تحقیق معرفی و طبقه‌بندی فولادهای میکروآلیاژی

کافی نت یاس دنلود مقاله و تحقیق و پروژه و پاورپوینت

تحقیق معرفی و طبقه‌بندی فولادهای میکروآلیاژی به صورت فایل word   ( ورد ) و قابل ویرایش می باشد . که دارای ۱۹۳ صفحه بوده و جهت دریافت و دانلود متن و فایل کامل آن می توانید بر روی گزینه خرید انتهای متن کلیک نمایید و پس از وارد نموده اطلاعات و آدرس ایمیل خود قادر به پرداخت آنلاین و دریافت آنی متن کامل و فایل ورد مقاله و پروژه مربوطه باشید . همچنین لینک دانلود تحقیق مربوطه همان لحظه به آدرس ایمیل شما ارسال می گردد.

منابع

۱)High-Stregth low alloy steels

۲)Engineering of forged products  of microalloyed constructional steels

۳) static recrystallization of hot deformed austenite and induced precipitationkinetics in vanadium microalloyed steels

۴)microstructures and properties of low-alloy fire resistant steel.

۵)thermo-mechanical processing and microstructure of microalloyed steel bar and wire road products.

۶)Impact toughness and tensile  properties improvement through microstructure control in hot forged Nb-V microalloyed steel.

۷) T.Gladman , the physical Metallurgy of Microalloyed steels , the Institute of Materials , London , 1977 .

۸) J . Adamczyk , Engineering of Steel Products , Wyd . politechniki slaskiej , Gliwice , 2000 , (in polish ) .

۹) J.Adamczyk , Enginerring of Metallic Products cz . 1 , Wyd . politechniki slaskiej , Gliwice , 2004 , ( in polish ) .

۱۰) J . Adamczyk  M . Opiela , Journal of Mater . processing and Technology , v . 157 – ۱۵۸ , ۲۰۰۴ , s . 456 .

۱۱) J .Adamczky , E . Kalinowska – Ozgowicz , W . Ozgowicz , R . Wusatowski , J ournal of Master . Processing and technology , v.53 , 1995 , s . 23 .

۱۲) M . Korchynsky , Microalloyed forging Steel , Union Carbide , GmbH , 1990 .

۱۳) S . Engineer , B . Huchteman , proc . Symp . Fundamentals and applications of Microalloying forging steels , Colorado , TMS , 1996 , s . 61 .

۱۴) J . Adamczyk , M . opiela , A . Grajcar , 10 th Int . Conf . AMME ‘ 2001 , 2001 , s . 5 , ( in polish ) .

۱۵) J. Adamczyk , M . opiela , A . Grajcar , 11 th Int . Conf . AMME ‘ 2002 , 2002 , s . 7 , ( in polish ) .

۱۶) A , Najafi – zadeh , S . yue and J . J . Jonas : ISIJ Int ., 32 (1992) , 2132

۱۷) L .N . pussegoda and J . J . Jonas   ISIJ Int ., 31 (1991) , 278

۱۸) F . H . Samuel , S . Yue , J . J . Jonas and  B.A . zbinden : ISIJ Int ., 29 (1989) , 878 .

۱۹) ۵۴) F . H . Samuel , S . Yue , J . J . Jonas and K . R . Barnes : ISIJ Int 30(1990 ), 216

۲۰) S.F.Medina and V.Lopez : ISIJ Int ., 33( 1993 ) , 605 .

۲۱) S.F.Medina and J.E . Mancilla  : ISIJ Int ., 33( 1993 ) , 1257 .

۲۲) C.M . Sellars : mater . Sci . Technol . , 6( 1990 ) , 1072 .

۲۳) C.M . Sellars : Hot Working and Forming processes , ed . by C.

M . Sellars and G.J .Davies , Met . Soc ., London , (1980 ) , 67 .

۲۴) T. Siwecki : ISIJ Int ., 32 ( 1992 ) , 368 .

