مقاله تأثیر متافیزیک بر بدن

کافی نت یاس دنلود مقاله و تحقیق و پروژه و پاورپوینت

مقاله تأثیر متافیزیک بر بدن به صورت فایل word   ( ورد ) و قابل ویرایش می باشد . که دارای ۳۷ صفحه بوده و جهت دریافت و دانلود متن و فایل کامل آن می توانید بر روی گزینه خرید انتهای متن کلیک نمایید و پس از وارد نموده اطلاعات و آدرس ایمیل خود قادر به پرداخت آنلاین و دریافت آنی متن کامل و فایل ورد مقاله و پروژه مربوطه باشید . همچنین لینک دانلود تحقیق مربوطه همان لحظه به آدرس ایمیل شما ارسال می گردد.

پی نوشت

۱ـ محمد بهشتی، «کیفیت ارتباط ساختمان وجود انسان»، حوزه و دانشگاه، ش ۹، ۱۳۷۵، ص ۳۴٫

۳ـ ارنست هلیگارد، ریتال اتکینسون و ریچارد اتکینسون، زمینه روان شناسی، ترجمه محمّدنقی براهنی و همکاران، چ هفتم، تهران، رشد، ۱۳۷۲، ج ۱، ص ۲۴٫

۴ـ آدم مرتون، ترجمه فریبرز مجیدی، ۱۳۸۲، ص ۴۳۲٫

۵ـ ریچارد. سافت مای لی، پدیدآیی و تحوّل شخصیت، ترجمه محمود منصور، چ سوم، تهران، دانشگاه تهران، ۱۳۷۳، ص ۱۰٫

۶ـ ر.ک: رابین دیمائتو، روان شناسی سلامت، ترجمه محمّد کاویانی و همکاران، تهران، سمت، ۱۳۷۸٫

۷ـ سیامک خدارحیمی، مفهوم سلامت روان شناختی، تهران،گوتنبرگ،۱۳۷۴، ص ۲۲٫

فهرست مطالب

مقدمه ۱
تأثیرات بدن بر بدن ۲
تأثیرات روان بر بدن ۵
دیدگاه های عمده درباره تعامل روان و بدن ۷
نظریه عمل متقابل ۸
نظریه فرانمودگرایی ۱۰
نظریه جنب مضاعف ۱۰
نظریه توازی گرایی ۱۲
موضع گیری متفاوت در ارتباط با تعامل روان و بدن ۱۳
مخالفان مغایرت روان و بدن ۱۴
موافقان مغایرت روان و بدن ۱۵
جمع بندی و نتیجه گیری ۲۶
پی نوشت ۲۹
منابع ۳۳

چکیده

هدف از تحقیق حاضر با استفاده از یافته های دانشمندان، به بررسی تأثیرات متقابل روان و بدن بر یکدیگر می پردازد و سپس دیدگاه های عمده در زمینه تعامل این دو ساحت را مطرح می کند.

شرایط جسمانی بر نفس و روان تأثیر می گذارند. از جمله میزان و نوع هورمون های غدد نیز از جمله عوامل مؤثر در حالات روانی می باشد. مثلا، مقدار سروتونین تأثیر زیادی بر ایجاد برخی حالات روانی مانند افسردگی دارد. همچنین کاهش ترشح غده تیروئید در بزرگسالان علاوه بر آثار جسمانی، باعث ضعف حافظه و افسردگی می گردد. از طرفی، می توان افسردگی را با داروهای ضد افسردگی از بین برد. این داروها بی تردید بر بدنمان تأثیر می گذارند» و در پی آن، افسردگی که رویدادی ذهنی است درمان می شود.

به دلیل آنکه نفس، درد و آسیب جسمانی را درک می کند، بیماری ها و صدمات جسمانی، نفس را متأثر می سازند. از این رو، در هنگام سلامت، معمولا بدن های خود را اموری مسلم در نظر می گیریم و به ندرت به دیگر ساحت هایمان توجه داریم، ولی هرگاه دچار بیماری یا درد می شویم، نسبت به بدن و سایر ابعادمان دقت بیشتری می کنیم.

همچنین تأثیرات حالات روانی بر بدن چنین است که تأثیر شدید روان بر بدن از لحاظ احساسات نیز قابل بررسی است.خشم،نفرت، حسدوترس برکل دستگاه عصبی تأثیر می گذارند و ممکن است به بیماری منجر شوند. از سوی دیگر، احساسات مثبتی نظیر امید و اعتماد نیز باعث سلامتی بیشتر دستگاه عصبی می گردند و بدن را سالم نگه می دارند.

بنابراین، همان گونه که بدن به کوچک ترین تکانه های روان، واکنش نشان می دهد، روان نیز بی تأثیر از تغییرات جسمانی نمی باشد. افراد قوی و سالم، خلق و خویی آرام دارند، در حالی که افراد ضعیف و ناسالم به راحتی برانگیخته می شوند. پس برای تأثیر گذاشتن بر بدن باید بر ذهن اثر گذاریم; چرا که اگر ذهن سمت و سوی مشخصی نداشته باشد و نیز نگرانی های همیشگی، سلول های مغز را محاصره کرده باشد، نمی توان انتظار سلامت جسم و روان را داشت.

در خصوص تعامل یا عدم تعامل پدیده های روانی و بدن با یکریگر دیدگاههایی وجود دارد. روان و بدن در یکدیگر تأثیر متقابل دارند. هر عملی که شما انجام می دهید اثری بر محیط می گذارد که طی یک چرخه دور یا نزدیک دوباره به شما یا اطرافیان شما باز می گردد.

