مقاله تغذیه کودکان

کافی نت یاس دنلود مقاله و تحقیق و پروژه و پاورپوینت

مقاله تغذیه کودکان به صورت فایل word   ( ورد ) و قابل ویرایش می باشد . که دارای ۳۷ صفحه بوده و جهت دریافت و دانلود متن و فایل کامل آن می توانید بر روی گزینه خرید انتهای متن کلیک نمایید و پس از وارد نموده اطلاعات و آدرس ایمیل خود قادر به پرداخت آنلاین و دریافت آنی متن کامل و فایل ورد مقاله و پروژه مربوطه باشید . همچنین لینک دانلود تحقیق مربوطه همان لحظه به آدرس ایمیل شما ارسال می گردد.

منابع و مأخذ

بهداشت برای خانواده – تهیه تألیف از اداره کل تغذیه و بهداشت مدارس

نشریه ماهانه آموزشی – تربیتی پیوند – اردیبهشت ماه ۱۳۸۴ –  شماره ۳۰۷

نشریه ماهانه آموزشی – تربیتی پیوند – اسفند ماه ۱۳۸۲ – شماره ۲۹۳

نشریه ماهانه آموزشی – تربیتی پیوند – بهمن ماه ۱۳۸۳ – شماره ۳۰۴

نشریه ماهانه آموزشی – تربیتی پیوند – بهمن ماه ۱۳۸۲ – شماره ۲۹۲

فهرست مطالب

مقدمه ۱
غذا و تغذیه ۳
گروههای غذایی ۳
تغذیه کودکان ۴
نقش خانواده در عادات تغذیه ای سالم ۵
ایجاد عادات سالم تغذیه ای در کودکان ۶
شیوه های مقابله با ریزه خواری کودکان ۷
پر خوری و کم خوری در کودکان ۷
شرایط مناسب غذا خوردن ۱۰
ویژگی سنی ۱۰
ایجاد عادات مناسب غذا خوردن در کودکان ۱۱
نوع غذا و تنوع غذایی ۱۲
چگونگی غذا خوردن ۱۲
با دیگران خوردن ۱۲
ساعت و زمان خوردن ۱۳
تبلیغ درباره غذا ۱۳
حضور الگوی صحیح خوردن ۱۳
توجه به سلامت روحی و جسمی کودکان در هنگام خوردن ۱۴
۸- تنقلات قبل از غذا ۱۴
نظم و انضباط هنگام خوردن ۱۵
۱۰ – محیط تغذیه ۱۵
۱۱- سپاس در خوردن ۱۵
غذای روزانه کودک ۱۸
صبحانه ۱۹
اهمیت خوردن صبحانه ۲۰
غذای نیمروز ۲۲
ناهار ۲۳
زنگ تفریح ۲۳
شام ۲۴
رفتارهای تغذیه ای نامطلوب در کودکان سنین مدرسه ۲۵
نکات زیر را در تغذیه دانش آموزان به خاطر داشته باشید. ۲۷
آموزش اصول تغذیه صحیح ۲۸
جمع بندی ۳۰
منابع و مأخذ ۳۳

