مقاله لیزر

کافی نت یاس دنلود مقاله و تحقیق و پروژه و پاورپوینت

مقاله لیزر به صورت فایل word   ( ورد ) و قابل ویرایش می باشد . که دارای ۲۶ صفحه بوده و جهت دریافت و دانلود متن و فایل کامل آن می توانید بر روی گزینه خرید انتهای متن کلیک نمایید و پس از وارد نموده اطلاعات و آدرس ایمیل خود قادر به پرداخت آنلاین و دریافت آنی متن کامل و فایل ورد مقاله و پروژه مربوطه باشید . همچنین لینک دانلود تحقیق مربوطه همان لحظه به آدرس ایمیل شما ارسال می گردد.

منابع:‏

‏۱) لیزر، تکنولوژی جدید نور، تالیف: چارلن بیلینگز، ترجمه: ناصر مقبلی

‏۲) لیزر در پزشکی، تالیف: استفان جوفی، ترجمه: دکتر حبیب تجلی

فهرست مطالب

دید کلی ۱
کاشف واقعی لیزر کیست؟ ۲
انواع لیزرها ۲
لیزر‌های جامد ۳
سیر تحولی رشد ۴
انواع لیزرهای جامد ۴
لیزر حالت جامد یون فلزی ۵
لیزرهای Er 6
لیزر نئودیمیم ۶
کاربردهای لیزرها ۶
کاربردهای لیزر در پزشکی ۶
اثرات لیزر روی بدن ۱۰
آثار ضد التهابی لیزر ۱۰
استفاده از لیزر در درمان بیماریها ۱۱
موارد منع استفاده از لیزر در پزشکی ۱۱
لیزر و کاربرد آن در دندانپزشکی ۱۲
خواص نور لیزر و کاربرد‌های آن ۱۳
تک‌فامی ۱۳
همدوسی ۱۵
شدت زیاد ۱۵
ساختمان لیزر گازی ۱۶
‏جراحی مغز ۱۸
چشم پزشکی ‏ ۱۸
درماتولوژی و جراحی پلاستیک ۱۹
اثرات لیزر روی بدن ۲۰
افزایش تراکم بافتی با لیزر ۲۱
استفاده از لیزر در درمان بیماریها ۲۱
کاربرد لیزر در بیماریهای پوستی و زیبائی ۲۱
منابع:‏ ۲۳

چکیده

در این مقاله با لیزر، کاشف واقعی لیزر کیست، انواع لیزرها، لیزر‌های جامد، کاربردهای لیزرها، خواص نور لیزر و کاربرد‌های آن و … آشنا می شویم.

در حال حاضر رایجترین لیزری که در اطاق عمل مورد استفاده قرار می‌گیرد، لیزر دی اکسید کربن است. از کاربرد‌های گسترده این لیزر می‌توان از توانایی آن در برش و تبخیر نام برد. اخیرا از انعقاد ثانویه آن نیز در مواردی استفاده شده است. ‏

امروزه از لیزرها در مکان‌های بیشماری استفاده‌های گوناگون می‌شودتا کیفیت یا بازده بسیاری از کارهای عادی روزانه را بهبود بخشند. لیزر را در انجام کارهایی نیز به کار گرفته اند که قبلا تصور آن ناممکن بود. یکی از مهمترین استفاده‌های امروزی لیزر در جراحی است.لیزرها بواقع بسیاری از عملهای سنتی را دگرگون کرده اند، و به علاوه روش‌های کاملا جدیدی را برای درمان توسط جراحی امکانپذیر ساخته اند.چند عارضه جدی چشم انسان از جمله آب مروارید، آب سیاه و انواع مختلفی از آسیب‌های شبکیه می‌توانند باعث کوری شوند. امروزه، بسیاری از این عارضه ها را می‌توان با جراحی توسط لیزر تصحیح کرد.

