پایان نامه خلاصه ای از تاریخ اتحاد جماهیر شوروی از آغاز تا پایان

کافی نت یاس دنلود مقاله و تحقیق و پروژه و پاورپوینت

پایان نامه خلاصه ای از تاریخ اتحاد جماهیر شوروی از آغاز تا پایان به صورت فایل word   ( ورد ) و قابل ویرایش می باشد . که دارای ۱۰۲ صفحه بوده و جهت دریافت و دانلود متن و فایل کامل آن می توانید بر روی گزینه خرید انتهای متن کلیک نمایید و پس از وارد نموده اطلاعات و آدرس ایمیل خود قادر به پرداخت آنلاین و دریافت آنی متن کامل و فایل ورد مقاله و پروژه مربوطه باشید . همچنین لینک دانلود تحقیق مربوطه همان لحظه به آدرس ایمیل شما ارسال می گردد.

فهرست منابع

تاریخ اتحاد شوروی از آغاز تا پایان/ نوشته پیتر کنز- ترجمه علی اکبر محمدیان/ انتشارت امیرکبیر چاپ ۱۳۸۱٫

گزیده‌ای از ترجمه کتاب

The Russian Revolution New your knopf, 1990  نوشته Richgrd pipes

گزیده‌ای از ترجمه کتاب

Soviet union: A country Washington, DC lirary of congress, 1991

گزیده‌ای از ترجمه کتاب

Russiun and the Inde pendent states washing ton, DC: congressional Quarterly. 1993

سیاست و حکومت در شوروی ترجمه علیرضا طیب ۱۳۶۸٫

گورباچف و امنیت اروپا، گزارش گروه استراتژی اروپا، ترجمه علیرضا، جلد ب، ۱۳۶۹

تحولات اجتماعی و سیاسی در اروپای شرقی، دکتر عبدالعلی قوام، ۱۳۶۹

فهرست مطالب

دوران لنین: ۱۹۱۷ – ۱۹۲۴ ۱
بلشویک ها به قدرت می رسند ۲
لنین دولت تشکیل می دهد ۳
راه سنگلاخ سوسیالیسم: صنعت و کشاورزی ۵
تجدید سازمان ارتش و شکل گیری شوراها ۶
ترور سرخ ۸
کنترل شدید جامعه روسی ۹
روسیه از جنگ جهانی اول کناره می گیرد ۱۰
جنگ داخلی ۱۱
کمونیسم جنگی ۱۲
سیاست اقتصادی جدید ۱۳
میزاث لنین ۱۵
سال های پایانی عمر لنین ۱۶
دوران استالین : ۱۹۲۴- ۱۹۵۳ ۱۸
کمونیسم در یک کشور ۱۹
سیاست اقتصادی جدید در دوران استالین ۲۱
اشتراکی کردن ۲۳
صنعتی کردن دولتی: برنامه های پنج ساله ۲۵
تصفیه ۲۸
پیمان عدم تجاوز ۳۱
جنگ جهانی دوم آغاز می‌شود. ۳۲
تجهیز مجدد ارتش شوروی پس از جنگ ۳۵
مرگ استالین ۳۶
دوران خروشچف: ۱۹۵۳- ۱۹۶۴ ۳۷
سیاست خارجی خروشچف ۴۱
افزایش سلاح‌های شوروی ۴۳
بحران موشکی کوبا ۴۵
روابط چین و شوروی ۴۶
کمک‌های شوروی به آفریقا و هند ۴۷
تلاش برای بهبود : برنامه زمین‌های بکر ۴۸
سقوط خروشچف ۵۱
دوران برژنف: ۱۹۶۴-۱۹۸۲ ۵۲
تقلا برای رهبری ۵۳
سیاست اقتصادی ۵۵
سیاست خارجی برژنف ۵۶
سیاست خاورمیانه‌ای و «روح گلاسبورو» ۵۸
دکترین برژنف ۶۰
تنش زدایی ۶۱
لخ والسا وهمبستگی لهستان ۶۲
فساد شوروی گسترش می یابد ۶۵
رشوه خواری وبازار سیاه:دونمونه ۶۷
مرگ برژنف ۶۹
مرگ آندروپوف ۷۰
پس از آندروپوف ۷۱
دوران گور باچف: ۱۹۸۵-۱۹۹۱ ۷۲
نفوذ بنگاه های خبر پراکنی در خفا گاه شوروی ۷۳
پرسترویکا ۷۵
گلاسنوست ۷۹
اصلاح قانون انتخابات ۸۲
جنبش های استقلال طلبانه ۸۴
فروپاشی آغاز می شود ۸۵
واژه نامه ۸۹
القائات دروغین دموکراسی ۹۳
چشمگیرترین رویداد ۹۵
فهرست منابع ۹۷

