مقاله مشخصات بیولوژیکی ماهی کلیکا

کافی نت یاس دنلود مقاله و تحقیق و پروژه و پاورپوینت

مقاله مشخصات بیولوژیکی ماهی کلیکا به صورت فایل word   ( ورد ) و قابل ویرایش می باشد . که دارای ۶۶ صفحه بوده و جهت دریافت و دانلود متن و فایل کامل آن می توانید بر روی گزینه خرید انتهای متن کلیک نمایید و پس از وارد نموده اطلاعات و آدرس ایمیل خود قادر به پرداخت آنلاین و دریافت آنی متن کامل و فایل ورد مقاله و پروژه مربوطه باشید . همچنین لینک دانلود تحقیق مربوطه همان لحظه به آدرس ایمیل شما ارسال می گردد.

منابع:

گزارش نهائی طرحهای تحقیقاتی

مونیتورینگ (بیولوژیکی و صید )کیلکا ماهیان

استفاده از مجله ی آبزیان

فهرست مطالب

مشخصات بیولوژیکی ماهی کلیکا ۱
تاریخچه صید ماهی کلیکا ۳
مصارف ماهی کلیکا ۴
تخمریزی کلیکا ماهیان ۷
وزن ۹
ماهیان پلاژیک ۱۱
چکیده ای در مورد صید کلیکا ماهیان ۱۲
صید ۱۴
مواد و روشها ۱۵
میزان صید وصید در واحد تلاش کلیکا ماهیان در مناطق صید تجاری ۱۹
نسبتهای جنسی ۲۲
مروری بر بیولوژی و صید ماهیان کلیکا ۲۲
الف- کلیکای باریک یا آنچوی Clupeonella engrauliformis 23
ب- کلیکای دریای خزر کلیکای چشم درشت Clupeonella grimi 24
ج- کلیکای دریای خزر، منطقه مدیترانه، آلامانکا ۲۵
د- کلیکای منطقه مدیترانه Clupenella abrau 26
ترکیب گونه ای صید ۲۷
فراوانی بچه ماهیان در صیدهای تجاری ۲۸
تغییرات پس از صید در ماهی ۲۹
الف خود هضمی ۳۱
ب) اکسیداسیون و هیدرولیز چربیها ۳۳
ج) تغییرات باکتریولوژی ۳۴
آمینهای بیوژنیک در ماهیها ۳۶
هیستامین و چگونگی تشکیل آن ۳۸
میزان سمیت هیستامین وحد مجاز آن در فرآورده های آبزیان ۳۹
اثرات هیستامین در جوجه های گوشتی ۴۱
دی.ال گیزروزین و چگونگی تشکیل آن ۴۲
از کابردهای ماهی کلیکا ۴۵
تهیه سس از ماهی کلیکا ۴۷
پودر ماهی ۴۹
تاریخچه و وضعیت تولید پودر ماهی در ایران ۵۰
اهمیت مصرف پودر ماهی ۵۱
الف- در صنعت پرورش طیور ۵۱
ب- در صنعت پرورش ماهی ۵۲
روشهای تولید پودر ماهی و کیفیت فرآورده های تولیدی ۵۲
فرآیند تولید پودر ماهی ۵۴
فشردن (پرس کردن) ۵۶
تفکیک مواد موجود مایع پرس ۵۶
تغلیظ آب چسبناک ۵۷
خشک کردن ۵۷
افزودن آنتی اکسیدان ۵۹
کیسه گیری ۵۹
نتیجه گیری ۵۹
منابع: ۶۲

چکیده

در این مقاله درباره مشخصات بیولوژیکی ماهی کلیکا، تاریخچه صید ماهی کلیکا، تغییرات پس از صید در ماهی، هیستامین و چگونگی تشکیل آن، تاریخچه و وضعیت تولید پودر ماهی در ایران و …. بحث می شود.

