مقاله سیلاب

کافی نت یاس دنلود مقاله و تحقیق و پروژه و پاورپوینت

مقاله سیلاب به صورت فایل word   ( ورد ) و قابل ویرایش می باشد . که دارای ۴۵ صفحه بوده و جهت دریافت و دانلود متن و فایل کامل آن می توانید بر روی گزینه خرید انتهای متن کلیک نمایید و پس از وارد نموده اطلاعات و آدرس ایمیل خود قادر به پرداخت آنلاین و دریافت آنی متن کامل و فایل ورد مقاله و پروژه مربوطه باشید . همچنین لینک دانلود تحقیق مربوطه همان لحظه به آدرس ایمیل شما ارسال می گردد.

فهرست مطالب

مقدمه ۱
مهار سیلابها ۲
قوانین مهار سیلاب ۳
سیلابدشت: ۴
مدیریت توسعه سیلابدشت ۴
داده های مورد نیاز ۵
مقررات توسعه سیلابدشت ۵
آئین نامه های پهنه بندی و کاربری اراضی ۶
آیین نامه های اجرایی ساختمانی ۶
خط مشی های توسعه ۶
تعدیل مالیات ۶
حفاظت در مقابل سیلاب ۶
شرایط اولیه حوزه آبریز ۹
فراوانی سیلاب ۹
چه میزان ریسک قابل قبول است؟ ۹
سیل بندها و گوره ها (Levees and flood walls) 10
نگهداری سیل بندها ۱۱
اصلاح و بهسازی مسیر ۱۲
روشهای سازه ای مدیریت سیلاب ۱۳
روشهای غیر سازه ای مدیریت سیلاب ۱۴
مقدمه ای بر روش های غیر سازه ای ۱۴
هشدار سیلاب ۱۶
بیمـه سیـلاب ۱۷
تجارب بیمه سیل در ایالات متحده آمریکا ۱۸
مدیریت بهنگام سیلاب در مخازن سدها ۱۸
مدیریت مخزن ۲۰
مقایسه مخازن و دیگر روشهای کنترل سیلاب ۲۱
مخازن تاخیری ۲۲
انحراف سیلاب ۲۳
پیش بینی های هواشناسی ۲۴
روشهای دیگر مدیریت سازه ای سیلاب ۲۴
سدهای دریایی ۲۵
مقطع بسته شده (Close Conduit) 25
ایستگاه پمپاژ ۲۵
دیواره آبی ۲۵
سدهای مخزنی ۲۵
مقابله با سیلاب ۲۶
گوناگونی وظایف و روش های مقابله با سیلاب ۲۷
جنبه های قانونی، تشکیلاتی و سازمانی ۲۹
مقاوم سازی در برابر سیلاب ۳۰
انواع مقاوم سازی ها در برابر سیل ۳۱
اصول مرتبط با اجرای مقاوم سازی در برابر سیل ۳۱
مقاوم سازی اراضی کشاورزی در برابر سیل ۳۲
مسئولیت ها ۳۳
تخلیه (منطقه سیل زده) ۳۳
مسئولیت پذیری ۳۴
برنامه ریزی تخلیه ۳۴
آماده سازی برای تخلیه ۳۴
اعلام خطر و دستور تخلیه ۳۵
جنبه های مالی ۳۵
تجارب کشورهای مختلف در زمینه مدیریت سیلاب ۳۵
مقدمه ۳۵
پیش بینی سیلاب های دریایی ۳۶
خیزاب های طوفانی و فجایع ۳۸
عوامل موثر بر بروز و تشدید سیلاب در رودخانه ۳۹
عوامل ‌موثر در بروز و یا تشدید سیلاب ‌در حوضه‌ آبخیز: ۴۰
منابع و مآخذ ۴۱

 چکیده

سیلاب بعنوان یک بلای طبیعی شناخته شده است ولی در عمل سیلاب هم از نظر تلفات جانی و هم از نظر خسارات مالی مهیب ترین بلای طبیعی در جهان محسوب می شود.