چکیده

در این مقاله خلاصه ای از تاریخ اتحاد جماهیر شوروی از  دوران لنین: ۱۹۱۷ – ۱۹۲۴، دوران استالین : ۱۹۲۴- ۱۹۵۳، دوران خروشچف: ۱۹۵۳- ۱۹۶۴، دوران برژنف: ۱۹۶۴-۱۹۸۲ و دوران گور باچف: ۱۹۸۵-۱۹۹۱ را بررسی می کند.

انقلاب اکتبر، که فرمانروایی بلشویک ها را استوار کرد، بیش تر نوعی چنگ انداختن به قدرت یا کودتا بود تا انقلابی واقعی. تزار عزل شده بود و دولت موقت که کوشیده بود جای او را بگیرد در کل مورد قبول عامه مردم واقع شده بود. پس از آن بلشویک ها رهبران این دولت را خلع ید کرده و کنترل مرکز حکومت را در چنگ آورده بودند. همین که لنین به قدرت دست یافت، با شتاب به تحکیم این اقتدار پرداخت. استراتژی او آن بود که سیاست تحمل نکردن انحراف از فرمان های خود را به اجرا گذارد. یکی از نخستین  اقداماتش در این زمینه تاسیس سازمان ” چکا” بود، نوعی سازمان پلیس مخفی که وظیفه اش جستجو؛ یافتن و کشتن کسانی بود که لنین آن ها را به عنوان “دشمنان خلق” می شناخت. گذشته از اعدام های تعیین شده. عمال چکا غالباً افراد بی گناه را نیز تیر باران می کردند تا جو وحشت را شدت دهند. منطق لنین این بود که ایجاد جو و وحشت و ارعاب مانع از اعتراضات ضد دولتی خواهد شد. از این گذشته؛ به همین منظور؛ لنین کوچکترین تردیدی به خود راه نداد که وعده هایی بدهد که اصولآً قصد نداشت به آنها جامه عمل بپوشاند.

ترور سرخ تنها شامل آزار و اذیت دشمنان حکومت تازه کمونیستی نبود. این ترور در بردارنده تغییر جامعه نیز بود. هر چند حکومت تزاری حکومتی خود کامه به شمار می آمد، به صورتی غیر رسمی پاره ای از فعالیت های اتحادیه های کارگران، شوراها و احزاب انقلابی مانند حزب بلشویک را، که باعث و بانی برانداختن همان رژیم بود، تحمل می کرد.

لنین مرتکب این اشتباه نشد. اگر کسی امنیت ملی را تهدید می کرد ( همان کاری که لنین در پیشبرد انقلاب کرده بود ) حق نداشت کشور را ترک کند ( همان کاری که خود لنین هنگامی که فعالیت های ضد ترازی اش مقامات را نسبت به او بدبین کرد، مکرراً به آن دست زده بود).

در رژیم جدید کمونیستی، مخالفان بازداشت می شدند، و آنان که ضد انقلابیونی خطرناک به نظر می رسیدند، اعدام می شدند. سرکوب های لنین در دوران ترور سرخ، گذشته از بازداشت های بی دلیل، شامل این فرایندها نیز می گردید: منع آزادی گفتار، سرکوب اتحادیه های کارگری، و بالاخره میدان دادن به جاسوسان.

