مقاله چدن خاکستری استنیتی

کافی نت یاس دنلود مقاله و تحقیق و پروژه و پاورپوینت

مقاله چدن خاکستری استنیتی به صورت فایل word   ( ورد ) و قابل ویرایش می باشد . که دارای ۲۷ صفحه بوده و جهت دریافت و دانلود متن و فایل کامل آن می توانید بر روی گزینه خرید انتهای متن کلیک نمایید و پس از وارد نموده اطلاعات و آدرس ایمیل خود قادر به پرداخت آنلاین و دریافت آنی متن کامل و فایل ورد مقاله و پروژه مربوطه باشید . همچنین لینک دانلود تحقیق مربوطه همان لحظه به آدرس ایمیل شما ارسال می گردد.

منابع

متالورژی کار بردی چدنها جلد اول وجلد دوم، تالیف مرعش مرعشی

قطعات ریختگی چدنی «خواص مکانیکی» تالیف:گری ف.راف. جان داو و دیگران، ترجمه محمدرضا فضلی

متالورژی ساختاری تالیف آلبر ورسی، ژولین وید، ترجمه فریدون اشرفی، انتشارات دانشگاه آزاد.

فهرست مطالب

۱- چدنهای پر آلیاژ ۱
۱-۱- مقدمه ۱
کار در محیط خورنده ۱
کار در دمای بالا ۱
۲-چدن خاکستری آستنیتی نای ر زیست ۲
۳- تاثیر عناصر آلیاژی ۷
۱-۳-کربن ۷
۲-۳-مس ۸
۳-۳-کروم ۸
۴-۳-منگنز ۸
۵-۳-سیلیسیم ۸
۶-۳-فسفر ۹
۷-۳-سایر عناصر ۹
۴-کنترل دقیق متغیرها ۹
۱-۴-اهمیت کربن معادل ۹
-۲-۴-مسائل مربوط به ترکیب شیمیایی ۱۰
۵-خواص ۱۱
۱-۶-چدن‌های نیکل دار برای کار در دماهای زیاد ۱۴
۲-۶-کاربرد قطعات چدن آوستنیتی ۱۶
۷-عوامل موثر در ریخته گری قطعات چدن آستنیتی ۱۷
۸- مواد اولیه ۱۷
۹- تجهیزات قالبگیری: ۱۸
۱۰-تجهیزات ذوب ۱۸
۱۱-عملیات بار ریزی ۱۸
۱۲-نحوه آزمایش ۱۸
۱۳-محاسبه شارژ ۱۹
۱-۱۴ساختار ۲۱
۲-۱۴سختی ۲۱
۳-۱۴تست خوردگی ۲۱
۱۵ – منابع ۲۳

چکیده

از زمانی که اولین نوع چدن آستنیتی تهیه گردید یعنی از حدود پنجاه سال پیش تا کنون انواع زیادی از این چدن با خواص مطلوب تولید شده است. در حال حاضر انواع مختلفی از این نوع چدن‌ها با ۳۶-۱۴% نیکل و همچنین مقادیر متغیری از عناصر دیگر نظیر سیلیسیم، منگنز، مس کرم و مولیبدن وجود دارد.

گروهی معروف از چدن‌های پرآلیاژ با نام تجاری نای رزیست شناخته می‌شوند و از مدتها پیش به منظور مقاومت در برابر خوردگی تولید شده اند. مقاومت عالی این چدن‌های پرکاربرد در برابر خوردگی مدیون وجود ۵/۱۳ تا ۳۶ درصد نیکل و ۸/۱تا ۶ درصد کرم و در یک نوع ۵/۵ تا ۵/۷ درصد مس در آنهاست. از چدن‌های نای رزیست برای حل مسائل خوردگی مربوط به تلمبه کردن حمل و پالایش نفت چاههای ترش اب شور، بعضی اسیدها و قلیاها استفاده می‌شود. اغلب چدن‌های نای رزیست را می‌توان به صورت چدن خاکستری یا داکتیل تولید کرد.

از چدن های آوستنیتی برای تولید محصولاتی استفاده می شود که بایستی در محیط های گوناگون در برابر خوردگی پوسته شدن مقاوم باشند و در درجه حرارتهای بالا تا ۸۰۰ درجه سانتیگراد رشد و خزش آنها نسبتا کم باشد. البته این آلیاژ ها بخاطر خواص خوب انبساطی الکتریکی غیر مغناطیسی بودن و سایر خصوصیات خوب فیزیکی مصارف بسیار زیادی دارد. همچنین از آن در تولید قطعاتی که در درجه حرارتهای زیر صفر بکار گرفته می شود نیز استفاده می گردد. کاربرد اصلی این چدن ها در تولید رینگ پیستون های موتورهای دیزلی، پمپ ها و شیرهای مورد استفاده در صنایع نمک زدایی، شیمیایی، نفت و تمام صنایع که آب یا سایر مایعات خورنده حمل می نمایند، همچنین برای تولید توربوشارژهای لوله های اگزوز، شیرهای مقاوم در درجه حرارتهای بالا، کمپرسورها،‌کلیدهای الکتریکی و پروانه های کشتی ها می باشد.

