مقاله صنعت توریسم در اردبیل

کافی نت یاس دنلود مقاله و تحقیق و پروژه و پاورپوینت

مقاله صنعت توریسم در اردبیل به صورت فایل word   ( ورد ) و قابل ویرایش می باشد . که دارای ۳۹ صفحه بوده و جهت دریافت و دانلود متن و فایل کامل آن می توانید بر روی گزینه خرید انتهای متن کلیک نمایید و پس از وارد نموده اطلاعات و آدرس ایمیل خود قادر به پرداخت آنلاین و دریافت آنی متن کامل و فایل ورد مقاله و پروژه مربوطه باشید . همچنین لینک دانلود تحقیق مربوطه همان لحظه به آدرس ایمیل شما ارسال می گردد.

 منابع و مراجع:

۱-Tourism Planninig An Intergrated and Sustainable Development Aapproach  Edward Inskeep h

۲- اقتصاد گردشگری ام کریشنامورتی و استاونگا اچ مینک Krishna Morthy .M. Stavenga Mink H ،ترجمه : دکتر محمد رضا فرزین

۳-       راهنمایی محمدتقی – طرح جامع گردشگری استان اردبیل ،دانشگاه تهران ، موسسه جغرافیا.

۴-       ماهنامه دیلماج- شماره ویژه توریسم وباستان شناسی شماره ۱۵ آذر ۸۴٫

۶-       نشریه دانشجویی سایان – سال سوم شماره ۱۱ آذر۸۳٫

۷-       ماهنامه بازاریابی – ویژه نامه توریسم – شماره ۴۲- اردیبهشت ۸۴٫

۸-       مدیریت و برنامه ریزی – نشریه خبری – علمی و آموزشی و تخصصی خرداد و تیر ۸۴ ،سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان اردبیل

فهرست مطالب

مقدمه : ۱
نگاهی اجمالی به پتانسیل های گردشگری منطقه اردبیل: ۴
جاذبه های فرهنگی : ۴
بخش صنعت: ۶
اگروتوریسم (Agrotourism) 6
اکوتوریسم (Ecotourism): 7
معرفی برخی از پتانسیلهای توریستی اردبیل ۹
منطقه اکوتوریستی گردنه حیران: ۹
منطقه توریستی فندقلو: ۱۰
دریاچه شورابیل: ۱۲
دریاچه نئور : ۱۴
مجموعه بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی : ۱۶
سرعین، نگین گردشگری آذربایجان ۱۸
مجموعه‌ی کم‌نظیری از خانه‌های سنگی در دهکده‌ی صخره‌یی کلخوران اردبیل ۲۱
توده کوهستانی ساوالان: ۲۴
آلوارس ساوالان: ۲۶
منطقه اکوتوریستی برجلو- قینرجه ۲۷
ساماندهی اطراف منطقه بولاغلار ۲۸
مشکلات بخش نظری ۲۹
مشکلات بخش اجرائی ۳۰
منابع و مراجع: ۳۶

چکیده

معرفی و پرداختن به جنبه های مختلف توریسم منطقه اردبیل با توجه به بیشینه تاریخی و وجود تمدنهای مختلف در ادوار مختلف تاریخ و تنوع فرهنگی و اکوتوریسم مدنظر نمی باشد، و در این مقاله سعی برآن است که رئوس جاذبه های گردشگری معرفی شده و مشکلات موجود در امر جذب گردشگر بررسی شود.

اکوتوریسم کلیه پدیده های طبیعی که در پهنه جغرافیایی یک سرزمین قرار گرفته اند و انسان در شکل گیری آنها دخالت نداشته است مورد توجه گردشگران قرار می گیرد .روستای آلوارس در ارتفاعات جبهه جنوبی ساوالان با استعدادهای متنوع توریستی است مسیر اصلی آلوارس – دسترسی از طریق جاده سرعین – آلوارس است البته یک راه فرعی دیگر نیز از شهرستان نیر به آلوارس وجود دارد که حدود ۴ کیلومتر آن خاکی و سنگی است.