لنین در سال ۱۹۲۹فرصت یافت کشور جدیدش را بسازد: اتحاد جماهیر شوروی سوسیالیستی، یا به زبان ساده تر: اتحاد شوروی. این ” جماهیر” در سال ۱۹۲۹ شامل ترکمنستان، ازبکستان، تاجیکستان، اوکراین در زمینه ایجاد کشوری سوسیالیستی، نیز داشت به این که تاکتیک های ترورش را به اتمام برساند.

واژه های کلیدی: اتحاد جماهیر شوروی ،دوران لنین،بلشویک ها، ترور سرخ،  دوران استالین ، دوران خروشچف، دوران برژنف و دوران گور باچف

دوران لنین: ۱۹۱۷ – ۱۹۲۴

شکی نسیت که لنین، رهبر بلشویک ها، در انقلاب پیروز شد. تاکتیک های پیروزمندانه اش شامل انحلال یکجانبه مجلس نمایندگان، دادن وعده های دروغین، و بالاخره پشت سر گذاشتن مخالفانش بود. لنین وعده دموکراسی داد، و رژیمی توتالیتر و سرکوبگر عرضه داشت. او به دهقانان وعهده توزیع مجدد زمین داد، و مزارع اشتراکی دولتی را تحویل داد. لنین به نواحی غیر روسی که امپراتوری روسیه آن ها را تصرف کرده بود وعده استقلال داد، و جماهیر شوروی را عرضه کرد. او زمینه همه حکومت های کمونیستی آتی را فراهم آورد.

یان گری تاریخ نگار هدف فوری لنین را پس از به دست آوردن قدرت بدین سان توصیف می کند:

” لنین در دولت و انقلاب، دقیقاً مراحلی را تنظیم و عرضه کرد که برای بر انداختن جامعه سرمایه داری و ایجاد نظمی نو لازم بود… او می دانست که بی رنگ باید از راه پشتیبانی عامه مردم، به ویژه توده دهقانان، موضع حزب را مستحکم کند”

برای موفقیت، لازم بود که لنین نشان دهد مشغول اجرای وعده هایش در مورد زمین و صلح طلبی است. ولی او به راستی قصد نداشت اصلاحاتی در مورد زمین به عمل آورد. در عوض، کوشید تا دهقانان را مجاب کند که هدف اصلی او، یعنی اشتراکی کردن دولتی زمین، برابر است  با همان توزیع مجدد زمین. کارش نتیجه نداد.

در این احوال، پیش از آن که لنین بتواند به وعده هایی بپردازد که به توده ها داده بود، کوشید کنترل حزبش را بر کشور مستحکم تر سازد. انلاقب اکتبر پایان تلاش بلشویک ها برای کسب قدرت نبود.

بلشویک ها به قدرت می رسند

انقلاب اکتبر، که فرمانروایی بلشویک ها را استوار کرد، بیش تر نوعی چنگ انداختن به قدرت یا کودتا بود تا انقلابی واقعی. تزار عزل شده بود و دولت موقت که کوشیده بود جای او را بگیرد در کل مورد قبول عامه مردم واقع شده بود. پس از آن بلشویک ها رهبران این دولت را خلع ید کرده و کنترل مرکز حکومت را در پتروگراد به چنگ آورده بودند. هر چند مقامات رسمی / دولت موقت به اجبار کنار زده شده بودند، بلشویک ها پیروزی نظامی به دست نیاورده بودند و هنوز نیازمند پشتیبانی گسترده مردم بودند.

به دنبال پیروزی بلشویک ها، و در میانه جنگ جهانی اول، روسیه وضعیت متزلزلی داشت. صنایع نوپای کشور برای تامین نیازهای بخش های نظامی و غیر نظامی نارسا بودند، و در همان حال جنگ شدن می یافت. از همه این ها گذشته، فرایند صنعتی شدن هنوز به بخش کشاورزی نرسیده بود، و توده های دهقانان نمی توانستند هم در جبهه خدمت کنند و هم به کشاورزی بپردازند. در نتیجه، کار در هر دو قسمت لنگ بود.

