مقاله برنامه ریزی خطی

کافی نت یاس دنلود مقاله و تحقیق و پروژه و پاورپوینت

مقاله برنامه ریزی خطی به صورت فایل word   ( ورد ) و قابل ویرایش می باشد . که دارای ۴۹ صفحه بوده و جهت دریافت و دانلود متن و فایل کامل آن می توانید بر روی گزینه خرید انتهای متن کلیک نمایید و پس از وارد نموده اطلاعات و آدرس ایمیل خود قادر به پرداخت آنلاین و دریافت آنی متن کامل و فایل ورد مقاله و پروژه مربوطه باشید . همچنین لینک دانلود تحقیق مربوطه همان لحظه به آدرس ایمیل شما ارسال می گردد.

منابع:

وینستون،واین.ال . ” تحقیق در عملیات برنامه ریزی خطی ” ، مترجمین رضا زنجیرانی فراهانی،نسرین عسگری، محمد مدرس یزدی تهران : انتشارات ترمه ،چاپ اول، ۱۳۸۰ ؛ ۸۷۷ ص .

Bazaraa,M., and J.jarvis.Linear Programming and Network Flows.New York: Wiley,1990

فهرست مطالب

فصل اول: مقدمه و تعاریف
مقدمه ۱
چکیده ۲
تاریخچه ۳
تعاریف ۴
فصل دوم: کلیات
مثالی برای توضیح برنامه ریزی خطی ۸
حل ترسیمی مسائل برنامه ریزی خطی با دو متغیر ۱۴
یافتن ناحیه موجه ۱۶
یافتن جواب بهینه ۱۸
جواب های بهینه چندگانه ۲۰
الگوریتم سیمپلکس ۲۴
تحلیل حساسیت ۲۷
تحلیل ترسیمی تأثیر حاصل از تغییر یک ضریب در تابع هدف ۲۸
اهمیت تحلیل حساسیت ۳۲
فصل سوم:کاربردها و معرفی نرم افزار
کاربرد ۳۳
استفاده از نرم افزارهای لیندو و لینگو در مسائل برنامه ریزی خطی ۳۵
تحقیقات جاری ۳۷
فصل چهارم: نتیجه گیری
نتیجه گیری ۳۸
واژه نامه ۳۹
منابع ۴۱

چکیده

برنامه ریزی خطی یکی از مباحث بسیار مهم در علوم اقتصادی و ریاضیات و مدیریت و غیره بوده که باعث بهبود کارها و صرفه جویی در وقت و هزینه شده است . به عنوان مثال این روش باعث میلیون ها دلار صرفه جویی در مباحث مربوط به علم اقتصاد شده است .

همچنین این روش دغدغه های ذهنی بسیاری از مدیران در مواردی چون میزان تولید، سود ، درآمد و غیره را نیز برطرف نموده است .

از آنجایی که برنامه ریزی خطی مسئله ای مهم است در این مقاله به توضیح این مقوله می پردازیم و بعضی از کاربردهای آن را با مثال بیان می کنیم و نرم افزارهای مفیدی را در این زمینه برای بهره مندی بیشتر معرفی می کنیم .

     برنامه ریزی خطی کاربرد های متعددی در ارتش، حکومت، صنعت و مهندسی شهر سازی یافته است همچنین اغلب به عنوان بخشی از طرح های محاسباتی، حل مسائل برنامه ریزی غیر خطی، برنامه های گسسته، مسائل ترکیباتی، مسائل کنترل بهینه و برنامه ریزی احتمالی به کار می رود. برنامه ریزی خطی زمینه مهمی در بهینه سازی است: بسیاری از مسائل عملی در تحقیق عملیات به عنوان مسئله برنامه ریزی خطی می تواند بیان شود و همچنین تعدادی از الگوریتم های دیگر مسائل بهینه سازی به وسیله ی حل مسائل برنامه ریزی خطی، به عنوان زیر مسئله کار می کنند. به طور تاریخی ایده های برنامه ریزی خطی الهام بخش بسیاری از مفاهیم اولیه تئوری بهینه سازی مانند دوگانگی، تجزیه، اهمیت تحدب و تعمیم آن بوده است.

برنامه ریزی خطی به طور عمده در اقتصاد کلان، مدیرت تجاری، حداکثر کردن درآمد یا حداقل کردن هزینه ی تولید به کار می رود. به عنوان مثال: مدیرت موجودی، مدیرت دارایی و سهام، تخصیص منابع انسانی و منابع غیرانسانی، برنامه ریزی سفرهای تبلیغاتی.

