تحقیق استان گیلان( وجه تسمیه)

کافی نت یاس دنلود مقاله و تحقیق و پروژه و پاورپوینت

تحقیق استان گیلان( وجه تسمیه) به صورت فایل word   ( ورد ) و قابل ویرایش می باشد . که دارای ۱۲۸ صفحه بوده و جهت دریافت و دانلود متن و فایل کامل آن می توانید بر روی گزینه خرید انتهای متن کلیک نمایید و پس از وارد نموده اطلاعات و آدرس ایمیل خود قادر به پرداخت آنلاین و دریافت آنی متن کامل و فایل ورد مقاله و پروژه مربوطه باشید . همچنین لینک دانلود تحقیق مربوطه همان لحظه به آدرس ایمیل شما ارسال می گردد.

منابع:

۱- نامها و نامدارای گیلان، جهانگیر سرتیپ‌پور، ۱۳۷۱، نشر گلیکان.
۲- تاریخ گیلان، ترجمه محمدعلی گیلک، مجله فروغ.
۳- ولایات دارالمرز گیلان، هـ .ل. رابینو، جعفر خمامی زاده، بنیاد فرهنگ‌ایران.
۴- فرهنگ گیلکی، منوچهر ستوده، ۱۳۳۲، انجمن ایران شناسی.
۵- حفریات مارلیک، عزت‌الله نگهبان.
۶- تاریخ گیلان و دیلمستان، منوچهر ستوده.
۷- حفاظت، نگهداری و مرمت آثار هنری و تاریخی درمان- مرمت و بازسازی، هارولد.ج. پلندرلیت. ا.ی.ا. ورنر، رسول وطن‌دوست، ۱۳۷۶، دانشگاه هنر.
۸- گونه‌شناسی مساجد در جمهوری آذربایجان، ش.س.فتح‌الله سیف، لیلاربن شه حسین سلطان‌زاده، بهرام قدیری، ۱۳۷۵، دفتر پژوهشهای فرهنگی.
۹-بناهای آرامگاهی، حوزه هنری.
۱۰- آشنایی با معماری مسکونی ایران گونه‌شناسی برونگرا، غلامحسین معماریان، ۱۳۷۶، علم و صنعت.
۱۱- تزئینات وابسته به معماری ایران دوره اسلامی، محمدیوسف کیانی.
۱۲- دوازده درس مرمت، محمدحسین محب‌علی، آتسا امیرکبیریان، اصغر محمدمرادی، وزارت مسکن و شهرسازی.
۱۳- گیلان و آذربایجان شرقی.
۱۴- فصلنامه اثر، میراث فرهنگی کشور.
۱۵- مسکن و معماری در جامعه روستایی گیلان، کریسیان برومبرژه، علاء‌الدین گوشه‌گیر، موسسه مطالعات و تحقیقات فرهنگی وابسته به وزارت فرهنگ و آموزش عالی.
۱۶- معماری ایران (مصالح شناسی سنتی)، حسین زمرشیدی، زمرد.
۱۷- معماری ایران (اجرای ساختمان با مصالح سنتی)، حسین زمرشیدی، زمرد.
۱۸- خودآموز بنایی با آجر، لوییس م. درتل، مهندس جواد فرید، ۸۰، انتشارات فنی ایران.
۱۹- خودآموز بنایی با بتن، لوییس م. دزتل، ترجمه گروهی، ۸۰، انتشارات فنی ایران