۲۵) E . Anelli : ISIJ Int .,32( 1992) , 440

۲۶) O.Kwon : ISIJ int ., 32 (1992) , 350

۲۷) A.Laarasoui and J.J . Jonas : ISIJ Int ., 31 (1991 ) , 95

۲۸) A.Laarasoui and J.J . Jonas :Metall . Trans . A , 22 A (1991) , 151

۲۹) S. Yamamoto , C . ouchi and T . Osuka : thermomechanical processing of Microalloyed Austenite , ed . by A . J . DeArdo , G . A. Ratz and P .J . wray , the Metall . Soc . of AIME , Pennsylvania ,

( ۱۹۸۱ ) , ۶۱۳ .

۳۰) S.F.Medina , J E . Mancilla and C.A . Hernandez : J . Mater Sci ., 28 (1993 ) , 5317

فهرست مطالب

فصل اول مقدمه ۱
فصل دوم :‌مروری بر منابع ۴
۱-۲- فولادهای کم آلیاژ و دارای استحکام بالا ۵
۱-۱-۲- طبقه بندی فولادهای کم آلیاژ دارای استحکام بالا ۶
۲-۱-۲- اثرات افزودنی های میکروآلیاژ کننده ۸
۳-۱-۲- انواع گوناگون فولادهای فریت – پرلیت میکروآلیاژ شده ۸
۴-۱-۲- اثرات عناصر میکروآلیاژی روی مشخصه های به عمل آوری ۱۸
۵-۱-۲- به عمل آوری فولادهای پتک کاری میکروآلیاژ شده ۱۹
۶-۱-۲- کنترل خصوصیات ۱۹
۷-۱-۲-اثرات عناصر میکروآلیاژی شده روی پتک کاری ۲۰
۲-۲- مهندسی محصولات آهنگری فولادهای ساختمانی میکروآلیاژی ۲۲
۳-۲- تبلور مجدد استاتیکی فولاد آستنیت تغییر شکل یافته و رسوب سینتیک القا شده در فولادهای میکروآلیاژی وانادیوم ۳۵
۱-۳-۲- تبلور مجدد استاتیکی ۳۷
۲-۳-۲- نمودارهای دما و زمان رسوب PTT 48
۳-۳-۲- مقایسه ی بین Tnr , SRCT 51
۴-۲- ریز ساختار و ویژگی های فولاد کم آلیاژ مقاوم به دما ۵۴
۱-۴-۲- ترکیب شیمیایی ۵۸
۲-۴-۲-پردازش و عمل آوری ترمو مکانیکی ۵۹
۳-۴-۲- ریز ساختار ۶۲
۴-۴-۲- تنش تسلیم دمای فزاینده ۶۳
۵-۴-۲- سختی ضربه ای ۶۵
۶-۴-۲- مقاومت به دما ۶۶
۵-۲- فرآیند ترمو مکانیکی و ریز ساختار فولاد میکرو آلیاژی و محصولات میله ای سیمی ۶۸
۱-۵-۲- میکروساختار و خواص آن ۷۲
۲-۵-۲- پیشرفت های بعدی ۷۶
۶-۲- بهبود استحکام ضربه و خواص کششی در فولاد میکروآلیاژی آهنگری گرم وانادیوم – نیوبیوم از طریق کنترل میکروساختار ۷۷
۱-۶-۲- خواص مکانیکی ۸۰
۲-۶-۲- میکروساختار ۸۵
۳-۶-۲- میکروساختار ۹۰
۴-۶-۲- خواص مکانیکی ۹۳
فصل سوم:نتیجه گیری و پیشنهادات ۹۵
نتیجه گیری ۹۶
پیشنهادات ۹۸
مراجع ۹۹

چکیده

فولادهای میکروآلیاژی به عنوان خانواده‌ای از فولادهای کم آلیاژ با استحکام بالا هستند تولید فولادهای میکروآلیاژی یکی از مهمترین پیشرفت های متالورژیکی چند دهه اخیر بوده است ، این فولادها به خاطر داشتن ترکیب عالی از خواصی همچون استحکام بالا ، چقرمگی مطلوب ، انعطاف پذیری و قابلیت جوشکاری مناسب ،‌از اهمیت ویژه‌ای برخوردارند مقادیر بسیار جزئی از عناصر میکروآلیاژی می توانند تأثیر به سزایی بر خواص نهایی فولاد داشته باشند . یکی از انواع فولادهای میکروآلیاژی، فولادهای میکروآلیاژی آهنگری می باشند.