چکیده

هر موجود زنده برای رشد و ادامه زندگی احتیاج به جذب مرتب موادی بنام غذا دارد. غذایی که انسان مصرف می کند از مواد مختلفی از قبیل چربی ها، گلوسید قند) ، پروتئین ، ویتامین و املاح و مقادیر زیادی آب تشکیل شده است برای اینکه بدن تمام احتیاجات غذایی خود را بطور کامل بدست آورد و غذا متعدل باشد باید از انواع غذاهایی که در دسترس هستند مصرف نمود تا هر کدام یک یا چند نوع از این مواد مغذی را برای بدن تأمین نماید. اما تغذیه مناسب کودک وسیله ای است که سلامت و رشد او را تضمین می کند. اگر کودکی تغذیه ی کامل نداشته باشد نه تنها سلامت جسمانی – ذهنی او به خطر می افتد بلکه سیستم بدن او نیز ضعیف می شود. کودکی که از سوء تغذیه رنج می برد قدرت یادگیری ، فهم و درکش هم پایین می آید و نمی تواند درس را در کلاس به خوبی فراگیرد. برعهده مادر ، پدر و یا سایر اعضای خانواده است که به تدریج عادات سالم غذای را به کودک یا نوجوان خود بیاموزند. والدین باید بدانند که بهترین و مهم ترین الگوی زندگی برای فرزندانشان خود آنها هستند. پس لازم است سعی کنند در مورد انتخاب غذاها ، رفتار صحیح غذا خوردن و عادتهای تغذیه صحیح الگوی پسندیده برای آن ها باشند. والدین باید سعی کنند برنامه غذای متنوعی که باب میل فرزندشان است تهیه کنند و از او بخواهند در آماده سازی آن به شما کمک کند. یکی از خصوصیات کودک و نوجوان آن است که چون در حال رشد هستند و هرگونه سوء تغذیه و نرسیدن مواد غذای لازم به بدن آن ها منجر به ضعف قوای جسمانی و کاهش توان و کارهایشان در انجام تکالیف درسی و مدرسه ای و فعالیت روزمره شان می شود و ار این رو پدر و مادر و سایر اعضای خانواده موظف هستند تنها خوراکی های سالم مانند هویج ، میوه های تازه و … در اختیار کودک قرار دهند. در ضمن به نقش ورزش در ترک بدنی برای سلامت جسمانی کودک هم باید توجه کرد. باید در خانه یا در مهد با کودک تمرین کرد که چگونه درست غذا بخورد، چگونه از قاشق یا چنگال استفاده کند که این امر در ابتدا برای کودک مشکل است و ممکن است حتی خرابکاری هم بکند ولی این امر باعث می شود که طرز درست خوردن غذا را یاد بگیرد. کودک نیازمند غذاهای پر کالری است اگر چه حجم غذا کم باشد ولی باید سعی کرد غذا دارای همان مقدار مغذی و پر انرژی و سرشار از ویتامین و پروتئین باشد. کودک به طعم ، مزه و نوع غذا توجه دارد. غذا را باید خوشمزه پخت تا میل آنان را برای خوردن تحریک کند. باید برنامه غذایی را در طول هفته تغییر داد تا علاوه بر عادت دادن کودک به انواع غذا از طعم و مزه و گوناگونی مواد غذایی هم آشنا شود. به طور کلی در سنین مدرسه، رشد کودک با سرعت کم تری انجام می گیرد و عوامل وراثتی ، تغذیه خوب و محیط در سرعت رشد او مؤثر است. سرعت رشد کودک روز به روز تغییر می کند سوء تغذیه موجب کاهش سرعت رشد جسمی و توانمندی ذهنی کودک می شود. به والدین باید آموزش داده شود که با تأمین غذاهایی که دارای ارزش غذایی هستند و فراهم کردن محیط مناسب زمینه را برای رشد و توانمندی ذهنی و جسمی کودک آماده نمایند و رفتارهای غذایی درست را در آن ها ایجاد کنند.

واژه های کلیدی: تغذیه، کودکان، رشد،

مقدمه

هر موجود زنده برای رشد و ادامه زندگی و انجام اعمال حیاتی لازم، احتیاج به جذب مرتب موادی بنام غذا دارد، غذایی کع انسان مصرف می کند باید از موادی مانند چربی، لگوسید، پروتئین ، ویتامین و آب تشکیل شده باشد. از غذاهایی که روزانه مصرف می کنیم انرژی بدست می آید .بطور معمول ۵۰ تا ۶۰ درصد انرژی از کربوهیدرات ها ۱۵ درصد از پروتئین ها و ۳۵ تا ۴۵ درصد از چربی ها تأمین می گردد. تغذیه صحیح و مناسب برای کودک وسیله ای است که سلامت و رشد او را تضمین می کند . کودکی که تغذیه کافی و کامل نداشته باشد نه تنها سلامت جسمانی و ذهنی او به خطر می افتد بلکه سیستم ایمنی بدن او آسیب پذیر و ضعیف می شود . عوامل متعددی در غذا خوردن کودک مؤثرند که عبارتند از ساعت و زمان غذا خوردن – تبلیغ درباره غذا – محیط تغذیه – سلامت روح و جسم در هنگام غذا خوردن و …

