مقاله مدیریت در بحران

کافی نت یاس دنلود مقاله و تحقیق و پروژه و پاورپوینت

مقاله مدیریت در بحران به صورت فایل word   ( ورد ) و قابل ویرایش می باشد . که دارای ۲۷ صفحه بوده و جهت دریافت و دانلود متن و فایل کامل آن می توانید بر روی گزینه خرید انتهای متن کلیک نمایید و پس از وارد نموده اطلاعات و آدرس ایمیل خود قادر به پرداخت آنلاین و دریافت آنی متن کامل و فایل ورد مقاله و پروژه مربوطه باشید . همچنین لینک دانلود تحقیق مربوطه همان لحظه به آدرس ایمیل شما ارسال می گردد.

منابع و پى‏نوشت‏ها:

عضو هیئت علمى گروه تاریخ – دانشگاه الزهراء (س).

ابن هشام، السیره النبویه (مصر، ۱۳۵۵ق) ج ۳، ص ۲۲۴; هم‏چنین محمدبن جریر طبرى، محمدبن

عمر واقدى و ابن‏سعد، شروع این غزوه را در ذیقعده سال پنجم دانسته‏اند.

بقره(۲) آیه ۲۱۴; آل عمران(۳) آیات ۲۶-۲۷; نور(۲۴) آیات ۶۲-۶۴ و احزاب (۳۳) آیات ۹-۲۵٫

محمد بن‏عمر واقد (معروف به واقدى)، مغازى، تحقیق الدکتور مارسدن جونس (بیروت، بى‏نا، ۱۴۰۹) ج‏۲، ص ۳۳۱٫

همان، ص ۳۳۲٫

واقدى، همان، ج ۲، ص ۳۳۵; ابن هشام، همان، ج ۳، ص ۲۳۰ و محمد بن‏جریرطبرى، تاریخ الرسل و الملوک، ج ۳، ص ۱۰۷۳٫

ابن‏هشام، همان، ص ۲۳۱٫

محمدبن عمر واقدى، همان، ج ۱، ص ۳۴۳٫

همان، ج ۲، ص ۳۳۳٫

احزاب (۳۳) آیه ۲۲٫

همان، آیات ۱۲-۱۳٫

 فهرست مطالب

مدیریت : ۱
الف) مدیریت خداوندی ۱
ب) مدیریت پیامبران ۱
ج) مدیریت صالحان ۲
مدیریت در بحران ( تحلیلی از جنگ خندق‌) ۳
پژوهشى موردى در مدیریت پیامبر اکرم(ص) در غزوه احزاب ۳
طرح مسئله ۴
تصویر اجمالى حادثه ۵
موقعیت مسلمانان ۶
وضعیت عمومى مدینه و روحیه مسلمین ۷
۱) برنامه ریزى و تعیین استراتژى ۱۰
اهمیت و عظمت این تصمیم ۱۱
۲) سازماندهى ۱۲
۳) مدیریت نیروى انسانى ۱۳
اقدامات انگیزشى پیامبر(ص) ۱۴
۴) ارتباطات ۱۷
۵) نظارت و کنترل ۱۸
نتیجه گیری ۲۰
۱- وحی الهی ۲۰
۲- اصل شورا ۲۰
۱- ایمان به ارزشمندی کار ۲۲
۲- احساس مسئولیت و امانتداری ۲۲
۳- فروتنی و مردمی بودن ۲۲
۴- پیشینه نیکو ۲۲
۵-محکم کاری و نرمش ۲۳
۶- بردباری و بلندنظری ۲۳
* منابع و پى‏نوشت‏ها: ۲۴

چکیده

یکى از حساس‏ترین و سرنوشت‏سازترین حوادث صدر اسلام، غزوه احزاب است. مورخان، این غزوه را بیشتر از آن جهت‏با اهمیت مى‏دانند که آخرین صحنه تهاجم دشمن به نیروهاى اسلام و نقطه اوج اقدامات دفاعى مسلمین بود. اما آن‏چه کمتر در منابع تاریخى مورد توجه قرار گرفته، مدیریت این حادثه سرنوشت‏ساز و مهم است. مقاله حاضر به مدیریتى که رسول الله(ص) در جریان حفر خندق اعمال فرمودند محدود نمى‏شود، بلکه موضوع اداره و بهره‏گیرى کامل از این اقدام دفاعى هم مورد بحث قرار مى‏گیرد.

