مقاله بررسی قابلیت استفاده از انرژی خورشیدی در شهر اهواز

کافی نت یاس دنلود مقاله و تحقیق و پروژه و پاورپوینت

مقاله بررسی قابلیت استفاده از انرژی خورشیدی در شهر اهواز به صورت فایل word   ( ورد ) و قابل ویرایش می باشد . که دارای ۱۳۳ صفحه بوده و جهت دریافت و دانلود متن و فایل کامل آن می توانید بر روی گزینه خرید انتهای متن کلیک نمایید و پس از وارد نموده اطلاعات و آدرس ایمیل خود قادر به پرداخت آنلاین و دریافت آنی متن کامل و فایل ورد مقاله و پروژه مربوطه باشید . همچنین لینک دانلود تحقیق مربوطه همان لحظه به آدرس ایمیل شما ارسال می گردد.

فهرست مطالب

چکیده : ۱
مقدمه ۲
فصل اول : ۶
بررسی خورشید به عنوان منبع مطمئن انرژی ۶
بخش اول : ۷
خورشید چیست؟ ۷
منبع انرژی خورشیدی ۹
مرگ خورشید ۱۲
بخش دوم : ۱۳
جوّ زمین : ۱۳
دما و لایه‌های جوی : ۱۳
مناطق مختلف جوی ۱۴
فصل دوم :‌ ۱۶
بررسی هندسه خورشیدی ۱۶
بخش اول : ۱۷
بررسی تابش خورشید طی یکسال در اهواز: ۱۷
بخش دوم : ۱۹
هندسه ی خورشیدی : ۱۹
عرض جغرافیایی (L) : 19
زمان زاویه ای (h) : 20
زاویه برخورد برای صفحه عمودی تابعی است از : ۲۴
محاسبه زاویه کجی مناسب برای جمع کننده ها : ۲۶
فصل سوم : ۲۹
طریقه استفاده از انرژی خورشیدی ۲۹
بخش اول : ۳۰
بررسی جمع کننده ها (collectors) جهت استفاده از انرژی خورشیدی ۳۰
بررسی نسبتهای تمرکز متمرکز کننده ها : ۳۱
حالتهای مختلف جمع کننده ها : ۳۳
سیستم های ردیابی در جمع کننده ها : ۳۶
نسبت متمرکز ۳۷
متمرکز کننده می توانند به دو گروه تقسیم شوند : غیر تصویر ساز و تصویر ساز ۳۹
نحوه قرار گیری و اجزای کلکتورهای FPC چگونه می باشد؟ ۴۰
اساس کار کلکتور جفت سهموی : ۴۴
بخش دوم : ۴۶
ذخیره سازی انرژی خورشیدی ۴۶
مخزن گرمایی ۴۶
فصل چهارم : ۵۰
کار برد های انرژی خورشید ۵۰
استفاده از انرژی حرارتی خورشید : ۵۱
بخش اول : ۵۲
کاربردهای نیروگاهی : ۵۲
نیرو گاههای حرارتی خورشید از نوع سهموی خطی : ۵۳
نیرو گاههای حرارتی از نوع دریافت کننده مرکزی : ۵۵
نیرو گاههای حرارتی از نوع شلجمی بشقابی : ۵۶
دودکش های خورشیدی : ۵۶
مزایای نیروگاههای خورشیدی : ۵۸
الف ) تولید برق بدون مصرف سوخت : ۵۹
ب) عدم احتیاج به آب زیاد : ۵۹
پ) عدم آلودگی محیط زیست : ۵۹
ت) امکان تأمین شبکه های کوچک رو ناحیه ای : ۵۹
ث) استهلاک کم و عمر زیاد : ۶۰
ج) عدم احتیاج به متخصص : ۶۰
بخش دوم : ۶۱
کاربرد های غیر نیروگاهی : ۶۱
۱ ) آبگرمکن خورشیدی و حمام خورشیدی : ۶۱
۲) گرمایش و سرمایش ساختمان و تهویه مطبوع خورشیدی : ۶۴
۳)آب شیرین کن خورشیدی : ۶۴
عوامل موثر در راندمان آب شیرین کنهای ظرفیت پایین تک حوضچه ای : ۶۵
۴) خشک کن خورشیدی : ۶۶
۵) اجاقهای خورشیدی : ۶۷
۶) کوره خورشیدی : ۶۷
۷) خانه های خورشید : ۷۰
بخش سوم : ۷۱
سیستمهای فتوولتائیک : ۷۱
۱) پنلهای خورشیدی : ۷۱
– بخش های مختلف سیستم های فتوولتائیک . ۷۴
– وظیفه بخش واسطه . ۷۴
۲) تولید توان مطلوب یا بخش کنترل : ۷۵
۳) مصرف کننده یا بار الکتریکی : ۷۵
انواع کاربرد سیستمهای فتوولتائیک عبارتند : ۷۶
تعریف سیستمهای مستقل، متصل و هیبرید ۷۶
مقایسه سیستمهای مستقل، متصل و هیبرید با یکدیگر ۷۷
مهمترین مزایا و معایب سیستمهای فتوولتائیک : ۷۷
چند نمونه از کاربردهای سیستمهای فتوولتائیک . ۷۸
مصارف و کابردهای فتوولتائیک : ۷۹
یونیتهای جذب سطحی ( Adsurbtion units) 81
یونیتهای جذبی (Absorbtion units) : 82
استفاده از سیستم های فتوولتائیک در روشنایی ساختمانها : ۸۴
بخش چهارم : ۸۵
انرژی در ساختمان : ۸۵
طراحی سیستم های خورشیدی : ۸۵
گرمایش پسیو خورشیدی در ساختمان : ۸۷
قوانین کلی سیستم کسب مستقیم: ۸۹
دیوار ترومب : ۹۱
سیستم های حوضچه ایی : ۹۲
دیوار آبی: ۹۲
۳) ایزوله کردن خانه : ۹۳
سرمایش پسیو خورشیدی در ساختمان : ۹۳
پنجره های مناسب جهت تهویه : ۹۴
کنسول بام: ۹۴
۳) سایه بان: ۹۵
دیوارهای مؤثر بر هوا (بالدار) : ۹۵
مزیت استفاده از سیستمهای غیر فعال خورشیدی ۹۵
فوائد طرحهای پسیو خورشیدی : ۹۸
سیستم گرمایش با سیال عامل هوا : ۱۰۱
ضمائم :‌ ۱۰۴