مقاومت خوب چدن های آوستنیتی در برابر خوردگی در آب دریا از مهمترین عواملی است که استفاده از این نوع چدن را روز افزون نموده است.

واژه های کلیدی: چدن خاکستری آستنیتی نای ر زیست، سیلیسیم، چدن‌های نیکل دار، سختی، تست خوردگی

۱- چدنهای پر آلیاژ

۱-۱- مقدمه

گروه مهمی از چدنهای آلیاژی که با چدنهای ریختگی معمولی تفاوت دارند، به نام چدنهای پرآلیاژ یا چدنهای مخصوص شناخته می‌شوند.

چدن‌های پر آلیاژ را جداگانه بررسی می‌کنیم زیرا مقدار عنصرهای آلیاژی در آنها از ۳ درصد بیشتر است و نمی توان آنها را در پاتیل با افزودن عنصرهای آلیاژی به چدنهای با ترکیب شیمیایی استاندارد تولید کرد. چدنهای پر آلیاژ معمولا در ریخته گریهایی تولید می‌شوند که به تجهیزات لازم برای تولید این گونه ترکیبها مجهزند. این چدن‌ها را معمولا در کوره‌های قوس الکتریکی یا القایی ذوب می‌کنند . در این کوره‌ها می‌توان ترکیب شیمیایی و دما را به دقت کنترل کرد. چدنهای پر آلیاژ گران قیمت ترند و در شرایط دشوار کاربردی از چدن‌های معمولی بهتر کار می‌کنند. می‌توان ریخته گریهایی را که این گونه چدن‌ها را تولید می‌کنند به کوره‌های عملیات گرمایی و تجهیزات آبدادن با سرمایش مجهز کرد تا از عنصرهای آلیاژی به اقتصادیترین شیوه استفاده شود.

چدن‌های آلیاژی را معمولا برای کاربرد اقتصادی و رضایت بخش در شرایط خاص انتخاب می‌کنند. عنصرهای آلیاژی گوناگون و مشخصه‌های آنها را در سه نوع وضعیت کاری بررسی می‌شود:

کار در محیط خورنده

الف- چدن‌های نیکل دار                            ب – چدن‌های پرسیلیسیم

کار در دمای  بالا

الف- چدن نیکل دار   ب- چدن‌های پر سیلیسیم   ج – چدن آلومینیم دار    د- چدن سفید پرکرم

  کار در محیطهای ساینده و فرساینده                                                       

الف- چدن‌های سفید نیکل – کروم دار (نای هارد)          ب- چدن‌های سفید پر کروم مولیبدن                         ج- چدن سفید کروم دار

ترکیب شیمیایی بسیاری از این چدن‌های مخصوص در مشخصات فنی استاندارد گنجانیده شده است اما بعضی از آنها ترکیب شیمیایی اختصاصی دارند. برای دستیابی به سودمندترین خواص بعضی از این چدن‌ها را عملیات گرمایی می‌کنند.

25,000 ریال – خرید

مقاله و پروژه و تحقیق ها به صورت فایل ورد و قابل دانلود می باشند و شما به محض پرداخت آنلاین مبلغ همان لحظه قادر به دریافت فایل خواهید بود. این عملیات کاملاً خودکار بوده و توسط سیستم انجام می پذیرد. ضمنا همان لحظه لینک دانلود به ایمیل شما ارسال می گردد.

 جهت پرداخت مبلغ شما به درگاه پرداخت یکی از بانک ها منتقل خواهید شد، برای پرداخت آنلاین از درگاه بانک این بانک ها، حتماً نیاز نیست که شما شماره کارت همان بانک را داشته باشید و بلکه شما میتوانید از طریق همه کارت های عضو شبکه بانکی، مبلغ  را پرداخت نمایید

مطالب پیشنهادی:
  • تحقیق تاثیر منگنز بر منحنی های سردشدن، ریزساختار و خواص مکانیکی چدن خاکستری
  • مقاله اثر عناصری آلیاژی بر میکروساختار و استحکام چدن خاکستری
  • برچسب ها : , , , , , , ,
    برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

    به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید

    جستجو پیشرفته

    دسته‌ها

    آخرین بروز رسانی

      پنج شنبه, ۲۰ اردیبهشت , ۱۴۰۳
    اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
    wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط digitaliran.ir صورت گرفته است
    تمامی حقوق برایhttp://cofenetyas.comمحفوظ می باشد.