گزارش کارآموزی مرتع و آبخیزداری

کافی نت یاس دنلود مقاله و تحقیق و پروژه و پاورپوینت

گزارش کارآموزی مرتع و آبخیزداری به صورت فایل word   ( ورد ) و قابل ویرایش می باشد . که دارای ۸۴ صفحه بوده و جهت دریافت و دانلود متن و فایل کامل آن می توانید بر روی گزینه خرید انتهای متن کلیک نمایید و پس از وارد نموده اطلاعات و آدرس ایمیل خود قادر به پرداخت آنلاین و دریافت آنی متن کامل و فایل ورد مقاله و پروژه مربوطه باشید . همچنین لینک دانلود تحقیق مربوطه همان لحظه به آدرس ایمیل شما ارسال می گردد.

  منابع

– قره داغی ,حسین- کاربرد سیستمهای اطلاعات جغرافیایی در تهیه مدل برنامه ریزی مدیریت مرتع مراتع و دام ایستگاه تحقیقات مدیریت مرتع دام مارگون یاسوج.

– سرداری,منوچهر- بررسی نقش شیوه های مختلف بهره برداری و مدیریت در وضعیت مراتع استان چهار محال و بختیاری.

– صادقی ,بهرام- بررسی ارزش غذایی بر اساس چند ترکیب شیمیایی در گونه های شناخته شده جنس درمنه از مراتع ایران.

– فنولوژی نباتات مرتعی بومی و بیگانه در منطقه نیمه استپی همند آبسرد ; محمد تقی بنوان , منصور مصداقی , علی ملک.

– بررسی فنولوژی مهمترین گیاهان مرتعی ارتفاعات سردسیری کردستان ; حسین معروفی.

– مطالعه اراضی شور و قلیا ازلحاظ استعدادهای بلقوه تولید نباتات مرتعی ; محمود متین.

– مقایسه عملکرد ۱۲ رقم یونجه چند ساله بصورت دیم در شرایط وجین و بدون وجین ; کریم باقرزاده.

– مقایسه عملکرد ۱۱ رقم یونجه چند ساله دیم در شرایط وجین و بدون وجین ; مهندس محمود یوسفی.

فهرست مطالب

مقدمه ۱
مرتع ۲
تعاریف ۲
تاریخچه مدیریت مرتع ۶
بررسی سوابق تحقیقات ۸
معرفی موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع ۱۰
بخش تحقیقات جنگل ۱۴
بخش تحقیقات مرتع: ۱۴
بخش تحقیقات گیاهشناسی: ۱۴
بخش تحقیقات گیاهان دارویی و محصولات فرعی مرتعی: ۱۴
بخش تحقیقات بیابان: ۱۵
بخش تحقیقات علوم چوب وکاغذ: ۱۵
بخش تحقیقات صنوبر و گونه های سریع الرشد: ۱۵
معرفی اجمالی مراتع ایران ۱۷
طرح اصلاح نباتات مرتعی به روش پلی کراس: ۲۲
فنولوژی نباتات مرتعی بومی و بیگانه در منطقه نیمه استپی همند آبسرد ۳۳
مطالعه اراضی شور و قلیا از لحاظ استعدادهای بالقوه تولید نباتات مرتعی ۵۳
مقایسه عملکرد ۱۲ رقم یونجه چند ساله بصورت دیم در شرایط وجین و بدون وجین ۵۵
موقعیت جغرافیایی و اقلیم منطقه اجرای طرح: ۶۰
روش بررسی ۶۰
نتایج ۶۲
مقایسه عملکرد ۱۱ رقم یونجه چند ساله دیم در شرایط وجین و بدون وجین ۶۴
مواد و روش ۶۴
نتایج ۶۵
گزارش بازدید مراتع ۶۶
منابع ۸۰

چکیده

مقاله حاضر گزارش کارورزی در بخش تحقیقات مرتع مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور انجام رسیده است. و در آن بررسی های عملی در خصوص سوابق برخی از مسائل مراتع ، بررسی موردی در خصوص جو ، فنولوژی تعدادی از گونه های مرتع، تبدیل دیمزارهای کم بازده، اصلاح نباتات به روش پلی کراس و موضوعات موردی که در بازدید از ایستگاه تحقیقات همند آبسرد انجام و در این گزارش ارائه شده است.

