مقاله اصلاح دام

کافی نت یاس دنلود مقاله و تحقیق و پروژه و پاورپوینت

مقاله اصلاح دام به صورت فایل word   ( ورد ) و قابل ویرایش می باشد . که دارای ۵۲ صفحه بوده و جهت دریافت و دانلود متن و فایل کامل آن می توانید بر روی گزینه خرید انتهای متن کلیک نمایید و پس از وارد نموده اطلاعات و آدرس ایمیل خود قادر به پرداخت آنلاین و دریافت آنی متن کامل و فایل ورد مقاله و پروژه مربوطه باشید . همچنین لینک دانلود تحقیق مربوطه همان لحظه به آدرس ایمیل شما ارسال می گردد.

منابع

۱- خدایی، ص و مظلومی، ف، ۱۳۸۳، مبانی اصلاح دام، نشر اختر

۲- ادریسی، م. ع و وطن خواه، م ۱۳۷۷ . ژنتیک و اصلاح نژاد گاو شیری، نشر ارکان اصفهان

۳- لسلی، ج.ف ۱۳۷۲، ژنتیک و اصلاح دام، انتشرات دانشگاه رازی

۴- ادریسی، م. ع و مستأجران، ۱۳۸۳، اصلاح نژاد دامهای بومی، انتشارات ارکان.

فهرست مطالب

مقدمه ۱
تاریخچه: ۳
تعریف اصلاح دام: ۴
هدف از اصلاح دام: ۵
اصلاح دام: ۵
تنوع ژنتیکی یا تنوع وراثت یا اثر ژنوتیپ : ۶
اثر محیط ۷
اثر متقابل محیط در وراثت ۸
وراثت پذیری یا قابلیت توارث صفات: ۹
انتخاب : ۱۰
انتخاب طبیعی: ۱۰
انتخاب مصنوعی ۱۱
اما روش های انتخاب گاو نر برای اصلاح گاوهای شیری ۱۳
ارزیابی گاو نر با روش دختر ـ مادر، روش ایستگاهی ۱۳
ارزیابی گاو نر با روش مقایسه همزمان : ۱۶
ارزیابی حیوان نر از طریق روش ایستگاهی: ۲۲
روش دختر ـ پدر ۲۴
سلکسیون بر اساس آزمون نتاج ۲۷
رکوردبرداری و اندازه گیری مقدار شیر و چربی شیر: ۳۱
شیوه های رکوردبرداری: ۳۲
تعیین وزن شیر و میزان چربی و پروتئین: ۳۳
روش محاسبه مقدار شیر تولیدی و درصد چربی آن: ۳۴
فاصله بین رکورد برداری: ۳۵
تعیین درصد چربی شیر: ۳۶
به گزینی برای تیپ شیری، نرخ رشد و اندازه بدن: ۳۶
چسبندگی پستان ها: ۳۸
تأثیر پرورش خویشاوندی در اصلاح گاوهای شیری: ۴۰
آمیزش غیر خویشاوندی و تلاقی گری: ۴۳
نقش تلقیح مصنوعی و انتقال جنین در اصلاح گاوهای شیری: ۴۵
روش انتقال جنین: ۴۶
منابع ۴۸

چکیده

در این مقاله به تعریف، هدف و تاریخچه  اصلاح دام، تنوع ژنتیکی ، وراثت پذیری یا قابلیت توارث صفات، انتخاب، روش های انتخاب گاو نر برای اصلاح گاوهای شیری، رکوردبرداری و اندازه گیری مقدار شیر و چربی شیر و نقش تلقیح مصنوعی و انتقال جنین در اصلاح گاوهای شیری را مورد بررسی قرار می دهد.

امروزه صنعت اصلاح دام با پیشرفت علم ژنتیک سوار بر مرکب اسب تندرویی شده که هر روز بیشتر از دیروز در حال توسعه و پیشرفت می باشد و علم ژنتیک برای انجام اصلاح نژاد یا به نژادی همانند یک شالوده و اساسی غیر قابل انکار است.

در اصلاح دام هدف به وجود آوردن تغییرات و تنوع ژنتیکی در جوامع حیوانی مورد نظر پرورش دهندگان و همچنین بهره برداری اقتصادی و افزایش تولید از این تغییرات ژنتیکی می باشد.

انتخاب وسیله بسیار مهمی در اصلاح دام است که به کمک آن می توان فرامان ژن ها را جهت ایجاد افرادی که برای منظور خاصی مناسب ترند تعمیم داد. در برنامه های اصلاحی ابزارهای انتخاب و دقت در انتخاب بیشتر در طول محور حیوان نر می چرخد. زیرا از یک حیوان نر می توان در در طول عمر آن شاید بیشتر از هزاران گوساله بدست آورد. ولی در مورد ماده گاوها، هر گاو می توان حداکثر ۸ گوساله به دنیا بیاورد پس در برنامه های اصلاحی بیشترین تمرکز بر روی انتخاب گاو نر بود.