با بررسى جزئیات غزوه خندق به راحتى مى‏توان به این واقعیت رسید که پس از وصول خبر حرکت احزاب، پیامبراکرم(ص) سیاستى دفاعى را اتخاذ کردند. جهت تحقق این هدف، بهترین تدبیر ماندن در شهر و بهره بردارى از کلیه امکانات و توانایى‏هاى درون شهرى بود. ماندن در شهر مى‏توانست‏سپاه اسلام را به لحاظ پشتیبانى و تدارکات در یک جنگ دفاعى طولانى یارى دهد. با توجه به برترى کمى سپاه دشمن و برخوردارى آنان از بیش از ۶۰۰ اسب که به آن‏ها تحرک فوق‏العاده‏اى مى‏بخشید، مهم‏ترین اقدام، جلوگیرى از تهاجم اولیه دشمن و بى‏اثر کردن نقش سواره نظام بود.

موفقیت‏سپاهى چون سپاه احزاب، به تهاجم اولیه بستگى داشت. بنابراین، جلوگیرى از کسب موفقیت در تهاجم اولیه سپاه مشرکین مى‏توانست‏یکى از اهداف اولیه پیامبر اکرم(ص) باشد.

پیامبر اکرم(ص) ضمن اتخاذ سیاست تدافعى، به حفر خندق فرمان دادند که مى‏توانست هدف یادشده را تامین کند. از آن‏جا که همه تصمیمات را در نهایت پیامبراکرم(ص) مى‏گرفتند، سرعت عمل آن حضرت در پذیرش و پیاده کردن این پیشنهاد قابل توجه است.

واژه های کلیدی: مدیریت،غزوه احزاب، برنامه ریزى و تعیین استراتژى، سازماندهى، مدیریت نیروى انسانى، ارتباطات و نظارت و کنترل

مدیریت :

قرآن کریم، که مجموعه وحیانی و اصلی ترین منبع    هر پژوهش دینی و علمی است، چند مدیریت را ارائه   می دهد که همگی اسوه و راه گشا هستند:

الف) مدیریت خداوندی

این مدیریت، مبتنی بر ربوبیت خدا است. علامه طباطبایی «رب» را به معنای «مالک مدبر» معنا می کند؛ یعنی خداوند غیر از آفرینش جهان و انسان، تدبیر و مدیریت کائنات را نیز دارد و علی رغم نظریه اعتزال، عالم را به حال خود رها نکرده است. نوع مدیریت خداوند، از آیات فراوانی قابل استنتاج است و براساس قاعده «تخلقوا باخلاق الله»، اقتباس از آن، نه تنها ممکن، بلکه لازم است.
مدیریت دستگاه عظیم فرشتگان، سازمان دهی و تقسیم کار گسترده آنان، نظارت و پی گیری کار آنان، نوع گزینش و انگیزش آنان، از جلوه های مدیریت خداوندی است. هم چنین اداره طبیعت، به گونه ای که همه چیز، مانند ساعت یا ماشین، به فعالیت مشغول است هم از این قبیل است. این مدیریت باید شناسایی شود و به الگویی وحیانی برای مدیران و مریدان تبدیل گردد.

ب) مدیریت پیامبران

۱- مدیریت پیامبران (غیر از رسول خدا(ص)مانند حضرت سلیمان، موسی، هارون، داود و یوسف(ع) که در قالب قصص زیبا ارائه شده و قواعد عام مدیریتی از این سیره های مدیریتی قابل استنباط و به کارگیری است.

۲- مدیریت رسول خدا(ص) که بخشی از آیات قرآن را (در سوره های احزاب، انفال، حجرات، نور و…) به خویش اختصاص داده است و به بیان چگونگی مدیریت رسول خدا(ص) در ابعاد نظامی، اجتماعی، اخلاقی و اداری می پردازد.

25,000 ریال – خرید

مقاله و پروژه و تحقیق ها به صورت فایل ورد و قابل دانلود می باشند و شما به محض پرداخت آنلاین مبلغ همان لحظه قادر به دریافت فایل خواهید بود. این عملیات کاملاً خودکار بوده و توسط سیستم انجام می پذیرد. ضمنا همان لحظه لینک دانلود به ایمیل شما ارسال می گردد.

 جهت پرداخت مبلغ شما به درگاه پرداخت یکی از بانک ها منتقل خواهید شد، برای پرداخت آنلاین از درگاه بانک این بانک ها، حتماً نیاز نیست که شما شماره کارت همان بانک را داشته باشید و بلکه شما میتوانید از طریق همه کارت های عضو شبکه بانکی، مبلغ  را پرداخت نمایید

مطالب پیشنهادی:
  • مقاله سبک مدیریت مشارکتی
  • مقاله مدیریت کیفیت فراگیر
  • مقاله مدیریت زمان
  • مقاله مدیریت فرایند محور
  • مقاله راهبردهای مدیریت تعارض
  • برچسب ها : , , , , , , ,
    برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

    به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید

    جستجو پیشرفته

    دسته‌ها

    آخرین بروز رسانی

      دوشنبه, ۳۱ اردیبهشت , ۱۴۰۳
    اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
    wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط digitaliran.ir صورت گرفته است
    تمامی حقوق برایhttp://cofenetyas.comمحفوظ می باشد.