پرسشنامه تمایلات غرق شدن (ITQ)

کافی نت یاس دنلود مقاله و تحقیق و پروژه و پاورپوینت

پرسشنامه تمایلات غرق شدن (ITQ) دارای ۸ صفحه می باشد به صورت فایل ورد می باشد . جهت دانلود فایل پرسشنامه بر روی گزینه خرید انتهای متن کلیک نموده و پس از وارد نمودن آدرس ایمیل و کلیک بر روی گزینه خرید به درگاه بانک متصل شده و از کلیه کارت های بانکی عضو شتاب قادر به پرداخت و تهیه آن می باشید. بلافاصله پس از پرداخت لینک دانلود فایل پرسشنامه در اختیارتان قرار می گیرد و می توانید آن را دانلود نمایید . ضمناً همان لحظه لینک دانلود فایل نیز به آدرس ایمیل  شما ارسال می گردد.

ضمناً در صورت تهیه فایل پرسشنامه مربوطه و مناسب نبودن فایل با اعلام شماره کارت بانکی و آدرس ایمیلی که در سایت ثبت نموده اید مبلغ پرداختی حداکثر ۲۴ ساعت بعد برگشت داده می شود.

بزرگوارانی که به صورت انلاین قادر به تهیه فایل پرسشنامه نمی باشند می توانند عنوان فایل پرسشنامه درخواستی را  به همراه آدرس ایمیل و شماره همراه خود را به ایمیل cofenetyascom@gmail.com ارسال نمایند تا فایل پرسشنامه از طریق ایمیل یا تلگرام برای آنها ارسال گردد و پس از آن هزینه را کارت به کارت به حساب ما واریز نمایند.

پرسشنامه تمایلات غرق شدن (ITQ)

پرسشنامه تمایلات غرق شدن (ITQ) توسط ویتمر و سینگر (۱۹۹۸)  ارائه شد و به بررسی توانایی فرد در درگیرشدن و مشارکت در تجارب روزانه می­پردازد و به فناوری نیز بستگی ندارد (مانیا و چالمرز، ۲۰۰۱). ITQ از سه خرده مقیاس تشکیل شده است:

بازی: در گویه های مقیاس بازی ITQ از آزمودنیها پرسیده می­شود تا چه حد به بازیهای رایانه­ای می­پردازند و تا چه حد در این بازیها غرق می­شوند و احساس می­کنند در بازی هستند. البته لارنی و همکاران (۲۰۰۵) معتقدند فقط گویه آخر مقیاس بازی مربوط به تمایلات غرق شدگی است و می­توان آن را شاخص مشارکت در بازی تلقی کرد.

فوکوس: منظور از فوکوس، آماده باش ذهنی[۱] و توانایی تمرکز روی فعالیتهای لذت بخش و جلوگیری از عوامل حواس پرت کننده است. به نظر می­رسد فوکوس زمینه ساز عامل بعدی یعنی مشارکت باشد.

مشارکت: مشارکت مربوط به آمادگی برای درگیر شدن و مشارکت انفعالی در برخی فعالیتهاست. مشارکت حاصل تمرکز انرژی و توجه روی یک محرک، فعالیت یا رویداد است. میزان مشارکت به اهمیت یا معنای آن محرک، فعالیت یا رویداد بستگی دارد. اگر کاربر مشکلات شخصی داشته باشد، بیمار باشد، از نظر فیزیکی راحت نباشد یا به محرکهای خارج از محیط مجازی توجه کند، مشارکت کمتری در محیط مجازی خواهد داشت. در آزمونهای متعددی که به بررسی احساس حضور پرداخته­اند، عامل “مشارکت” با همین عنوان یا عنوانهای مشابه خود را نشان داده است، مثلا عامل مشارکت / مهار آزمون PQ، عامل درگیر شدن در آزمون[۲] ITC-SOPI، عامل تخصیص توجه[۳] در آزمون[۴]MEC-SPQ  و عامل درگیر شدن در آزمون    [۵]TPI. البته در MEC-SPQ عاملی به نام “مشارکت شناختی” نیز وجود دارد.

