پرسشنامه راهبردهای حل مسئله کسیدی و لانگ (۱۹۹۶)

کافی نت یاس دنلود مقاله و تحقیق و پروژه و پاورپوینت

پرسشنامه راهبردهای حل مسئله کسیدی و لانگ (۱۹۹۶) دارای ۴ صفحه می باشد به صورت فایل ورد می باشد . جهت دانلود فایل پرسشنامه بر روی گزینه خرید انتهای متن کلیک نموده و پس از وارد نمودن آدرس ایمیل و کلیک بر روی گزینه خرید به درگاه بانک متصل شده و از کلیه کارت های بانکی عضو شتاب قادر به پرداخت و تهیه آن می باشید. بلافاصله پس از پرداخت لینک دانلود فایل پرسشنامه در اختیارتان قرار می گیرد و می توانید آن را دانلود نمایید . ضمناً همان لحظه لینک دانلود فایل نیز به آدرس ایمیل  شما ارسال می گردد.

ضمناً در صورت تهیه فایل پرسشنامه مربوطه و مناسب نبودن فایل با اعلام شماره کارت بانکی و آدرس ایمیلی که در سایت ثبت نموده اید مبلغ پرداختی حداکثر ۲۴ ساعت بعد برگشت داده می شود.

بزرگوارانی که به صورت انلاین قادر به تهیه فایل پرسشنامه نمی باشند می توانند عنوان فایل پرسشنامه درخواستی را  به همراه آدرس ایمیل و شماره همراه خود را به ایمیل cofenetyascom@gmail.com ارسال نمایند تا فایل پرسشنامه از طریق ایمیل یا تلگرام برای آنها ارسال گردد و پس از آن هزینه را کارت به کارت به حساب ما واریز نمایند.

پرسشنامه راهبردهایحل­ مسئله کسیدی و لانگ (۱۹۹۶)

الف- توصیف آزمون:

این مقیاس توسط کسیدی و لانگ[۱] (۱۹۹۶) در طی دو مطالعه ساخته شد و دارای ۲۴ پرسش است که شش عامل را می­سنجد. هر کدام از عوامل در برگیرنده چهارآیتم می­باشد. این عوامل عبارتند از:

۱- راهبرد خلاقیت ۲- اعتماد در حل­مسئله ۳- راهبرد گرایش ۴ – درماندگی ۵- مهارگری در حل­مسئله ۶- راهبرد اجتناب (محمدی و صاحبی، ۱۳۸۰).

راهبرد خلاقیت: نشان­دهنده برنامه­ ریزی و در نظر گرفتن راه حل­های متنوع بر حسب موقعیت مسئله­زااست.

اعتماد در حل­ مسئله: بیانگر اعتقاد در توانایی فرد برای حل مشکلات است.

راهبرد گرایش: نگرش مثبت به مشکلات و تمایل به مقابله رودررو با آنها را نشان می­دهد.

عامل درماندگی: بیانگر بی یاوری فرد در موقعیت­های مسئله­زاست.

عامل مهارگری: بعد کنترل بیرونی- درونی را در موقعیت­های مسئله­زا منعکس می­کند.

راهبرد اجتناب: تمایل برای رد شدن از کنار مشکلات به جای مقابله رودررو با آنها را نشان می­دهد.

سه عامل راهبرد خلاقیت، اعتماد و گرایش الگوی مسئله­ گشایی انطباقی یا راهبرد حل­مسئله سازنده و سه عامل درماندگی، کنترل یا مهارگری و اجتناب راهبرد حل­مسئله غیرانطباقی یا ناسازگارانه را می­سنجد.

ب- شیوه نمره ­گذاری:

