مقاله چاپ و چاپخانه

کافی نت یاس دنلود مقاله و تحقیق و پروژه و پاورپوینت

مقاله چاپ و چاپخانه به صورت فایل word   ( ورد ) و قابل ویرایش می باشد . که دارای ۲۰ صفحه بوده و جهت دریافت و دانلود متن و فایل کامل آن می توانید بر روی گزینه خرید انتهای متن کلیک نمایید و پس از وارد نموده اطلاعات و آدرس ایمیل خود قادر به پرداخت آنلاین و دریافت آنی متن کامل و فایل ورد مقاله و پروژه مربوطه باشید . همچنین لینک دانلود تحقیق مربوطه همان لحظه به آدرس ایمیل شما ارسال می گردد.

منابع

:)۱ آذرنگ، عبدالحسین. آشنایی با چاپ و نشر. تهران: سازمان مطالعه و تدوین کتب علوم انسانی دانشگاه‌ها (سمت)، ۱۳۷۵؛ ۲) ادیب سلطانی، میرشمس‌الدین. راهنمای آماده ساختن کتاب برای مؤلفان، مترجمان، ویراستاران، کتابداران، ناشران، چاپخانه‌ها و دوستداران کتاب. ویرایش ۲٫ تهران: شرکت انتشارات علمی و فرهنگی، ۱۳۷۴؛ ۳) امیرفریار، فرخ. “نشر کتاب در سال :۱۳۷۷ با نگاهی گذرا به دوران پس از جنگ تا امروز”. جهان کتاب. س. چهارم، ۱۵ و ۱۶ (مهر ۱۳۷۸): ۲-۳؛ ۴) اوجی، مرتضی. “چاپکار ایرانی و چرخش قرن”. صنعت چاپ، ۲۰۰ (مرداد ۱۳۷۸): ۶-۷؛ )۵ اوصیاء، لاله. “تهیه فرم چاپی در چاپ سیلک اسکرین”. صنعت چاپ، ۱۹۰ (مهر ۱۳۷۷) ۳۰-۳۳؛ ۶) همو. “چاپ در فراسوی سال ۲۰۰۰”. صنعت چاپ، ۲۰۰ (مرداد ۱۳۷۸): ۸-۱۲؛ ۷) بدوی، عبدالرحمن. دایره‌المعارف مستشرقان. ترجمه صالح طباطبایی. تهران: روزنه، ۱۳۷۷؛ ۸) “پیش‌نویس آیین‌نامه تأسیس و نظارت بر چاپخانه‌ها و مؤسسات وابسته”. صنعت چاپ، ۱-۹ (آبان ۱۳۷۱): ۲۸-۳۱، ۳۷؛ ۹) “چاپ”. دایره‌المعارف فارسی ]مصاحب[، ج ۱، ص ۷۸۵-۷۸۶؛ ۱۰) دمیرچی، اسماعیل. “آمار ۱۶ سال پیش از چاپخانه‌های تهران”. صنعت چاپ، ۱۱۶ (مرداد و شهریور ۱۳۷۱): ۴۱؛ )۱۱ سلطانی، پوری؛ راستین، فروردین. اصطلاحنامه کتابداری. ذیل “چاپ”؛ )۱۲ صافی، قاسم. از چاپخانه تا کتابخانه. تهران: انتشارات دانشگاه تهران، ؛۱۳۶۸ ۱۳) طاهری عراقی، احمد. “ظهور چاپ در شرق میانه”. نامه انجمن کتابداران ایران، دوره پنجم، ۱ (بهار ۱۳۵۱): ۳۱-۳۵؛ ۱۴) “فن کتابت و تصویر و صحافی”. ایرانشهر، ج ۱، ص ۷۴۷-؛۷۴۸ ۱۵) قاسمی، فرید. “سرآغاز چاپ کتاب در تهران: نگاهی به دو فهرست”. جهان کتاب. س. پنجم، ۱۹-۲۲ (دی ـ بهمن ۱۳۷۹): ۳۱؛ ۱۶) قراباغی، علیرضا. “نخستین کتاب‌های چاپی به روایت دایره‌المعارف روسی اینکونابولا”. صنعت چاپ، ۱۲۰ (دی ۱۳۷۱): ۳۵-۳۷؛  )۱۷ کریمیان، مرتضی. راهنمای مشاغل صنعت چاپ ۱۳۷۸٫ تهران: نشر آتش، ۱۳۷۸؛ ۱۸) گلپایگانی، حسن. “تاریخ چاپ و چاپخانه در ایران (۲): چاپ چنین آغاز شد”. صنعت چاپ، ۱۱۰ (آذر ۱۳۷۰): ۴۲-؛۴۳ )۱۹ همو. “تاریخ چاپ و چاپخانه در ایران (۳): تأسیس اولین چاپخانه سربی در تبریز”. صنعت چاپ، ۱۱۱ (دی ۱۳۷۰): ۴۴؛ ۲۰) “مطبعه بولاق”. دانشنامه جهان اسلام، ج ۴، ص ۶۰۷-۶۰۹؛ )۲۱ وزارت اطلاعات، اداره کل مطبوعات. سیر تکامل چاپخانه و مطبوعات در ایران. تهران: وزارت اطلاعات، اداره کل مطبوعات، ؛۱۳۵۱

فهرست مطالب

چاپ و چاپخانه ۱
تاریخچه ۱
چاپ برجسته. ۶
چاپ گود. ۶
چاپ مسطح. ۶
چاپ استنسیلی. ۸
چاپ و چاپخانه در ایران. ۹
منابع ۱۴
پی نوشت: ۱۶

چکیده

در این مقاله به تاریخچه چاپ و چاپخانه، چاپ برجسته، چاپ گود، چاپ مسطح، چاپ استنسیلی و چاپ و چاپخانه در ایران می پردازیم.