هدف این مقاله توسعه ی فرآیند آهنگری برای رسیدن به استحکام و سختی بالا می باشد تا بتوان بخش های ایمنی اتومبیل را توسط آنها ساخت . اما بطور کلی هدف ما از انتخاب این موضوع و بحث و بررسی در مورد انواع فولادهای میکروآلیاژی بررسی روش های بهبود خواص مکانیکی این فولادها بطور مثال همین فولاد میکروآلیاژی آهنگری و سایر فولادها می باشد .

برای بررسی روش های بهبود خواص مکانیکی فولادهای میکروآلیاژی روش های مختلفی وجود دارد از جمله روش عملیات حرارتی ، ترمومکانیکی و … می باشد که ما در این پروژه از روش ترمومکانیکال استفاده می کنیم.

محاسبات انجام شده کاربرد زیاد فولادهای میکروآلیاژی را برای تولید اجزای ماشین با استحکام و چکش خواری بالا نشان دادند . این عملیات ترمومکانیکی به کار رفته ساختار خوبی را طی تغییر شکل پلاستیکی گرم نشان می دهد و عناصر آهنگری شده ی نقطۀ Rp./2 روی ۶۹۰ مگاپاسگال ، استحکام تسلیم روی ۷۷۰ مگاپاسگال ، سختی۲۲۰ تا ۲۵۰ برینل وانرژی شکستKV روی j 180  را می دهد .

طراحی تکنولوژی آهنگری از فولادهای میکرو آلیاژی تجهیزات شرایط گرمایی تا عملیات جنبشی MX در آستنیت را می طلبد تحقیقات تاثیر حرارت آستنیت شدن روی اندازۀ دانه آستنیت اولیه و انرژی جنبشی حل MX در آستنیت را نشان داد که حرارت برای عناصر آهنگری ساخته شده از فولاد نوع A  نباید از  ۹۵۰ درجه سانتیگراد بیشتر شود و برای عناصر ساخته شده از فولاد نوع B,C می توانست حتی ۱۱۵۰ درجه سانتیگراد هم با شد .

این نشان می دهد که باید حرارت انجام شده از فولادهای نوع B,C تا بیش از AC3 برای آن فولاد با حفظ ساختار آلیاژی مناسب باشد . معرفی ریز افزاینده های برن به فولاد ساخته شده )که سختی پذیری را افزایش می دهد) از فولاد خوب آلیاژ شده نیاز به لایۀ تیتانیوم دارد با خصوصیتی که همۀ نیتروژن را به BN تبدیل می کند ، وقتی که تمرکز تیتانیوم برای استفاده نیتروژن از فولاد کم است و در آن زمان برن از تاثیر سختی پذیری فولادهای کشف شده حذف می شود . میزان کم نیتریت تیتانیوم برای فولاد محافظتی در برابر رشد ذرات آستنیت در حرارت های بالای به کار رفته لازم نیست .

کلید واژه : فولادهای میکروآلیاژی ، ترمومکانیکال،‌ آهنگری

فصل اول

مقدمه

یکی از انواع فولادهای میکروآلیاژی، فولادهای میکروآلیاژی آهنگری می باشند .

