مقاله طبیعت و معماری خوزستان، دزفول

کافی نت یاس دنلود مقاله و تحقیق و پروژه و پاورپوینت

مقاله طبیعت و معماری خوزستان، دزفول به صورت فایل word   ( ورد ) و قابل ویرایش می باشد . که دارای ۴۱ صفحه بوده و جهت دریافت و دانلود متن و فایل کامل آن می توانید بر روی گزینه خرید انتهای متن کلیک نمایید و پس از وارد نموده اطلاعات و آدرس ایمیل خود قادر به پرداخت آنلاین و دریافت آنی متن کامل و فایل ورد مقاله و پروژه مربوطه باشید . همچنین لینک دانلود تحقیق مربوطه همان لحظه به آدرس ایمیل شما ارسال می گردد.

فهرست منابع :

۱- آب و فن آبیاری در ایران باستان

۲- احسن التقاسیم فی المعرفه الاقالیم ؛ ابو عبداله محمد بن احمد مقدس ؛ ترجمه دکتر علینقی متروی

۳- استخراج آب‌های پنهانی ؛ تألیف ابوبکر محمد بن الحسن الحاسب الکرجی ؛ ترجمه حسین غریو جم

۴- المسالک الممالک ؛ تألیف ابو اسحق ابراهیم اصطخری ؛ به کوشش ایرج افشار

۵- ایرانشهر ؛ جلد اول ؛ نشریه شماره ۲۲ کمیسیون ملی یونسکو در ایران

۶- تاریخ جغرافیایی خوزستان ؛ تألیف سید نورالدین امام

۷- تاریخ روضه الصفاء ؛ تألیف میر محمد بن سید برهان الدین خواند شاه ، الشهیر به « میر خواند »

۸- تاریخ طبری یا تاریخ الرسل و الملوک ؛ تألیف محمد بن جریر طبری ؛ ترجمه ابوالقاسم پاینده

۹- جفرافیای خوزستان ؛ تألیف سیفاله رشیدیان

۱۰- حدود العالم من المشرق الی المغرب ؛ به کوشش دکتر منوچهر ستوده

۱۱- دیار شهریاران ، جلد نخستین ؛ تألیف احمد اقتداری

۱۲- سفرنامه جنوب ایران ؛ تألیف بابن و هوسه

۱۳- سفرنامه جنوب خوزستان ؛ حاج عبدالغفار نجم الملک

۱۴- سفرنامه مادام دیولافوآ

۱۵- شکرستان در تاریخ شش هزار ساله خوزستان

۱۶- شرح حال خاندان آیت ا… حاج شیخ محمد علی معزی دزفولی

۱۷- لغت‌نامه دهخدا ؛ دانشگاه تهران

۱۸- نزهه القلوب ؛ تألیف حمداله مستوفی قزوینی  

فهرست مطالب

جغرافیای خوزستان ، دزفول : ۱
جغرافیای سیاسی دزفول : ۳
جغرافیای طبیعی دزفول : ۴
زلزله خیزی منطقه دزفول : ۵
کلیاتی درباه خوزستان کهن : ۵
آثار تاریخی : ۷
مهمترین آثار تاریخی ، باستانی شهرستان دزفول عبارتند از : ۸
آثار مذهبی : ۹
شناسنامه‌ی معماری دزفول : ۱۱
رودخانه دزفول : ۱۲
حمداله مستوفی آن را جندی‌شاپور ذکر می‌کند : ۱۳
پل دزفول : ۱۴
ضرورت ایجاد پل دزفول : ۱۶
سازندگان پل : ۱۹
مصالح پل از کجا آمده ؟ ۲۳
ساختمان و نوع ملات به کار رفته در پل : ۲۴
شرح عمومی پل‌های بزرگ باستانی در خوزستان : ۲۷
شکل پایه‌های پل و ابعاد آنها : ۲۸
دوران‌های تعمیرات پل : ۲۹
شکل و فرم پل از قدیم تا به حال : ۳۲
فهرست منابع : ۳۷

چکیده

در این مقاله درباره جغرافیای خوزستان، جغرافیای سیاسی دزفول، کلیاتی درباه خوزستان کهن، مهمترین آثار تاریخی ، باستانی شهرستان دزفول عبارتند از، شناسنامه‌ی معماری دزفول و پل دزفول و … توضیح می دهد.