روشهای مختلفی برای مدیریت سیلاب به کار گرفته می شوند. این روش ها را می توان در چهار دسته زیر طبقه بندی نمود:

تلاش در جهت کاهش سیلاب

تلاش در جهت کاهش آسیبپذیری در مقابل سیلاب

تلاش در جهت کاهش خسارات

ایجاد آمادگی برای تحمل خسارات

اولین دسته بر مبنای حفاظت فیزیکی بوسیله سازه ها می باشد و روش های سازه ای نامیده می شود. سه دسته دیگر در گروه روش های غیرسازه ای طبقه بندی می شوند. به عبارت دیگر روش های سازه ای: قبل از وقوع سیلاب اعمال می شوند.، ماهیت عمدتا سازه ای دارند.، به منظور دور کردن سیلاب از مردم به کار گرفته می شوند.

کلیه روش های کاهش مشکلات سیلاب که در برگیرنده تواما سه مشخصه فوق نباشند، روش های غیرسازه ای مدیریت سیلاب می باشند. برای مثال مقابله به هنگام با سیلاب، دارای ماهیت سازه ای است و به منظور دور کردن سیلاب از مردم صورت می گیرد ولی در هنگام سیلاب انجام می شود یا مدیریت حوضه آبریز قبل از وقوع سیل و به منظور دور کردن سیلاب از مردم صورت می گیرد ولی ماهیت آن عمدتا  غیر سازه ای است.

روشهای سازه ای مدیریت سیلاب زیر مجموعه ای از مدیریت سیل است که شامل نقش سازه و بهره بردار ی از آن میباشد. بسیاری از این روشها سابقه چند هزار ساله دارند. برای مثال سد کفرا در مصر در ۴۶۰۰ سال پیش به منظور کنترل سیلاب در حال احداث بود که در اثر سیلاب تخریب گردید. به روشهای سازه ای, مهار سیلاب نیز اطلاق میشود. مهار سیلاب شامل فرایندهای خاصی است که با فراهم آوردن و بهره برداری از سازه های طراحی شده, اثرات تخریبی سیل را رفع یا کاهش دهد که این امر با ذخیره, محدود سازی و انحراف جریان سیلاب تا حدی که از لحاظ اقتصادی توجیه پذیر باشد, انجام میشود. هم اکنون در بسیاری از کشورها، ایمنی صدها میلیون نفر در مقابل سیلاب وابسته به سدها، سیل بندها و کانالهای انحراف سیل میباشد.

مقابله با سیلاب یکی از عناصر مهم تمهیدات غیر سازه ای کاهش خطرات سیل است و باید به عنوان جزء لاینفک طرح ها و پروژه های حفاظتی مورد توجه قرار گیرد. انجام این مهم مستلزم برنامه ریزی و دانش حرفه ای و حمایت کامل مناطق در معرض خطر و بالاترین مقام های اداری و قانونی مربوطه می باشد. در تمهیدات مقابله با سیل مهم ترین وجه، آمادگی همه جانبه در نیروی انسانی، در دست بودن ابزارهای فنی و منابع پشتیبانی مقامات مسئول مربوطه و مشارکت های مردمی است.

وظایف و روش های مربوط به مقابله با سیلاب بستگی به مشخصه های سیلاب، ماهیت اراضی حفاظت شده، ساکنین و دارایی ها، نوع سازه های حفاظتی و بسیاری از عوامل طبیعی و دست ساز بشر دارد.

واژه های کلیدی: سیلاب، سیلابدشت ، مهار سیلاب، سیل بند ها، روش های سازه ای، روش های غیر سازه ای، انحراف سیلاب، سد های دریایی، مقابله با سیلاب، مقاوم سازی، حوضه آبخیز،