ظاهراً تمایلات غرق شدن (مانند فوکوس و مشارکت)، انعکاسی از صفات و آمادگیهای شخصیت هستند. لارنی و همکاران (۲۰۰۴) دریافتند خرده مقیاسهای فوکوس و مشارکت همبستگی مثبتی با برون گرایی و  گذار از خود[۶] دارند. یعنی برون گرایی و نوعی از خودفراموشی[۷] ظاهراً با توانایی فوکوس توجه به محرک میانجی ساخته و با درگیر شدن با محیط مجازی رابطه دارد. مثلاً افراد مضطرب می­توانند سریعتر منابع توجهی خود را به سوی محرکهای تهدید کننده منحرف کنند و فکر خود را با آنها درگیر کنند و در این خرده مقیاسها نمره بالاتری می­آورند. به نظر کلونینگر[۸] و همکاران (۱۹۹۳) گذار از خود عبارت است از همانند شدن[۹]  با هر چیزی که بخشی از یک کل منسجم[۱۰] تلقی می­شود. گذار از خود مستلزم پذیرش، همانند شدن یا اتحاد معنوی با طبیعت یا منبع آن است. گذار از خود چند جنبه یا مرحله دارد: خود فراموشی، همانند شدن با غیر خود[۱۱] و پذیرش معنوی[۱۲]. منطقی است که بپذیریم گذار از خود، بویژه خودفراموشی، با حضور همبستگی مثبتی داشته باشد.  ظاهراً خودفراموشی و همانندشدن با غیر خود تعیین کننده های مهمی در احساس حضور هستند (لارنی   و همکاران، ۲۰۰۴ ، پناهی شهری ، ۱۳۸۸).

در نخستین بررسی ویتمر و سینگر (۱۹۹۸) همسانی درونی ITQ  ۷۵/۰ بود. گویه­هایی که موجب کاهش این ضریب شده بودند حذف شدند و همسانی درونی ۱۸ گویه باقی مانده ۸۱/۰ شد (۱۳۲n=). لارنی و همکاران (۲۰۰۴) همسانی درونی سه مقیاس فوکوس، مشارکت و بازیهای ITQ   را به ترتیب ۸۰/۰، ۷۷/۰ و ۷۸/۰ گزارش کرده­اند. همسانی درونی سه عامل نسخه اصلیITQ    در بررسی ویتمر و سینگر (۱۹۹۸)  کمتر از ۷/۰ بوده است. گلدیز[۱۳] و همکاران (۲۰۰۶) با حذف و اضافه برخی گویه ها به عواملی رسیدند که “تمایلات روانی-حرکتی[۱۴] ” مشارکت شناختی[۱۵] و مشارکت ادراکی[۱۶] نام گرفتند. همسانی درونی همه این خرده مقیاسها بالای ۷۰/۰ گزارش شده است. در بررسی لارنی و همکاران (۲۰۰۵)  همسانی درونی فوکوس پایین (۵۰/۰) اما همسانی درونی مشارکت قابل قبول (۸۰/۰) بوده است. (همان منبع)

به نظر ویرث[۱۷] و همکاران (۲۰۰۷) مشارکت به معنای پذیرش بی قید و شرط[۱۸] اطلاعاتی است که از محیط میانجی ساخته آمده است و ارتباط زیادی با انگیزه­های فرد دارد. مشارکت موجب جلب توجه به سوی محیط رسانه­ای و بررسی محرکهای موجود در آن به منظور معنایابی آنها می­شود. مشارکت وابسته به محتوای رسانه است و به نظر می­رسد ارتباط اندکی با حضور در مکان داشته باشد. گرچه مشارکت برای رسیدن به احساس حضور الزامی نیست، از آنجا که فردی که در کاری مشارکت دارد، با انگیزه است، این انگیزه حضور را تسهیل می­کند. ضمناً چنین فردی بیشتر منابع شناختی خود را صرف پردازش محیط
رسانه­ای می­کند و به این ترتیب منابع کمتری برای پردازش محرکهای رقیب باقی می­ماند.(همان منبع)

شیوه نمره گذاری

این آزمون ۱۷ گویه دارد دامنه نمره هر گویه از ۱ تا ۷ است و مجموع نمره ۱۷ گویه این آزمون نمره کل آزمودنی است که در دامنه ای بین ۷ تا ۱۱۹ قرار می گیرد.

