مقاله جغرافیا و صنعت توریسم کشور لهستان

کافی نت یاس دنلود مقاله و تحقیق و پروژه و پاورپوینت

مقاله جغرافیا و صنعت توریسم کشور لهستان به صورت فایل word   ( ورد ) و قابل ویرایش می باشد . که دارای ۶۲ صفحه بوده و جهت دریافت و دانلود متن و فایل کامل آن می توانید بر روی گزینه خرید انتهای متن کلیک نمایید و پس از وارد نموده اطلاعات و آدرس ایمیل خود قادر به پرداخت آنلاین و دریافت آنی متن کامل و فایل ورد مقاله و پروژه مربوطه باشید . همچنین لینک دانلود تحقیق مربوطه همان لحظه به آدرس ایمیل شما ارسال می گردد.

پی نوشت ها :

[۳]-غلامحسین .مصاحب،دایره المعارف فارسی ،ج دوم بخش اول،انتشارات فرانکلین ،تهران ،۱۳۵۶،ص ۲۵۳۸،همچنین ر.ک. محمود.محجوب و فرامرز یاری ،گیتا شناسی کشورها،انتشارات گیتا شناسی ،تهران ۱۳۶۲،ص ۲۸۷

[۴]-علی اکبر دهخدا.لغت نامه دهخدا،ج دوازدهم ،دانشگاه تهران ۱۳۷۳،ص ۱۷۵۱۹٫

[۸]-حسین خاوری پور،روابط فرهنگی جمهوری اسلامی ایران و لهستان اسفند ۱۳۷۱ (اثر مذکورچاپ نشده است ).

[۹]-کارول.بادر ،همانجا ،ص ۹و۱۰ همچنین ر.ک:م .معی،فرهنگ فارسی ،ج ششم ،انتشارات امیرکبیر،تهران ۱۳۵۸،ص۱۸۴۷٫

[۱۰]-آناگراسیوولسکا،ایرانشناسی در لهستان ،ترجمه :حسین معصومی همدانی درمجله نشردانش ،سال نهم،متن سوم فررودین واردیبهشت ۱۳۶۸و ص۱۶و۱۷٫

[۲۰]-کارول.بادر،اطلاعاتی درباره گذشته وحال لهستان ،همانجا ،ص ۱۶٫

[۲۱]-غلامحسین .مصاحب،دایره المعارف فارسی .همانجا ،ص ۲۵۳۹٫

[۲۲]-ک.بادر،همانجا ،ص ۱۶الی ۵۵ ،همچنین ر.ک:ن .بیات ،همانجا ، س ۶۳ال ۷۰= جهت اطلاع بیشتر ر.ک:م .محجوب وفرامرز یاوری ،همانجا ،‌ص ۲۸۸و ۲۸۹

] -عبدالحسین .سعیدیان ، کشورهای جهان ، انتشارات علم وزندگی ،تهران ص ۸۵

[۴۳] -محمود .محجوب وفرامرز یاری ، گیتاشناسی کشورها ،همان ،ص۲۸۸٫

فهرست مطالب

ملاحظات تاریخی ۷
ملاحظات تاریخی ۸
اقوام و نژادها ۹
ملاحظات جغرافیایی ۱۱
موقعیت جغرافیایی ۱۱
آب وهوا ۱۳
ملاحظات سیاسی ۱۴
قانون اساسی ۲۰
ویژگیهای قوای سه گانه ۲۱
شورای وزراء ۲۲
قوه قانونگذاری ۲۲
قوه قضا ئیه ۲۳
ملاحظات اقتصادی ۲۴
سیستم اقتصادی [۴۰] ۲۴
امورمالی ۲۷
بخشهای اقتصادی ۲۸
معادن ۲۹
صنایع ۳۰
ملاحظات علمی ۳۱
نرخ افراد با سواد ۳۳
جمعیت ۳۶
رشدجمعیت ۳۷
مهاجرت ۳۷
زبان وخط ۴۰
ارتباطات ۴۱
مطبوعات ۴۲
رادیو وتلویزیون ۴۲
پذیرش وتحصیل در دانشگاههای لهستان ۴۴
ساختارآموزشی ۴۴
اصلاحات ساختاری ۴۷
بانک ING در لهستان[۱] ۵۳
پی نوشت ها : ۵۸

چکیده

در این مقاله درباره ملاحظات تاریخی، ملاحظات جغرافیایی، ملاحظات سیاسی، ملاحظات اقتصادی و ملاحظات علمی در کشور لهستان توضیح می دهد.

کشور لهستان از شمال شرقی و مشرق به جمهوریهای لیتوانی ، بیلوروسی (یا روسیه سفید) واوکراین وازجنوب به جمهوریهای چک واسلواکی ، از مغرب به جمهوری آلمان واز شمال به دریای بالتیک وخلیج داتریک محدود می شود .

