تحقیق شش سیگما (نوین ترین رویکرد ارتقای کیفیت و کاهش ضایعات)

کافی نت یاس دنلود مقاله و تحقیق و پروژه و پاورپوینت

تحقیق شش سیگما (نوین ترین رویکرد ارتقای کیفیت و کاهش ضایعات) به صورت فایل word   ( ورد ) و قابل ویرایش می باشد . که دارای ۸۷ صفحه بوده و جهت دریافت و دانلود متن و فایل کامل آن می توانید بر روی گزینه خرید انتهای متن کلیک نمایید و پس از وارد نموده اطلاعات و آدرس ایمیل خود قادر به پرداخت آنلاین و دریافت آنی متن کامل و فایل ورد مقاله و پروژه مربوطه باشید . همچنین لینک دانلود تحقیق مربوطه همان لحظه به آدرس ایمیل شما ارسال می گردد.

منابع  و مآخذ:

بری فوگل، ساموئل وینددسور، شش سیگما برای سازمانهای خدماتی، ترجمه رسول نورالنساء، عباس سقایی، کامراان پی نیر ۱۳۸۵ ناشر : مترجم

پیتر پند و دیگران، شش سیگما چیست، ترجمه دکتر رسول نورالنساء و امیر صالحی پور و دکتر عباس سقائی ،۱۳۸۳،انتشارات علم و صنعت

جرج اکس، پویایی تیم های شش سیگما، ترجمه محسن انصاری و حجت انصاری

رضایی، کامران، شش سیگما، ۱۳۸۲، نشر آتنا

ساموئل ویندسور، شش سیگما برای سازمانهای خدماتی، ترجمه دکتر رسول نورالنساء و امیر صالحی پور و دکتر عباس سقائی و کامران پی نبر، ۱۳۸۵، ناشر مترجم

مایک جورج و دیو رولندز و بیل کاستل، شش سیگمای ناب چیست؟ ترجمه دکتر رسول نورالنساء دکتر عباس سقائی ،۱۳۸۴، ناشر مترجم

مسیح قشقایی، محمدعلی، شش سیگما و ایزو ۹۰۰۰ صنایع دفاعی اصفهان

مهربان، رضا، انحراف معیار ششگانه، ۱۳۷۸، انتشارات ترمه

فهرست مطالب

فصل اول- مفاهیم ۲
۱-۱ تاریخچه شش سیگما ۳
۲-۱ منظور از شش سیگما چیست؟ ۳
۳-۱ شش سیگما به عنوان مقیاس آماری ۴
۴-۱ شش سیگما به عنوان یک هدف ۶
۵-۱ شش سیگما به عنوان سیستم مدیریتی ۸
۶-۱ سه مسیر اصلی در اجرای شش سیگما ۹
۷-۱ افراد متخصص در شش سیگما ۱۱
۸-۱ وظایف جدید برای کارکنان ۱۴
۹-۱ تحلیل علل بالقوه مسائل/تجزیه و تحلیل شکست و آثار آن در مستند سازی فرایند ۱۵
۱۰-۱ تحلیل ذینفع ۱۶
۱۱-۱ نمودار میدان نیرو ۱۶
۱۲-۱ مستند سازی فرآیند ۱۶
۱۳-۱ کارت امتیازی متوازن شده و صفحه کنترل داشبورد فرایند ۱۶
۱۴-۱ شش نکته درباره شش سیگما ۲۶
فصل دوم: مسئولیت های شش سیگما ۳۴
۱-۲ رویکرد شش سیگما ۳۵
۲-۲ پویایی تیم های شش سیگما عامل حیاتی موفقیت پروژه ۳۵
۳-۲ پویایی تیم چیست؟ ۳۷
۴-۲ نقش و مسئولیت های تیم شش سیگما ۴۲
۵-۲ نقش قهرمان قبل از تشکیل تیم پروژه ۴۴
۶-۲ فرایند حل مساله شش سیگما ۴۷