فهرست مطالب

آشنایی با سرزمین مردم گیل و دیلم ۷
حدود جغرافیایی، آب و هوا ۷
دریا ـ جلگه ـ کوه ۱۴
نژاد ۱۷
جمعیت ۱۹
زبان و مذهب ۲۲
کیائیه در گیلان ۲۴
مردی از مدرسه ملاط (سید علی کیا) ۲۴
بازماندگان سید علی کیا ۳۰
گیلان در دوران کیائیه ۳۵
آستانه نصیرعلیکیا بن امام موسی‌الکاظم علیه السلام در دهکده کویه رانکوه رودسر ۳۹
تغییرات ایجاد شده در بنا ۴۱
انواع پی ۵۱
دیوارها ۵۲
الف : استخوان بندی دیوارها ۵۲
ب : پوشش دیوارها ۵۴
انواع بام و پوشش آن ها ۵۵
الف : بام ۵۵
ب : پوشش بام ۵۷
ج : ساخت مسکن ۶۰
تغییرات فصلی در استفاده از قسمت های مختلف مسکن ۶۰
د : عوامل راحتی در مسکن ۶۴
آب آشامیدنی ۶۴
انواع سوخت ۶۵
مطالعات تطبیقی ۶۹
بناهای مشابه بنای (نصیر علی کیا رودسر) ۷۰
آسیب نگاری بنا ۷۱
آسیبهای وارد شده از حریق حشرات و گیاهان و … ۷۱
آسیبهای انسانی ۷۴
نقاشی دیواری ۷۴
فنون، مواد و مصالح به کار گرفته شده در دیوار نگاره‌ها ۷۴
۱ ـ تکیه‌گاه ۷۵
۲ ـ لایه آستر ۷۵
۳ ـ لایه بستر ۷۶
۴ ـ لایه بوم کننده ۷۶
۵ ـ لایه رنگ ۷۷
۶ ـ لایه محافظت کننده ۷۸
انواع نقاشی دیواری ۷۹
آسیب‌شناسی ۸۰
۱ ـ فرآیندها و عوامل فیزیکی آسیب رسان ۸۰
رطوبت ۸۱
حرارت و تغییر دما ۸۲
تاثیرات باد و جریانات هوا: ۸۳
تجزیه و تحلیل آمارهای قطعی ضایعات رطوبت ۸۳
آسیبهای رطوبت: ۸۴
رطوبت در ابنیه تاریخی ۸۴
خلل و فرج و ترکها ۸۴
سطوح هیدروفیلی ۸۵
۶-۱-۲ سطوح غیر هیدروفیلی ۸۵
مواد و مصالح فاقد خلل و فرج ۸۶
انواع رطوبت در بناهای تاریخی ۸۶
رطوبت صعودی ۸۶
رطوبت نزولی ۸۷
مشاهده صدمات ناشی از رطوبت در بنا ۸۷
تشخیص منشاء رطوبت ۸۸
مشخصات رطوبت ناشی از آبهای سطحی ۸۸
مشخصات رطوبت ناشی از آبهای زیرزمینی ۸۹
میزان ارتفاع و صعود رطوبت ۸۹
روشهای مختلف رطوبت زدایی در ابنیه ۹۰
شیوه‌های پیشگیری از رطوبت بالارونده در پایه‌ها و دیوارها ۹۰
عایقکاری در سطح مقطعی از دیوار ۹۰
کاهش سطح اتکای دیوار که با رطوبت به طول مستقیم در تماس است ۹۱
الکترواسمزی یا تراوش الکتریکی ۹۱
کانال کشی در پای دیوار و خارج از بنا ۹۲
روش الکترواسمزی ۹۲
شیوه‌های مقابله با رطوبت در کف ۹۵
دفع رطوبت از دیواره‌های داخلی ۹۶
دفع رطوبت اشباع شده در فضاهای داخلی بنا ۹۶
دفع رطوبت داخل بنا (رطوبت حاصل از تعریق و تعرق) ۹۶
فاز ۱: عملیات حفظ بنا در وضعیت موجود ۹۷
فاز ۲درمان، آسیبها ۹۸
مرمت چوب ۹۸
خصوصیات جهتی چوب ۱۰۰
خشکانیدن چوب ۱۰۱
تاب برداشتن چوب ۱۰۲
قارچ‌زدگی ۱۰۵
حشرات ۱۰۶
روش های ضد عفونی کردن ۱۰۹
استحکام بخشی چوب ۱۱۴
تقویت بخشی با روش های مکانیکی ۱۱۴
استحکام بخشی با اشباع کردن ۱۱۵
ترمیم و نگاهداری ۱۲۰
درمان چوب ۱۲۴
تسطیح کف ۱۲۶
منابع ۱۲۷

چکیده

در این مقاله با سرزمین مردم گیل و دیلم، نژاد، مذهب، کیائیه در گیلان، انواع پی، دیوارها، انواع بام و پوشش آن ها، بنا های مشابه بنای (نصیر علی کیا رودسر)، آسیب نگاری بنا و انواع رطوبت در بناهای تاریخی و رفع مشکلات آسیب ها در بناها آشنا می شویم.

آسیب شناسی:بررسی و شناخت عوامل موثر در تغییر شرایط متعادل یک اثر یکی از مهمترین ارکان حفاظت است به طوری که اساسی‌ترین بخش، قبل از هر اقدام مرمتی، تشخیص ضایعه یا عارضه یا همان آسیب‌شناسی اثر می‌باشد.

