مقاله میگرن

کافی نت یاس دنلود مقاله و تحقیق و پروژه و پاورپوینت

عنوان

مقاله میگرن

تعداد صفحات:۳۴

نوع فایل : ورد و قابل ویرایش

چکیده

شایع ترین علت سردرد، میگرن است و حدود ۱۵% از زنان و ۶% از مردان را مبتلا  می سازد. یک تعریف سودمند، میگرن، عبارت است از سندرمی خوش خیم و راجعه، متشکل از سردرد، تهوع، استفراغ و/ یا نشانه های اختلال عملکرد عصبی به شکل ترکیب های مختلف. میگرن را اغلب می توان از روی فعال کننده های آن (شراب قرمز، قاعدگی، گرسنگی، بی خوابی، نور خیره کننده، استروژن، نگرانی، عطرها، دوره های ناامیدی) و نیز غیرفعال کننده های آن (خواب، حاملگی، خوشحالی، و تریپتال ها) تشخیص داد(هاریسون ،۱۳۹۰).

میگرن یکی از اختلالات شدید است که ویژگی آن سردردهای ملایم یا شدید پی در پی می‌باشد و غالبا با علایمی در سیستم عصبی آتونومس همراه است. این نوع از سردرد یک طرفه است (بر نیمی از سر تاثیر می‌گذارد) و ماهیتا ضربان‌دار است و از ۲ ساعت تا ۷۲ ساعت ادامه دارد. علایم همراه با آن می‌تواند شامل حالت تهوع، استفراغ، نورگریزی (افزایش حساسیت به نور)، صدا ترسی )افزایش حساسیت به صدا) باشد و درد به طور کلی با بالا رفتن فعالیت بدنی افزایش می‌یابد(هیداچی[۱]،۲۰۰۴).

سردرد میگرنی (عروقی) یک اختلال حمله ای است که وجه مشخصه آن سردردهای راجعه ویک طرفه ای است که با یا بدون اختلالات گوارشی وبینایی مربوطه(مثل استفراغ،تهوع وترس ازنور) بروز می­کنند (هاریسون،۱۳۹۰). به سخن دیگر، میگرن سردردی است عود کننده، خوش خیم، معمولاً یک طرفه، دارای فواصل حملات بدون درد، به مدت۷۲ -۴ ساعت طول می کشد وبا محرک های کلیشه ای ایجاد می شود.این سردردها، احتمالا براثراختلال کارکردی درگردش خون جمجمه ای پدید می آیند (کاپلان وسادوک،۱۳۹۱).

میگرن ممکن است باعلایم عصبی، بخصوص حسی(علی الخصوص بینایی)، به صورت پیش قراول سردرد، یا بدون علایم همراه، یا به صورت او را مشاهده شود(میرزایی،۱۳۸۱). این سردرد شایع توسط بیماران تحت عنوان تنشی یا فشاری توصیف می شود.

انجمن بین المللی سردرد(HIS) [2]برای تشخیص این میگرن کراکترهای زیر را قرار داده است. بدین ترتیب که حداقل پنج حمله ازحملات سردرد خصوصیات زیر را داشته باشند.

۱-طول مدت حمله۴ الی۷۲ ساعت،که دربچه ها ممکن است زمان کمتر باشد.

۲-الف)یکطرفه باشد.

ب)ضربان دار باشد

۳-ازلحاظ شدت، متوسط که با فعالیت روزمره وپیاده روی تشدید می شود.

۴-همراه با حالت تهوع، استفراغ، یا ترس از نور و صدا باشد

شیوع میگرن درخانم ها به مراتب بیشتر واستعداد فامیلی در پیدایش آن نقش دارد. از هرسنی نیز می تواند شروع گردد (آدامس[۳]،۲۰۱۱). هیچ محدودیت اجتماعی،اقتصادی، یا نژادی برای آن وجود ندارد.

درمباحث روانپزشکی درمورد میگرن عنوان شده است که شخصیت های وسواسی که بیش ازحد کنترل کننده و کمال گرا هستند،افرادی که خشم خود را کنترل می کنند وکسانی که استعداد ژنتیکی برای ابتلا به میگرن دارند،ممکن است درهنگام هرگونه استرس یا تعارضات هیجانی غیر اختصاصی شدید،دچار این سردرد شوند(کاپلان سادوک،۱۳۹۱). همچنین مطالعات دیگرنشان می­دهدسطح ومیزان استرس هایی که فرد متحمل می شودبا بروز سردرد میگرنی مرتبط می باشند(صفوی،نزاری،۲۰۰۸).

