مقاله مطالعه

کافی نت یاس دنلود مقاله و تحقیق و پروژه و پاورپوینت

عنوان

مقاله مطالعه

تعداد صفحات:۴۰

نوع فایل : ورد و قابل ویرایش

چکیده

میزان مطالعه و گرایش به خواندن از مهمترین شاخص های رشد و توسعه است.مطالعه یکی از عوامل موثر برای شکوفایی استعدادهای بالقوه انسانی برای رسیدن به کمال است.در پرتو مطالعه انسان می تواند با عقاید و افکار گذشتگان آشنا شود،فضا های فکری،ذهنی و ادراکی جدیدی پیدا کند و از این موارد برای بهبود زندگی خویش و جامعه استفاده کند.

مقایسه آمار و بیانات رسمی مسئولان فرهنگی کشور از میزان مطالعه نشان می دهد که جایگاه مطالعه در کشور ایران نسبت به سایر ممالک پیشرفته وضعیت مطلوبی ندارد و باید اقداماتی برای ایجاد راه های مناسب ترویج مطالعه و فرهنگ کتابخوانی در کشور فراهم آید. این درحالی است که، کتابخوانی و بالا بودن میزان مطالعه در جهان یکی از شاخص های توسعه یافتگی و رشد شناخته شده است.

از سوی دیگر همه اطلاعات به طور مداوم نتایج مثبت مطالعه را مورد تایید قرار می دهند این که آیا مردم،مطالعه می کنند یا نه و این که به چه میزان و چند وقت به چند وقت مطالعه می کنند منعکس کننده نگرش آنان به اهمیت مطالعه و تاثیر آن بر شیوه زندگی است.تمام اطلاعات نشان می دهد که مطالعه به طور قوی زندگی افراد و حتی شرایط اجتماعی آنان را تغییر می دهد.مطالعه منظم نه تنها احتمال موفقیت اقتصادی و تحصیلی را افزایش می دهد بلکه به نظر می رسد حس اجتماعی و شعور شهروندی رانیز بیدار می کند.همچنین مطالعه با میزان رفتار اجتماعی و شخصی مثبت همبسته است.مهارت های مطالعه ضعیف نیز با سطوح پایین موفقیت شغلی و اقتصادی رابطه خطی قوی دارد(هانتر[۱] و گمبل[۲]،۲۰۰۲).

طبق تعریف(دلجو رنگینانی،۱۳۸۱) مطالعه واقعی عبارت از فهمیدن و درک مطلب خواندنی بدون کمک دیگران است. اگر مطالعه را به عنوان یادگیری و فهم مطالب بدانیم در این صورت لازم است که بدانیم چه عواملی در مطالعه خوب موثر است. این عوامل به شرح زیر می باشند:

خود فرد– دولت– خانواده– دوستان– رئیس و استاد کار– رسانه های گروهی– کتاب و منابع مطالعاتی– کتابخانه(براتی علویجه،۱۳۸۳).

همه رفتارها و عاداتی را که آموخته ایم می توانند بر اثر یادگیری تغییر یابند. روش درست مطالعه نیز از این قاعده مستثنی نیست.

بهبود و کیفیت مطالعه، مانند سایر توانایی های انسان امری است که از راه تمرین و ممارست حاصل می شود. به عقیده سرین(۲۰۰۹)، خواندن و مطالعه در نزد انسان یک توانایی اکتسابی است که هرچه فرد در آن بیشتر تمرین کند، تبحر بیشتری کسب می کند. اگر دانش آموزان راهبرد ها و شیوه های مناسب یادگیری را بکار نبرند، یادگیری موثر وجود نخواهد داشت. این شیوه ها به عنوان الگو برای بدست آوردن اهداف جهت پیشرفت ضروری است(یزدیان،۱۳۹۰).

مطالعه ثمر بخش از دو عامل متاثر است: ۱٫علاقه نسبت به مطلب خواندنی ۲٫کاربرد ماهرانه فنون مطالعه. علاقه نسبت به مطلب خواندنی سبب می شود تا شخص به مطالعه بیشتر بپردازد، مطالعه بیشتر منجر به بهتر شدن فنون مطالعه می شود،کاربرد فنون بهتر، مطالعه را آسانتر، سریعتر و لذت بخش تر می سازد، در نتیجه، علاقه خواننده نسبت به مطالعه افزایش می یابد(سیف،۱۳۸۵).

