مقاله نقد تطبیقی شهریار و مفتون همدانی

کافی نت یاس دنلود مقاله و تحقیق و پروژه و پاورپوینت

مقاله نقد تطبیقی شهریار و مفتون همدانی به صورت فایل word   ( ورد ) و قابل ویرایش می باشد . که دارای ۱۵ صفحه بوده و جهت دریافت و دانلود متن و فایل کامل آن می توانید بر روی گزینه خرید انتهای متن کلیک نمایید و پس از وارد نموده اطلاعات و آدرس ایمیل خود قادر به پرداخت آنلاین و دریافت آنی متن کامل و فایل ورد مقاله و پروژه مربوطه باشید . همچنین لینک دانلود تحقیق مربوطه همان لحظه به آدرس ایمیل شما ارسال می گردد.

  منابع:

دیوان شهریار، محمد حسین شهریار، انتشارات زرین،۱۳۶۶

دیوان مفتون همدانی، به کوشش رضا مفتون ، انتشارات مفتون همدانی، چاپ دوم، همدان۱۳۶۴

فهرست مطالب

استاد شهریار ۱
علی ای همای رحمت« ۲
»استاد مفتون همدانی« ۳
» علی ای سمای وحدت« ۵
ویژگیهای مشترک و تفاوتها : ۷
نقدی بر قصیده مفتون: ۸
منابع: ۱۲

چکیده

مقاله حاضر به ویژگی های مشترک بین قصیده هر دو و  نقد تطبیقی شهریار و مفتون همدانی می پردازد.با مطالعه قصاید علی ای همای رحمت استاد شهریار و علی ای سمای وحدت استاد مفتو همدانی  ملاحظه می کنیم که هر دو شعر زیبا و آسمانی هستند، آغازی استادانه و حسن مطلع دارند.

قافیه و ردیف در هر دو، به دلیل برخورداری از مصوت کشیده، شکوه و زیبایی خاصی به شعر بخشیده است. یکی در کمال و سادگی و دیگری از مطلع تا انتها، آمیخته با واژه های ناب قرآنی .  شعر شهریار با همان روش ساده،شیوا و زیبایی که نشان از پیروی سبک سعدی را دارد، با زبانی صمیمی و عاطفی و روان، باورو ایمان عمیق و دلدادگی خود را نسبت به مولایش اظهار می دارد و قصیده مفتون با بهره گیری از صنایع مختلف ادبی زینت یافته و کلام را به اوج زیبایی و پختگی رسانیده است.

مطلب بسیار جالب دیگر اینکه این دو قصیده از نظر وزن، ردیف و بحر سروده شده کاملاً شباهت دارند، و هر دو در بحر رمل مثمن مشکول گفته شده اند.

واژه های کلیدی: استاد شهریار، استاد مفتون همدانی، شباهت ها، قصیده

استاد شهریار

سید محمد حسین بهجت تبریزی با تخلص شهریار (۱۳۶۷-۱۲۵۸) ،یکی از شاعران برجسته معاصر است.

وی دوران کودکی خوی رادر کشاکش انقلاب و در جریان نهضت مشروطه به سر برد.تحصیلات خود را در تبریز آغاز نمود ودر مدرسه دارالفنون تهران ادامه داد و پس از پایان دوره متوسطه وارد دانشگاه پزشکی شد،اما به دلایلی تحصیل رارها کرد و در خط شاعری افتاد .

شهریار بیشتر اوقات خود را به سرودن شعر می گذرانید ،وی در سالهای انقلاب و پس از آن به مضامین اخلاقی و دینی در اشعارش روی آورد.

او در سرودن انواع شعرفارسی مهارت داشته و طبع آزمایی کرد و علاوه بر آن به زبان مادری خود ، ترکی آذری، نیز اشعاری زیبا سرود ه است؛ از جمله کارهای مهم ادبی منظومه حیدر بابا و کلیات دیوان اوست.

شهریار به شاعران طراز اول فارسی عشق می‌ورزید و شیوه سرودن آنها درشعر او نمایان است .در شعر شهریار اندیشه های دینی و دلدادگی های فراوان نسبت به مولا علی (ع)مشهود است .(۱)»

15,000 ریال – خرید

مقاله و پروژه و تحقیق ها به صورت فایل ورد و قابل دانلود می باشند و شما به محض پرداخت آنلاین مبلغ همان لحظه قادر به دریافت فایل خواهید بود. این عملیات کاملاً خودکار بوده و توسط سیستم انجام می پذیرد. ضمنا همان لحظه لینک دانلود به ایمیل شما ارسال می گردد.

 جهت پرداخت مبلغ شما به درگاه پرداخت یکی از بانک ها منتقل خواهید شد، برای پرداخت آنلاین از درگاه بانک این بانک ها، حتماً نیاز نیست که شما شماره کارت همان بانک را داشته باشید و بلکه شما میتوانید از طریق همه کارت های عضو شبکه بانکی، مبلغ  را پرداخت نمایید

مطالب پیشنهادی:
  • مقاله شرح سه قصیده از دیوان خاقانی
  • برچسب ها : , , , , , , ,
    برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

    به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید

    جستجو پیشرفته

    دسته‌ها

    آخرین بروز رسانی

      یکشنبه, ۳۰ اردیبهشت , ۱۴۰۳
    اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
    wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط digitaliran.ir صورت گرفته است
    تمامی حقوق برایhttp://cofenetyas.comمحفوظ می باشد.