مقاله معرفی شهرستان اردکان

کافی نت یاس دنلود مقاله و تحقیق و پروژه و پاورپوینت

مقاله معرفی شهرستان اردکان به صورت فایل word   ( ورد ) و قابل ویرایش می باشد . که دارای ۳۳ صفحه بوده و جهت دریافت و دانلود متن و فایل کامل آن می توانید بر روی گزینه خرید انتهای متن کلیک نمایید و پس از وارد نموده اطلاعات و آدرس ایمیل خود قادر به پرداخت آنلاین و دریافت آنی متن کامل و فایل ورد مقاله و پروژه مربوطه باشید . همچنین لینک دانلود تحقیق مربوطه همان لحظه به آدرس ایمیل شما ارسال می گردد.

منابع :

الف) کتاب تاریخ اردکان

ب)نشریه سیمای اردکان

ج) نشریه آینه

د) تحقیقات از شهرداری و کانون تربیت امام خمینی

و) تحقیقات از مردم شهر .

فهرست مطالب

مقدمه : ۱
معرفی شهرستان اردکان( استان دارالعباده) ۲
سابقه تاریخی : ۲
درباره شهرستان اردکان: ۲
جغرافیا و اقلیم شهرستان اردکان: ۳
موقعیت جغرافیائی شهرستان اردکان : ۳
ارتفاعات موجود در شهرستان اردکان به شرح زیر است: ۳
وضعیت اجتماعی شهرستان اردکان: ۴
ویژگی های فرهنگی مردم اردکان ۴
سابقه تاریخی : ۵
رباط حاجی ابوالقاسم رشتی : ۵
رباط یغمیش « یقمیش » ۷
رباط خرگوشی ۸
نه گنبد ۱۰
آثار تاریخی خرانق ۱۱
مسجد جامع و منار جنبان ۱۱
رباط ساغند ۱۲
سوابق و پیشینه تاریخی شهرستان اردکان : ۱۸
توپوگرافی: ۱۹
ارتفاعات: ۲۰
وجه تسمیه اردکان: ۲۱
اردکان در کتب: ۲۲
تقسیمات اردکان ومیبد ۲۲
داشته های مهم اردکان : ۲۵
امکانات شهر : ۲۷
نظری به طبیعت اردکان : ۲۷
نتیجه گیری : ۲۸
منابع : ۳۰

چکیده

در این مقاله به معرفی شهرستان اردکان، موقعیت جغرافیائی، وضعیت اجتماعی، ویژگی های فرهنگی مردم اردکان، سوابق و پیشینه تاریخی شهرستان اردکان و آثار تاریخی شهرستان می پردازیم.

شهرستان اردکان یکی از شهرستانهای استان یزد در مرکز ایران است. شهر اردکان مرکز این شهرستان است. و وسیعترین شهرستان در استان یزد است. این شهر در روزگار آبادانی آن در محلی به نام زردک قرار داشته و دیوارهای تاریخی آن هنوز پا برجا ست. این شهرستان دارای سه بخش مرکزی، بخش خرانق و بخش عقدا می باشد.

از جمله آثار تاریخی مسجد جامع ۵۰۰ ساله اردکان، متعلق به قرن دهم هجری قمری از بناهای تاریخی، مذهبی بافت قدیمی شهر است. بنای خشت و گلی مسجد شبستان بزرگ، ایوان رفیع و گنبدی به وسعت ۶۴ متر مربع دارد که در ۵۰۰ سال گذشته پنج بار تعمیر و مرمت شده است. قدیمی ترین اثر این مسجد زیرانداز – زیلویی – است متعلق به سال ۱۰۱۶ هجری قمری که در موزه مردم شناسی اردکان نگه داری می شود.

مسجد جامع اردکان با اینکه تزئینات و کاشیکاری ندارد، مزین به یک در ورودی با ارزش هنری است.

در به شکل بسیار زیبا با صدها قطعه چوب پنج ضلعی ساخته شده است. بر روی دماغه در، هشت قطعه فلز به شکل مربع بوده که فعلا” چهار قطعه آن باقی مانده است و جای چهار قطعه دیگر خالی است و عبارات «الله» و «محمد» به خط کوفی بر روی آنها حک شده است.

محراب مسجد با قطعه های کاشی، متعلق به اوایل دوره صفویه مزین شده است و در میان آنها سنگ مرمر نصب شده است. بنا چندی پیش در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسید و تحت پوشش سازمان میراث فرهنگی قرار گرفت.

 

شهرستان اردکان دارای مناطق حفاظتی بلامعارض و کم نظیری در سطح استان یزد و حتی کشور می باشد و از لحاظ تنوع زیستی و گونه ای دارای اکوسیستم بکری می باشد . منطقه حفاظت شده ، منطقه ای از خشکی یا دریا است که شامل یک یا چند اکوسیستم می باشد و به طور خاص برای حفظ و نگهداری تنوع زیستی و منابع طبیعی و فرهنگی هراه آن تحت حفاظت قرار می گیرد . این تعریف گرچه بصورت عام برای همه مناطق صدق می دهند ولی هر منطقه برای هدفهای مختلف تحت حفاظت قرار می گیرد که دامنه آن از بالاترین ارزش طبیعی ( کمترین سطح دخالت انسانی ) تا پایین ترین ارزش طبیعی ( بالاترین سطح دخالت انسانی ) متفاوت است .