روایی و اعتبار ITQ

برای بررسی روایی سازه ITQ، از روش تحلیل عاملی استفاده شد. به این منظور، پاسخهای ۴۳۷ آزمودنی (همه آزمودنیهای پژوهش) با روش تحلیل مؤلفه های اصلی مورد بررسی قرار گرفت.

شاخص kmo  به میزان ۸۰/۰ و آزمون کرویت بارتلت ( ۱۸۹۳،  ۰۰۰۱/۰ p<) نشان داد انسجام درونی داده­ها به منظور تحلیل عاملی برای تحلیل گویه­ها کافی است. منحنی حاصل از آزمون اسکری نشان داد شیب منحنی در نقطه­ای مسطح می­شود که استخراج ۵ عامل بهترین ساختار عاملی این آزمون خواهد بود. مقدار ویژه این ۵ عامل بالاتر از یک بود که به ترتیب ۲۷، ۱۰، ۹، ۸ و ۶ (در مجموع ۶۰) درصد واریانس مشترک را تبیین می­کنند. ( همان منبع )

به منظور تبیین روشن­تر و ساختار ساده­تر ITQ، عاملها با استفاده از چرخش واریماکس استخراج شد. نتایج این تحلیل در جدول ۳-۱۳ آمده است. با توجه به بار معنایی گویه­های هر عامل و پژوهشهای پیشین، عامل نخست “مشارکت شناختی” ، عامل دوم “غرق شدن در بازی و فراموش کردن گذشت زمان”، عامل سوم  “مشارکت هیجانی”، عامل چهارم ” فوکوس” و عامل پنجم “مشارکت خیالی” نامیده شد. جدول ۱۳-۳ بارهای عاملی گویه­ها روی این ۵ عامل را نشان می­دهد. چنانچه در این جدول دیده می­شود، غیر از عامل آخر، سایر عوامل ساختار ساده و خالصی دارند، به این معنا که هر گویه فقط روی یک عامل بار دارد. فقط بار عاملی گویه ۱۹ اندکی کمتر از ۴/۰ بوده است (۳۹/۰) و بار عاملی سایر گویه­ها بالاتر از این مقدار است. فقط گویه ۱۱ روی بیش از یک عامل (عامل نخست و پایانی) بار دارد. بار عاملی این گویه روی عامل پایانی بیشتر است و افزودن آن به عامل نخست تأثیری بر همسانی درونی آن نداشته اما همسانی درونی عامل پایانی را افزوده است و به همین دلیل در عامل پایانی لحاظ شده است.

[۱] – alertness

[۲] – alertness

[۳] – attention allocation

[۴] – The MEC Spatial Presence Questionnaire (MEC-SPQ

[۵] – Temple Presence Inventory (TPI)

[۶] – self-transcendence

[۷] – self-forgetfulness

[۸] – Cloninger

[۹] – identification

[۱۰] – unified whole

[۱۱] – transpersonal identification

[۱۲] – spiritual acceptance

[۱۳] – Goldiez

[۱۴] – psychomotor tendencies

[۱۵] – cognitive involvement

[۱۶] – perceptual involvement

[۱۷] – Wirth

[۱۸] – noncritical

25,000 ریال – خرید
مطالب پیشنهادی: برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید

جستجو پیشرفته

دسته‌ها

آخرین بروز رسانی

    یکشنبه, ۳۰ اردیبهشت , ۱۴۰۳
اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط digitaliran.ir صورت گرفته است
تمامی حقوق برایhttp://cofenetyas.comمحفوظ می باشد.