تحقیق رئولوژی

کافی نت یاس دنلود مقاله و تحقیق و پروژه و پاورپوینت

تحقیق رئولوژی به صورت فایل word   ( ورد ) و قابل ویرایش می باشد . که دارای ۱۲۱ صفحه بوده و جهت دریافت و دانلود متن و فایل کامل آن می توانید بر روی گزینه خرید انتهای متن کلیک نمایید و پس از وارد نموده اطلاعات و آدرس ایمیل خود قادر به پرداخت آنلاین و دریافت آنی متن کامل و فایل ورد مقاله و پروژه مربوطه باشید . همچنین لینک دانلود تحقیق مربوطه همان لحظه به آدرس ایمیل شما ارسال می گردد.

منابع

[۱] C.Laxroix, M.Bousmina, P.J.Carreauand and B.D.Favis,
“ Viscoelastic morphological and interfacial properties”, Center de Recharche apploquee surles polymers، CRASP،  Ecole polytechnique Po Box 6079, Stn centre– ville, Montreal.

[۲] D.Graebling, A.benkira, Y.Gallot and R.Muller، “ Dynamic viscoelastic behaviour of polymer blends in the Melt- experimental Results For PDMS /poe-DO، PS/PMMA  And PS/PEMA blends” in stitut charles sadron (CRM-EAHP), 4 ,rue Boussingault,  ۶۷۰۰۰ Strasborg, France.

[۳] Colloids and Surface, V 55, 1991, Page 89-103.

[۴] Journal of coloid interface Science, V 40, Issue 3, Sep 72, Page 448-467.

[۵] H.A.Barnes, J.F.hutton and K.Walters, “ an introduction to rheology “, Elsevier since Amsterdam, 7 imtression 2003.

[۶] Bousmina M., Rheol. Acta, 38, 73-83 (1999).

[۷] Doi M. and Ohta T., J. Chem. Phys., 95, 1242-1284 (1991).

[۸] Yu C., Zhou C. and Bousmina M., J. Rheol., 49, 215-236 (2004).

[۹] Vinckier I. and Laun H.M., , J. Rheol., 45, 1373-1385 (2001).

[۱۰] Iza M., Bousmina M. and Jerome R., Rheol Acta, 10, 10-22 (2001).

[۱۱] Almusallam A.S., Larson R.G. and Solomon M.J., J. Rheol., 44, 1055-1083 (2000).

[۱۲] Grmela M., Bousmina M. and Palierene J.F., Rheol. Acta, 40, 560-569 (2001).

[۱۳] Lacroix C. Grmela M. and Carreau P.J., J. Rheol., 42, 41-62 (1998).

[۱۴] Yu W., Bousmina M., Grmela M., Palierne J.F. and Zhou C., J. Rheol., 46, 1381-1399 (2002).

[۱۵] Palierne J.F., Rheol., Acta, 29, 204-214 (1991).

[۱۶] Utracki L.A., Commercial Polymer Blends, Chapman & Hall, London, (1998).

[۱۷] Graebling D., Muller R. and Palierne J.F., Macromolecules, 26, 320-329 (1993).