فولادهای میکروآلیاژی آهنگری اولین بار اواخر دهه ۷۰ معرفی شدند لازمه ی استفاده از این فولادها رسیدن به استحکام کششی بالا حین آهنگری بود . همچنین از این طریق روش های سرد کردن و آبدیده کردن که پر هزینه و برای محیط زیست مضر بود حذف می شد با این حال بخش هایی که از فولاد آهنگری میکروآلیاژی ساخته می شوند در مقایسه با روش های دیگر استحکام کمتری داشته این موضوع کاربرد آنها را به ویژه در بخش های ایمنی محدود می کرد  اولین نسل فولادهای میکروآلیاژی (وانادیوم – منگنز – کربن ) دارای میکروساختار فریت – پرلیت بودند که استحکام پایینی داشتند  بنابراین در سالهای اخیر تحقیقات روی حذف یا کاهش پرلیت تشکیل شده پس از جوشکاری متمرکز شده، که دارای  میکروساختار فریت – پرلیت دارای استحکام ضربه بالا است. مانند فریت نوک تیز که آن را از طریق کنترل پارامترهای پرداخت و ترمومکانیکی اصلاح می کنند هدف نهایی این تلاش تولید بخش هایی با استحکام و سختی بالا که برای کاربرد در بخش های ایمنی اتومبیل مناسب هستند می باشند یک فریت نوک تیز در دمای پایین تر از فریت – پرلیت پرویوتکتویید و بالا تر از دمای آغاز مارتنزیت شکل می گیرد بنابراین دامنه ی دمای تغییر شکل آن مانند بینیت است همچنین گزارش شده است که مکانیزم تغییر شکل بینیت با فریت نوک تیز مشابه است . ولی سایت های هسته سازی مربوط به آنها متفاوت می باشد در بینیت ضخامت فریت در محدوده های دانه آستنیت آغاز می شود و دسته هایی از صفحات موازی با جهت کریستالوگرافی یکسان تشکیل می دهند. در مقابل به خوبی پذیرفته شده است که فریت نوک تیز به شکل درون دانه ای[۱] یا مرز دانه ای در دسته هایی درون دانه های بزرگ آستنیت هسته سازی می کنند و سپس در جهت های گوناگون پخش می شوند همچنین گفته می شود فریت نوک تیز در حقیقت همان بینیت است که بصورت درون دانه ای یا مرز دانه ای هسته سازی شده است  یا اینکه از برخوردهای چند گانه فریت و یدمن اشتاتن و فریت پلی گونال که به صورت درون دانه ای یا مرز دانه ای یا هسته سازی شده است به وجود آمده است حالت هسته سازی فریت نوک تیز به گونه ای است که باعث تنظیم آشفته و بی نظمی صفحات و دانه های نرم می شوند و دانه های آن نرم می شود که حاصل آن میکروساختاری است که در مقایسه با بینیت عادی نظم کمتری دارد  این ساختار بهتر ، بیشتر شکافها را منحرف می کند و بنابراین از دیدگاه استحکام مناسب تر هستند.

رشد صفحات فریت باعث می شود که میزان کربن آستنیت های باقیمانده بیشتر شوند که ممکن است بدون تغییر باقی بماند یا به مارتنزیت یا بینیت و یا کاربید های درهم تبدیل شوند .

[۱] – Intergranular

100,000 ریال – خرید

مقاله و پروژه و تحقیق ها به صورت فایل ورد و قابل دانلود می باشند و شما به محض پرداخت آنلاین مبلغ همان لحظه قادر به دریافت فایل خواهید بود. این عملیات کاملاً خودکار بوده و توسط سیستم انجام می پذیرد. ضمنا همان لحظه لینک دانلود به ایمیل شما ارسال می گردد.

 جهت پرداخت مبلغ شما به درگاه پرداخت یکی از بانک ها منتقل خواهید شد، برای پرداخت آنلاین از درگاه بانک این بانک ها، حتماً نیاز نیست که شما شماره کارت همان بانک را داشته باشید و بلکه شما میتوانید از طریق همه کارت های عضو شبکه بانکی، مبلغ  را پرداخت نمایید

مطالب پیشنهادی:
  • مقاله آهنگری
  • پایان نامه فولادهای کم آلیاژ استحکام بالا
  • برچسب ها : , , , , , , ,
    برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

    به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید

    جستجو پیشرفته

    دسته‌ها

    آخرین بروز رسانی

      پنج شنبه, ۲۰ اردیبهشت , ۱۴۰۳
    اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
    wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط digitaliran.ir صورت گرفته است
    تمامی حقوق برایhttp://cofenetyas.comمحفوظ می باشد.