مسیر این روستا با قابلیت هایی چون منظر جوامع روستایی و الگوی معشیت آنها(شاهسونها) ،آب وهوای ییلاقی ، قابلیت کوهنوردی ، پیاده رویی، شکار، وجود آبگیرهای زیبا (قزل گوللر) و… مساعد سرمایه گذاری جهت ایجاد زیر ساختهای صنعت توریسم است.

مهمترین تاسیسات و تجهیزاتی که در آلوارس در نظرگرفته شده است . پیست اسکی روی برف است این پیست در صورت تکمیل بزرگترین پیست اسکی کشور مطابق با استانداردهای جهانی خواهد بود که تاکنون فقط فاز اول آن به طول ۱۴۰۰ متر احداث شده است.

 واژه های کلیدی: اردبیل، جاذبه های گردشگری ، جاذبه های فرهنگی، اگروتوریسم، اکوتوریسم ، توریسم صنعتی

مقدمه :

توسعه صنعت توریسم به عنوان بخشی از ابعاد توسعه اجتماعی و فرهنگی هر کشور در کنار توجه به درآمدزایی، اشتغال زایی و مقوله اقتصاد فرهنگ بسیار حائز اهمیت می باشد اکثر دولتها در تلاش هستند تا بخش مهمی از درآمد سرانه ملی خویش را از این صنعت تامین کنند چرا که درآمد زایی این صنعت نسبت به هزینه های ناچیز آن بسیار بالاست.

امروزه یکی از قوی ترین نگاه ها در سطح بین الملل برای توسعه توریسم بعد اقتصاد توریسم می باشد براساس مطالعات WTO ” سازمان جهانی توریسم”پیش بینی می شودکه تعداد جهانگردان تا سال ۲۰۱۰ به یک میلیارد نفر برسد که در این بین درآمدی بالغ بر۱۵۵۰ میلیارد دلار عاید کشورهای جهان خواهد شد واز سوی دیگرروند اشتغالزایی دراین بخش ۱۱/۲ برابر سریع تر از سایر بخش ها عنوان شده است چرا که این صنعت بیش از صد میلیون شغل در سراسر جهان ایجاد می کند.

شورای جهانی توریسم و سفر (WTTC) نیز سالانه در گزارشهای متوالی خویش از رشد اقتصادی توریسم در کشورهای جهان خبر میدهد براساس آمار WTO رکود گردشگران جهان با رشد ۱۰ درصدی به ۷۶۰ میلیون نفر رسیده است و پیش بینی می شود در سال ۲۰۰۶ این صنعت رشدی در حدود ۵ الی ۸ درصد داشته باشد میزان سرمایه گذاری در صنعت توریسم در سال ۲۰۰۰ معادل ۷۰۱ میلیارد دلار یا ۹/۴ درصد از کل سرمایه گذاری بوده و پیش بینی می شود که تا سال ۲۰۱۰ این رقم به ۱۴۰۴ میلیارد دلار یا ۱۰/۶ درصد از کل سرمایه گذاری برسد.

تاثیرات شگرف توریسم در کاهش نرخ بیکاری ،افزایش سطح درآمد، تامین منابع انرژی و رونق بازار صنایع دستی که طبق آمار موجود ۱۰ میلیون نفر از آن ارتزاق می کنند تنها بخشی از مزایای ویژه پرداختن به این صنعت است به ازای ورود هر گردشگر ۲تا ۶ شغل بصورت مستقیم ایجاد می شود در محاسبات اقتصاد دانان توسعه این روند با احتسابات مشاغل در بخش های تولیدی و خدماتی برای هر گردشگر به ایجاد شغل برای ۹ تا ۱۵ نفر می رسد.

هزینه لازم جهت ایجاد هر فرصت شغلی در بخش خدمات و صنعت بین ۱۲ تا ۲۵ هزار دلار است حال آنکه برای صنعتی چنین درآمد زا این حجم سرمایه گذاری بسیار اندک است.

طی سالهای اخیر صنعت توریسم ۱/۵ درصد درآمد ملی جهان را بخود اختصاص داده است در حالی که سهم هریک از صنایع نظامی، نفت و فولاد به ۵ درصد هم نمی رسد.