در جوامع پیشرفته دنیا، بهبود وضع مطالعه و افزایش سرعت خواندن و درک مطلب یکی از اقدامات مهم آموزشی به حساب می آید. در این جوامع روش های درست مطالعه نه تنها در ضمن آموزش دروس مختلف آموزشگاهها به یادگیرندگان آموخنه می شود، بلکه دوره ها ی کوتاهمدت و بلند مدت روش های درست مطالعه و روش های سریع خواندن برای تمامی افراد علاقه مند دایر شده است. و جهت شرکت جستن مردم در این دوره ها آنان را با عوامل مختلف مورد تشویق و ترغیب قرار می دهند(خدیوزاده،سیف و والایی،۲۰۰۴). اما متاسفانه در کشور ما هنوز  هیچ اقدام جدی در این زمینه صورت نگرفته و حتی به دانش آموزان و دانشجویان نیز آموزش داده نمی شود که چگونه به طور صحیح مطالعه کنند و به همین علت بسیاری از آنها به هنگام مطالعه و یادگیری با مشکلاتی مواجه اند.

 

واژه های کلیدی:مطالعه، سطوح مطالعه،روش های مطالعه، سرعت مطالعه،انگیزه مطالعه

فهرست مطالب

چکیده ۴
مقدمه ۶
مطالعه ۸
اهداف مطالعه ۹
سطوح مطالعه ۱۰
مراحل خواندن ۱۱
روش های مطالعه ۱۲
کسب عادات مطالعه موثر در پنج گام ۱۵
سرعت مطالعه ۱۶
فعال بودن ۲۰
روش یادگیری مشارکتی یا روش با هم مطالعه کردن ۲۱
چرا و چگونه مطالعه می کنیم ۲۱
تاثیر گسترده مطالعه بر ابعاد گوناگون زندگی افراد ۲۲
لذت مطالعه ۲۳
علاقه و مطالعه ۲۴
علل عدم رغبت به مطالعه ۲۵
روش های ایجاد علاقه به مطالعه ۲۷
انگیزه مطالعه ۲۸
آسیب شناسی مطالعه ۳۱
منابع ۳۲

 منابع

دلجورنگینانی،شریعت(۱۳۸۱). شیوههای مطالعه و یادگیری. تهران: موسسه فرهنگی تکوک زرین.

براتی علویجه، حسینعلی (۱۳۸۳). روان شناسی مطالعه. اصفهان: انتشارات پیام علوی.

ابرامی، هوشنگ(۱۳۷۵). کتاب و پدیده کم رشدی. تهران: مرکز اسناد آسیا

سیف، علی اکبر(۱۳۸۵). روش های یادگیری و مطالعه. تهران: دوران.

یزدیان، نادیا(۱۳۹۰). مقایسه شیوه های مطالعه و یادگیری در دانش آموزان با پیشرفت تحصیلی بالا و پایین مقطع متوسطه پایه دوم انسانی شهرستان ملایر. پایان نامه کارشناسی ارشد(روان شناسی تربیتی). دانشگاه علامه طباطبایی.

رئیسی، زهره و همکاران(۱۳۸۱). بررسی تاثیر آموزش فنون مطالعه بر پیشرفت تحصیلی دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف آباد(پروژه تحقیقی).

سیف، علی اکبر(۱۳۸۹). روان شناسی پرورشی نوین (ویرایش ششم). تهران: آگاه.

بوذری، نسرین(۱۳۸۶). ایجاد انگیزه برای مطالعه در کودکان و نوجوانان. تهران: سمیرا.

آفتابی آریانی، فاطمه، و بتولی، زهرا(۱۳۸۶). بررسی میزان مطالعه غیر درسی دانش آموزان متوسطه و شناسایی عوامل موثر بر آن در شهرستان آران و بیدگل در سال تحصیلی ۸۵-۸۴، مجله الکترونیکی پژوهشگاه اطلاعات و مدارک علمی ایران (نما). دوره ۷، شماره ۳٫

آب روش، حسن (۱۳۷۷). رابطه بین روش های مطالعه با پیشرفت تحصیلی و ویژگی شخصیتی دانش آموزان سال دوم راهنمایی بوشهر.پایان نامه کارشناسی ارشد.

امینیان، امیر حسین (۱۳۷۳). بررسی شیوه های مطالعه و یادگیری دانشجویان علوم پزشکی شهید صدوقی یزد. پایان نامه کارشناسی ارشد(دانشگاه علامه طباطبایی).

بابانژاد قصاب، حسن(۱۳۷۵). بررسی و مقایسه شیوه های رایج مطالعه و اثر آن در پیشرفت تحصیلی دانش آموزان متوسطه شهرستان بابل.پایان نامه کارشناسی ارشد(روان شناسی تربیتی)(دانشگاه علامه طباطبایی).

جعفری نژاد، هادی(۱۳۹۰). شناخت رابطه بین ویژگی های شخصیتی و روش های مطالعه با پیشرفت تحصیلی دانشجویان کارشناسی دانشگاه علامه طباطبایی. پایان نامه کارشناسی ارشد(روان شناسی تربیتی). دانشگاه علامه طباطبایی.

