مقاله مولانا، آموزگار معنا

کافی نت یاس دنلود مقاله و تحقیق و پروژه و پاورپوینت

مقاله مولانا، آموزگار معنا به صورت فایل word   ( ورد ) و قابل ویرایش می باشد . که دارای ۱۷ صفحه بوده و جهت دریافت و دانلود متن و فایل کامل آن می توانید بر روی گزینه خرید انتهای متن کلیک نمایید و پس از وارد نموده اطلاعات و آدرس ایمیل خود قادر به پرداخت آنلاین و دریافت آنی متن کامل و فایل ورد مقاله و پروژه مربوطه باشید . همچنین لینک دانلود تحقیق مربوطه همان لحظه به آدرس ایمیل شما ارسال می گردد.

منابع و ماخذ

۱-    فرانکل، ویکتور، فریاد ناشنیده برای معنی، مصطفی تبریزی، علی علوی نیا، نشر یادآوران، ۱۳۷۱

۲    خاکی، غلامرضا، سمت خیال دوست (سفرنامه قونیه)، بازتاب، ۱۳۸۲

۳-  شرح و تفسیر مثنوی کریم زمانی

۴-      شیمل، آن ماری، من بادم و تو آتش، فریدون بدره ای، طوس، ۱۳۸۰

۵-  مومن زاده، محمد صادق، «برداشتهای روان درمانی از مثنوی» انتشارات سروش، ۱۳۷۸

۶-  آراسته ، رضا «تولدی در عشق و خلاقیت» حسین نجاتی، فراروان، بهار

۷-   ۱۳۷۲ کگور، سورن که ر «ترس و لرز» عبدالکریم رشیدیان، نشر نی، ۱۳۷۸

فهرست مطالب

مقدمه : ۱
معنا، گمشده آنانی، نه چونان همه ۱
سالکان روزگار ما ۲
رویکردهایی برای تبیین معنای زندگی ۴
۱- رویکرد مجعول (قراردادی) ۴
۲-رویکرد مکشوف ۵
حوزه های جستجوی معنای زندگی ۵
۱- حوزه فلسفه دین ۵
۲- حوزه فلسفه اخلاق ۶
۳-حوزه روان شناسی ۶
مولانا و پاسخ به دغدغه های انسان امروز ۶
مشتاقان مولانا ۷
۱- انسان مدرن خسته از مسابقه در بزرگراه عقل جزیی ۸
۲-انسان سنتی وامانده در قالب های کهن ۹
دو انسان،‌ در یک راه ۹
ویژگی نگاه مولانا ۱۰
«یادداشتها ۱۲
منابع و ماخذ ۱۴

چکیده

در این مقاله درباره سالکان روزگار ما، رویکردهایی برای تبیین معنای زندگی، حوزه های جستجوی معنای زندگی، مولانا و پاسخ به دغدغه های انسان امروز، مشتاقان مولانا و ویژگی نگاه مولانا را بحث می کند.

آثار مولانا و نمادهای امروزین راه او، جملگی بیانگر آنند که ساختار کلام وحی آسای او قابلیت آن را دارد که در تفسیری عصری، در صورت پیرایش از غبار زمان و مکان، پاسخهایی را برای سئوالهای جدی روح بشری فراهم آورد، زیرا آنچه که مولوی در آن حالات جذبه و شور بیان کرده است از نوع واردات قلبی بوده که آمیزه ای از حکمت و اشراق اند که در گذار زمان قابلیت نوشوندگی دارد، او که به دریای عدن اتصال داشته و بنا به امر قل سخن می گفته است با ناطقه خود بی هراس، جویی را کنده است تا به تشنگان اعصار آبی برساند.

هین بگو کاین ناطقه جو می کند                    تــا بـه قـرنی بعد ما آبی رسد

امر قل زین آمدش کای راسـتین                     کم نخواهد شد بگو دریاست این

متصل چون شد دلت با آن عدن                       هین بگو، مهراس از خالی شــدن

چنین دریافت هایی جملگی به مدد رویکردهای هرمنوتیک به آثار او به عنوان یک متن امکان پذیر است.

آری، انسان معاصر، تنها یک دغدغه راستین مضطرب ساز و دلهره آور دارد و آن احساس بی معنایی در حیات است، در چنین فضایی است که مولانا با آموزه های خود، عقل جزیی اضطراب آفرین آدمی را به پرواز در گستره وسیع عشق فرا می خواند و توصیه می کند دیگر وقت آن است که اسم را رها کنی و مسما را بجویی و این راه پنهان را باید به فن طی کنی.