مقدمه

بدون شک سیلاب بعنوان یک بلای طبیعی شناخته شده است ولی در عمل سیلاب هم از نظر تلفات جانی و هم از نظر خسارات مالی مهیب ترین بلای طبیعی در جهان محسوب می شود. از سال ۱۹۸۸ تا ۱۹۹۷ حدود ۳۹۰۰۰۰ نفر در اثر بلایای طبیعی در جهان کشته شدند که ۵۸ درصد مربوط به سیلاب، ۲۶ درصد در اثر زلزله ۱۶ درصد در اثر طوفان و بلایای دیگر بوده است.  خسارات کل در این ۱۰ سال حدود ۷۰۰ میلیارد دلار بوده است که به ترتیب ۳۳، ۲۹، ۲۸ درصد مربوط به سیلاب، طوفان و زلزله بوده است. در این رابطه نکته نگران کننده، روند افزایشی تلفات و خسارات سیلاب در جهان در دهه های اخیر بوده است. افزایش جمعیت و دارایی ها در سیلابدشتها تغییرات هیدرو سیستمها و اثرات مخرب فعالیتهای انسانی از دلایل عمده این روند افزایش بوده است. در هنگام بارش باران و برف, مقداری از آب جذب خاک و گیاهان می شود, درصدی تبخیر میشود و باقیمانده جاری شده و رواناب نامیده می شود. سیلاب زمانی روی می دهد که خاک و گیاهان نتوانند بارش را جذب نموده و در نتیجه کانال طبیعی رودخانه کشش گذردهی رواناب ایجاد شده را نداشته باشد. بطور متوسط تقریبا  ۳۰ درصد بارش به رواناب تبدیل می شود که این میزان با ذوب برف افزایش می یابد. سیلابهایی که بصورت متفاوت روی می دهد منطقه ای به نام سیلابدشت را در اطراف رودخانه بوجود می آورند. سیلابهای رودخانه اغلب ناشی از بارش های شدید می باشد که در برخی موارد همراه با ذوب برف می باشد. سیلابی که بدون پیش هشدار یا پیش هشدار کمی در رودخانه جاری شود تند سیل نامیده می شود. تلفات جانی این تند سیلابها که  در حوزه های کوچک  بوقوع می پیوندند عموما  بیشتر از تلفات جانی سیلابهای رودخانه های بزرگ می‌باشند. نواحی ساحلی نیز در معرض آبگرفتگی ناشی از موجهای بوجود آمده از طوفانهای شدید بر سطح اقیانوسها یا موجهای ناشی از زلزله های زیرزمینی می باشند. سیلابها نه تنها موجب خسارت به دارایی ها میشوند و جان انسانها و حیوانها را به خطر می اندازند بلکه اثرات دیگری نیز از خود بر جا می گذارند. رواناب ناشی از بارشهای شدید موجب فرسایش خاک در بالادست و مشکلات رسوب گذاری در پایین دست می گردد. زیستگاههای ماهی و دیگر جانوران اغلب در اثر سیلاب نابود می شوند. سرعت زیاد جریان موجب افزایش خسارتها می شود. سیلابهای طویل المدت موجب توقف ترافیک شده ومانع از زهکشی و کاربری اقتصادی از اراضی میشوند. تکیه گاههای پلها, سواحل رودخانه ها, خروجی های فاضلاب و دیگر سازه ها دچار آسیب می شوند و در کشتی رانی و تولید انرژی برق  آبی خلل وارد می شود. خسارات اقتصادی سیلابها در جهان سالیانه دهها میلیارد دلار برآورد می شود.

45,000 ریال – خرید

مقاله و پروژه و تحقیق ها به صورت فایل ورد و قابل دانلود می باشند و شما به محض پرداخت آنلاین مبلغ همان لحظه قادر به دریافت فایل خواهید بود. این عملیات کاملاً خودکار بوده و توسط سیستم انجام می پذیرد. ضمنا همان لحظه لینک دانلود به ایمیل شما ارسال می گردد.

 جهت پرداخت مبلغ شما به درگاه پرداخت یکی از بانک ها منتقل خواهید شد، برای پرداخت آنلاین از درگاه بانک این بانک ها، حتماً نیاز نیست که شما شماره کارت همان بانک را داشته باشید و بلکه شما میتوانید از طریق همه کارت های عضو شبکه بانکی، مبلغ  را پرداخت نمایید

مطالب پیشنهادی: برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید

جستجو پیشرفته

دسته‌ها

آخرین بروز رسانی

    پنج شنبه, ۲۰ اردیبهشت , ۱۴۰۳
اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط digitaliran.ir صورت گرفته است
تمامی حقوق برایhttp://cofenetyas.comمحفوظ می باشد.