 مقدمه

اهمیت بررسی جایگاه مطالعه از آنجا ناشی می شود که کتاب به منزله گنجینه های عظیم دانش بشری اعم از اثار جدید و قدیم به عنوان یک منبع معتبر و قابل استفاده همواره مورد توجه قرار گرفته است. میزان مطالعه یکی از شاخص های مهم رشد وتوسعه هر کشور است. سازمان آموزش علمی و فرهنگی ملل یونسکو، در بسیاری از کنفرانس های خود اساس توسعه اقتصادی را گسترش کتاب و برنامه ریزی دراز مدت آموزش دانسته است و شورای اجتماعی و اقتصادی سازمان ملل نیز کتاب را یکی از وسایل لازم عمران و پیشرفت ملتها دانسته است(ابرامی،۱۳۷۵).

پژوهش ها نشان می دهد که مطالعه فعالیتی بدون جایگزین برای تمامی افراد و بوجود آورنده جامعه سالم است. تمامی اطلاعات اهمیت مطالعه را برای جامه ای آزاد و موفق تصدیق می کنند. کاهش میزان مطالعه نه تنها یک مشکل فرهنگی است، بلکه عواقب بسیاری برای ادبیات و سایر هنرها دارد و در واقع مشکل ملی و بسیار جدی است. اگر افراد عادت مطالعه مداوم را از دست دهند جامعه از خسارتهای اقتصادی، اجتماعی و مدنی بیشتری رنج خواهد برد(کالدول[۱]،۲۰۰۲).

اهمیت کتاب، فرهنگ کتابخوانی،و جایگاه والای کتاب بر کسی پوشیده نیست. کتاب از دیرباز یکی از مهمترین ابزارهای آگاهی و بصیرت به شمار آمده است. یکی از معیارهای سنجش رشد فرهنگی و فکری هر کشور در تعداد کتابخانه ها، کتاب فروشی ها،کتاب های چاپ شده و کتابخوان های آن جامعه است.کتابخوانی و بالا بودن میزان مطالعه در جهان یکی از شاخص های توسعه یافتگی و رشد شناخته شده است .

مطالعه به عنوان ابزار یادگیری و عامل مهم در جهت گسترش علم و دانش از دیرباز مورد توجه عام و خاص بوده است، حتی با پیدایش وپیشرفت ابزارهای مختلف مانند رادیو، تلویزیون، رایانه و سایر وسایل سمعی وبصری هنوز جایگاه خود را نه تنها ازدست نداده بلکه بر اهمیت آن افزوده شده است. چراکه پیشرفت و ترقی در زمینه های علمی و تکنولوژی، بدون مطالعه حاصل نخواهد شد و به کارگیری و استفاده از علم وفن موجود بدون داشتن مطالعه و اطلاع از فنون آن میسر نیست. اولین و موثرترین عامل رشد و توسعه فرهنگی اجتماعی و به تعبیری اقتصادی، داشتن جامعه ای اهل کتاب و مطالعه است. دست یابی به چنین جامعه ای به برنامه ریزی هدفمند و آزموده و استمرار آن نیازمند است.

از طرفی، ترقی یک کشور وابسته به دستاوردهای علم و دانش بوده و افراد جامعه در اثر مطالعه در یافته های دیگران و استفاده از تجارب آنها در پیشرفت و توسعه، گامی فراتر می نهند و در حل معضلات و کشف پدیده ها می کوشند.

با نگاهی اجمالی به پیشرفت کشورهای توسعه یافته در می یابیم که تحولات عظیم فرهنگی،اقتصادی و صنعتی آنان مرهون توجه خانواده و نظام آموزشی به مطالعه و پژوهش، توسعه و تجهیز کتابخانه ها،ایجاد فرهنگ مطالعه و … می باشد. اما در ایران هنوز به مطالعه به عنوان یک نیاز دائمی نگاه نمی شود(دلجو رنگینانی،۱۳۸۱).

عادت به مطالعه مستمر و مفید برای همه افراد جامعه نیازی اساسی است. هر مطالعه ای که انجام شود، کمترین اثرش فعال شدن سیستم فکری فرد می باشد که این خود هدفی بزرگ است، که به موجب آن فرد هر چیزی را به سادگی نپذیرد و یا آن را بدون علت رد نکند.

مطالعه

سه تعریف اصلی برای مطالعه یا خواندن وجود دارد. طبق تعریف اول، یادگیری خواندن[۲]به معنای یادگیری تلفظ کردن کلمات است. طبق تعریف دوم، یادگیری خواندن به معنای یادگیری شناسایی کلمات و دریافت معنای آنهاست. و طبق تعریف سوم، یادگیری خواندن یعنی درک معنای یک متن به منظور کسب اطلاعات از آن. این سه تعریف منعکس کننده دیدگاههای قدیمی و پایدار درباره خواندن است.