چکیده :

خورشید یک راکتور هسته‌ای طبیعی بسیار عظیم است. که ماده در آن جا بر اثر همجوشی هسته‌ای به انرژی تبدیل می‌شود که این انرژی به صورت تشعشعات الکترومغناطیسی با فرکانس زیاد آزاد می شود. این انرژی به وسیله یک رشته فرآیندهای تشعشعی پی درپی به سطح خورشید منتقل می شود و هر روز حدود ۳۵۰ میلیارد تن از جرمش به تابش تبدیل می‌شود .

با توجه به اینکه شهر اهواز یکی از شهرهای مسطح از لحاظ ارضی در میان شهرهای دیگر استان می باشند و نیز با توجه به اطلاعاتی که جداول به دست آوردیم به این نتیجه می رسیم که شهر اهواز پتانسیل لازم و کافی برای استفاده هر چه بیشتر از انرژی خورشیدی هم به صورت نیروگاهی و هم به صورت غیر نیورگاهی و استفاده جزئی را دارد .

اگر به زاویه خورشید در طول روز توجه کنیم خواهیم دید که میزان دریافت انرژی خورشیدی در طول روز بعد از طول آفتاب سیر صعودی خود را شروع کرده و در ظهر به اوج خود می رسد که این هنگام مبنای محاسبات انرژی خورشیدی و اندازه گیری زاویه کجی برای جمع کننده های ثابت می باشد .