ایران دارای ۹۰ میلیون هکتار مرتع است. بیشتر مراتع ایران به دلیل واقع شدن در مناطق خشک و نیمه خشک و چرای مفرط از نوع مرتع درجه ۳ می باشند تخریب مراتع کشور با رشد شدیدی همراه است , در حالی که احیا مراتع در این عرصه ها مشکل و از نظر اقتصادی پر هزینه است . بنابراین مدیریت صحیح با در نظر گرفتن عوامل اکولوژیکی به ما کمک می کند که بر این مشکلات فائق آییم.

مراتع ایران از نظر پوشش گیاهی به سه گروه تقسیم شده اند:

۱- مراتع علفی یاییلاقی نزدیک به ۱۲ میلیون هکتار

۲- مراتع بوته ای و قشلاقی نزدیک به ۶۰ میلیون هکتار

۳- مراتع کویری یا مراتع مناطق خشک حدود ۱۸ میلیون هکتار

فنولوژی نباتات مرتعی بومی و بیگانه در منطقه نیمه استپی همند آبسرد نشان می دهد که:

رابطه بین فنولوژی گیاهان و عوامل آب و هوایی: عواملی که در پیدایش مراحل مختلف فنولوژیکی گیاهان موثرندعبارتند از(دمای هواوخاک, فتوپریودیسم و رطوبت خاک) بررسیهای انجام شده نشان داده است که اگرچه رابطه دمای هوا و مراحل رشد و توسعه گیاهان بصورت فرمول و قاعده منظمی بیان شده ولی محققین نتوانسته اند پیدایش مراحل فنولوژیکی گیاهان را به دمای ثابتی مربوط سازند نور نیز هنگام روز روی ظهور مراحل فنولوژیکی نباتات موثر است و می توان آنرا جزء عوامل تعیین کننده بحساب آورد لیکن در این مطالعه عامل نور اندازه گیری نشده است

رابطه موجود بین فنولوژی و سیستم های چرائی: منطقه همند جزء مراتع میان بند محسوب می شود و در فصول بهار و پاییز مورد چرای دامهای مهاجر قرار می گیرد بررسی فنولوژیکی گونه های مهم مرتعی این منطقه حاکی از این است که چرای دام باید از اواخر فروردین ماه شروع گردد تا به گونه های بومی فرصت داده شود که مواد غذایی لازم را جهت رشد بعدی در ریشه های خود ذخیره نمایند.

برای احیاء این مراتع از طریق تجدید حیات طبیعی باید با توجه به مراحل مختلف فنولوژیکی و استفاده از سیستمهای چرایی اقدام نمود تا به گیاهان منطقه فرصت داده شود تولید بذر نموده و این بذر در سطح مرتع پخش شود.

حرکت دام های مهاجر از مراتع قشلاقی به ییلاقی در اوایل فروردین ماه شروع می شود و با افزایش تدریجی حرارت هوا دامنه مهاجرت تا ارتفاعات جبال البرز ادامه می یابد.

واژه های کلیدی: مرتع ، اصلاح نباتات مرتعی، فنولوژیکی ، پلی کراس، یونجه

مقدمه

مرتع و آبخیرداری یکی از رشته های تحصیلات عالی در نظام آموزش عالی کشور می باشد. در این رشته مقاطع تحصیلی کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری دانشجو تربیت می شود. در پایان هر یک از مقاطع تحصیلی یاد شده دانشجو آزموده های خود را در غالب یک کار عملی که نمودی از توانمندی او در بکارگیری دانش کسب شده در رشته مربوطه می باشد بکار گرفته و نتایج آن را تدوین می نماید. گزارش پیش رو مربوط به دوره ای است که تحت عنوان کارورزی با هدف آشنایی و همچنین بکار گیری آموخته های علمی در این مقطع تحصیلی انجام شده است.  این کارورزی در بخش تحقیقات مرتع مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور انجام رسیده است. دوره کاروزی مورد نظر طی ۳۵۰ ساعت کاری صورت گرفته و در آن بررسی های عملی در خصوص سوابق برخی از مسائل مراتع ، بررسی موردی در خصوص جو ، فنولوژی تعدادی از گونه های مرتع، تبدیل دیمزارهای کم بازده، اصلاح نباتات به روش پلی کراس و موضوعات موردی که در بازدید از ایستگاه تحقیقات همند آبسرد انجام و در این گزارش ارائه شده است.

