پرسشنامه ابعاد جهت گیری مذهبی

کافی نت یاس دنلود مقاله و تحقیق و پروژه و پاورپوینت

پرسشنامه ابعاد جهت گیری مذهبی دارای ۴ صفحه می باشد به صورت فایل ورد می باشد . جهت دانلود فایل پرسشنامه بر روی گزینه خرید انتهای متن کلیک نموده و پس از وارد نمودن آدرس ایمیل و کلیک بر روی گزینه خرید به درگاه بانک متصل شده و از کلیه کارت های بانکی عضو شتاب قادر به پرداخت و تهیه آن می باشید. بلافاصله پس از پرداخت لینک دانلود فایل پرسشنامه در اختیارتان قرار می گیرد و می توانید آن را دانلود نمایید . ضمناً همان لحظه لینک دانلود فایل نیز به آدرس ایمیل  شما ارسال می گردد.

ضمناً در صورت تهیه فایل پرسشنامه مربوطه و مناسب نبودن فایل با اعلام شماره کارت بانکی و آدرس ایمیلی که در سایت ثبت نموده اید مبلغ پرداختی حداکثر ۲۴ ساعت بعد برگشت داده می شود.

بزرگوارانی که به صورت انلاین قادر به تهیه فایل پرسشنامه نمی باشند می توانند عنوان فایل پرسشنامه درخواستی را  به همراه آدرس ایمیل و شماره همراه خود را به ایمیل cofenetyascom@gmail.com ارسال نمایند تا فایل پرسشنامه از طریق ایمیل یا تلگرام برای آنها ارسال گردد و پس از آن هزینه را کارت به کارت به حساب ما واریز نمایند.

پرسشنامه ابعاد جهت گیری مذهبی

الف: ابعاد تأمین کننده جهت گیری مذهبی: اعتقاد به خداوند و روز جزا، اعتقاد به یاری مردم و نیازمندان، اعتقاد به یاری خداوند در روزهای سخت و…

ب: عامل منفی در جهت گیری مذهبی: فقدان مهار خود در مواجهه با گناه، ناشکیبایی در برابر نتیجه کار و تمایل به کسب فوری نتیجه یا دنیا گرایی و…

این مقیاس را بهرامی احسان ساخته و دارای ۴۵ ماده است که آزمودنی ها به هر یک از مواد بر اساس مقیاس لیکرتی “از هرگز تا کاملاً درست” پاسخ می دهند. پرسشنامه شامل چهار خرده مقیاس می شود، که هر یک از خرده مقیاسها ابعاد متفاوتی را می سنجد.

۳-۷-۲- نمره گذاری و تفسیرچهار خرده مقیاس عبارتند از:

۳-۷-۳- جهت گیری مذهبی یا مذهب گرایی

با۱۴گویه۹-۱۵-۲۰-۲۳-۲۴-۲۷-۳۱-۳۵-۳۸-۴۰-۴۱-۴۳-۴۴-۴۵٫ برای نمره گذاری به گزینه کاملاً درست ۵ امتیاز و هرگز یک امتیاز تعلق می گیرد.این عامل از گویه های تشکیل شده است که به صورت مستقیم و یا غیر مستقیم رابطه عمیق قلبی با خدا، با مردم بر اساس آموزه های دینی اتخاذ و انجام رفتارهای توصیه شده دینی، عاقبت گرایی و توجه به آخرت را در بر می گیرد.

۳-۷-۴- سازمان نیافتگی مذهبی

با ۱۶ گویه ۱-۲-۳-۸-۱۱-۱۳-۱۴-۱۷-۱۸-۲۱-۲۸-۲۹-۳۰-۳۴-۳۶-۳۹ برای نمره گذاری به گزینه کاملاً درست ۵ امتیاز و هرگز یک امتیاز تعلق می گیرد ودوسؤال (۲۷-۴۰)به صورت معکوس نمره گذاری می شود. این عامل از گویه های تشکیل شده است که ویژگی عمومی آن تردید، دودلی، ریا، ناخوشی از زندگی و حیات و پریشانی خاطر است.