انرژی خورشید را به صورت انرژی های قابل استفاده ی مستقیم تبدیل کرد کلکتورها (جمع کننده ها ) می باشند . برای بسیاری از کاربردهایی که برای انرژی خورشیدی وجود دارد آزاد کرد ن انرژی مطلوب در درجه حرارت بالا به وسیله ی جمع کننده های مسطح معمولی امکان پذیر است .

در ابتدا به بررسی خورشید به عنوان منبعی مطمئن برای انرژی پرداخته شده است و در ادامه شدت تابش خورشید در شهر اهواز را به وسیله ی اطلاعات دریافتی از سازمان هواشناسی بررسی می کنیم و سپس  زاویه کجی مناسب برای جمع کننده های ثابت را محاسبه کرده و در انتها استفاده های مختلف و کاربردی از انرژی خورشیدی را پیش رو داریم .

واژه های کلیدی: خورشید، شدت تابش، شهر اهواز، محاسبه زاویه کجی ، جمع کننده ها، مخزن گرمایی، سیستمهای فتوولتائیک، کاربرد های نیروگاهی، کاربردهای غیر نیروگاهی

مقدمه

خورشید زمین را گرم و روشن می‌کند. گیاهان و جانوران نیز انرژی خورشیدی را لازم دارند تا زنده بمانند. اگر خورشید نبود یا از زمین خیلی دورتر بود و گرمای کمتر به ما می‌رسید، سطح زمین خیلی سرد و تاریک می‌شد و هیچ موجودی نمی‌توانست روی آن زندگی کند. همه ما به انرژی نیاز داریم، انرژی مانند نیرویی نامرئی در بدن ما وجود دارد و آن را بکار می‌اندازد. اگر انرژی به بدن نرسد، توانایی انجام کار را از دست می‌دهیم و پس از مدتی می‌میریم.
ما انرژی را از غذایی که می‌خوریم یدست می‌آوریم. با هر حرکت و کاری که انجام می‌دهیم، بخشی از انرژی موجود در بدن صرف می‌شود. حتی برای خواندن این مطلب هم مقداری انرژی لازم است. برای همین باید هر روز غذاهای کافی و مناسبی را بخوریم. گیاهان و جانوران نیز برای زنده ماندن و رشد و حرکت ، به انرژی نیاز دارند، که منشأ همه اینها از خورشید می‌باشد.

انسان از زمانهای دور از نور و گرمای خورشید استفاده می‌کرده است. هزاران سال قبل ، انسانهای نخستین آموختند که چگونه پوست حیوانات و گیاهان خوردنی را زیر نور خورشید خشک کنند. آنها کم کم فهمیدند که اگر غار محل زندگیشان رو به آفتاب باشد، در ماههای سرد زمستان گرم می‌ماند. اکنون نیز مردم خانه‌های خود را رو به آفتاب می‌سازند تا از نور و گرمای آن استفاده کنند. در سراسر دنیا کشاورزان می‌دانند که محصولات در شیبهای آفتابگیر بهتر رشد می‌کنند. آنها محصولات کشاورزی و گوشتهای مختلف را زیر نور خورشید خشک می‌کنند تا فاسد نشوند.

شناخت انرژی خورشیدی و استفاده از آن برای منظور های مختلف به زمان ماقبل تاریخ باز می گردد . شاید به دوران سفالگری ، در آن هنگام روحانیون معابد به کمک جامهای بزرگ طلایی صیقل داده شده و اشعه ، آتشدانهای محرابها را روشن می کردند . بکی از فراعنه مصر معبدی ساخته بود که با طلوع خورشید درب آن باز و با غروب خورشید درب بسته می شد . ولی مهمترین روایتی که در مورد استفاده از انرژی خورشیدی بیان شده داستان ارشمیدس دانشمند و مخترع بزرگ یونان قدیم می باشد که ناوگان روم را با استفاده از انرژی حرارتی خورشید به آتش کشید ، گفته میشود که ارشمیدس با نصب تعداد زیادی آئینه های کوچک مربعی شکل در کنار یکدیگر که روی یک پایه ی متحرک قرار داشته است اشعه ی خورشید را از راه دور روی کشتیهای رومیان متمرکز ساخته و به این ترتیب آنها را به آتش کشیده بود . در ایران نیز معماری سنتی ایرانیان باستان نشان دهنده ی توجه خاص آنان در استفاده ی صحیح از انرژی خورشیدی در زمان های قدیم بوده است .

