مقاله قنات

کافی نت یاس دنلود مقاله و تحقیق و پروژه و پاورپوینت

مقاله قنات به صورت فایل word   ( ورد ) و قابل ویرایش می باشد . که دارای ۵۸ صفحه بوده و جهت دریافت و دانلود متن و فایل کامل آن می توانید بر روی گزینه خرید انتهای متن کلیک نمایید و پس از وارد نموده اطلاعات و آدرس ایمیل خود قادر به پرداخت آنلاین و دریافت آنی متن کامل و فایل ورد مقاله و پروژه مربوطه باشید . همچنین لینک دانلود تحقیق مربوطه همان لحظه به آدرس ایمیل شما ارسال می گردد.

منابع:

مرکز بینالمللی قنات و سازههای تاریخی آب

مجموعه مقالات اولین همایش بینالمللی قنات. یزد ١٣٧٩

روزنامه همشهری-اردیبهشت ماه ۱۳۷۹

فهرست مطالب

مقدمه ۱
تعریف قنات ۲
تاریخچه ۲
قنات در گستره تاریخ ۳
تعریفی فنی از واژه ی قنات ۷
چند نمونه از قناتهای ایران ۸
ساختمان های مرتبط با قنات ۱۰
پایاب ۱۰
قنات یا قنوات ۱۳
مشخصات قنات ۱۴
آغاز قنات ۱۵
حفر قنات ۱۵
طول و عمق قنات ۱۵
ویژگیهای قنات ۱۶
معایب قنات ۱۶
طرز حفر قنات به این ترتیب است: ۲۰
قنات در افسانه‌های ایرانی ۲۷
قنات در امپراطوری هخامنشی ۲۷
الف) مزایای استحصال آب از طریق قنوات ۳۱
از مزایای عمده قنوات به موارد زیر می‌توان اشاره کرد: ۳۱
ب) ضرورت‌ها و مستندات قانونی حفظ و احیاء قنوات کشور ۳۲
ج) طرح احیاء و مرمت قنوات کشور ۳۲
د) ضرورت توجیه طرح احیاء و مرمت قنات‌های کشور ۳۳
هـ) اهداف طرح ۳۵
”طرح ملی ساماندهی قنوات کشور“ شامل مراحل ذیل است: ۳۵
قنات از نظر فنی ۳۶
تقسیم بندی قنات ۳۷
۱- انواع قنات از جهت نحوه بهره برداری ۳۷
۲ :انواع قنات از جهت مالکیت ۳۸
واژه شناسی قنات ۴۳
اسامی معادل قنات ۴۵
این اسامی درجنوب غربی آسیا عبارتند از: ۴۵
اسامی معادل قنات در آفریقای شمالی: ۴۵
ابزار و وسایل جهت حفر قنات ۴۵
چرخ چاه ۴۵
طناب، ریسمان ۴۶
دلو ۴۶
کلنگ و بیلچه ۴۷
چراغ ۴۸
قنات و صنعت گردشگری ۴۸
شمای قنات ۴۹
کاربردهای گوناگون قنات و کاریز در ایران و جهان ۵۰
منابع: ۵۴

چکیده

در این مقاله درباره تاریخچه قنات ، ساختمان های مرتبط با قنات، ابزار و وسایل قنات، واژه های مربوط به ساختمان قنات، طرز حفر قنات، مزایای عمده قنوات، تقسیم بندی قنات و کاربردهای گوناگون قنات و کاریز در ایران و جهان را توضیح می دهد.