۳-۷-۵-ارزنده سازی مذهبی

با ۷ گویه(۴-۱۰-۱۲-۱۶-۱۹-۲۲-۳۲). برای نمره گذاری به گزینه کاملاً درست ۵ امتیاز و هرگز یک امتیاز تعلق می گیرد. این عامل از گویه های تشکیل شده است که ویژگی عمومی آن ارزیابی انعطاف ناپذیر از مذهب و رفتارهای مذهبی است.

۳-۷-۶-کامجویی

 با ۸ گویه(۵-۶-۷-۲۵-۲۶-۳۳-۳۷-۴۲). برای نمره گذاری به گزینه کاملاً درست ۵ امتیاز و هرگز یک امتیاز تعلق می گیرد.این عامل از گویه های تشکیل شده است که ویژگی عمومی آن لذت طلبی و ترجیح آن، عدم اعتقاد عمومی به مذهب، تفسیر شخصی از دستورات دینی و لذت جویی است.

این مقیاس را بهرامی احسان(۱۳۸۱)در ایران هنجاریابی کرده است.

۳-۷-۷-اعتبار

اعتبار درونی- سازه :

به منظور بررسی ساختار هماهنگی درونی پرسش ها وبررسی اعتبار و قابلیت اعتماد و اعتبار مقیاس از روش تحلیل عاملی، استفاده شد. پس از تحلیل نتایج تعداد پرسش ها از ۸۰ به ۴۵ تقلیل یافت( بهرامی احسان، ۱۳۸۰).به منظور بررسی روایی سازه و نیز تحلیل ساختارهای عاملی آزمون، روش تحلیل عاملی با استفاده از تحلیل مؤلفه های اصلی و در چرخش با استفاده از روش مایل مستقیم،تکرار شده است. نتایج به دست آمده نشان می دهد که مقیاس از چهار عامل اشباع شده است( حسینی قمی و سلیمی بجستانی،۱۳۹۰).

اعتبار درونی محتوا:

روایی محتوایی مقیاس در پژوهش بهرامی احسان،۱۳۸۳ بررسی و تأیید شده است( بهرامی احسان و تاشک،۱۳۸۳). به منظور ارزیابی روایی محتوایی مقیاس، مواد آماده شده به پنجاه کارشناس دینی داده شد، که آنها مقیاس را از نظر روایی محتوایی، مطلوب ارزیابی رده اند( حسینی قمی و سلیمی بجستانی، ۱۳۹۰).

اعتبار بیرونی همزمان:

در پژوهش میزان مقیاس معبد( گلزاری،۱۳۸۱ ) به عنوان ملاک انتخاب و میزان همگرایی مقیاس جهت گیری مذهبی با آن بررسی شده است. نتایج، از همبستگی بسیار بالای این دو آزمون در تمام زمینه ها حکایت دارد( حسینی قمی و سلیمی بجستانی، ۱۳۹۰).

۳-۷-۸- پایایی:

به منظور بررسی ساختار هماهنگی درونی پرسش ها از روش اسپیرمن براون استفاده شد. ضرایب قابلیت اعتماد محاسبه شده از روش اسپیرمن براون برابر ۹۱% بدست آمده است( بهرامی احسان، ۱۳۸۰).

پایایی با استفاده از آلفای کرونباخ معادل ۸۵% است. ضریب پایایی با استفاده از آلفای کرونباخ محاسبه شد که برای زیر مقیاسها بین ۸۵% و ۹۱% بود( بهرامی احسان،۱۳۸۰).

25,000 ریال – خرید
مطالب پیشنهادی: برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید

جستجو پیشرفته

دسته‌ها

آخرین بروز رسانی

    پنج شنبه, ۲۰ اردیبهشت , ۱۴۰۳
اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط digitaliran.ir صورت گرفته است
تمامی حقوق برایhttp://cofenetyas.comمحفوظ می باشد.