واژه های کلیدی: برنامه ریزی خطی، تابع هدف، الگوریتم سیمپلکس، تحلیل حساسیت

فصل اول

مقدمه

برنامه ریزی خطی(LP) ابزاری برای حل مسائل بهینه سازی است.

در سال ۱۹۴۷، جورج دانتزیگ[۱] یک روش کارا به نام الگوریتم سیمپلکس برای حل مسائل برنامه ریزی خطی (که LP نیز نامیده می شود)توسعه داد.با توسعه الگوریتم سیمپلکس،LP برای مسائل بهینه سازی گوناگونی مانند بانکداری،آموزش،فعالیت های جنگی،نفت و حمل و نقل کامیون ها استفاده شده است.در یک ارزیابی انجام شده از ۵۰۰ شرکت بزرگ دنیا،۸۵% آنها از برنامه ریزی خطی استفاده کرده اند.

به طور کلی می توان گفت در یک مسئله برنامه ریزی ریاضی که  تصمیم گیرنده مایل است به منظور بیشینه یا کمینه کردن تابع هدفی  تصمیم گیرد می تواند از برنامه ریزی خطی استفاده کند که این مسئله برای مدیران بسیار حائز اهمیت است.

تاریخچه

مسئلهٔ حل مجموعه‌ای ازنامعادلات خطی از زمان فوربه مطرح بوده‌است. برنامه‌ریزی خطی[۲](LP) به عنوان یک مدل ریاضی در زمان جنگ جهانی دوم شکل گرفت تا خرج‌ها و بازگشت‌های مالی را طوری سامان بخشد که به کاهش هزینه‌های ارتش و افزایش خسارات دشمن بینجامد. این طرح تا سال۱۹۴۷  سری باقی ماند. پس از جنگ، بسیاری از صنایع به استفاده‌ از آن پرداختند. پایه‌گذاران این حوزه جورج دانتزیگ[۳] منتشرکنندهٔ روش سیمپلکس در سال۱۹۴۷ ،جان نیومن[۴] مطرح‌کننده نظریه دو گانگی در همان سال، و لئونید کانتروویچ[۵] ریاضیدان روس که از تکنیک‌های مشابهی پیش از دانتزینگ استفاده کرد ونوبل سال ۱۹۵۷ را برد هستند. نخستین بار در سال ۱۹۷۹ لئونید خاچیان[۶] نشان داد که مسئله‌ برنامه‌ریزی خطی در مرتبه زمانی چند جمله ای قابل حل است. اما پیشرفت اساسی‌تر زمانی حاصل شد که نراندرا کارمارکار[۷] یک روش نقطه داخلی جدید برای حل این مسائل معرفی کرد. مثال دانتزینگ برای منتصب کردن هفتاد نفر به هفتاد شغل متمایز کارآمدی برنامه‌ریزی خطی را به نمایش می‌گذارد. توان محاسباتی لازم برای آزمودن همهٔ جایگشت های  ممکن این مسئله بسیار بالاست. این تعداد از تعداد ذرات موجود در عالم بیشتر است، با این حال، پیدا کردن پاسخ بهینه با تبدیل مسئله به یک مسئله برنامه‌ریزی خطی و حل آن با روش سیمپلکس تنها لحظاتی طول می‌کشد.

 [۱] Gorge dantezig

[۲] Linear  programming

[۳] George dantzig

[۴] ـJan nioman

[۵] Kantrovich

[۶] Leonid khachian

[۷] Nerandra karmarkar

50,000 ریال – خرید

مقاله و پروژه و تحقیق ها به صورت فایل ورد و قابل دانلود می باشند و شما به محض پرداخت آنلاین مبلغ همان لحظه قادر به دریافت فایل خواهید بود. این عملیات کاملاً خودکار بوده و توسط سیستم انجام می پذیرد. ضمنا همان لحظه لینک دانلود به ایمیل شما ارسال می گردد.

 جهت پرداخت مبلغ شما به درگاه پرداخت یکی از بانک ها منتقل خواهید شد، برای پرداخت آنلاین از درگاه بانک این بانک ها، حتماً نیاز نیست که شما شماره کارت همان بانک را داشته باشید و بلکه شما میتوانید از طریق همه کارت های عضو شبکه بانکی، مبلغ  را پرداخت نمایید

مطالب پیشنهادی: برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید

جستجو پیشرفته

دسته‌ها

آخرین بروز رسانی

    چهارشنبه, ۱۹ اردیبهشت , ۱۴۰۳
اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط digitaliran.ir صورت گرفته است
تمامی حقوق برایhttp://cofenetyas.comمحفوظ می باشد.