عوامل آسیب‌رسان و فرمهای فرسایشی که باعث تخریب و تضعیف نقاشیهای دیواری می‌شوند بسیار متنوع و گسترده‌اند و در یک تقسیم‌بندی کلی، می‌توان آنها را در سه بخش عوامل فیزیکی یا مکانیکی عوامل شیمیایی و عوامل بیولوژیکی، تقسیم کرد.

فرآیندهای تخریبی ناشی از عوامل فیزیکی بسیار گسترده‌اند و مهمترین آنها، عبارتند از: تاثیرات نوری، حرارت، رطوبت، تاثیرات باد و جریانات هوا، امواج صوتی  ارتعاشات، بلایای طبیعی چون سیل و زلزله و آتشفشان، ضعف‌های تکنیکی و نامرغوبی مواد و مصالح. و نادانی مردم.

واژه های کلیدی: گیلان، آسیب شناسی بناها، رطوبت، حشرات

آشنایی با سرزمین مردم گیل و دیلم

حدود جغرافیایی، آب و هوا

هنگامیکه تاریخ ایران را از نظر میگذرانید خواهید دریافت که در میان مناطق مختلف ایران کمتر منطقه‌ایست که چون گیلان و ساکنان بخشهای دامنه‌های شمالی البرز بخاطر دلیریها و بهادریهایشان دارای منابع مختلف تاریخی بوده باشد و بهمین دلیل هم بیش از همه مناطق دیگر ایران دارای تاریخهای محلی است و یا در نوشته‌ها مورد حب و بغض‌های سیاسی و طبقاتی قرار گرفته است اگر چه آثار باستانی منطقه قدرت پایداری در برابر وضعیت اقلیمی را نداشته و بخشی از آن نیز بر اثر حادثه‌ها در دل خاکها مدفون شده و بخشی دیگر بدست انسانهای نادان به تاراج رفته و ویران گردید اما زندگی سلحشورانه آنان در منابع تاریخی و نوشته‌های محلی و در فرهنگ عامه آشکارا بچشم می‌خورد.

این منطقه که در پای سلسله جبال البرز و در آغوش درختان جنگلی و در کنار دریای خزر آرمیده است. از طرف مشرق با مازندران و از مغرب با آذربایجان همسایه است و اگر همچون جغرافی نویسان قدیم حدود جغرافیایی گیلان را از طرف شمال به دریای خزر و از طرف مشرق به مازندران و از جنوب به ری و قزوین و زنجان و از طرف مغرب به آذربایجان محدود سازیم باز هم باید گفت که بخش وسیعی از مناطق کوهستانی را که امروز با نام «دیلم» از منطقه جلگه‌ای جدا می‌سازند باید جزء گیلان بحساب آورد که از نظر سیاحان داخلی و خارجی و تقسیم‌بندیهای منطقه‌ای و سیاسی و اقتصادی تا قرن‌های نزدیک بما نیز چنین بوده است همانطور که گاه گیلان را نیز ضمیمه نواحی دیلم بحساب می‌آورند بطوریکه مقدسی که کتاب خودالتقاسیم فی معرفه‌الاقالیم را که در قرن چهارم هجری می‌نوشت طبرستان و جرجان و قومس (سمنان ـ دامغان ـ بسطام) را نیز از جمله مناطق دیلمیان میداند. باید گفت حدود جغرافی آن (گیل و دیلم) تا اوایل عصر صفوی و دقیقاً تا انقراض سلسله کیائیه در دوران سلطنت شاه عباس صفوی بنا به مقتضیات زمان و بر اثر کشمکشهای نظامی متغیر بوده است و امروز مسافری که بخواهد این حدود را ببیند همینکه از شهرستان کرج خارج گردید باید در امتداد رشته کوههای البرز حرکت کرده از طرف قزوین به رشت به راه ادامه دهد و پس از عبور از منطقه طارم و رسیدن به رود خروشان سپیدرود در برابر انبوه درختان جنگلی قرار خواهد گرفت در امتداد رودخانه پس از رسیدن به منطقه امامزاده هاشم (جهنم دره سابق) و عبور از شهرستان رشت و بندر انزلی به منتهی‌الیه این منطقه یعنی گرگانرود و آستارا خواهد رسید و در بخش شرقی به منطقه تنکابن که تا دوران قاجاریه ضمیمه گیلان بود از شهرهای لاهیجان و لنگرود و رودسر گذشته به چابکسر که آخرین بخش شرقی میان گیلان و مازندران است می‌پیوندد. تماشای آنهمه زیبایی و تنوع برای هر رهگذر تازه وارد پس از رسیدن به منجیل قدم به قدم خیره‌کننده‌تر خواهد بود زیرا با محاصره شدن منطقه در میان رشته کوههای طالش ـ طارم خلخال ـ دیلمان که مانع خروج ابرهای حاصل از تبخیر آب دریا و رودخانه‌ها و استخرها و مرداب‌هاست و همچنین حرکت بادها از دریا بخشکی و از فلات مرکزی ایران بسوی دریا آب و هوای گیلان مرطوب و متغیر و برای رشد و پرورش گیاهان و درختان مختلف فوق‌العاده متناسب بوده و رطوبت هوا تا ۹۵ درصد و ارتفاع باران از ۱۲۵ تا ۱۶۲ سانتیمتر میرسد و درجه حرارت تا حدود ۳ در زمستان و ۳۷ درجه در تابستان می‌باشد. میزان نزول برف چون دوره یخبندان گیلان زیاد نیست و حداکثر ارتفاع برف ممکنست تا دو متر برسد.