ماهی کلیکا از ماهیهای ریز پلاژیک است و ماهیهای پلاژیک به گروه ماهیهای مهاجر اطلاق می شود که در سطح میان و نزدیک به کف دریا دست جمعی زندگی می کنند و قادرند مسافت زیادی را طی نمایند. تخمریزی آنها در دریای دور و نزدیک ساحل انجام می گیرد و تخم آنها پلاژیک است و به طور کلی صید جهانی گونه های پلاژیک ریز در دنیا رقم بسیار بالایی دارد به طوریکه می توان در طی مدت کوتاه مقادیر زیادی لز آنها را صید نمود. اکثر ماهیان این دسته از اولین حلقه زنجیره غذایی یعنی پلانکتون بوده و بدین ترتیب مستقیماً از نواحی غنی از مواد غذایی که در آنجا کلوپی فرمیسclupeiformis و خانواده clupeidae می باشد، کلیکا عمده توده ماهیان استخر دریای خزر است و صید آنها اکنون از طریق روش جذب نوری صورت می پذیرد.

دریای خزر بعنوان بزرگترین دریاچه جهان، زیستگاه ۱۱۴ گونه و زیر گونه از انواع ماهیان و آبزیان است. در حال حاضر ۲۵ گونه از نظر اقتصادی قابل بهره برداری هستند. آبزیان تجاری این دریاچه به سه گروه عمده ماهی کلیکا، تاسماهیان(از قبیل ماهی سفید، کفال، کپور و …) تقسیم می شوند. ذخایر کلیکا ماهیان بزرگترین توده زنده دریای خزر محسوب می گردند. براساس نتیج تحقیقات انجام شده پیش بینی شده است که سالانه هشتاد و پنج هزار تن از ذخایر کلیکا در حوزه جنوبی دریای خزر استحصال می گردد.

وبا توجه به ریز بودن ماهی اکثراً بعنوان یک ماهی صنعتی معرفی گشته است. اگر چه ماهی کلیکا از جمله ماهیان با پروتئین بالا و چربی متوسط و دارای املاح و اسیدهای آمینه ضروری و اسیدهای چرب امگا ۳ و ۶ است و از نظر ارزش غذایی همتای سایر ماهیان می باشد اما بلحاظ وجود مشکلات موجود در صید، حمل نگهداری آن بیش از ۹۵ درصد از صید انجام شده صرف تولید پودر ماهی می گردد.

 واژه های کلیدی: ماهی کلیکا، صید ماهی،دریای خزر، هیستامین، دی.ال گیزروزین، پودر ماهی، روش خشک کردن، کیسه گیری

مشخصات بیولوژیکی ماهی کلیکا

کلیکا ماهیان، بزرگترین توده زنده دریای خزر را تشکیل می دهند و براساس مطالعات شوروی سابق، وزن توده زنده در این دریا۰۰۰/۸۰۰ تن بوده که حدود ۸۰ تا ۱۰۰ هزار تن از آن در حوزه جنوبی دریای خزر قابل برداشت می باشد(۴).

ماهی کلیکا از جمله ماهیان پلاژیک دریای خزر است که بصورت گله ای در اعماق میانی زندگی می کند. این ماهی از خانواده شگ ماهیان) (Herring) و جنس کلوپئونلا (clupeonella) می باشد. در سواحل جنوبی دریای خزر سه گونه از ماهی کلیکا زندگی می کنند:

۱- کلیکای آنچوی clupeonella engrauliformis

۲- کلیکای چشم درشت c.delicatula

۳- کلیکای معمولی c.delicatula

سه گونه فوق از نظر زیستگاه دارای اختلالاتی می باشند بدین ترتیب که کلیکای معمولی در نواحی ساحلی، کلیکای چشم درشت در اعماق پائین تر و کلیکای آنچوی در آبهای نسبتاً دور از ساحل زیست می نمایند. گونه آنچوی در حوزه مرکزی و جنوبی دریای خزر به وفور یافت می شود.