شهر دزفول مرکز شهرستان دزفول می باشد  و در شمال استان خوزستان و در قسمت جلگه ای آن با مساحتی به اندازه ۴۷۶۲ کیلومتر مربع واقع شده است و از شمال به استان لرستان و از شرق به شوشتر و از جنوب به اهواز و از مغرب به اندیمشک و  ایلام محدود می گردد.

شهر دزفول از گذشته‌های دور ، روزگار پر فراز و نشیبی را به خود دیده و دوران‌های تلخ و شیرینی را چشیده است . این شهر نیز مانند سایر نقاط کشورمان ، آثار و ابنیه‌ای را   از قدیم‌الایام با خود به ارمغان آورده است ؛ که هم زینت شهر است و هم حکایت از تمدن گذشته این منطقه می‌کند . هنر معماری که در محله قلعه ( محله قلعه از محله‌های اولیه شهر دزفول می‌باشد ؛ و خانه‌های کنونی این منطقه بر خرابه‌های آن دوران بنا شده است . ) چشم بینندگان را به خود مجذوب می‌کند . بقاع متبرکه‌ای که با اشکال هندسی و ظرافت گچبری و کاشی‌کاری‌هایش سخن از دست توانای مهندسین و معماران چیره‌دستی می‌کند که بهترین ذوق‌های هنری خود را برای صفای دل و جلای دیدگان ، از خود بجای    گذاشته‌اند . این امر نکته‌ ایست که به سادگی از آن نمی‌توان گذشت.

. پل دزفول که میانه راه جندی شاپور و شوش بنا شده ؛ از آن گونه پل‌هاست که پادشاهان ، دژی در کناره رودخانه نزدیک به آن ساخته بودند ، تا آن را از تصرف و تخریب راهزنان و مفسدان حفظ نمایند . پس پل و دژ ( قلعه که اکنون در جای آن محله قلعه دزفول واقع است . ) نخستین بناهایی بوده که در آنجا ساخته شده است و از این جهت آنجا « دژپل » نامیده شده که بعد آن را معرب نموده « دزفول » گفته‌اند . گاهی به مناسبت شهر روناش که سمت غربی رودخانه بوده و اکنون جای آن را « رعناش » خوانند . این پل را « پل روناش » و دز را « قصرالروناش » و مردمش را قصری نامیده و نیز این شهر   را « اندامش » می‌نامیده‌اند .

واژه های کلیدی: دزفول، رودخانه دزفول ،آثار تاریخی، پل دزفول، جندی‌شاپور

جغرافیای خوزستان ، دزفول :

خوزستان نزدیک به ۶۴۷۴۶ کیلو متر مربع بین ۲۹ درجه و ۵۸ دقیقه تا ۳۳درجه و  ۴ دقیقه عرض شمالی و ۴۷ درجه و ۴۱ دقیقه تا ۵۰ درجه و ۳۹ دقیقه طول شرقی قرار گرفته است استان خوزستان در جنوب غربی فلات ایران واقع شده که از شمال غربی به استان ایلام و از شمال استان لرستان ، از شمال شرقی و مشرق به استانهای چهار محال بختیاری و کهگیلویه و بویر احمد ، از جنوب شرقی به استان بوشهر ، از جنوب به خلیج فارس و از مغرب به کشور عراق محدود می شود

کوه‌های مرتفع رشته جبال زاگرس در حاشیه شرقی و شمالی دشت خوزستان رودخانه‌های پر آبی را به این دشت سرازیر کرده است و وجود خاک رسوبی و حاصلخیزی که بیشتر این دشت را فرا گرفته موقعیت کم نظیری از نظر حاصلخیزی برای این منطقه ایجاد کرده است ساکنان این دشت چه در دورانهای باستانی و چه در اعصار تاریخی توانسته‌اند با وسائل مصنوعی مانند سدها ، آبراه‌ها ، آب را در سطح زمین جاری کنند و در این دشت وسیع به پیشرفت‌های چشمگیری نایل آیند و مراکز اجتماعی و کشاورزی بزرگی در آن تشکیل دهند از نظر پستی و بلندی خوزستان را می توان به دو منطقه کوهستانی و جلگه‌ای تقسیم نمود .

