مقاله لجستیک

کافی نت یاس دنلود مقاله و تحقیق و پروژه و پاورپوینت

عنوان

مقاله لجستیک

تعداد صفحات:۴۲

نوع فایل : ورد و قابل ویرایش

چکیده

تدارکات و پشتیبانی، همواره بازوی قوی مدیریت سازمان‌ها است و در پیشبرد اهداف آنها، نقش بسیار مهمی را ایفا می کند. این امور شامل یکسری فعالیت‌های تخصصی از قبیل تعمیرات، نگهداری، تأسیسات، انبارداری، ترابری، تغذیه و غیره است و با انجام این دسته از فعالیت‌ها، واحدهای اصلی و عملیاتی، آمادگی اجرای وظایف و نیز ادامه آن را پیدا می کنند و بستر جریان کار برای آنها آماده می شود. از طرف دیگر ظرافت و پیچیدگی فعالیت‌های پشتیبانی و لجستیکی، نیازمند توانایی‌ها و مهارت‌های ویژه در مدیران است و این ضرورت را به اثبات می رساند که با موضوع لجستیک نیز باید مثل سایر رشته‌های علمی از قبیل بازرگانی، مالی، تولید و غیره برخورد شود و زمینه‌های علمی و مهارتی موجود در آن مورد تعلیم قرار گیرد و از آنجایی که با مقوله‌هایی چون طراحی، سازماندهی، هدایت و هماهنگی و نظارت بر امور و فعالیت‌های لجستیکی سر و کار داریم، در واقع به دانشی تحت عنوان “مدیریت لجستیک” نیاز است که همان اداره یکپارچه اجزای لجستیک و هماهنگ کردن آنها در جهت دسترسی به اهداف کلان سازمان است(مشبکی، ۱۳۸۷، ۹۱).

مدیریت لجستیک، ارتباط و تعامل بین سطوح لجستیک را با منابع تأمین از یک طرف و واحدهای مصرف کننده در سازمان از طرف دیگر، آنچنان برقرار می کند که بهترین کالا و مواد را با کمترین هزینه و بها در اختیار نیازمندان به خدمات لجستیکی قرار دهد و متقابلاً با دریافت نظریات اصلاحی طرفین و انتقال آن به واحدها، این تعامل و تبادل را در جهت افزایش بهره وری، به حداکثر می رساند.

مدیریت لجستیک یکی از عناصر اصلی ستاد مرکزی است که ماموریت طراحی، برنامه ریزی، سیاست گذاری، تدوین روش‌های انجام کار، هماهنگ کردن امور، صدور دستورالعمل و نظارت را در امور لجستیکی بر عهده دارد و کیفیت عملکرد آن، اثرات مستقیم بر عملیات اصلی سازمان دارد (مشبکی، ۱۳۸۷، ۹۱).

 

واژه های کلیدی: لجستیک، عوامل و اجزای لجستیک، ضرورت مدیریت یکپارچه لجستیک،امور لجستیک، طراحی ساختار لجستیک

  فهرست مطالب

چکیده ۴
مقدمه ۵
تاریخچه لجستیک ۶
مفهوم لجستیک ۸
مراحل و مراتب یکپارچگی لجستیک ۱۰
عوامل و اجزای لجستیک ۱۲
رابطه بین اجزای لجستیک ۱۳
ضرورت مدیریت یکپارچه لجستیک ۱۴
اهمیت اقتصادی لجستیک ۱۶
امور لجستیک ۱۸
۱- اطلاعات ۱۸
۲- پیش بینی ۱۹
۳- موجودی ۲۰
۴- حمل و نقل ۲۱
۵- جابجایی مواد ۲۳
۶- انبارداری و مدیریت انبار ۲۳
۷- بسته بندی ۲۵
شناسایی تصمیمات مورد توجه در لجستیک ۲۷
طراحی ساختار لجستیک ۲۸
ضرورت مدیریت یکپارچه لجستیک ۲۹
چرخه های عملکرد لجستیک ۳۱
لجستیک و مدیریت زنجیره عرضه ۳۲
لجستیک به عنوان یک عامل ایجاد مزیت رقابتی در زنجیره تأمین ۳۸
منابع وماخذ ۴۰

منابع

سجادیه،م، و محمدرضا اکبری جوکار،۱۳۸۶،”اصول و مبانی مدیریت زنجیره تأمین”،تهران،نشر آدینه،چاپ اول.

