مقاله احداث باغ در اراضی شیبدار

کافی نت یاس دنلود مقاله و تحقیق و پروژه و پاورپوینت

مقاله احداث باغ در اراضی شیبدار به صورت فایل word   ( ورد ) و قابل ویرایش می باشد . که دارای ۲۳ صفحه بوده و جهت دریافت و دانلود متن و فایل کامل آن می توانید بر روی گزینه خرید انتهای متن کلیک نمایید و پس از وارد نموده اطلاعات و آدرس ایمیل خود قادر به پرداخت آنلاین و دریافت آنی متن کامل و فایل ورد مقاله و پروژه مربوطه باشید . همچنین لینک دانلود تحقیق مربوطه همان لحظه به آدرس ایمیل شما ارسال می گردد.

فهرست منابع

فرسایش آبی و کنترل آن تألیف دکتر حسینعلی رفاهی انتشارات دانشگاه تهران ۱۳۷۵

حفاظت خاک تألیف دکتر پرویز کردوانی انتشارات دانشگاه تهران ۱۳۷۹

آبیاری بارانی نوشته Melvynkay ترجمه دکتر امین علی زاده و سید محمد حسینی ابریشمی انتشارات آستان قدس سال ۱۳۶۷

درختکاری، مدیریت تلفیقی درختان – نوشته RICHARD W.HARRIS ترجمه سازمان پارکها و فضای سبز شهر تهران سال ۱۳۷۹

فهرست مطالب

مقدمه ۱
فرسایش خاک ۲
سکوبندی: ۳
انواع تراس های آبراهه ای: ۴
روش ساختن تراس های آبراهه ای ۵
چگونگی پیاده کردن طرح تراس های آبراهه ای ۶
نگهداری و مراقبت از تراس ها: ۷
تراس های سکویی یا پلکانی ۷
انواع تراس های سکویی: ۸
تثبیت شیب های که در آنها لغزش زمین وجود دارد: ۹
آبیاری بارانی: ۱۰
سیستم قابل حمل با دست: ۱۰
سیستم شیلنگ کشی: ۱۰
سیستم ثابت دائمی: ۱۱
روش آبیاری بابلر ۱۱
آبیاری بوسیله آبراهه های تراس ۱۱
آبیاری قطره ای ۱۲
سیستم کوددهی: ۱۲
کشت گیاهان در اراضی شیبدار ۱۳
بحث و نتیجه گیری ۱۸
فهرست منابع ۲۰

چکیده

با توجه به اینکه بیشتر زمینهای مستعد کشور ما در دامنه ها و کوهپایه ها قرار دارند و از طرفی دیگر چون ایران یک کشور بسیار مناسب از لحاظ تولید محصولات باغی است بنابراین باید راهکاری ارائه شود تا بتوان به نحو بسیار خوب از این اراضی استفاده کرد

در احداث یک باغ در اراضی شیبدار ابتدا قبل از هر عمل مطالعات منطقه ای است که باید رقم مناسب را پیدا کرد و بعد از باید به این فکر بود که شیب ها لغزنده را تثبیت کرد یعنی باید با استفاده از دیواره چپر و قلمه از ریزش خاک مناطق بالادست جلوگیری کرد. و بعد می توان با توجه به شرایط موجود اقدام به احداث تراس یا تراس آبراهه‌ای نمود. برای ایجاد باغ حتی در شیب ها بسیار تند نیز می توان از تراس آبراهه ای بهتر استفاده کرد زیرا هزینه احداث آن کم‌تر است در عوض برای کشت سبزیجات و محصولات دیگر بیشتر از تراس استفاده می کنند. در استفاده از تراس آبراهه ای باید به شیب تراس آبراهه ای توجه شود تا امکان شستشوی خاک وجود نداشته باشد. برای لبه ها تراس و تراس آبراهه‌ای باید گیاهان علفی کشت شود تا از شستشوی خاک جلوگیری شود.

در سیستم های آبیاری می‌توان از چند سیستم آبیاری بارانی در شیب های بیش از ۱۵% استفاده کرد که در قبل به آنها اشاره شده است مزیت سیستم آبیاری بارانی در این است که با آب می توان از یخ زدن و سرمازدگی درختان میوه جلوگیری کرد که دما را تا  ۲ تا ۳ درجه می توان بالا برد و در زمانهایی که احتیاج به خنک کردن است می توان از آنها استفاده کرد. سیستم دیگری که می توان استفاده کرد استفاده از آبیاری قطره ای است که این سیستم در مناطق خشک بهتر از سیستم آبیاری بارانی است. استفاده از آبیاری قطره ای درست است به ضرر گیاه است ریشه های سطحی می کند و از راندمان محصول می کاهد ولی در مصرف آب بسیار صرفه جویی می شود.