اگر از جلگه بطرف دامنه‌های جنگلی برویم بازهم میزان بارندگی و رطوبت و یخبندان متغیر خواهد بود تا جائیکه از ارتفاع ۱۲۰۰ متری به بعد بخاطر سردی هوا رشد درختان متوقف گردیده و در عوض با چمنزارها و مراتع زیبائی روبرو می‌شویم و در ارتفاعاتی معادل ۱۸۰۰ تا دو هزار متر انواع گل و گیاه معطر روئیده می شود.

خجوکو که در سال ۱۸۴۹ و ۱۸۵۰ میلادی در رشت میزیست و تاریخ گیلانش یکبار در سال ۱۳۰۶ و بار دیگر در سال ۱۳۵۴ چاپ گردیده است می‌نویسد. قوت و سرعت توسعه نباتات در این سامان بینهایت است اما از قلل کوه تجاوز نمی‌کند و هیچ چیز محزون‌تر از دیدن مناظر آن طرف نیست زیرا فاقد هرگونه طراوت است مانند کوههای خلخال که از خاک رس و ریگ قرمز مرکب بوده و دشتهای خمسه و قزوین و تهران و سمنان و دامغان و بسطام که همه لم یزرع است سبزه و آب در آنطرف‌ها همانقدر نایاب است که در این طرف بحد وفور یافت می‌شود. گیلانی‌ها در زبان اغراق می‌گویند. اگر در راس یکی از کوههای گیلان بمانید قسمتی از ریش شما که اینطرف است با عطر گلهای ما معطر می‌شود و حال آنکه قسمت دیگر مانند صحرای آنطرف کوه پر از گرد و غبار می گردد.[۱]

[۱] -تاریخ گیلان ترجمه محمد علی گیلک از انتشارات مجله فروغ ص ۵

110,000 ریال – خرید

مقاله و پروژه و تحقیق ها به صورت فایل ورد و قابل دانلود می باشند و شما به محض پرداخت آنلاین مبلغ همان لحظه قادر به دریافت فایل خواهید بود. این عملیات کاملاً خودکار بوده و توسط سیستم انجام می پذیرد. ضمنا همان لحظه لینک دانلود به ایمیل شما ارسال می گردد.

 جهت پرداخت مبلغ شما به درگاه پرداخت یکی از بانک ها منتقل خواهید شد، برای پرداخت آنلاین از درگاه بانک این بانک ها، حتماً نیاز نیست که شما شماره کارت همان بانک را داشته باشید و بلکه شما میتوانید از طریق همه کارت های عضو شبکه بانکی، مبلغ  را پرداخت نمایید

مطالب پیشنهادی:
  • مقاله سیمای عمومی استان گیلان
  • برچسب ها : , , , ,
    برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

    به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید

    جستجو پیشرفته

    دسته‌ها

    آخرین بروز رسانی

      پنج شنبه, ۲۰ اردیبهشت , ۱۴۰۳
    اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
    wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط digitaliran.ir صورت گرفته است
    تمامی حقوق برایhttp://cofenetyas.comمحفوظ می باشد.