گاهی اعمال شما آن قدر خوب یا آنقدر بد است که بر اثر متافیزیک شما اثر می گذارد. هر چه آگاهی و هوشیاری فرد مشاهده کننده بیشتر باشد، احتمال وقوع رویداد هم بالاتر است. خصوصیات و شرایط فیزیکی- شیمیایی نه تنها آگاهی را به وجود می آورند، بلکه به طور عمیقی احساسات موجودات را تحت تأثیر قرار می دهد.

واژه های کلیدی: شرایط احتمالی، نفس، روان، تعامل، نظریه عمل متقابل، نظریه فرا نمودگرایی،  نظریه جنبه مضاعف، نظریه توازی گرایی

مقدّمه

مبحث تعاملات نفس و بدن با یکدیگر سابقه ای طولانی دارد، به گونه ای که پزشکان و فیلسوفان نامدار قدیمی همواره بر آن پافشاری می نموده اند. افلاطون معتقد بود همان گونه که چشم را بدون سر و سر را بدون بدن نمی توان درمان نمود، بدن را نیز نمی توان بدون در نظر گرفتن روان درمان کرد. ارسطو می گفت: احساسات آدمی بر بدن، و ویژگی های بدنی بر روح او تأثیر می گذارند. ابن سینا نیز با کمک گرفتن از تجارب پزشکی خویش نمونه هایی از ارتباط و تأثیر متقابل نفس و بدن را بیان کرده است.

دانشمندان علوم انسانی و پزشکی در دوران معاصر نیز با پژوهش های متمرکز بر تأثیر حالات روانی بر بدن و اثرگذاری شرایط جسمانی بر نفس و روان، مجموعه وسیعی از اطلاعات ارزشمند را در اختیار محققان قرار داده اند، به گونه ای که حتی گروهی از ایشان، انسان را موجودی زیستی ـ شیمیایی ـ روانی ـ اجتماعی۲ معرفی کرده اند.

این نوشتار، در ابتدا با استفاده از یافته های دانشمندان، به مواردی از تأثیرات متقابل روان و بدن بر یکدیگر می پردازد و سپس دیدگاه های عمده در زمینه تعامل این دو ساحت را مطرح می کند.

تأثیرات بدن بر روان

همان گونه که بیان شد، شرایط جسمانی بر نفس و روان تأثیر می گذارند. به نمونه هایی از این تأثیرات در ذیل اشاره می نماییم:

تحریک الکتریکی نواحی مختلف مغز آثار قابل توجهی را به بار آورده است: در مناطق حسی، احساس صدا یا طعم برانگیخته شده، و در قسمت های طرفینی، خاطراتی بیدار گردیده است. تحریک قسمت جلویی مغز، باعث شده است که شخص مورد آزمایش، بی اراده و خود به خود دستش را بلند کند. تحریک نقاط دیگر، یادآوری کلمات را بدون هیچ گونه اختلالی در تکلم، ناممکن می سازد، و شخص مورد آزمایش از ناتوانی خود در یادآوری نام اشیای عادی حیران می شود. در تحریک قسمت های عمقی تر مغز، بیماران احساسات مختلفی از قبیل شادی، اضطراب و یا خشم گزارش کرده اند. در حیوانات نیز تجربه هایی به دست آمده است; برای مثال، در بعضی تحریک ها می توان گربه ای را چنان خشمگین کرد که به سگی حمله ببرد و یا از دیدن موشی به ترس و لرز بیفتد.

«میزان و نوع هورمون های غدد نیز از جمله عوامل مؤثر در حالات روانی می باشد. مثلا، مقدار سروتونین تأثیر زیادی بر ایجاد برخی حالات روانی مانند افسردگی دارد. همچنین کاهش ترشح غده تیروئید در بزرگسالان علاوه بر آثار جسمانی، باعث ضعف حافظه و افسردگی می گردد. از طرفی، می توان افسردگی را با داروهای ضد افسردگی از بین برد. این داروها بی تردید بر بدنمان تأثیر می گذارند»۴ و در پی آن، افسردگی که رویدادی ذهنی است درمان می شود.

35,000 ریال – خرید

مقاله و پروژه و تحقیق ها به صورت فایل ورد و قابل دانلود می باشند و شما به محض پرداخت آنلاین مبلغ همان لحظه قادر به دریافت فایل خواهید بود. این عملیات کاملاً خودکار بوده و توسط سیستم انجام می پذیرد. ضمنا همان لحظه لینک دانلود به ایمیل شما ارسال می گردد.

 جهت پرداخت مبلغ شما به درگاه پرداخت یکی از بانک ها منتقل خواهید شد، برای پرداخت آنلاین از درگاه بانک این بانک ها، حتماً نیاز نیست که شما شماره کارت همان بانک را داشته باشید و بلکه شما میتوانید از طریق همه کارت های عضو شبکه بانکی، مبلغ  را پرداخت نمایید

مطالب پیشنهادی:
  • مقاله بافت بدن
  • برچسب ها : , , , , , ,
    برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

    به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید

    جستجو پیشرفته

    دسته‌ها

    آخرین بروز رسانی

      دوشنبه, ۳۱ اردیبهشت , ۱۴۰۳
    اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
    wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط digitaliran.ir صورت گرفته است
    تمامی حقوق برایhttp://cofenetyas.comمحفوظ می باشد.