحث را در ۳ بخش عمده بررسی می کنیم .

بخش اول : بررسی قصاص و اعدام در اسلام

بخش دوم : اعدام در حقوق موضوعه

بخشسوم : تطبیق قصاص و اعدام در حقوق اسلامی و غربی

بخش اول : قصاص و اعدام در اسلام .

 ریشه تاریخی قصاص :

قصاص مصدر ((قاص ـ یقاص)) است و از باب قص اثر. . . یـعـنی از او پیروی کـرد ، آمده است و شخص نقال و قصه گو را از این جهت قصـاص می گویـند کـه از آثـار و حکایت گذشتگان پیروی و آنها را برای دیگران تشریح مـی کـند ((۱)) . عده ای دیگر ریشه قصاص را از کـلمه قص به معنی تفحص و دنبـاله اثـر کـار و (قـاص) را انـجـام فعلی همانند عملی که قبلاً انجام شده است . در کتاب منجد قصاص را دنبال کـردن مـساله ای  بـدون فاصـله به حالت قدم به قدم ذکر     کرده اند . ((۲))

به طور خلاصه باید گفت {القصاص بالکسر و هو اسم الاستیفاء مثل الخبایه من قتل او قطع او ضرب او جرح و اصله اقـتضـاء الاثر ((قص اثره)) اذا تبعه فکان المقتس یتبع اثرالجانی فیفعل مثل فعله .}((۳))} قصاص اسم است و برای انجام دادن مثل جنایت ارتکاب شده از قتل یا قطع یا ضرب یا جرح وریـشه آن به معنی پـیروی کردن از اثر است چون قصاص کننده اثر جنایتکار را پیروی می کند وکاری مانـنـد کار او را انـجـام مـی دهد . ((۴))

45,000 ریال – خرید

مقاله و پروژه و تحقیق ها به صورت فایل ورد و قابل دانلود می باشند و شما به محض پرداخت آنلاین مبلغ همان لحظه قادر به دریافت فایل خواهید بود. این عملیات کاملاً خودکار بوده و توسط سیستم انجام می پذیرد. ضمنا همان لحظه لینک دانلود به ایمیل شما ارسال می گردد.

 جهت پرداخت مبلغ شما به درگاه پرداخت یکی از بانک ها منتقل خواهید شد، برای پرداخت آنلاین از درگاه بانک این بانک ها، حتماً نیاز نیست که شما شماره کارت همان بانک را داشته باشید و بلکه شما میتوانید از طریق همه کارت های عضو شبکه بانکی، مبلغ  را پرداخت نمایید

مطالب پیشنهادی:
  • مقاله انواع مجازات
  • مقاله نارسایی های مقررات تشدید مجازات
  • مقاله لغو مجازات اعدام
  • مقاله جنسیت در دیه و قصاص
  • مقاله مشکلات پیشگیری از سرقت های مقرون به آزار یا تهدید
  • برچسب ها : , , , , , , ,
    برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

    به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید

    جستجو پیشرفته

    دسته‌ها

    آخرین بروز رسانی

      یکشنبه, ۹ اردیبهشت , ۱۴۰۳
    اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
    wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط digitaliran.ir صورت گرفته است
    تمامی حقوق برایhttp://cofenetyas.comمحفوظ می باشد.