در سیستم کوددهی در اراضی شیبدار می توان از همان سیستم چال کود استفاده کرد و مشکلی وجود ندارد ولی باید در این شیب ها حداقل عمق خاک قابل کشت درخت وجود داشته باشد. البته در سیستم های قطره ای و بارانی می توان کود را در مخزن مخلوط کرد و به درخت داد ولی این کوددهی باید با توجه به تجزیه برگ و خاک باشد.

کاربرد مواد غذایی بدون اطمینان از این که این مواد غذایی در حد نارسایی هستند وقت و پول را هدر می دهد و می تواند به تشکیل نمک در خاک و آلودگی آب منجر شود. مقادیر زیاد فسفر می تواند باعث کمبود آهن و منگنز در گیاهان پهن برگ و نخلها شود. کوددهی زیاد تشکیل مایکوریزا را متوقف و بدین ترتیب حفاظت در برابر بیماری و جذب مواد غذایی دچار کمبود به خطر می اندازد.

همچنین در کاشت باید ارقام مقاوم به سرما بهار استفاده شود برای این منظور می توان از ارقام دیرگل استفاده کرد.

روش کاشت درختان باید به نحوی باشد که درختان در روی هم سایه ایجاد نکند. البته مختصری سایه در مناطق گرمتر می تواند مفید باشد ولی برای مناطق سردتر نباید این سایه وجود داشته باشد برای این منظور می توان از روش مثلثی استفاده کرد.

واژه های کلیدی: فرسایش خاک، اراضی شیبدار ، کشت گیاهان، تراس ها، روش آبیاری

مقدمه

با توجه به اینکه بیشتر زمینهای مستعد کشور ما در دامنه ها و کوهپایه ها قرار دارند و از طرفی دیگر چون ایران یک کشور بسیار مناسب از لحاظ تولید محصولات باغی است بنابراین باید راهکاری ارائه شود تا بتوان به نحو بسیار خوب از این اراضی استفاده کرد. در اینجا موضوع دیگر مهمی که خودنمایی می کند موضوع فرسایش خاک است زیرا اگر این بهره برداری از اراضی شیبدار به نحو محاسبه شده ای نباشد می تواند ضربه بسیار سنگینی به کشور و سرمایه ملی کشور وارد کند و نسل بعد را با یک خاک فقیر و از بین رفته روبرو کند. بنابراین در موضوع بهره برداری از اراضی شیبدار بیشتر باید به این نکته توجه شود که خاک فرسایش نیابد یا اینکه مقدار فرسایش که در حداقل نگه داشت با توجه به اینکه فرسایش خاک در ایران تقرباً دو برابر آمریکا است بنابراین باید در فکر حفظ خاک بود. حفظ خاک شاید به اندازه خود تولید محصول مهم است و شاید مهم تر از آن.

در این نوشته سعی شده است ضمن ارائه راه حلهای اصولی کنترل شیب ها به فکر فرسایش خاک نیز بود. امید است که با این تحقق حداقل نظر استاد را برآورده کرده باشم.

فرسایش خاک

نقش هوموس و پوشش گیاهی در جلوگیری از فرسایش خاک در اراضی شیبدار.

پوشش گیاهی و هوموس در جلوگیری از فرسایش بسیار مؤثر است. هوموس نفوذپذیری خاک را افزایش می دهد و از شدت جریان آبی می کاهد. افزایش هوموس به دو طریق انجام می شود. ۱- افزایش هوموس از طریق دادن کود حیوانی بقایای گیاهی مانند کاه و کلشن و غیره ۲- افزایش هوموس بطور غیرمستقیم از طریق دادن کود شیمیایی و تقویت زمین و غیره. در بعضی از شیب ها با درجه کم یا ایجاد پوشش گیاهی می توان از فرسایش خاک جلوگیری کرد. انتخاب گیاه باید با توجه به شرایط اقلیمی، وضع خاک و آب و ناهمواری و دیگر شرایط طبیعی محل صورت گیرد.

25,000 ریال – خرید

مقاله و پروژه و تحقیق ها به صورت فایل ورد و قابل دانلود می باشند و شما به محض پرداخت آنلاین مبلغ همان لحظه قادر به دریافت فایل خواهید بود. این عملیات کاملاً خودکار بوده و توسط سیستم انجام می پذیرد. ضمنا همان لحظه لینک دانلود به ایمیل شما ارسال می گردد.

 جهت پرداخت مبلغ شما به درگاه پرداخت یکی از بانک ها منتقل خواهید شد، برای پرداخت آنلاین از درگاه بانک این بانک ها، حتماً نیاز نیست که شما شماره کارت همان بانک را داشته باشید و بلکه شما میتوانید از طریق همه کارت های عضو شبکه بانکی، مبلغ  را پرداخت نمایید

مطالب پیشنهادی: برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید

جستجو پیشرفته

دسته‌ها

آخرین بروز رسانی

    پنج شنبه, ۲۰ اردیبهشت , ۱۴۰۳
اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط digitaliran.ir صورت گرفته است
تمامی حقوق برایhttp://cofenetyas.comمحفوظ می باشد.