واژه های کلیدی: اصلاح دام، تنوع ژنتیکی،وراثت پذیری صفات، انتخاب، رکوردبرداری، درصد شیر، تلقیح مصنوعی، انتقال جنین،گاو های شیری

مقدمه

تغذیه  برای فرزندان آدم از بدو خلقت و زمانی که جمال نیمه وحشی در داخل غارها به سر می برد تا به امروز که به کمک تکنولوژی فضا را تحت سیطره خود درآورد. مهمترین مسئله ی حیات را تشکیل می داده است و حتی امروز نیز با تمام پیشرفت هایی که در شئون مختلف زندگی آدمی پدیدار گشته مسئله ی تغذیه از نظر اقتصادی و اجتماعی در درجه اول اهمیت در جوامع بشری قرار گرفته است. به طوری که سطح تمدن درجه پیشرفت هر جامعه ای را از چگونگی تغذیه آنها ارزیابی می کنند. شکی نیست که پیشرفت همه جانبه ی یک اجتماع بستگی به سلامت روحی و جسمی افراد آن دارد.

به عبارت دیگر هر چقدر افراد یک جامعه که نیروی فعال و سرمایه ی واقعی آن را تشکیل می دهند سالم تر باشد پیشرفت اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی آن سریع تر خواهد بود. برای اینکه مردم یک مملکت تندرست و قوی باشند باید در درجه ی اول غذای کافی و کامل در خاتیار آنها باشد. در میان مواد غذایی مختلف آنچه پیش از هر ماده ی دیگری مورد احتیاج مبرم روزانه انسان است پروتئین بخصوص نوع حیوانی آن می باشد که در مورد تأثیر آن در جسم و روان تا کنون شرح بسیار گفته شده است. به طوری که هر گونه بحث بیشتر در این مورد عبث و زاید است.

متأسفانه در اغلب نقاط گیتی و از جمله ایران کمبود فقر و پروتئین حیوانی وجود دارد. از آمار تقریبی که در دست است به نوعی معلوم می شود که میزان پروتئین حیوانی دریافت شده توسط هر فرد ایرانی در روز با مقدار احتیاجات او تفاوت زیادی دارد و این امر بالطبع لطمات قابل توجهی به سلامت روحی و جسمی افراد کشور ما وارد می آورد. بدین ترتیب مسئله تامین پروتئین کافی برای تغذیه مردم باید در رأس کلیه برنامه های ملی مملکت قرار گیرد.

همچنین افزایش جمعیت انسانی یکی از عواملی است که می تواند تأثیر همی در تولید دام های دنیا بگذارد. اکنون جمعیت دنیا بالغ بر ۹ میلیارد نفر شده است و به علت توزیع ناعادلانه ی غذای موجود در دنیا بحران غذا وجود دارد. بعضی از پیش بینی های انجام یافته بر اساس نرخ رشد سالانه ی جمعیت دنیا بیان می کندک ه طی ۲۵ سال آینده جمعیت انسانی دو برابر خواهد شد اکنون که بحران غذایی وجود دارد انسان از تصور وضع این بحراندر ۲۰ سال آینده به حیرت می افتد.

اگر بحران غذا به اندازه کیفی تشدید شود، بین انسان ها و حیوانات بر سر صرف غلات رقابت خواهد بود. و عمده ترین رقابت بین انیان با خوک و طیور بر روی غلات خواهد بود و اولین راه حل که به نظر می رسد بالا بردن تولید از طریق افزایش دام یا سطح زیر کشت و … می باشد. ولی خود این افزایش هم دارای مشکلاتی از قبیل تأمین آب و جایگاه و غیره، ضمناً با توجه به محدودیت منابع موجود در کره خاکی می بایست فکر دیگری هم برای افزایش تولید نمود.

در این راستا، توجه بیشتر به بالا رفتن ظرفیت تولید هر دام معطوف گشت و متوجه گردید با استفاده به نژاد و توجه ویژه به شرایط زیستی می توان از هر دام بهره ی بیشتری برد.

50,000 ریال – خرید

مقاله و پروژه و تحقیق ها به صورت فایل ورد و قابل دانلود می باشند و شما به محض پرداخت آنلاین مبلغ همان لحظه قادر به دریافت فایل خواهید بود. این عملیات کاملاً خودکار بوده و توسط سیستم انجام می پذیرد. ضمنا همان لحظه لینک دانلود به ایمیل شما ارسال می گردد.

 جهت پرداخت مبلغ شما به درگاه پرداخت یکی از بانک ها منتقل خواهید شد، برای پرداخت آنلاین از درگاه بانک این بانک ها، حتماً نیاز نیست که شما شماره کارت همان بانک را داشته باشید و بلکه شما میتوانید از طریق همه کارت های عضو شبکه بانکی، مبلغ  را پرداخت نمایید

مطالب پیشنهادی:
  • تحقیق حضور دام در جنگل ها و طرح خروج دام
  • مقاله تغذیه گاوهای پرواری با محتویات بستر طیور گوشتی
  • پایان نامه تغذیه دانه های روغنی (خام و حرارت دیده) کانولا و آفتابگردان و اثرات آن ها بر پروفیل اسیدهای چرب شیر و عملکرد شیردهی در گاوهای شیری هلشتاین
  • مقاله پرورش و پرواربندی دام
  • مقاله بررسی عوامل سقط جنین در گاو
  • برچسب ها : , , , , , , ,
    برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

    به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید

    جستجو پیشرفته

    دسته‌ها

    آخرین بروز رسانی

      پنج شنبه, ۲۰ اردیبهشت , ۱۴۰۳
    اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
    wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط digitaliran.ir صورت گرفته است
    تمامی حقوق برایhttp://cofenetyas.comمحفوظ می باشد.