انرژی و مواد ؟ مورد نیاز کودکان بستگی به اندازه ی بدن ، سرعت رشد و میزان فعالیت آن ها دارد. تشویق کودکان به ورزش موجب سوختن کالری دریافتن روزانه و جلوگیری از چاقی کودکان می شود. استرس ناشی از رفتار اولیاء و مربیان یا استرس های مربوط به امتحان می تواند روی اشتهای کودک تاثیر بگذارد. اگر این تأثیر موقت باشد مشکلی ایجاد نمی کند ولی ادامه آن می تواند مشکل آفرین گردد.

گاهی اقات استرس موجب پر خوری در کودک می شود که این امر در کودکان چاق مسئله ای مهم و قابل توجه است. آموزش مناسب و مشاوره با کودکان می تواند تا حدود ی مشکل آنان را کم کند. به والدین هم باید آموزش داد که تأمین غذاهایی که دارای ارزش غذایی اند و فراهم کردن محیط مناسب زمینه را برای رشد و توانمندی ذهنی و جسمی کودکان آماده نمایند و رفتارهای غذایی درست را در آن ها ایجاد کنند.

غذا و تغذیه

بطور کلی هر موجود زنده ای برای رشد و ادامه زندگی و انجام اعمال حیاتی لازم ، احتیاج به جذب مرتب موادی بنام غذا دارد. غذا عبارت است از هر ماده جامد یا مایعی که بعد از خوردن و هضم شدن سبب ایجاد حرارت و انرژی شده و موجب رشد و نمو و ترمیم بافتها می گردد. معمولاً غذایی که انسان مصرف می کند از مواد مختلفی از قبیل چربی، گلوسید (قند)، پروتئین ، ویتامین و املاح و مقادیری آب تشکیل شده است. این مواد را به عنوان ماده مغذی نامگذاری کرده اند. بعضی از غذاها فقط حاوی یک ماده مغذی هستند مثل شکر که فقط دارای هیدرات است و بعضی دیگر حاوی وقدار فرراوان و متنوع از این مواد مغذی است مانند شیر که دارای پروتئین ، چربی ، کربوهیدرات و املاح و گروهی از ویتامین ها است.

35,000 ریال – خرید

مقاله و پروژه و تحقیق ها به صورت فایل ورد و قابل دانلود می باشند و شما به محض پرداخت آنلاین مبلغ همان لحظه قادر به دریافت فایل خواهید بود. این عملیات کاملاً خودکار بوده و توسط سیستم انجام می پذیرد. ضمنا همان لحظه لینک دانلود به ایمیل شما ارسال می گردد.

 جهت پرداخت مبلغ شما به درگاه پرداخت یکی از بانک ها منتقل خواهید شد، برای پرداخت آنلاین از درگاه بانک این بانک ها، حتماً نیاز نیست که شما شماره کارت همان بانک را داشته باشید و بلکه شما میتوانید از طریق همه کارت های عضو شبکه بانکی، مبلغ  را پرداخت نمایید

مطالب پیشنهادی:
  • مقاله بازی های کودکان و نظریه های آن
  • تحقیق مشکلات هیجانی کودکان دارای اختلالات یادگیری در مقایسه با کودکان عادی
  • مقاله بازی و بازی درمانی
  • مقاله اهمیت ورزش کودکان
  • مقاله ارزشیابی شخصیت کودکان
  • برچسب ها : , , , , ,
    برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

    به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید

    جستجو پیشرفته

    دسته‌ها

    آخرین بروز رسانی

      پنج شنبه, ۲۰ اردیبهشت , ۱۴۰۳
    اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
    wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط digitaliran.ir صورت گرفته است
    تمامی حقوق برایhttp://cofenetyas.comمحفوظ می باشد.