توزیع جغرافیایی این درآمد به شدت نامتعادل است بطوریکه ۸۰ درصد درآمد و اشتغال ناشی از این صنعت به آمریکا و اروپا اختصاص دارداز ۲۰ درصد باقی مانده ۲/۵ درصد سهم خاورمیانه می باشد و از ۲/۵ درصد سهم خاورمیانه کمتر از یک درصد سهم ایران می باشد این صنعت در ایران بویژه در منطقه آذربایجان مراحل اولیه رشد خود را طی می کند و صنعتی نوپا به شمار می آید منطقه آذربایجان بویژه اردبیل با وجود دارا بودن قدمت تاریخی و داشتن ارتباطات فرهنگی و بازرگانی با ملل غرب وشرق فاقد جایگاه مناسب بین مناطق توریست پذیر به شمار می رود توسعه این صنعت خواه ناخواه متاثر از توسعه یافتگی کشور است و همواره با مشکلات و موانعی روبرو بوده است .

کمبودها وموانع سبب کاهش توانمندیها در به حداکثر رساندن سهم بازار جهانگردی سطوح داخلی و بین المللی در بلند مدت گردیده وسئوالات بسیاری را در خصوص توسعه و تداوم بخش جهانگردی در آن مناطق مطرح می نماید.

برای ورود هر توریست در کشورها مولفه های چون امنیت ، ارائه خدمات بهینه، میراث غنی تمدنی، اکوتوریسم ، ژئوتوریسم ، اگروتوریسم ، دریا و دریاچه ها ، تنوع فرهنگی ،تنوع آب وهوا،ویزای سهل وآسان… مورد نیاز است که با فقدان هر یک از این موارد ورود جهانگرد با مشکل و اختلال مواجه خواهد شد.

اکنون رویگردانی کشورها به سمت استفاده و توسعه صنعت توریسم به گونه ای است که دولت ها تمام توان خود را صرف ایجاد زیرساختها و سرمایه گذاری در جهت تامین امکانات کرده و اجازه می دهند تا سرمایه گذاران دیگر بخشها در جریان مبادلات گردشگری و ایجاد خدمات و محصولات جدید توریستی وارد شوند به همین دلیل است که سطح بهره وری سرمایه گذاری در این کشورها به شدت افزایش می یابد.

اسپانیا با داشتن کمترین جاذبه های گردشگری و تاریخی سالانه در حدود ۳۰ تا ۴۰ میلیارد دلاردرآمد کسب می کند ۴۹ درصد منابع انرژی مصر و ۳۷ درصد منابع ترکیه از محل صنعت توریسم تامین می شود.

40,000 ریال – خرید

مقاله و پروژه و تحقیق ها به صورت فایل ورد و قابل دانلود می باشند و شما به محض پرداخت آنلاین مبلغ همان لحظه قادر به دریافت فایل خواهید بود. این عملیات کاملاً خودکار بوده و توسط سیستم انجام می پذیرد. ضمنا همان لحظه لینک دانلود به ایمیل شما ارسال می گردد.

 جهت پرداخت مبلغ شما به درگاه پرداخت یکی از بانک ها منتقل خواهید شد، برای پرداخت آنلاین از درگاه بانک این بانک ها، حتماً نیاز نیست که شما شماره کارت همان بانک را داشته باشید و بلکه شما میتوانید از طریق همه کارت های عضو شبکه بانکی، مبلغ  را پرداخت نمایید

مطالب پیشنهادی:
  • مقاله نقش صنعت گردشگری و توریسم و تأثیر ظهور صنعت اطلاعاتی بر امنیت ملی در توسعه و رفاه جامعه شهری
  • مقاله مدیریت استراتژیک در صنعت توریسم
  • پایان نامه پیشینه ی تاریخی محلات
  • پایان نامه نقش منطقه آزاد کیش در جذب توریسم
  • مقاله کشور بحرین
  • برچسب ها : , , , , , , , ,
    برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

    به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید

    جستجو پیشرفته

    دسته‌ها

    آخرین بروز رسانی

      سه شنبه, ۲۵ اردیبهشت , ۱۴۰۳
    اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
    wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط digitaliran.ir صورت گرفته است
    تمامی حقوق برایhttp://cofenetyas.comمحفوظ می باشد.