همچنین، لیزرها جراحان را قادر ساخته اند تا با ضایعات و ناراحتی بسیار کمی برای بیمار انواع زیادی از عملهای جراحی را روی تقریبا هر قسمتی از بدن انسان انجام می‌دهند. به وسیله لیزر می‌توان بسیاری از بیماری ها از جمله اندومتر یوسیس (یک بیماری زنانه)، سرطان مثانه و سرطان‌های دیگر و…استفاده می‌شود. در برگرداندن بینایی، درمان غده‌های سرطانی، باز کردن شریانها، درمان بافتهای اضافی، برداشتن کیسه صفرای معیوب یا پاک کردن لکه مادرزادی، لیزرها امکان به وجود آمدن جراحی‌های دقیقتر و پیشرفته تر را فراهم آورده اند. از آنجا که در عمل با لیزر بافت اطراف کمترین آسیب را می‌بیند، بیمار خون کمتری از دست می‌دهد و ناراحتی کمتری را متحمل می‌شود، و سریعتر از روشهای متداول جراحی بهبود می‌یابد. لیزرهای جراحی باریکه هایی را ایجاد می‌کنند که التیام بخش اند.

بخش دیگری از پزشکی که در آن از لیزر استفاده می‌شود دندانپزشکی است.

واژه های کلیدی: لیزر، لیزرهای جامد، درمان بیماری ها، جراحی، دندان پزشکی، خواص نور لیزر،

دید کلی

امروزه بطور نسبی همه لیزر و موارد کاربرد آن را می‌دانند. در تمام دنیا استفاده از لیزر و مشتقات آن بطور شگفت انگیزی افزایش داشته است. هر کس خالی داشته باشد که آن را مزاحم بداند به سراغ لیزر می‌رود. بنابراین بررسی علمی این موضوع مفید و لازم به نظر می‌آید. البته نور و طیف آن می‌تواند اثرات مفید و مضر برای بدن و پوست ایجاد کند. اثرات نور بنفش نقش تعیین کننده و مفیدی بر تغذیه و متابولیسم سلولی ایفا می‌کند. اینگونه اثرات سلامت بخش و مفید نور از زمانهای کهن نیز برای انسان تا حدود زیادی روشن بوده است.

بر اساس شواهد و مدارک موجود یونانیها و رومیها هر دو از اثرات مفید و درمانی نور بطور تجربی اطلاع داشته و از آن در درمانهای مختلف بهره می‌جستند. در اوایل سال ۱۹۰۳ دانشمندان اثرات درمانی نور را در شکلی علمی مطرح نمودند و در همین سالها یک فیزیکدان بنام Nife finsen Ryberg بخاطر کشفها و تحقیقاتش روی قابلیتهای درمانی اشعه‌های ناشی از طیفهای مختلف نور موفق به دریافت جایزه نوبل گردید. او دستگاهی را اختراع کرد که طول موجهای مختلف نور خورشید را مجزا نموده و آنها را در مسیرهای معین هدایت می‌نمود.

لیزر، این به اصطلاح نور با شکوه، بسیاری از آرزوهای رؤیا گونه بشر را جامه عمل پوشانده است و زمینه ای از علوم، تکنولوژی وهنر وجود ندارد که در آن این ساحره هزار چهره رخ ننموده باشد.در پزشکی لیزرها روشهای کاملا”جدیدی را برای درمان توسط جراحی امکان پذیر ساخته اند. در صنعت از لیزر هابرای عملیات گرمایی فلزات، جوشکاری و همترازی دقیق استفاده می‌شود.لیزرها برای اندازه گیری دقیق فاصله‌های بسیار زیادوبزرگ ونیز فاصله‌های بسیار کوچک و ریز به کار گرفته شده اند.لیزرها را همراه با تارهای نوری برای انتقال بهتر داده ها و بهبود انتقال تلفنی به کار می‌برند.در تکنولوژی دیسکهای فشرده ازباریکه‌های لیزری برای رمز گذاری اطلاعات و خواندن آنها استفاده می‌شود.خلاصه این که کاربردهای لیزر از جراحی ظریف چشم تا تعیین حرکت قاره ها گسترده است.تا کنون لیزر ها توانایی خود را به ثبت رسانده اند.از جراحی ظریف چشم که دید انسان رانجات می‌دهد تا امور سنگین مثل جوشکاری ماشین‌های صنعتی، سریعترین راه ارتباطی، خالص ترین نور برای پژوهش علمی، لیزرهابه یکی از مهمترین و انقلابی ترین ابزار‌های زمان ما تبدیل شده اند. با پیشرفت لیزرها، گستره کاربرد آنها هم وسیعتر شده است.هر چقدر در مورد چگونگی ساخت و کار برد هوشمندانه توان آنها یاد بگیریم، به طوراجتناب نا پذیری شأن و مقام بیشتری در تکنولوژی و حتی هنر به دست خواهند آورد.