 

واژه های کلیدی:میگرن،علل میگرن، انواع میگرن، تشخیص بیماری، فرضیه های مرتبط با میگرن، درمان میگرن

 فهرست مطالب

چکیده ۵
مقدمه ۷
تاریخچه ۹
تعریف میگرن ۱۰
علل میگرن ۱۱
انواع میگرن ۱۱
۱-میگرن با پیش درآمد ۱۲
۲-میگرن بدون پیش درامد ۱۲
۳-انواع دیگر میگرن ۱۳
پاتوژنز ۱۵
تشخیص بیماری ۱۶
تشخیص های افتراقی میگرن ۱۷
فرضیه های مرتبط با میگرن ۱۸
۱-فرضیه عروقی میگرن ۱۸
۲-فرضیه عصبی میگرن ۱۹
سیستم عروقی تری ژمینال در میگرن ۱۹
هیدروکسی تریپتامین در میگرن ۲۰
دوپامین در میگرن ۲۰
دستگاه عصبی سمپاتیک در میگرن ۲۱
یافته های بالینی ۲۱
میگرن همراه با اورا (میگرن کلاسیک) ۲۲
میگرن قاعده ای (بازیلار) ۲۲
درمان میگرن ۲۳
۱٫رویکردهای غیردارویی در تمام بیماران مبتلا به میگرن ۲۳
۲٫درمان دارویی میگرن حاد ۲۴
۳٫داروهای ضد التهاب غیراستروییدی ۲۴
۴٫آگونیست های خوراکی ۲۵
۵٫٫تجویزهای تزریقی ۲۶
۶٫ آنتاگونیست های دوپامین خوراکی ۲۶
درمان پیشگیرانه میگرن ۲۷
جامعه و فرهنگ ۲۸
جنبه‌های محیطی ۲۸
سبک زندگی ۲۸
فهرست منابع ۳۰

منابع

فاسی انتونی اس(۱۳۹۰).اختلال های عصب شناختی اصول طبی هاریسون(پرویز مولوی وفریبا صادقی موحد).تهران:انتشارات موسسه فرهنگی،انتشاراتی اباصالح-حیان. (تاریخ انتشار به زبان اصلی ۲۰۰۸).

ضیایی،سیدجلال؛شیرزادی،مصطفی(۱۳۸۱).بیماری های مغز واعصاب.اصفهان:انتشارات دانشگاه علوم پزشکی اصفهان.

سلطان زاده، اکبر. (۱۳۸۳). بیماری های مغز واعصاب وعضلات. تهران: انتشارات جعفری.

یرونرسودارث(۱۳۹۱). بیماری های مغز واعصاب، (ترجمه فاطمه مرادی).تهران: حکیم هیدجی. (تاریخ انتشار به زبان اصلی ۲۰۱۰).

دهقان قهفرخی ،رحمت اله .(۱۳۸۹). اثر بخشی آموزش شناختی- رفتاری مدیریت استرس بر شاخصهای درد و خود-کارآمدی درد در بیماران مبتلا به میگرن در بیمارستانهای شهرکرد.پایان نامه کارشناسی ارشد روانشناسی عمومی.دانشکده روانشناسی وعلوم تربیتی.دانشگاه پیام نور.

مایکل جفری امینف.(۱۳۸۲).نورولوژی بالینی(ترجمه منصور میرزایی). تهران:نشر یاران. (تاریخ انتشار به زبان اصلی ۲۰۰۲).

جان لاکمن(۱۳۸۴).پرستاری بیماری های داخلی جراحی(ترجمه پروین برومند وهمکاران).تهران: انتشارات آییژ (تاریخ انتشار به زبان اصلی۲۰۰۱).

انجمن روانپزشکی آمریکا ( ۲۰۰۰) متن تجدید نظر شده راهنمای تشخیصی و آماری اختلالهای روانی . ترجمه نیکخو ، محمد رضا و آوادیس یانس ، هامایک ( ۱۳۸۴) تهران: سخن .

بلانچارد،ا.ب.واندراسیک.الف(۱۳۸۰).سردردها ودرمان های روانشناختی آن.(ترجمه یداله زرگز و محمود براتوند).تهران:انتشارات بهینه. (تاریخ انتشار به زبان اصلی ۲۰۰۰).

ارتور سی گایتون(۱۳۹۱). فیزیولوژی پزشکی، (ترجمه احمدرضا نیاورانی).تهران: سماط. (تاریخ انتشار به زبان اصلی ۲۰۱۱).

سوزان س.اسملتزر(۱۳۸۹).مغز واعصاب(ترجمه زهرا مشتاق).تهران:جامعه نگر:سالمی. (تاریخ انتشار به زبان اصلی ۲۰۱۰).

شکرالهی،محمدرضا..۱۳۷۱٫میگرن در اطفال.پایان نامه کارشناسی ارشد روانشناسی.دانشکده پزشکی .دانشگاه علوم پزشکی تهران.