مشبکی، ا، ۱۳۸۷،” مدیریت لجستیک”، بایدها و نبایدها، کنترولر، سال دوم، شماره ۵ و ۶٫

رجب زاده ، آ ،۱۳۸۶ ، ” تصمیم گیری کاربردی “، انتشارات نگاه دانش،چاپ اول،سال ۱۳۸۶٫

رجب زاده، ع، و همکاران، ۱۳۸۶، “بررسی تأثیر الگوی زنجیره تأمین بر بهبود کیفیت ارائه خدمات به مشتریان و تدوین مؤلفه های اصلی”، فصلنامه پژوهشنامه بازرگانی، شماره ۴۳، ۱۸۷٫

زنگویی نژاد، ا، ۱۳۸۵، “مدیریت زنجیره تأمین، نوآوری در فعالیت های منبع یابی، ساخت و تحویل”، ماهنامه تدبیر، شماره ۱۷۱٫

واترز، م، ترجمه اسماعیل مردانی گیوی و سیاوش مریدی، ۱۳۷۹،” جهانی شدن”، انتشارات سازمان مدیریت صنعتی، چاپ اول.

جوانمرد، ح، ۱۳۸۳، “مدیریت لجستیک”، نشر ویرایش، چاپ اول.

غضنفری، ح، و محمد سید حسینی، ۱۳۸۷،” توسعه مدل بهینه هزینه کل توزیع لجستیک در شرایط یک تولید کننده و چند انبار توزیع در مدیریت زنجیره تأمین (SCM)”، نشریه بین المللی علوم مهندسی دانشگاه علم و صنعت ایران، شماره ۱، جلد ۱۹٫

غضنفری، م. و مهدی فتح اله،.،۱۳۸۵، “نگرشی جامع بر مدیریت زنجیره تأمین”، انتشارات دانشگاه علم و صنعت،چاپ اول.

خلج ،م ،۱۳۸۳، ” بهبود بهره وری نگهداری وتعمیرات بر اساس بکارگیری PM در شرکت شاسی سازی ایران ” ، پایان نامه ارشد ، اراک

خلج، م، ۱۳۸۳، “بررسی سیستم های اندازه گیری عملکرد لجستیک اثربخش و کارآمد”، اولین کنفرانس ملی لجستیک و زنجیره تأمین.

آراستی، ز، و همکاران، ۱۳۸۳،” نقش لجستیک در توسعه کارآفرینی کشور”، اولین کنفرانس ملی لجستیک و زنجیره تأمین.

مقدمه

آنچه  که امروزه به عنوان لجستیک در سازمانها مطرح می شود و در واقع فرآیند یکپارچه شبکه تأمین است؛ به عبارتی، پیش بینی، برنامه ریزی، هماهنگی و اجرای فعالیتهایی چون: حمل و نقل، انبار داری، جابجایی و توزیع و بسته بندی در جریان حرکت مواد، قطعات و محصولات در شبکه تأمین به همراه جریان اطلاعاتی در طول شبکه تأمین توسط مدیریت لجستیک انجام می گیرد و چنانکه مشخص است اجرای موفقیت آمیز آن موجب بهره وری عملیات تولید و ارایه خدمت افزایش توان رقابتی سازمانها در عصر حاضر است. بنابراین مدیران و مسئولان لجستیک با اجرای مدیریت لجستیک اثر خود را بر موفقیت سازمانشان به اثبات خواهند رساند. (چو و دیگران[۱]،۲۰۰۸،ص ۳۳۸).

 تاریخچه لجستیک

کلمه انگلیسی لجستیک به مدت صد سال در نیروهای نظامی آمریکا مورد استفاده قرار داشته و به تدریج توسط دیگر جوامع دفاعی و نیروهای مسلح کشورهای انگلیسی زبان مورد پذیرش قرار گرفته است. در ادوار اخیرتر، این اصطلاح همچنین در تجارت و صنعت غیر نظامی رواج یافته است. این اصطلاح از صفت یونانی “لوگیستیگوس”[۲] به معنای “ماهر در محاسبه” مشتق شده است. در طول تاریخ، وظایف تجهیز، تدارک و انتقال ارتش‌ها مستلزم محاسبات ریاضی بوده است که برخی از آنها از پیچیدگی قابل ملاحظه‌‌ای برخوردار بوده اند. ناپلئون به جهت توصیف این مهارت‌های محاسباتی بر این مبنا که به نیوتن یا لایب نیتز نیاز دارند، اشتهار دارد (سجادیه و جوکار، ۱۳۸۶، ۲۵).

در دوره امپراطوری روم و بیزانس، لاگیستا مأموری بود که این مهارت را به عنوان بخشی از حرفه خود بکار می گرفت. ارتش فرانسه در دوره ی لویی چهاردهم یک ژنرال را مسئول اسکان نموده که ترتیب اقامت نیروها را می داد. لوگر در زبان فرانسه به معنای اسکان دادن و جا دادن و صفت لجستیکو هنگامی که در بافت نظامی مورد استفاده قرار می گیرد، در اصل خدمات مربوط به اسکان را توصیف می کند.