آب وهوای لهستان بین معتدله واقیانوسی است.زمستانها سردو طاقت فرساست.درجه حرارت در تابستان تا ۳۳ درجه بالای صفر میرسد و دربعضی نقاط آب و هوا معتدل و مرطوب است و روی هم رفته آب و هوای لهستان متغیر است و درجه حرارت متوسط سالیانه آن بین ۶ تا ۸/۸ سانتی گراد میرسد.باران درنواحی جلگه ای کمتر ولی در مناطق کوهستانی بیشتر است و میزان متوسط باران سالیانه در سطح کشوربه شش هزار میلیمتر درسال میرسد. آب وهوای لهستان در فصل پاییز و سراسر زمستان تا اواسط فصل بهار بسیار سرد و طاقت فرساست .

ازدیر زمان لهستان دارای اقتصاد سوسیالیستی مبنی بر برنامه ریزی متمرکز دولتی بوده است .تا قبل از جنگ جهانی دوم اقتصاد این کشور بیشتر به کشاورزی ،دامپروری وصنایع دستی متکی بوده است.امابا اجرای ۷برنامه عمرانی پنج ساله که از ۱۹۵۰ م به مورد اجراگذارده شد ، تحولات زیربنایی قابل توجهی درساخت نظام اقتصادی این کشورمرحله به مرحله به وجود آمد.بامقایسه بین آمار و ارقام موجود درارتباط بامیزان درآمد ملی لهستان درسالهای گذشته مشخص می شود که باگذشت زمان ازسهم بخش کشاورزی کاسنه شده و درمقابل بخش صنعت رشد قابل توجهی رانشان می دهد.تا حدی لهستان به عنوان یکی از کشورهای بزرگ صنعتی به شمار رفته وبعد ازشوروی دومین قدرت اقتصادی درکومکن بود.

واژه های کلیدی: لهستان، ملاحظات تاریخی، ملاحظات جغرافیایی، قانون اساسی، جمعیت، ملاحظات اقتصادی و ملاحظات علمی

  ملاحظات تاریخی

نام بین ا‌لمللی جمهوری خلق لهستان پولند [۱] و نام محلی آن پولسکا [۲] است . [۳] پلنی نام فرانسوی کشورلهستان است. [۴] بنا به یک روایت افسانه ای حدود بیش از یکهزارسال پیش درسرزمین کنونی لهستان قومی زندگی میکرده‌اندکه به نامLAH خطاب میکردند.

وقتی نخستین باردرلهستان دولت مستقلی تشکیل شد به همین مناسبت نام قدیمی رابه این سرزمین اطلاق می کردند درنتیجه مردمان اولیه این کشورله نامیده شدند.کشورهای شرق نیز به تبعیت از همسایگان وسرزمینهای دور وبر لهستان اهالی و ساکنین آنجا را له می نامیدند.امپراطوری عثمانی،ترک ها و تاتارهاکه قسمت اعظمی از سرزمینهای اروپای شرقی امروز را تصرف کرده بودندبه سوی مرزهای شرقی وجنوبی لهستان پیشروی
می کردندواطراف آنراکاملا احاطه کرده بودند به نام له [۵] وسپس لهستان را ازملتهای همسایه و اطراف این سرزمین اقتباس نمودند،پس از آنها ،ایرانی ها نیز به تبعیت از ترکان عثمانی به این کشور لهستان می گفتند ودراصل نا‌م را از ترک ها فراگرفتند.علاوه براین جای گفتگو ست که غیراز اقوام له ،قوم و قبیله های دیگری نیز درنواحی مرکزی لهستان می زیستندکه آنان به پولنی [۶] یا پولونی مشهور بودند . [۷]

ادوارباستانی وتاریخی کشور لهستان مانند ادوار تاریخی بسیاری ازملل متمدن روی زمین آمیخته به افسانه وقصص و حکایات اغراق آمیز و شگفت انگیز است.

بنابر اسناد قطعی ومطمئن آغاز تاریخ کشور ملت لهستان راباید از نیمه اول قرن۱۰میلادی (قرن ۴هجری )محسوب داشتکه با مقایسه باتاریخ ایران از آغاز زمامداری هخامنشیان تاریخ لهستان مدت پانزده قرن جوانتر وجدیدتر است.حدود ده قرن پیش بعضی از اقوام اسلا و مانند پولانها ویسلانها و سیلزینها درتحت فشاراقوام ژرمنی نژاد ازمساکن اصلی خود رانده شده درکناره های رودهای وارتا ،ویستول وادرسکونت اختیارنموده و هسته مرکزی دولت لهستان رابرای مقابله با اقوام مهاجم و متعرض تشکیل دادند.