مرتع

تعاریف

تعاریف مختلفی برای مرتع به کار رفته که درذیل به چند نمونه اشاره میشود:

۱- کلیه اراضی که دارای پوشش طبیعی بوده و به نحوی خوراک دام ازآن تامین میشود و تجدید حیات آن به طور طبیعی انجام می پذیرد و همچنین قسمتی ازاراضی که برای تجدید حیات پوشش گیاهی طبیعی آن انسان دخالت نموده مرتع نامیده می شود.

۲-اراضی مرتعی مناطقی ازکره زمین است که به دلایل محدودیتهای

فیزیکی(بارندگی کم و نا منظم کوهستانی وصخره ای بودن – زهکشی ضعیف – درجه حرارت پایین و…) برای کشاورزی نامناسب بوده ولی برای تغذیه دام و تهیه فراورده های چوبی و آب و وحوش مهیا میباشد.

۳- طبق آیین نامه اجرای قانون ابطال اسناد فروش و رقابت آب واراضی موقوفه مورخ۳/۲/۷۴ هیات وزیران مرتع زمینی است اعم ازکوهودامنه ویا زمینی مسطح که در آن نباتات علوفهای به طورطبیعی روییده ودر هرهکتار آن حداقل تعلیف سه راس گوسفند یا معادل آن از دامهای دیگردریک فصل چرا امکان پذیر باشد.

۴- طبق بخشنامه ابلاغی شماره۱۱۰۱۴/ص/۱۰ مورخ ۷/۶/۷۳ وزیر جهاد مرتع زمینهایی است اعم از کوه یا دامنه یا زمین مسطح که در فصل چرا دارای پوششی از نباتات علوفه ای خودرو بوده وبا توجه به سابقه چرا عرفا مرتع شناخته شده و مورد چرای دام قرار می گیرد. اراضی آیش اگر چه پوشش نباتات علوفه ای داشته باشند مشمول تعریف نیستند.

۵-مرتع شامل اراضی با پوشش گیاهی طبیعی که هیچگونه عملیات کشاورزی درآن صورت نمی گیرد.تنها اقدامات اصلاحی مانند بذر پاشی-کودپاشی و یا بوته کاری در جهت تقویت گونه های موجودصورت می گیرد.

چنانچه تعدادی درخت یا درختچه بصورت پراکنده دراین اراضی موجود باشد مراتع مشجر ودر صورت غالب بودن درخت دراین مناطق(وجود درختان به تعداد زیاد)این اراضی جنگل نامیده میشوند.

۶-مرتع عبارتست ازسرزمینی که کلیماکس یا توان طبیعی جامعه نباتی آن مرکب ازعلفی ها-گیاهان علفی شکل گیاهان مرتعی پهن برگ وبوته های قابل چرای دام بوده وازنظر کمیت با استمرارچرای دام قابل توجیه باشد.مراتع شامل علفزارهای طبیعی-ساوانای طبیعی-سرزمین های مرطوب با پوشش مناسب برای چرای دام وسایرسرزمینهایی است که جوامع طبیعی آن غذای دام وحیات وحش را تامین مینماید.

80,000 ریال – خرید

مقاله و پروژه و تحقیق ها به صورت فایل ورد و قابل دانلود می باشند و شما به محض پرداخت آنلاین مبلغ همان لحظه قادر به دریافت فایل خواهید بود. این عملیات کاملاً خودکار بوده و توسط سیستم انجام می پذیرد. ضمنا همان لحظه لینک دانلود به ایمیل شما ارسال می گردد.

 جهت پرداخت مبلغ شما به درگاه پرداخت یکی از بانک ها منتقل خواهید شد، برای پرداخت آنلاین از درگاه بانک این بانک ها، حتماً نیاز نیست که شما شماره کارت همان بانک را داشته باشید و بلکه شما میتوانید از طریق همه کارت های عضو شبکه بانکی، مبلغ  را پرداخت نمایید

مطالب پیشنهادی: برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید

جستجو پیشرفته

دسته‌ها

آخرین بروز رسانی

    چهارشنبه, ۱۹ اردیبهشت , ۱۴۰۳
اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط digitaliran.ir صورت گرفته است
تمامی حقوق برایhttp://cofenetyas.comمحفوظ می باشد.