اغلب مردم روسیه بی سواد بودند و عمدتآً از فقر شدید رنج می بردند. راه ها، پل ها، خطوط راه آهن و سایر خدمات عمومی و رفاهی چنان بود که تقریباً بود و نبودشان فرقی نداشت. بدین ترتیب در آستانه برگزاری کنگره شوراهای سراسر روسیه در اواخر اکتبر ۱۹۱۷، بلشویک ها با چالش های جدی روبرو بودند.

لنین دولت تشکیل می دهد

کنگره اکتبر، اجتماع نمایندگانی از شوراها که یا در انقلاب شرکت کرده یا از آن پشتیبانی به عمل آورده بودند، با اکثریت آرا کنترل کشور به دست بلشویک ها را تایید کرد. لنین چنین تاییدی را حقانیت و رسیمت رهبری خویش تلقی کرد، و درصدد تشکیل کابینه ای دولتی برآمد، کابینه ای که ” شورای کمیسرهای خلق” نام گرفت. کمیسرها همان وزیران کابینه در کشورهای مغرب زمین هستند. پانزده عضو کابینه لنینی فقط از میان بلشویک ها برگزیده شدند، از جمله خود لنین به عنوان رئیس شورا، و لئون تروتسکی کمیسر امور خارجه. از سمان اعضای کم اهمیت تر کابینه می توان اشاره کرد به ” انقلابی گرجستانی حرفه ای کم تر شناخته شده ای به نام ژوزف جوگاسویلی، مشهور به استالین یا مرد پولادین، کمیسر امور ملل ” – این توصیفی است که رابرت دانیل آورده است. کمیسرها در راس سازمان های حکومتی بودند.

به هنگام سلطنت تزار، لنین اعلاک کرده بود و عده داده بود حکه بوروکراسی ( کاغذ بازی) را که بر فعالیت های اداری روزمره حکومت سایه افکنده بود از میان بردارد. یکی از بازی های فراوان روزگار در تاریخ شوروی آن است که پس از ایجاد حکومت جدید بلوشیکی، لنین متوجه شد که به بوروکراسی گسترده تری نیازمند است تا بتواند کنترل مرکزی را به دست آورد. آنان که طبق نظریه مارکسیسم انتظار داشتند شوراهای محلی خودگردان باشند، با این جریان به کلی نومید شدند. لنین به سرعت تشخیص داد که باید قدرتی مرکزی ایجاد کند. او می گفت بدون حمایت حوکمت مرکزی بلشویکی، کارگران در سطح محلی، مانند گذشته، در برابر استثمار آسیب پذیر خواهند بود، و، به هر تقدیر، خودگردانی بعداً عملی خواهد شد. لنین از دموکراسی صحبت کرده بود، ولی بعداً اظهار داشت که کشور باید حکومت مرکزی نیرومندی داشته باشد.

100,000 ریال – خرید

مقاله و پروژه و تحقیق ها به صورت فایل ورد و قابل دانلود می باشند و شما به محض پرداخت آنلاین مبلغ همان لحظه قادر به دریافت فایل خواهید بود. این عملیات کاملاً خودکار بوده و توسط سیستم انجام می پذیرد. ضمنا همان لحظه لینک دانلود به ایمیل شما ارسال می گردد.

 جهت پرداخت مبلغ شما به درگاه پرداخت یکی از بانک ها منتقل خواهید شد، برای پرداخت آنلاین از درگاه بانک این بانک ها، حتماً نیاز نیست که شما شماره کارت همان بانک را داشته باشید و بلکه شما میتوانید از طریق همه کارت های عضو شبکه بانکی، مبلغ  را پرداخت نمایید

مطالب پیشنهادی: برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید

جستجو پیشرفته

دسته‌ها

آخرین بروز رسانی

    دوشنبه, ۳۱ اردیبهشت , ۱۴۰۳
اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط digitaliran.ir صورت گرفته است
تمامی حقوق برایhttp://cofenetyas.comمحفوظ می باشد.