در شماره بهار –تابستان ۱۹۷۹مجله استانفورد دکتر آرتور شاولو درباره توانایی لیزرها گفته است:

«در آینده لیزرها می‌توانند خدماتی انجام دهند به نحوی که تخیلات علمی هرگزجرأت تصور آنها را نداشته اند. لیزرهای کاملا جدیدو اساسا در انواع متفاوت احتمالا” به وجود خواهند آمد و بار رشد دانش ما درباره نور وماده، لیزرها کارهایی انجام خواهند داد که امروزه به زحمت قابل انجام است و امکاناتی را فراهم خواهند آورد که حتی رویای آن را هم ندیده ایم.»

در این مقاله روشهای نور لیزر و تعدادی از تازه ترین کاربرد‌های آن در زمینه‌های گوناگون به طور ساده و به دور از جنبه‌های تخصصی مورد بحث قرار گرفته اند و با روند تحولات به نظر می‌رسد که لیزر نظیر غولی است که هنوز در شیشه قرار دارد.

کاشف واقعی لیزر کیست؟

انیشتین نخستین دانشمندی بود که مقوله لیزر را در قالبی علمی مطرح کرد و در سالهای بعد از آن آمریکاییها و روسها در طول جنگ سرد تحقیقات و پژوهشهای متعددی در مورد چگونگی بکارگیری لیزر در صنایع جنگی انجام دادند. نخستین لیزر طبی به نام Robust که در قالب یک ماشین ثابت با حجمی سنگین و در اندازه‌ای بزرگ طراحی شده بود در درمانهای جراحی مورد استفاده قرار گرفت.

پس از آن جهان طب شاهد تکامل سریع و غیر منتظره در تولید انواع لیزر طبی و ارائه شدن نسلهای مختلف لیزر به جامعه پزشکی بوده به رغم اشکال متنوع و چند کاره بودن دستگاه لیزر در حوزه‌های مختلف پزشکی یک اصل اساسی از ابتدا تا کنون هرگز تغییر نکرده و آن بکار گیری بهینه از انرژی حاصل از لیزر در حوزه‌های مختلف علمی، پزشکی، جراحی و زیباسازی پوست می‌باشد.

انواع لیزرها

موفقیت دکتر ماین، سر آغاز پیدایش عصری جدید در تکنولوژی لیزری بود.لیزر یاقوت در رشته لیزر‌های جدید در صف مقدم قرار داشت. پژوهشگران مشهور که از این موضوع الهام گرفته بودند با شتاب در پی مواد دیگری بودند که بتوانند نور لیزر ایجاد کنند.

لیزر‌های گازی

لیزر‌های مایع

لیزرهای نیمرسانا

25,000 ریال – خرید

مقاله و پروژه و تحقیق ها به صورت فایل ورد و قابل دانلود می باشند و شما به محض پرداخت آنلاین مبلغ همان لحظه قادر به دریافت فایل خواهید بود. این عملیات کاملاً خودکار بوده و توسط سیستم انجام می پذیرد. ضمنا همان لحظه لینک دانلود به ایمیل شما ارسال می گردد.

 جهت پرداخت مبلغ شما به درگاه پرداخت یکی از بانک ها منتقل خواهید شد، برای پرداخت آنلاین از درگاه بانک این بانک ها، حتماً نیاز نیست که شما شماره کارت همان بانک را داشته باشید و بلکه شما میتوانید از طریق همه کارت های عضو شبکه بانکی، مبلغ  را پرداخت نمایید

مطالب پیشنهادی:
  • مقاله لیزر
  • برچسب ها : , , , , , , ,
    برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

    به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید

    جستجو پیشرفته

    دسته‌ها

    آخرین بروز رسانی

      یکشنبه, ۳۰ اردیبهشت , ۱۴۰۳
    اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
    wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط digitaliran.ir صورت گرفته است
    تمامی حقوق برایhttp://cofenetyas.comمحفوظ می باشد.