واژه های کلیدی: شهرستان اردکان، موقعیت جغرافیائی، وضعیت اجتماعی، ویژگی های فرهنگی ، پیشینه تاریخی و آثار تاریخی شهرستان

مقدمه :

اردکان در لغت به معنای مکان مقدس ریشه در تاریخ کویر ایران داشته و دارد .

قصه کویر تشنه و آب ، همان حدیث آشنا ولی نامکرر طلب تضرع عاشقی است به درگاه معشوق . همان فرهاد است در پی شیرین . فرهاد در عشق شیرین بیستون راکنده و کویر در عطش آب قنات را . آب روح کویر است و قنات رشته اتصال این دو . اگر قنات را از کویر بردارند کویر می میرد . کویریان نه تنها نومیدی و مرگ را در دل دریایی خود غرق کرده اند بلکه در کویر زندگی آفریدند و از ناممکن ها امکان شگفت انگیز زندگی پویا را آفریدند .

هر چند کویر در نگاه اول تجلی خشونت ، خشکی ، بی آبی و پژمردگی است و بهینه گسترده ای از ریگ زارهای بی حد و مرز که زندگی را در کام خود می برد و از آسمانش باران آفتاب می بارد و از تنش طوفان های سهمگین شن . اما کویریان با مبارزه آرام با طبیعت سخت و خشن و نا آرام آن چنان زندگی ای را در کویر پروریده اند که از لحظه ای از امید و آفرینش خالی نیست . کویریان ساده اند بی پیرایه وقانع و از همه مهم تر روشن بین . روشن بینیشان از آن است که در سخت ترین تاریکی ها از پنجره ای شفاف کویر ، صاف ترین آسمان ها و زیباترین ستاره ها را نظاره می کنند .

فرهنگ هر شهر و دیار نشانه وجهه و رنگ اجتماعی آن مرز و بوم است بطوری که هر گاه صحبت از فرهنگ درباره شهری می شود . آداب و رسوم آن شهر را ملموس و شفاف می سازد و فرهنگ آن شهر درگرو فرهنگ مردم شهر است و متناسب با رفتار و آداب و رسوم افراد ساکن در برخورد با خود و دیگران می باشد . دیگرانی که افراد مهاجر را شکل می دهد .

معرفی شهرستان اردکان( استان دارالعباده)

 سابقه تاریخی :

اکثر مورخین بنای اردکان را مربوط به بعد از اسلام می دانند و معتقدند که قبل از تولد حضرت رسول اکرم (ص) این منطقه جرئی از دریای ساوه بوده که در شب تولد آن حضرت خشک گردیده و بعداً اردکان در این محل احداث شده است . اما در ترجمه دائره المعارف اسلامی بنای اردکان را مربوط به قبل از میلاد مسیح ذکر نموده اند : بطلمیوس در کتاب مشهور خود الجغرافیا این شهر را به زبان یونانی به نام « ارتاکاوا » ذکر کرده است و این سند در نوع خود منحصر به فرد می باشد .

در اطلس تاریخی ایران در نقشه شماره سه آن که مربوط به هزاره سوم و دوم پیش از میلاد می باشد نامی از اردکان برده شده است . اما به نظر مولف هیچکدام از آنها نمی تواند صحیح باشد و در اردکان هیچ اثر یا سندی که مربوط به قبل از اسلام باشد وجود ندارد .

30,000 ریال – خرید

مقاله و پروژه و تحقیق ها به صورت فایل ورد و قابل دانلود می باشند و شما به محض پرداخت آنلاین مبلغ همان لحظه قادر به دریافت فایل خواهید بود. این عملیات کاملاً خودکار بوده و توسط سیستم انجام می پذیرد. ضمنا همان لحظه لینک دانلود به ایمیل شما ارسال می گردد.

 جهت پرداخت مبلغ شما به درگاه پرداخت یکی از بانک ها منتقل خواهید شد، برای پرداخت آنلاین از درگاه بانک این بانک ها، حتماً نیاز نیست که شما شماره کارت همان بانک را داشته باشید و بلکه شما میتوانید از طریق همه کارت های عضو شبکه بانکی، مبلغ  را پرداخت نمایید

مطالب پیشنهادی:
  • پایان نامه خلیج فارس
  • برچسب ها : , , , , , , ,
    برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

    به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید

    جستجو پیشرفته

    دسته‌ها

    آخرین بروز رسانی

      یکشنبه, ۳۰ اردیبهشت , ۱۴۰۳
    اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
    wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط digitaliran.ir صورت گرفته است
    تمامی حقوق برایhttp://cofenetyas.comمحفوظ می باشد.