با وجود آنکه انرژی خورشیدی و مزایای آن در قرون گذشته به خوبی شناخته شده بود ولی بالا بودن هزینه ی اولیه ی چنین سیستمهایی از یک طرف و عرضه ی نفت و گاز ارزان از طرف دیگر سدّ راه پیشرفت این سیستمها شده است . تا اینکه افزایش قیمت نفت در سال ۱۹۷۳ باعث شد که کشورهای پیشرفته ی صنعتی مجبور شدند به مسئله تولید انرژی از راه های دیگر ( غیر از استفاده از سوختهای فسیلی ) توجه جدی تری نمایند .

پیشرفت علم و فن آوری علاوه بر دستاوردهای فراوان برای آسایش و رفاه بشر ، همواره مشکلات تازه ای را به همراه داشته است که به عنوان آلودگی های زیست محیطی ناشی از سوخت های فسیلی از آن جمله است .

به عبارت دیگر از یک طرف در نتیجه ی سوختن مواد فسیلی گازهای سمی وارد هوا میشود و تنفس انسان را مشکل می کند و محیط زیست را آلوده می سازد و از طرف دیگر تراکم این گازها در جو زمین مانع خروج گرما ، از اطراف زمین میشود و باعث افزایش دمای هوا و تغییرات گسترده آب و هوایی در زمین میگردد که اثر گلخانه ای نامیده میشود. چنانچه افزایش دمای هوا مطابق روند فعلی ادامه یابد ، باز گرداندن آن به وضعیت سابق تقریبا غیر ممکن است . بهترین راه حلی که اکثر دانشمندان پیشنهاد کرده اند ، متوقف کردن روند رو به رشد این گازهای مضر است .

متخصصان بر این باورند که با استفاده از انرژیهای پاک نظیر انرژی خورشیدی ، بادی ، زمین گرمایی ، امواج و … به جای انرژی های حاصل از سوختهای فسیلی از آلودگیهای زیست محیطی و خطرات مترتب بر آن جلوگیری خواهد شد .

با توجه به موارد یاد شده وزارت نیرو فعّالیت های گسترده ای را برای استفاده از انرژیهای نو از سال ۱۳۷۴ آغاز نموده و این فعالیت ها در سازمان انرژی های نو ایران (سانا) متمرکز گردیده  است . این سازمان تاکنون به دست آورد های مهمی نائل شده است ولی هنوز ابتدای راه است و امید داریم با حمایت مسئولین و مقامات عالی کشور به توفیقات شایسته دستع یابیم .

110,000 ریال – خرید

مقاله و پروژه و تحقیق ها به صورت فایل ورد و قابل دانلود می باشند و شما به محض پرداخت آنلاین مبلغ همان لحظه قادر به دریافت فایل خواهید بود. این عملیات کاملاً خودکار بوده و توسط سیستم انجام می پذیرد. ضمنا همان لحظه لینک دانلود به ایمیل شما ارسال می گردد.

 جهت پرداخت مبلغ شما به درگاه پرداخت یکی از بانک ها منتقل خواهید شد، برای پرداخت آنلاین از درگاه بانک این بانک ها، حتماً نیاز نیست که شما شماره کارت همان بانک را داشته باشید و بلکه شما میتوانید از طریق همه کارت های عضو شبکه بانکی، مبلغ  را پرداخت نمایید

مطالب پیشنهادی: برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید

جستجو پیشرفته

دسته‌ها

آخرین بروز رسانی

    دوشنبه, ۳۱ اردیبهشت , ۱۴۰۳
اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط digitaliran.ir صورت گرفته است
تمامی حقوق برایhttp://cofenetyas.comمحفوظ می باشد.