تراکم ماهی کلیکا در فصول مختلف سال در حوزه جنوبی دریای خزر متفاوت بوده، بطوریکه در زمستان عمق مطلوب صید آن ۷۰ تا۸۰ متر، در تابستان ۴۰ تا ۵۵ متر و در فصل معتدل عمق ۶۰تا ۷۰ متر می باشد. گونه معمولی در نزدیکی سطح آب، گونه آنچوی در لایه میانی و گونه چشم درشت در لایه تحتانی و نزدیک به کف زیست می کند. میانگین طول و وزن گونه های ماهی کلیکا در فصول مختلف و همچنین فراوانی طولی و درصد ترکیب گونه ای، متوسط، حداقل و حداکثر وزن و میانگین سنی گونه های مختلف کلیکا در جدول ۱ آمده است (۴)

جدول۱- تعیین فراوانی طولی،درصدگونه ای،متوسط حداقل وحداکثروزن ومیانگین سنی گونه های مختلف کلیکا

عوامل ترکیب گونه ای وزن(gr) میانگین سنی فراوانی طول
گونه های ماهی کلیکا درصد حداقل متوسط حداکثر سال حداکثر متوسط حداقل
آنچوی ۸۱/۹۱ ۲ ۶۱/۵ ۸/۱۹ ۶۲/۲ ۸/۱۹ ۶۱/۵ ۲
چشم درشت ۸۴/۶ ۴/۲ ۶۳/۶ ۳/۲۲ ۶۳/۲ ۳/۲۲ ۶۳/۶ ۴/۲
معمولی ۳۵/۱ ۴/۲ ۵۶/۶ ۳/۲۰ ۴/۲ ۳/۲۰ ۵۶/۲ ۴/۲

تاریخچه صید ماهی کلیکا

صید ماهی از دریای خزر توسط شوروی سابق از دهه ۱۹۳۰ آغاز گردید و بتدریـج افزایش یافت، آخرین آمار مربوط به صید کلیکا توسط سازمان صیادی روسـیـه در سال۱۹۹۰، مقدار ۵/۲۴۳ هزار تن را نشان می دهد. بیشترین مقدار صیدکلیکا توسط این کشور در دهه های اخیر مربوط به ۱۹۷۰ است که در این سال۲/۴۲۳ هزار تن کلیکا صید شده است. برآوردهای انجام شده نشان می دهد که با توجه به ذخایر کلیکا دریای خزر مقدار صید این ماهی تا سقف۱۰۰ هزار تن برای ایران میسر است. بررسیهای انجام شده توسط مراکز تحقیقات شیلات گیلان و مازندران که با استفاده از کشتی تحقیقاتی در آبهای ساحلی ایران در حوزه جنوبی دریا خزر در سال ۱۳۶۹ انجام شده است حوزه های مختلف دریای خزر از نظر تراکم ماهی کلیکا را مشخص کرده است.معمولاً مقارن با طلوع آفتاب، شناورها به اسکله مراجعت نموده و نسبت به تخلیه صید انجام شده و حمل آن توسط کامیونهای بدون سیسنم سرما به محل مصرف مبادرت می گردد.(۹)

60,000 ریال – خرید

مقاله و پروژه و تحقیق ها به صورت فایل ورد و قابل دانلود می باشند و شما به محض پرداخت آنلاین مبلغ همان لحظه قادر به دریافت فایل خواهید بود. این عملیات کاملاً خودکار بوده و توسط سیستم انجام می پذیرد. ضمنا همان لحظه لینک دانلود به ایمیل شما ارسال می گردد.

 جهت پرداخت مبلغ شما به درگاه پرداخت یکی از بانک ها منتقل خواهید شد، برای پرداخت آنلاین از درگاه بانک این بانک ها، حتماً نیاز نیست که شما شماره کارت همان بانک را داشته باشید و بلکه شما میتوانید از طریق همه کارت های عضو شبکه بانکی، مبلغ  را پرداخت نمایید.

مطالب پیشنهادی:
  • مقاله پرورش ماهی قزل آلا
  • برچسب ها : , , , , , , , ,
    برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

    به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید

    جستجو پیشرفته

    دسته‌ها

    آخرین بروز رسانی

      پنج شنبه, ۲۰ اردیبهشت , ۱۴۰۳
    اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
    wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط digitaliran.ir صورت گرفته است
    تمامی حقوق برایhttp://cofenetyas.comمحفوظ می باشد.