تحقیقات جدید تر از تعریف گسترده تری حمایت می کنند .این تعریف جدید شامل تمامی تعاریف گفته شده است، با این تفاوت که مهارت های یادگیری را نیز در بافت فعالیت های خواندن و نوشتن در نظر می گیرد. طبق این تعریف آموزش مهارت ها نیز بخشی از فرایند خواندن است (کانینگهام[۳]و استانویچ[۴]،۲۰۰۳).به عقیده هلدن[۵](۲۰۰۴)، مطالعه راهی مهم برای تحول شخصی و زندگی اجتماعی، اقتصادی، و مدنی است.مطالعه افراد را قادر می سازد درباره سایر افراد، تاریخ، مطالعات اجتماعی، هنر، علم، ریاضیات و سایر موضوعات محتوایی اطلاعاتی بدست آورند(لیون[۶]،۱۹۹۷).

طبق دیدگاه دپارتمان فرهنگ، رسانه و ورزش(۲۰۰۳،به نقل از هلدن،۲۰۰۴) افراد نمی توانند شهروندانی فعال و آگاه باشند، مگر اینکه بتوانند بخوانند. مطالعه پیش نیاز تقریبا تمامی فعالیت های فرهنگی و اجتماعی است. با آنکه از اصطلاحاتی چون مطالعه در اوقات فراغت[۷] یا مطالعه به قصد تفریح یا لذت بردن[۸]زیاد استفاده می شود اما تعریف این اصطلاحات دشوار است. منظورازاین مطالعه، مطالعه ای است که به خواست فرد آغاز می شود و ادامه می یابد. به این دلیل که خواننده به آن علاقه مند شده، این فعالیت معمولا شامل مطالعه نوشته هایی است که انتخاب خود فرد است و در مکان و زمان مناسب صورت می گیرد.

طبق نظر نل[۹](۱۹۸۸)، مطالعه برای لذت بردن نوعی بازی ذهنی است که ما را قادر می سازد که در تحلیل خود دنیای دیگر و نقش های دیگری را تجربه کنیم.همچنین هلدن(۲۰۰۴) مطالعه را فعالیتی خلاقانه، هرمنوتیک و تفسیری می داند که سازنده تجارب و انتظارات فرد در بافت اجتماعی است.

اما مطالعه برای لذت بردن بسیار فراتر از نوعی بازی یا انزوا است و شیوه ای برای برقراری با متن است. مطالعه برای لذت بردن روشی مهم برای کمک به مبارزه با محرومیت های اجتماعی و بالا بردن استانداردهای تحصیلاتی است. طبق نظر کراشن[۱۰](۱۹۹۳)، که بزرگترین مدافع مطالعه برای لذت بردن است، این نوع مطالعه به خوانندگان با کفایتی منجر می شود که گنجینه لغات غنی دارند و توانایی درک و استفاده از ساختارهای گرامری پیچیده را دارند و می توانند سبک نوشتاری خوبی داشته باشند. خواننده فعال در هنگام مطالعه سوالاتی را مطرح می کند و در حین مطالعه در جستجوی پاسخ آن سوالات است. این سوالات در مورد موضوع کتاب و پیام ها، عقاید مطرح شده در جزئیات، استدلال ها،واقعی بودن بخشی از کتاب یا همه کتاب و میزان با اهمیت بودن کتاب است.

 

[۱]Cald well

[۲]Learning of reading

[۳] Cunningham

[۴] Stanovich

[۵]Holden

[۶]Lyon

[۷]Reading leisure time

[۸] Reading for pleasure or enjoyment

[۹]Nell

[۱۰]Krashen

 [۱]Hunter

[۲]Gambell

 

60,000 ریال – خرید

 

جهت دریافت و خرید متن کامل مقاله و تحقیق و پایان نامه مربوطه بر روی گزینه خرید انتهای هر تحقیق و پروژه کلیک نمائید و پس از وارد نمودن مشخصات خود به درگاه بانک متصل شده که از طریق کلیه کارت های عضو شتاب قادر به پرداخت می باشید و بلافاصله بعد از پرداخت آنلاین به صورت خودکار  لینک دنلود مقاله و پایان نامه مربوطه فعال گردیده که قادر به دنلود فایل کامل آن می باشد .  

مطالب پیشنهادی:
  • مقاله نقش آثار تخیلی در آماده سازی جوانان برای جامعه اطلاعاتی
  • برچسب ها : , , , , , , , , , , , , , ,
    برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

    به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید

    جستجو پیشرفته

    دسته‌ها

    آخرین بروز رسانی

      شنبه, ۸ اردیبهشت , ۱۴۰۳
    اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
    wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط digitaliran.ir صورت گرفته است
    تمامی حقوق برایhttp://cofenetyas.comمحفوظ می باشد.