طولانی ترین قنات جهان و عمیق ترین مادرچاه در شهرستان گناباد قرار دارد که تاریخ کندن آن به دوره هخامنشی و یا قبل از آن می‌رسد. قنات یا کاریز «کهریز» به راهی که در زیر زمین می‌کنند تا آب از آن جریان یابد می‌گویند. قنات کانالی است که از دیر باز برای مدیریت آب در زمین می‌ساخته‌اند. رشته چاهی است که از «چاه مادر» سرچشمه می‌گیرد و احیاناً هزارها متر به طول می‌انجامد که سرانجام آب این قناتها برای شرب و کشت و کار به سطح زمین می‌رساند ودر جای معینی به روی زمین می‌آید. ایرانیان باستان در چندین هزار سال قبل دست به این ابتکار جدید زده و آن را قنات یا کهریز نام نهادند. با این اختراع که در نوع خود در جهان تاکنون بی‌نظیر است، می‌توان مقدار قابل توجهی از آبهای زیرزمینی را جمع آوری کرد و به سطح زمین رساند، که همانند چشمه‌های طبیعی ، آب آن در تمام طول سال بدون هیچ کمکی از درون زمین به سطح آن جاری گردد. قنات که توسط مقنیان ایرانی اختراع شده ، هزاران سال قدمت دارد. قدمت بسیاری لازم قناتهای ایران ، از پنج یا شش هزار سال متجاوز است و عمری برابر با تاریخ کهن ایران دارد. با وجود این که چندبن هزار سال از اختراع آن می‌گذرد، مع هذا هنوز هم این روش استفاده از آب ، در قسمت مهمی از روستاها و مناطق مسکونی و کشاورزی و دامداری کشور معمول و متداول است و حتی یکی از ارکان اصلی کشت و زرع در نواحی خشک را تشکیل می‌دهد. این اختراع که امروزه شهرت جهانی پیدا کرده ، بعدها از ایران به بسیاری از کشورهای جهان انتقال یافته و مورد استفاده مردم در دیگر نقاط دنیا قرار گرفته‌است.

واژه های کلیدی: قنات، تاریخچه، حفر قنات، پایاب، چرخ چاه، دلو، آب های زیرزمینی، تقسیم بندی قنات

مقدمه

تازه واردی کهج قدم به فلات ایران ، به مراکش و یاواحه های صحرا(شمال آفریقا) می گذارد با ردیفی از دهانه ها مواجه می شود که مناطق خشک کوهپایه ها را طی می کنند تا به نقطه ای سبز و خرم که همیشه یک روستا و گاه یک شهر است برسند. اگر کنجکاوی به خرج دهد و به بررسی ادامه دهد درخواهد یافت که این سوراخها ، دهانه چاههایی است که سطح زمین را به دهلیزهای زیرزمینی که آب را به روستا می برد و در سطح زمین جاری می سازد ، متصل می کند.

تعریف قنات

مجموعه ای از چند میله و یک کوره (یا کوره های) زیر زمینی که با شیبی کمتر از شیب سطح زمین، آب موجود در لایه (یا لا یه های) آبدار مناطق مرتفع زمین یا رودخانه ها یا مردابها و برکه ها رابه کمک نیروی ثقل و بدون کاربرد نیروی کشش و هیچ نوع انرژی الکتریکی یا حرارتی با جریان طبیعی جمع آوری میکند و به نقاط پست تر می رساند.به عبارت دیگر ،قنات را می توان نوعی زهکش زیر زمینی دانست که آب جمع آوری شده توسط این زهکش به سطح زمین آورده می شود و به مصرف آبیاری یا شرب می رسد.چاههای نیمه عمیق با کوره های شعاعی (کوره های شعاعی در چاهای نیمه عمیق معادل دستکها در قنوات است)،حالت خاصی از یک قنات بدون خشکه کار است،زیرا موتور پمپ کار خشکه کار را انجام می دهد.

55,000 ریال – خرید

مقاله و پروژه و تحقیق ها به صورت فایل ورد و قابل دانلود می باشند و شما به محض پرداخت آنلاین مبلغ همان لحظه قادر به دریافت فایل خواهید بود. این عملیات کاملاً خودکار بوده و توسط سیستم انجام می پذیرد. ضمنا همان لحظه لینک دانلود به ایمیل شما ارسال می گردد.

 جهت پرداخت مبلغ شما به درگاه پرداخت یکی از بانک ها منتقل خواهید شد، برای پرداخت آنلاین از درگاه بانک این بانک ها، حتماً نیاز نیست که شما شماره کارت همان بانک را داشته باشید و بلکه شما میتوانید از طریق همه کارت های عضو شبکه بانکی، مبلغ  را پرداخت نمایید

مطالب پیشنهادی:
  • مقاله قنات میراث فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی
  • پایان نامه قنات
  • برچسب ها : , , , , ,
    برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

    به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید

    جستجو پیشرفته

    دسته‌ها

    آخرین بروز رسانی

      چهارشنبه, ۱۹ اردیبهشت , ۱۴۰۳
    اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
    wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط digitaliran.ir صورت گرفته است
    تمامی حقوق برایhttp://cofenetyas.comمحفوظ می باشد.