پرسش­های این مقیاس با گزینه­ های ((بله)) ((خیر)) و ((نمی دانم)) پاسخ داده می­شوند. آزمودنی در برابر هر پرسش که شیوه واکنش وی را در برابر مسائل و موقعیت­های خاص بیان می­کند، موافقت یا مخالفت خود را نشان می­دهد و اگر بین آن دو مردد بود می­تواند گزینه نمی­دانم را برگزیند. در نمره­گذاری این آزمون برای گزینه بله نمره یک گزینه خیر نمره صفر و گزینه نمی­دانم نیز نمره صفر تعلق می­گیرد. این پرسشنامه دارای ۲۴ عبارت می­باشد که چهار عبارت آن راهبرد درماندگی (عبارت­های شماره ۱ تا ۴)، چهار عبارت آن راهبرد مهارگری (عبارت­های شماره ۵ تا ۸)، چهار عبارت آن راهبرد خلاقیت (عبارت­های شماره ۹ تا ۱۲)، و چهار عبارت آن راهبرد اعتماد (عبارت­های شماره ۱۳ تا ۱۶)، چهار عبارت دیگر آن راهبرد اجتناب (عبارت­های شماره ۱۷ تا ۲۰) و در نهایت چهار عبارت باقیمانده راهبرد گرایش (عبارت­های شماره ۲۱ تا ۲۴) را مشخص می­کند.

ج- اعتبار آزمون حل ­مسئله:

سازگاری درونی عوامل درماندگی، مهارگری، اجتناب، اعتماد، گرایش و خلاقیت به ترتیب شامل ۸۶/۰، ۶۶/۰، ۷۱/۰، ۵۲/۰ و ۶۵/۰ می­باشد (کسیدی و برناید، ‌۱۹۹۶).

پایایی این آزمون در مطالعه دیگری توسط مظاهری فشنگ (۱۳۸۰؛ به نقل از صابر، ۱۳۹۰) از طریق آزمون- پس­آزمون (پس از یک هفته) معادل ۸۹/۰ گزارش شده است. محمدی و صاحبی (۱۳۸۰) پایایی این مقیاس را از راه همسانی درونی (آلفای کرونباخ) برابر با ۶۰/۰ گزارش کردند. در بررسی باباپور و همکاران (۱۳۸۲) این ضریب برابر با ۷۷/۰ گزارش شده است.

د- روایی آزمون حل­مسئله:

مقیاس راهبردهای حل­ مسئله توسط محمدی ترجمه شده و مورد بررسی قرار گرفته است و ویژگی­های روان سنجی آن در دو پژوهش جداگانه توسط محمدی (۱۳۷۷ به نقل از صابر، ۱۳۹۰) و عبدی (۱۳۸۰) مشخص شده و نتایج آن به طور کامل در جدول (۳-۱) آمده است.

جدول۳-۱: ضرایب آلفای کرونباخ و میانگین همبستگی درونی آیتم­ها برای زیر مقیاس­های حل­مسئله

ضرایب آلفا میانگین همبستگی درونی آیتم ها
محمدی                    عبدی محمدی                     عبدی
درماندگی ۶۹/۰                      ۶۵/۰ ۳۶/۰                       ۲۸/۰
مهارگری ۶۶/۰                      ۶۱/۰ ۳۳/۰                       ۲۴/۰
خلاقیت ۶۳/۰                       ۶۱/۰ ۲۹/۰                        ۲۷/۰
اعتماد ۷۲/۰                       ۷۱/۰ ۳۹/۰                        ۲۶/۰
گرایش ۳۷/۰                      ۷۰/۰ ۲۰/۰                         ۲۲/۰
اجتناب ۵۳/۰                      ۵۵/۰ ۲۱/۰                       ۲۴/۰

با توجه به اینکه ضرایب آلفا بالای ۵۰/۰ هستند و میانگین همبستگی درونی آیتم­ها با نتایج یافته­های محمدی (۱۳۷۷؛ به نقل از صابر، ۱۳۹۰) همسو می­باشد، این امر نشان دهنده این است که مقیاس راهبردهای حل­مسئله از روایی لازم برخوردار است. این مقیاس در پژوهش­های مختلفی (به عنوان مثال محمدی و صاحبی، ۱۳۸۰) روایی قابل قبولی را نشان داده است که برابر با ۸۷/۰ می­باشد.

[۱].Cassidy & Long

25,000 ریال – خرید
مطالب پیشنهادی:
  • مقاله دیدگاه های حل مسئله
  • برچسب ها : , , ,
    برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

    به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید

    جستجو پیشرفته

    دسته‌ها

    آخرین بروز رسانی

      شنبه, ۲۲ اردیبهشت , ۱۴۰۳
    اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
    wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط digitaliran.ir صورت گرفته است
    تمامی حقوق برایhttp://cofenetyas.comمحفوظ می باشد.