شیرزادی،افسانه.مهرابی زاده هنرمند،مهناز.حقیقی،جمال.۱۳۸۲٫بررسی رابطه ساده وچندگانه متغیرهای کمال­گرایی،اضطراب صفت-حالت وافسردگی باسردرد میگرن در دانشجویان.مجله علوم تربیتی وروانشناسی دانشگاه شهید چمران اهواز،دوره سوم شماره ۳و۴٫

مقدمه

بشر از مدت ها پیش با سردرد آشنا بوده و روش های مختلف درمان آن را می شناخته است. در یک کتیبه سنگی باستانی که مربوط به پنج هزار سال پیش است مطلبی با عنوان”بیمار مبتلا به سردرد” دیده میشود. دو هزار و پانصد سال پیش، مردم چین با درمان سردرد آشنا بودند. پزشکان چینی برای درمان سردرد، طب سوزنی و داغ کردن را توصیه کرده اند. در آثاربقراط(۳۷۷-۴۵۰ ق م) که حدود ۲۴۰۰ سال پیش نوشته شده، به مطالبی در مورد بیماران مبتلا به سردرد بر می خوریم. سقراط(۳۹۹-۴۵۰ ق.م)،فیلسوف یونانی و شاگردش افلاطون(۳۴۸-۴۲۸ ق.م) به ارتباط بین کشش یا تحریک ماهیچه ای و سردرد پی بردند.

پیشرفت بعدی در مطالعه سردرد، نتیجه کار پزشکان سرزمین های خلافت اسلامی، ایرانیان و دانشمندان مسلمان به ویژه ابونصر فارابی(۹۵۰-۸۷۰)،ابوریحان بیرونی(۱۰۴۸-۹۷۳) وابوعلی سینا(۱۰۳۷-۹۸۰) می باشد. ابوعلی سینا در دایره المعارف معروف خود “قانون” به شرح چندین سردرد از جمله میگرن پرداخته است(قهفرخی،۱۳۹۱).

هم چنین امروزه سردردها ، یکی از هدف های تحقیقات پزشکی به شمار می روند . تخمین زده می شود که شش نفر از صد نفر به میگرن ها،که نوعی از سردردهای مزمن محسوب می شوند، مبتلا هستند و معمولا” خانم ها بیشتر به میگرن مبتلا می شوند .

سردرد یکی از شایع ترین مشکلات روزمره بشر است به گونه ای که در بسیاری از مواقع افراد را مجبور می کند تا در اسرع وقت به پزشک مراجعه کنند .کمتر کسی است که سردرد راتجربه نکرده باشد،۹۰ درصد افراد حداقل یک بار درسال دچار سردرد می شوند(هاریسون[۱]،۱۳۹۰).

علل سر درد بی شمار و معمولا” خوش خیم هستند و سالانه در سراسر جهان حداقل ۴٠ درصد افرادرا به راحتی برای یک مرتبه هم که شده گرفتار می نماید.این شیوع برای جمعیت شهری یا روستایی تفاوت چندانی را نشان نمی دهد(هونکاسالو وکاپریو[۲]،۱۹۹۵؛راسکی[۳]،هیداچی[۴]،رولند[۵]،۲۰۰۰).

میگرن بیشترین نوع سر درد در همه جوامع بشری از جمله ایران است، بطوری که ۱۵-۱۲ درصد مردم جهان از آن رنج می برند و یکی از شایع ترین علل مراجعه بیماران به مطب های تخصصی اعصاب را تشکیل می دهند.

میگرن سردردی است دوره ای  با زمینه ارثی و خانوادگی که از هنگام کودکی  نوجوانی  و یا اوایل میانسالی آغاز می شود.میزان درد از خفیف تا شدید بوده ممکن است با یکی یا همه نشانه هایی مانند گریز از روشنایی و صدا احساس ضربان  در سر تهوع و استفراغ همراه باشد.این نوع درد با فعالیت تشدید می گردد و با افزایش سن دفعات پیدایش و شدت آن کاهش می یابد.

میگرن هزینه‌های پزشکی زیادی را به خود اختصاص داده درحالیکه این هزینه‌ها سود چندانی نداشته‌اند. براورد شده است که میگرن یکی از پرهزینه ترین اختلالات عصب شناختی در جامعه اروپا است که سالانه بیش از ۲۷ میلیارد پوند هزینه داشته است)استونر واندری[۶]،۲۰۰۸).

علل مختلفی را برای میگرن عنوان کرده اند.ازجمله زمینه های خانوادگی مانند تاثیرات ژنتیکی و مسایل فیزیولوژیکی مانند؛ تنگی عروق،وعوامل محیطی و مسایل روانی مانند استرس ها واضطراب و افسردگی که هرکدام از آنها میتواند تاثیرات فراوانی بر شروع،سیر وپیشرفت بیماری داشته باشند.