منطقه کوهستانی به طور عمده در شمال شرقی و شرق استان قرار گرفته و حدود         مساحت کل استان را شامل می شود ومنطقه جلگه‌ای در خوزستان از جنوب دزفول ، مسجد سلیمان ، رامهرمز و بهبهان آغاز شده تا کرانه‌های خلیج فارس و اروندرود ادامه دارد این جلگه‌ها دارای شیب کم است و در برخی از نقاط آن گنبدهای نمکی وجود دارد که در شور کردن اراضی آب‌ها نقش عمده‌ای دارد وسعت این منطقه تقریباً ۶۵ درصد مساحت کل استان می باشد آب و هوای خوزستان در مناطق کوهستانی مرتفع با تابستان‌های معتدل و زمستان های سرد و در نواحی کوهپایه ای دارای آب و هوای نیمه بیابانی و در نواحی جلگه ای و پست هر چه به سمت جنوب شرق پیش رویم خصوصیات آب و هوا از نیمه بیابانی و کناره ای تبدیل می شود و منابع آبهای سطحی خوزستان که دارای ارزش والایی در اقتصاد ایران می باشد شامل پنج رود خانه اصلی   کارون ، دز ، کرخه ، جراحی ، هندیجان  است که میانگین حجم سالانه آبهای سطحی معادل ۵/۳۳ متر مکعب برآورد گردیده است و تاکنون سدهای بزرگی مانند دز روی رودخانه دز و سد شهید عباس پور بر روی رودخانه کارون و سدهای تنظیمی و انحرافی  دیگر بر روی سایر رودخانه های استان احداث گردیده است .

پیدایش ناهمواریهای خوزستان مربوط به دوران سنوزوئیک است قسمتهای شمالی و شرقی آن طی تحولات کوهزایی در دوره ترشیاری به صورت مجموعه ای چین‌خوردگی در آمده و شامل تاقدیسهای و ناودیسهای است که به موازات دیگر چین خوردگیهای زاگرس کشیده شده اند قسمتهای جنوبی و غربی این چین خوردگیها طی دوره کوارترنری ، در نتیجه تجمع آبرفت رودها ، و تدریجاً به صورت سرزمینهای هموار در آمده است .

جنس سنگهای این چین‌خوردگی‌ها از نوع مارن آهک، ماسه ، گچ و نمک است رسوبات مناطق هموار از تخریب آن چین خوردگی ها به وجود آمده اند رودها علاوه بر ایجاد تغییر شکل در ناهمواریهای موجود در مسیر خود، موجب عقب نشینی دریا و گسترش خشکی   نیز می شوند بر اساس پژوهشهای انجام شده سالیانه ، حدود ۵۴ متر مربع  از کرانه های شمالی خلیج فارس که در مجاورت خاک خوزستان و کشور عراق قرار دارد در آب دریا پیشرفت می کند .

40,000 ریال – خرید

مقاله و پروژه و تحقیق ها به صورت فایل ورد و قابل دانلود می باشند و شما به محض پرداخت آنلاین مبلغ همان لحظه قادر به دریافت فایل خواهید بود. این عملیات کاملاً خودکار بوده و توسط سیستم انجام می پذیرد. ضمنا همان لحظه لینک دانلود به ایمیل شما ارسال می گردد.

 جهت پرداخت مبلغ شما به درگاه پرداخت یکی از بانک ها منتقل خواهید شد، برای پرداخت آنلاین از درگاه بانک این بانک ها، حتماً نیاز نیست که شما شماره کارت همان بانک را داشته باشید و بلکه شما میتوانید از طریق همه کارت های عضو شبکه بانکی، مبلغ  را پرداخت نمایید

مطالب پیشنهادی: برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید

جستجو پیشرفته

دسته‌ها

آخرین بروز رسانی

    دوشنبه, ۳۱ اردیبهشت , ۱۴۰۳
اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط digitaliran.ir صورت گرفته است
تمامی حقوق برایhttp://cofenetyas.comمحفوظ می باشد.