فصل سوم: چرخه عمرتیم مدل حل مسئله ۴۹
۱-۳ چرخه عمر تیم DMAIC 50
۲-۳ مدل حل مساله DMAIC 52
فصل چهارم: سازمان دهی اطلاعات ۵۵
۱-۴ نگاهی به جعبه ابزار شش سیگما ۵۶
۲-۴ ابزارهای تولید ایده و سازمان دهی اطلاعات ۵۶
۳-۴ نمودار خویشاوندی ۵۷
۴-۴ نمودار درختی ۵۷
۵-۴ نقشه کلی فرایند SIPOCC 58
۶-۴ فلوچارت (نقشه فرآیند) ۶۰
۷-۴ نمودار علت و معلول یا استخوان ماهی ۶۰
فصل پنجم: جمع آوری اطلاعات ۶۲
۱-۵ ابزارهای جمع آوری اطلاعات ۶۳
۲-۵ ابزارهای تحلیل داده ها و فرایند ۶۶
۳-۵ داده های جمع اوری شده و آمارهای مربوطه ۶۶
۴-۵ نمایش داده ها با نمودار هیستوگرام ۶۷
۵-۵ بررسی مقدار کلی زمان دفاع ۶۷
۶-۵ تحلیل فعالیتهای با ارزش افزوده یا بدون ارزش افزوده ۶۸
۷-۵ خلاصه شش مطلب درباره شش سیگما ۶۹
۸-۵ نمودارها و گراف ها ۷۲
۹-۵ ابزارهای تحلیل آماری ۷۶
۱۰-۵ ابزارهای مدیریت فرآیند ۷۷
نتیجه گیری ۷۸
منابع ۷۹

چکیده

شش سیگما به عنوان یکی از نوین ترین رویکرد های ارتقاء کیفیت ، کاهش ضایعات و کسب درآمد محسوب می شود ، که توجه کارشناسان و مدیران شرکت های مختلف در سرتاسر جهان را به خود معطوف ساخته است .

شش سیگما سیستمی است شامل مجموعه ای از تکنیکها و ابزارهای بهبود مستمر برای تمرکز بر فرآیند ها، تحلیل و مقایسه آنها و تخصیص منابع به فرآیند هایی که نیازمند توجه بیشتر هستند.

مقاله شامل ۵ فصل که به مفاهیم و تاریخچه شش سیگما، مسئولیت های شش سیگما ، چرخه عمرتیم مدل حل مسئله ، سازمان دهی اطلاعات، جمع آوری اطلاعات می پردازد.

شش سیگما فلسفه پرطرفدار مدیریتی در سال‌های اخیر بوده‌است. شرکت موتورولا، در سال‌های دهه ۱۹۸۰ برای نخستین بار شش سیگما را رایج ساخت. شرکت الید سیگنال در اوایل دهه ۱۹۹۰ آن را به کار بست و شرکت جنرال الکتریک آن را به پرطرفدارترین فلسفه مدیریتی تاریخ تبدیل نمود.

برای رسیدن به اثربخشی و کارآمدی بالاتر با استفاده از روش شش سیگما، سه مؤلفه اصلی مطرح است:

مؤلفه اول مربوط به راهبرد شش سیگما است. این مؤلفه راهبردی، مسؤولیت مدیر اجرایی است.

مؤلفه دوم شش سیگما مربوط به تدابیری است که چگونگی عملکرد گروه‌های پروژه در بهبود یک فرآیند نیمه‌کاره را نشان می‌دهد. این مؤلفه از روش‌شناسی مشابه با روش علمی که در مدارس آن را آموخته‌اید استفاده می‌کند. روش علمی به تعریف و تبیین یک مسأله، تحلیل علل ریشه‌ای آن و آزمودن تئوری‌های بهبود مربوط می‌شود. در اصل، این روشی است که به منظور بهبود اثربخشی و کارآیی در شش سیگما به کار می‌رود.

دیگر مؤلفه کلیدی شش سیگما، مسائل فرهنگی است که با استفاده از آن‌ها در سازمان خود، می‌توانید شش سیگما را به چیزی فراتر از مجموعه‌ای از تدابیر و روش‌ها بدل سازید.

عمده ترین نوآوری شش سیگما تلفیق، ترکیب و سیستماتیک نمودن مجموعه ای از تکنیک ها می باشد که هر یک در گذشته به صورت انفرادی مورد استفاده قرار می گرفتند. پس از درک مراحل مختلف متدولوژی شش سیگما می توان تفکیک سه گانه ای برای کلیه فرایندهای سازمان به صورت:

۱- فرایندهای ساخت و تولید

۲- فرایندهای خدمات

۳- فرایندهای طراحی و توسعه قایل شد.

با در نظر گرفتن این طبقه بندی، سه برنامه ۲۱ مرحله ای برای بهبود هر یک از این فرایندها معرفی می گردد.