اسم خواندی، رو مسمــــی را بجو                 مه به بالا دان، نـــــه اندر آب جو

هیچ نامی بــــی حقیقت دیـده ای                  یا ز گـــاف و لام گل، گل چیده ای؟

گــــر زنام و حرف خواهی بگذری                    پاک کن خود را ز خود هین یکسری

همچو آهن ز آهنـــی بی رنگ شـو       در ریاضت آیینه بــــی زنگ شـو

این اوست که دست سالک را می گیرد و او را پله پله تا ملاقات خدا راهنمایی می کند. آن خدایی که به قول مایستر اکهارت از جنس سکوت است و از روی آگاهی آب، قانون گیاه، پای سرو بلند تا عرش در جلوه گری است و مولانای پر سخن را به خاموشی می کشاند تا نگفتنی‎ها درباره او نگفته بماند و این گونه است که مولانا آموزگار معنا در میان نام ها و اسم های رنگارنگی است که بشریت را فراگرفته است او در وصف خویش می گوید:

«من این جسم نیستم که در نظر عاشقان منظور گشته ام بلکه من آن ذوقم و آن خوشی که در باطن مرید از کلام ما و از نام ها سر زند الله، الله چون آن دم را یابی و آن ذوق را در جان خود مشاهده کنی، غنیمت می دار و شکرها می گذار که من آنم.»

واژه های کلیدی: مولانا، زندگی، معنا، رویکرد مجعول، رویکرد مکشوف، حوزه فلسفه دین، حوزه فلسفه اخلاق، حوزه روان شناسی

مقدمه :

روی آوری قشرهای گوناگون جویندگان حقیقت در سراسر جهان به آثار مولانا، آدمی را به یاد آن مصرع خود او در نی نامه می اندازد: که جفت بدحالان و خوشحالان۱ شده است، بدحالان و خوش حالانی که هر یک از ظن خود یار۲ او شده اند و هر یک به گوشه ای از ساحت روان او ورود کرده‎اند. خیل بی شمار مشتاقان، چاپ های متعدد آثار مولانا به زبانهای گوناگون، برگزاری کنگره ها و سمینارها… در جهان این سئوال را پیش می آورد که براستی در بازار نوفروشی۳ مولانا چه متاعی عرضه می شود که این همه بر گرد او جمع آمده اند و این خریداران کالای او چه کسانی هستند، چه می خواهند؟…

بی گمان اینان هر که هستند آنانند که در فرآیند طلب خویش ز هزار خم چشیده اند و همه را بیازموده اند۴ و سرانجام به شراب سرکش مولانا رسیده اند چرا که به این نتیجه رسیده اند بی مدد چون اویی، درهم ریختن ارزشها، اعتبارهای جهان و فرو شدن به دریا و در پی گوهر حقیقت کاری آسان نیست.

معنا، گمشده آنانی، نه چونان همه

غالب انسانها در اجبار چارچوب ها و قالب های عرفی و معمول زندگی، مجال و فرصت باطنی آن را نمی یابند که لحظه ها را به چراگاه رسالت۵ ببرند و روزن وجود را به روی آفتابی که لب درگاه آنهاست بگشایند۶… در روند زندگی هر چه این قیدها و بندها محکم تر می شوند رفته رفته اکثر آدمها نمادی از آن گاو در مثنوی می شوند که از دروازه تولد وارد جهان شده و از دروازه مرگ خارج می شوند و از آن همه زیبائیها، هنرها و معرفت‎ها… جز قشر خربره اعتباریات و ظواهر زندگی بیشتر چیزی را ادراک نمی کنند و نمی فهمند۷٫

15,000 ریال – خرید

مقاله و پروژه و تحقیق ها به صورت فایل ورد و قابل دانلود می باشند و شما به محض پرداخت آنلاین مبلغ همان لحظه قادر به دریافت فایل خواهید بود. این عملیات کاملاً خودکار بوده و توسط سیستم انجام می پذیرد. ضمنا همان لحظه لینک دانلود به ایمیل شما ارسال می گردد.

 جهت پرداخت مبلغ شما به درگاه پرداخت یکی از بانک ها منتقل خواهید شد، برای پرداخت آنلاین از درگاه بانک این بانک ها، حتماً نیاز نیست که شما شماره کارت همان بانک را داشته باشید و بلکه شما میتوانید از طریق همه کارت های عضو شبکه بانکی، مبلغ  را پرداخت نمایید

مطالب پیشنهادی:
  • مقاله مولانا
  • تحقیق مولانا از بلخ تا قونیه
  • برچسب ها : , , , , ,
    برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

    به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید

    جستجو پیشرفته

    دسته‌ها

    آخرین بروز رسانی

      دوشنبه, ۳۱ اردیبهشت , ۱۴۰۳
    اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
    wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط digitaliran.ir صورت گرفته است
    تمامی حقوق برایhttp://cofenetyas.comمحفوظ می باشد.