نخستین کتاب چاپی در ایران، کتابی به زبان ارمنی است که در ۱۰۵۱ق. در جلفا و به کوشش کشیشان ارمنی چاپ شد. این کتاب شرح احوال قدّیسان و گروهی از روحانیان مسیحی بود که در ۷۰۵ صفحه با ابعاد ۵/۲۵×۱۸ و به‌صورت دو ستونی چاپ شده است .

در زمان صفویان، افشاریان، و زندیان در زمینه چاپ، فعالیت چندانی صورت نگرفت. تحول جدّی چاپ در ایران، در زمان فتحعلی شاه روی داد. در این زمان، به‌همت عباس میرزا، چند تن برای آموختن فن چاپ به کشور انگلستان و روسیه اعزام شدند و پس از آموختن این فن، برای نخستین بار، دستگاه‌های چاپ سربی را به ایران آوردند.

 در روش چاپ برجسته رنگ یا مرکب از سطوحی که از اطرافش برجسته‌تر است به سطح دیگر منتقل می‌شود، و به این ترتیب، نقش بر سطح مورد نظر انتقال می‌یابد. برجستگی‌های زیر غلتک، رنگ یا مرکب را می‌گیرد و سپس بر صفحه کاغذ منتقل می‌کند. ماشین‌های مولتی گراف یا لترپرس  به این شیوه عمل می‌کنند .

واژه های کلیدی: چاپ و چاپخانه،تاریخچه،  چاپ برجسته، چاپ گود، چاپ مسطح، چاپ استنسیلی

چاپ و چاپخانه

چاپ در لغت به‌معنای نقش، اثر، مُهر، و نشان آمده و در متون مختلف کلمات طبع، باسمه، و تافت به‌عنوان مترادف آن به‌کار رفته است. در اصطلاح، به عمل، فن، و صنعت تکثیر صورت نقوش دوبعدی (حروف، ارقام، خطوط، تصاویر، و جز آن) به‌وسیله انداختن اثر این نقوش بر کاغذ، پارچه، یا مواد دیگر، به‌ویژه چاپ مواد خواندنی، با تصویر یا بدون تصویر بر روی کاغذ گفته می‌شود (:۹ ج ۱، ص ۷۸۵). در تعریفی دیگر، چاپ مجموع عملیاتی است که متن خام را به اثر درخور انتشار مانند کتاب، مجله، روزنامه، و جز آن تبدیل کند (۶۸:۱). چاپخانه نیز در لغت به‌معنای محل و مکان چاپ کردن و در متون مختلف کلمات مطبعه، دارالطباعه، و باسمه‌خانه به‌عنوان مترادف آن به‌کار رفته است. چاپخانه مؤسسه یا کارگاهی است که از عهده انجام کارهای چاپی بر روی کاغذ و سایر اشیا از طریق انواع چاپ برآید (۲۸:۸) و، به تعبیری دیگر، محلی است که چاپ کتاب، نشریات، و مانند آن در آنجا انجام می‌گیرد (:۱۱ ذیل “چاپ”).

تاریخچه

پیدایش چاپ را می‌توان به سده‌های پیش از تاریخ، زمانی که انسان اقدام به ساخت مُهرهای گلی و چوبی کرد، نسبت داد؛ ولی ابداع چاپ به‌مفهوم امروزی را به کشور چین نسبت می‌دهند. چینی‌ها در اواخر قرن دوم میلادی سه عنصر مورد نیاز چاپ، یعنی کاغذ، جوهر، و سطوح کنده‌کاری‌شده را در اختیار داشتند (:۲۳ ج ۱۴، ص ۱۰۵۲). شواهد تاریخی برجای‌مانده نشان می‌دهد که در عصر سلسله‌های سویی و تانگ در چین (قرن ۶-۱۰ م.) عمل تکثیر را، نه تنها به‌کمک سنگ (فشردن و یا مالیدن آن بر کاغذ)، بلکه با چوب، فلز، و حتی گِل پخته به‌طور دقیق انجام می‌دادند و، بدین ترتیب، متونی را در نسخه‌های متعدد تولید می‌کردند (۹۸:۱-۹۹). ابتدایی‌ترین روش کار چاپ قالبی بود؛ بدین‌گونه که مطالب را روی تکه‌های چوبی حک و سپس بر کاغذ منتقل می‌کردند.

20,000 ریال – خرید

مقاله و پروژه و تحقیق ها به صورت فایل ورد و قابل دانلود می باشند و شما به محض پرداخت آنلاین مبلغ همان لحظه قادر به دریافت فایل خواهید بود. این عملیات کاملاً خودکار بوده و توسط سیستم انجام می پذیرد. ضمنا همان لحظه لینک دانلود به ایمیل شما ارسال می گردد.

 جهت پرداخت مبلغ شما به درگاه پرداخت یکی از بانک ها منتقل خواهید شد، برای پرداخت آنلاین از درگاه بانک این بانک ها، حتماً نیاز نیست که شما شماره کارت همان بانک را داشته باشید و بلکه شما میتوانید از طریق همه کارت های عضو شبکه بانکی، مبلغ  را پرداخت نمایید.

مطالب پیشنهادی:
  • مقاله چاپ سنتی پارچه
  • مقاله آینده دیجیتال چاپ
  • مقاله چاپ سربی
  • مقاله چاپ سنگی
  • برچسب ها : , , , , , , ,
    برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

    به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید

    جستجو پیشرفته

    دسته‌ها

    آخرین بروز رسانی

      پنج شنبه, ۲۰ اردیبهشت , ۱۴۰۳
    اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
    wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط digitaliran.ir صورت گرفته است
    تمامی حقوق برایhttp://cofenetyas.comمحفوظ می باشد.