واژه های کلیدی: شش سیگما، مدل حل مسئله ، سازمان دهی اطلاعات، پویایی تیم

فصل اول: کلیات، مفاهیم و تاریخچه شش سیگما

 مقدمه

شش سیگما به عنوان یکی از نوین ترین رویکرد های ارتقاء کیفیت، کاهش ضایعات و کسب در آمد محسوب می شود، که توجه کارشناسان و مدیران شرکتهای مختلف در سراسر جهان را به خود معطوف ساخته است.

این رویکرد بر اساس اصول علمی تایید شده ای بنا شده است که باعث می گردد تا با طی کردن چرخه ای متشکل از مراحل تعریف،اندازه گیری، تحلیل، بهبود و کنترل بتوان مسائل و مشکلات را بطور ساختار یافته ای حل نمود. نتیجه گرایی و مدت زمان محدود برای اتمام پروژه های بهبود از ویژگی های بارز این رویکرد محسوب می شود. کمتر از بیست سال از عمر این رویکرد می گذرد و طی این مدت نتایج مالی و بهبودهای کیفی قابل ملاحظه ای توسط سازمانهای مختلف گزارش شده است.

خوشبختانه در ایران نیز نتایج موفقیت آمیز رویکرد شش سیگما اخیراً مورد توجه مدیران و کارشناسان شرکت ها قرار گرفته و سبب  گردیده است تا سازمانها به کمک این رویکرد به نتایج مالی قابل ملاحظه ای دست یابند.به نظر می رسد که رویکرد شش سیگما انعطاف پذیری خوبی با فرهنگ کاری ما در ایران دارد چرا که کمتر روشی را سراغ داریم که به طور سیستماتیک مراحل مورد نیاز جهت ارتقاء کیفیت را به طور شفاف بحث کرده باشد و طی یک دوره غالباً کمتر از شش ماه نتایج مالی تائید شده ای را برای سازمان به ارمغان آورد.

از زمانی که شش سیگما و تولید ناب در دنیا مورد معرفی و استفاده قرار گرفت همیشه این سوال در در ذهن برخی افراد،کارشناسان و اعضای تیمها مطرح بوده است که چگونه این مباحث را می توان در بخشهای خدماتی و ستادی نیز اجرا نمود؟ خیلی ساده می توان پاسخ داد که شش سیگمای ناب در هر فرآیندی اعم از تولیدی یا خدماتی کاربرد دارد.شش سیگمای ناب که ابتدا در بخش تولید معرفی شد توانست به سرعت جایگاه خود را در بین سازمانهای تولیدی تثبیت نماید.

  تاریخچه شش سیگما                   

نام و ایده آغازین شش سیگما به بیل اسمیت نسبت داده می شود. وی که اکنون به عنوان پدر شش سیگما در جهان شناخته می شود، در سال ۱۹۸۷ با مشاهده نرخ افزایش خطا و افزایش تعداد شکایات مشتریان به علت محصولات معیوب، به ناکارآمد بودن سطح کیفی سه سیگما پی برد و با تلفیق مفاهیم قابل اطمینان و تکنیکهای مهندسی و آماری،ایده آغازین شش سیگما را در حضور مدیر عامل وقت موتورلا، باب گالوین آغاز کرد. سنجه های شش سیگما نظیر RTY و DPMO از جمله نوآوریهای بیل اسمیت می باشند.

80,000 ریال – خرید

مقاله و پروژه و تحقیق ها به صورت فایل ورد و قابل دانلود می باشند و شما به محض پرداخت آنلاین مبلغ همان لحظه قادر به دریافت فایل خواهید بود. این عملیات کاملاً خودکار بوده و توسط سیستم انجام می پذیرد. ضمنا همان لحظه لینک دانلود به ایمیل شما ارسال می گردد.

 جهت پرداخت مبلغ شما به درگاه پرداخت یکی از بانک ها منتقل خواهید شد، برای پرداخت آنلاین از درگاه بانک این بانک ها، حتماً نیاز نیست که شما شماره کارت همان بانک را داشته باشید و بلکه شما میتوانید از طریق همه کارت های عضو شبکه بانکی، مبلغ  را پرداخت نمایید

مطالب پیشنهادی: برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید

جستجو پیشرفته

دسته‌ها

آخرین بروز رسانی

    دوشنبه, ۳۱ اردیبهشت , ۱۴۰۳
اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط digitaliran.ir صورت گرفته است
تمامی حقوق برایhttp://cofenetyas.comمحفوظ می باشد.