اقوام و نژادها

برای نشان دادن بافت جمعیت درنواحی شبه جزیره بالکان و اروپای مرکزی و شرق ،اصطلاح چهل تکه بکارمی رود.به کاربردن این اصطلاح از این جهت است که ملیتهای ساکن این ناحیه از اجزاء نامتجانس و بی ثبات تشکیل یافته‌اند [۸] .بطورکلی نژاد مردم لهستان از نژاد سفید وتیره اسلاوی است.

اقلیتهای زیادی نظیر اوکراینها ،یهودیها،روسهای سفید،آلمانیها ،روسها،چکها،لیتوا‌نیها ،
روتنی ها و غیره درلهستان سکونت دارند . ]۹[

یکی از نژادهای کهن کشور لهستان نژاد قرائیم است .« قرا‌ئیم ها» فرقه‌ای یهودی با سوابق یکهزارودویست ساله می باشند که آداب و سنن تلمودی ومتأخر برتورات رابه عنوان احکام شریعت قدیمتر از اسلام می شناسند.منشاء قرا‌ئیم ها درایران و عراق بوده است و به تدریج درخاورمیانه و شبه جزیزه بالکان پراکنده شده‌ا‌ند.سقوط ا‌مپراطوری بیزانس باعث شدکه مراکز زندگی و تجمع این مردمان به شبه جزیره کریمه ولیتوانی و لهستان انتقال یاید.بازوال امپر‌اطوری عثمانی درسراسر اروپا پراکنده شدند وجوامع قرائیمی اروپا نسبت به نواحی دیگر به خصوص آسیا رشد وبرتری یافتند . [۱۰]

قوم بیابانگر دیگری که منشاء ایرانی داشتندو اززمان هرودت شناخته شده بودند ودرقرون نخستین مسیحی درسراسر استپهای اروپای شرقی ومرکزی پراکنده بودندکه بعدها به عنوا‌ن اجداد مردم لهستان شناخته شدند.وظن قوی آنست که اینان نژا‌د سرمتی هستندو این سرمتی ها درحقیقت اجداد اشراف لهستانی می باشندسرمتی ها از یک سوبه نژاد خودبه صورت بسیار تعصب آمیزی می نگریستند واز سوی دیگر به مذهب کاتولیک نیز اعتقادراسخ داشتند وبه پندارآنها لهستان سنگرمسیحیت دراروپابه شمارمی‌رود.

سرمتی‌نژادان‌به‌سبب همین‌تعصبات‌خشک ونژادپرستی مجموعه ای ازقواعد وآداب مخصوص به خود پدیدآوردند.قابل ذکر است که از اواخر قرن شانزدهم به بعد شکل لباس لهستانی از مشرق زمین به این کشورواردمی شد وبه هیچ وجه علاقه‌وتوجهی به شکل ونوع لباس غربی نداشنند.درحقیقت لباس اشراف لهستان به پوشاک وظواهردرباریان امپراطوری‌عثمانی‌یااشراف‌زمان‌صفویه شباهت داشت.

لهستانیها الگوهای لباس وزروزیوروتجملات راازمدلهای هنری که الهام‌بخش‌ذوق‌وقریحه سرشار‌مردم مشرق زمین بخصوص ایرا‌نیان که ازدیر باز دارای فرهنگ وهنرغنی وقابل اهمیت وبی نظیری بودندالهام می گرفنند. [۱۱]

55,000 ریال – خرید

مقاله و پروژه و تحقیق ها به صورت فایل ورد و قابل دانلود می باشند و شما به محض پرداخت آنلاین مبلغ همان لحظه قادر به دریافت فایل خواهید بود. این عملیات کاملاً خودکار بوده و توسط سیستم انجام می پذیرد. ضمنا همان لحظه لینک دانلود به ایمیل شما ارسال می گردد.

 جهت پرداخت مبلغ شما به درگاه پرداخت یکی از بانک ها منتقل خواهید شد، برای پرداخت آنلاین از درگاه بانک این بانک ها، حتماً نیاز نیست که شما شماره کارت همان بانک را داشته باشید و بلکه شما میتوانید از طریق همه کارت های عضو شبکه بانکی، مبلغ  را پرداخت نمایید

مطالب پیشنهادی:
  • تحقیق اقلیم و معماری ایران
  • مقاله اکوسیستم نیشابور
  • مقاله شیراز
  • مقاله شهر ارومیه
  • مقاله ترکیه و کلیه نظامهای آن
  • برچسب ها : , , , , , , , ,
    برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

    به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید

    جستجو پیشرفته

    دسته‌ها

    آخرین بروز رسانی

      پنج شنبه, ۲۷ اردیبهشت , ۱۴۰۳
    اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
    wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط digitaliran.ir صورت گرفته است
    تمامی حقوق برایhttp://cofenetyas.comمحفوظ می باشد.