بررسی های زیادی نشان می دهند که فشار روانی ،نگرانی ارزیابی و واکنش دربرابرتغییرات کوچک از عوامل مهم سردرد میگرن هستند(سواری،۱۳۹۱).

اضطراب ،افسردگی،کمال گرایی،جاه طلبی، نظم ودقت افراطی در فعالیت های روزمره وحساسیت افراطی به نحوه امور زندگی، ازجمله ویژگی های افراد میگرنی است (کاپلان وسادوک[۷]،۱۳۹۱).

تاریخچه

اولین نوشته‌های مربوط به میگرن در ایبرس پاپیروس آمده است که در حدود ۱۲۰۰ سال پیش از میلاد مسیح در مصر باستان نوشته است(مایلر ونیل[۸]،۲۰۰۵). در سال ۲۰۰ قبل از میلاد نوشته‌هایی ازبقراط درباره توضیح علایم پیش درآمدی دیداری نوشته است که این علایم می‌توانند قبل از سردرد اتفاق بیافتند و بعد از استفراغ این حالت می‌تواند تا حدودی تسکین یابد(برسوک[۹]،۲۰۱۲).

در قرن دوم ارتیوس کاپادوسیا این نوع از سردرد را به سه نوع تقسیم کرد:سفامالجیا، سفالی، و هتروکرانیال. جالینوس از اصطلاح همیکرانیا (نیمه سر)، استفاده کرد اصطلاحی که واژه میگرن در نهایت از آن گرفته شد(والدمن،۲۰۱۱). او همچنین پیشنهاد داد که این درد برخاسته از پرده‌های مغز و شریان‌های خونی در سر است. در سال ۱۸۸۷ لوئیز هیاسینت توماس، کتابداری فرانسوی برای اولین بار میگرن را به دو نوع تقسیم کرد که در حال حاضر نیز از این تقسیم بندی استفاده می‌شود- میگرن با علایم پیش درامدی (“میگرن افتالمیک”) و میگرن بدون علایم پیش درامدی (“میگرن وولگار)(برسوک،۲۰۱۲).

قدمت مته کاری سوراخ کردن عمدی جمجمه به ۷٫۰۰۰ سال قبل از میلاد برمی گردد(مایلر و نیل،۲۰۰۵). درحالیکه بعضی از مردم با این کار از بیماری نجات پیدا می‌کردند ولی به خاطر عفونت تعداد زیادی جان خود را از دست می‌دادندآنها معتقد بودند که با این کار “به ارواح خبیث اجازه فرار” می‌دهند.ویلیام هاروی در قرن ۱۷ سوراخ کردن جمجمه را برای درمان میگرن توصیه می کرده است(بریت تالی[۱۰]،۲۰۰۲).

درحالیکه از دیرباز تلاش‌های زیادی برای درمان میگرن صورت گرفته است، ولی در سال ۱۸۶۸ بود که استفاده از ماده‌ای که در نهایت موثر واقع شد آغازگردید(برسوک،۲۰۱۲). این ماده قارچی با نام آرگوت بود که در سال ۱۹۱۸ ارگوتامین از آن گرفته شد.(هانسن،کهلر[۱۱]،۲۰۱۱).

میتیسرجید[۱۲]در سال ۱۹۵۹ ساخته شد و اولین تریپتان،در سال ۱۹۸۸ تولید شد. در طول قرن ۲۰ به دنبال مطالعات بیشتر مواد پیشگیرانه موثرتری ساخته شدند و مورد تایید قرار گرفتند(برسوک،۲۰۱۲)

 

۱-Harrison

۲-Honkasalo&kaperyo

۳-Roski

Headache&rasky-4

۵-Roland

۶-Stovner &Andrée

۱-Kaplan& Sadock

۱-Mayler& nill

۲-Barsook

۱-Bret talli

۲-Hansen&Kohler

۳-Meteserjed

۱-Headachi

۱-International Headache Society

۱-adams

 

50,000 ریال – خرید

 

جهت دریافت و خرید متن کامل مقاله و تحقیق و پایان نامه مربوطه بر روی گزینه خرید انتهای هر تحقیق و پروژه کلیک نمائید و پس از وارد نمودن مشخصات خود به درگاه بانک متصل شده که از طریق کلیه کارت های عضو شتاب قادر به پرداخت می باشید و بلافاصله بعد از پرداخت آنلاین به صورت خودکار  لینک دنلود مقاله و پایان نامه مربوطه فعال گردیده که قادر به دنلود فایل کامل آن می باشد . 

مطالب پیشنهادی: برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید

جستجو پیشرفته

دسته‌ها

آخرین بروز رسانی

    پنج شنبه, ۲۰ اردیبهشت , ۱۴۰۳
اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط digitaliran.ir صورت گرفته است
تمامی حقوق برایhttp://cofenetyas.comمحفوظ می باشد.