اصطلاح لجستیک در مفهوم وسیع تر و مدرن تر آن، ابتدا در نظریه جنگ ژومینی مورد تأکید قرار گرفت. این نظریه در ۱۸۳۸ منتشر شد. پس از آنکه نویسنده در نزد ناپلئون خدمت کرده بود، ژومینی در توضیح مثلث استراتژی، تاکتیک و لجستیک و یا ارتباط متقابل آنها با یکدیگر، لجستیک را به عنوان وسایل و ترتیباتی توصیف می کند که به مورد اجرا گذاشتن استراتژی و تاکتیک را میسر می سازد (همان منبع، ۲۶).

در طول جنگ‌های جهانی اول و دوم، لجستیک در نیروها و سازمان‌های نظامی اکثر کشورهای جهان کاربرد مناسبی داشت و از آن زمان در حوزه‌های صنعتی و بازرگانی نیز وارد شد و مفاهیم و کارکردهای آن در هر دو بخش، ضمن بهره برداری متقابل، رشد مناسبی نیز پیدا کرد. این واژه در زبان فارسی، برگردان مناسبی ندارد تدارکات[۳] و آماد، پشتیبانی[۴] و کارپردازی، به تنهایی مفهوم معادل لجستیک را ندارند و به صورت اعم یا اخص از آن به کار می روند (مشبکی، ۱۳۸۷،  ۸۱-۸۲).

از اواخر قرن نوزدهم تا اوایل دهه ۱۹۶۰، حوزه لجستیک به عنوان یک منبع مهم مزیت رقابتی شناخته نشده بود و اساساً لجستیک به عنوان یک وظیفه واسطه با مدیریت موجودی و تحویل شناخته می شد و بنگاه‌ها احساس می کردند که لجستیک نمی تواند باعث سودآوری شود و بنابراین سرمایه گذاری بالا در آن ارزشمند نیست، ولی در اواسط دهه ۱۹۶۰ مشخص گردید که وجود ساختار و هدف در لجستیک و مدیریت متمرکز بر آن می تواند مزیت رقابتی را برای یک شرکت به همراه داشته باشد. و در طول دهه ۱۹۸۰ مدیران اجرایی شرکت‌ها پی بردند که تمرکز بر هزینه کل لجستیک، یک شیوه مثبت برای مدیریت کانال توزیع است و در اواسط دهه ۱۹۸۰ شرکت‌ها پی بردند که به واسطه بهبود پیوسته فرآیند و یکپارچگی بیشتر با شرکا، لجستیک می تواند ارزش‌های استراتژیک زیادی را ایجاد کند، سپس در طول دهه ۱۹۹۰ شرکت‌ها مفاهیم لجستیک یکپارچه و مدیریت کانال تأمین را برای به کارگیری واقعیات جدید بازار توسعه لازم دانستند (زنگویی نژاد، ۱۳۸۵، ۳۴).

با اضافه شدن مباحث ساخت، تدارکات و سفارش‌ها به مدیریت توزیع، مفهوم “لجستیک” مطرح گردید. علم لجستیک معمولاً از برآورد، تأمین و نگهداری، ذخیره سازی مواد اولیه و توزیع کالا و همچنین خدمات پس از فروش، یعنی از آخرین تأمین کننده تا آخرین مصرف کننده را کاملاً پوشش داده و خدماتی به آنها ارائه می دهد (رجب زاده و همکاران، ۱۳۸۶، ۱۸۸).

 

[۱] – Cho et al

[۲]-logistikas

[۳]-suppling

[۴]-supporting

 

60,000 ریال – خرید

 

جهت دریافت و خرید متن کامل مقاله و تحقیق و پایان نامه مربوطه بر روی گزینه خرید انتهای هر تحقیق و پروژه کلیک نمائید و پس از وارد نمودن مشخصات خود به درگاه بانک متصل شده که از طریق کلیه کارت های عضو شتاب قادر به پرداخت می باشید و بلافاصله بعد از پرداخت آنلاین به صورت خودکار  لینک دنلود مقاله و پایان نامه مربوطه فعال گردیده که قادر به دنلود فایل کامل آن می باشد .  

مطالب پیشنهادی: برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید

جستجو پیشرفته

دسته‌ها

آخرین بروز رسانی

    شنبه, ۸ اردیبهشت , ۱۴۰۳
اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط digitaliran.ir صورت گرفته است
تمامی حقوق برایhttp://cofenetyas.comمحفوظ می باشد.