فهرست مطالب

چکیده: ۱
فصل اوّل: رئولوژی (Rheology) 2
۱-۱ تاریخچه پیدایش رئولوژی ۲
۱-۲ مواد از دیدگاه رئولوژی ۸
۱-۲-۱ پدیده‌های رئولوژیکی ۸
۱-۲-۲ تنش تسلیم در جامدات ۱۰
حالات مختلف منحنی تنش-کرنش و وضعیت نقطه تسلیم ۱۲
۱-۲-۴ تقسیم‌بندی مواد ۱۵
طبقه‌بندی سیالات ۱۵
جدول ۱-۲ طبقه‌بندی سیالات ۱۸
فصل دوّم: آمیزه‌های پلیمری (Polymer Blends) 19
۲-۱-۱ مقدّمه ۱۹
۲-۱-۲تعاریف ۲۰
۲-۱-۳ روشهای تهیه آمیزه‌های پلیمری ۲۱
۲-۱-۴ رفتار اجزاء آمیزه‌های پلیمری ۲۳
۲-۱-۵ امتزاج‌پذیری آمیزه‌های پلیمری ۲۳
۲-۱-۶ سازگای آمیزه‌های پلیمری ۲۷
۲- اضافه کردن پلیمرهای عامل‌دار ۲۹
۳- آمیزه‌کاری واکنشی ۳۰
۴- استفاده از حلال مشترک ۳۱
۵- استفاده از تکنولوژی IPN 31
۲-۱-۷ سازگاری بواسطه افزودن کوپلیمر ۳۳
۲-۱-۸ روشهای تخمین سازگاری و امتزاج‌پذیری آمیزه‌ها و آلیاژهای پلیمری ۳۴
۱- روشهای بر مبنای Tg 35
۲- روشهای میکروسکوپی ۳۷
۳- روشهای طیف ‌سنجی ۳۸
الف) روش NMR 38
ب- طیف سنجی IR 39
۲-۱-۹ کریستالیزاسیون آمیزه‌های پلیمری ۳۹
۲-۲-۱ رئولوژی پلیمرها ۴۵
۱- سیالات نیوتنی مستقل از زمان ۴۶
۲- سیالات غیر نیوتنی تابع زمان ۴۸
۳- سیالات ویسکوالاستیک ۴۹
الف) خواص ویسکومتریک (توابع ویسکومتریک) ۵۰
ب) خواص ویسکوالاستیک ۵۱
۲-۲-۲ رئولوژی آمیزه‌های پلیمری ۵۳
۲-۲-۲-۱ مقدمه ۵۳
۲-۲-۲-۲ ویسکوزیته آمیزه‌ها و آلیاژهای پلیمری ۵۳
۲-۲-۲-۳ معادلات تجربی ویسکوزیته آمیزه بر حسب غلظت سازنده‌های پلیمری ۶۱
۲-۲-۲-۴ جریان برشی پایدار آمیزه‌های پلیمری ۶۳
۲-۲-۲-۵ الاستیسیته مذاب آمیزه‌های پلیمری ۶۷
فصل سوّم: خاصیت ویسکوالاستیک خطّی (Linear viscoelasticity) 70
۳-۱ مقدّمه ۷۰
۳-۲ مفهوم و نتایج حاصل از خاصیت خطیّت ۷۲
۳-۳ مدل‌های ماکسول و کلوین ۷۳
۳-۴ طیف اُفت یا آسایش ۸۳
۳-۵ برش نوسانی ۸۷
۳-۶ روابط میان توابع ویسکوالاستیک خطی ۹۵
۳-۷ روش‌های اندازه‌گیری ۹۶
۳-۷-۱ روش‌های استاستیک ۹۷
۳-۷-۲ روش‌های دینامیک: کشش نوسانی ۱۰۰
۳-۷-۳ روش‌های دینامیک: انتشار موج ۱۰۲
۳-۷-۴ روش‌های دینامیک: جریان ثابت ۱۰۳
فصل چهارم: بررسی رفتار ویسکوالاستیک آمیزه های پلیمری با استفاده از مدل امولسیون پالیریَن ۱۰۵
۴-۱ مقدمه ۱۰۵
۴-۲ مدل پالیریَن ۱۰۶
نتیجه گیری نهایی: ۱۱۲
References: 113

چکیده

در این پروژه ابتدا رئولوژی مواد پلیمری مورد بررسی قرار گرفته است. در ادامه آمیزه‌های پلیمری و روشهای تهیه این ترکیبات بیان و همچنین به بحث پیرامون شرایط سازگاری و امتزاج- پذیری و کریستالیزاسیون این نوع مواد پرداخته شده است .

با گسترش مصرف مواد پلیمری نیاز به مواد جدید روز به روز اهمیت بیشتری پیدا می‌کند. یکی از روشهای تهیه این مواد جدید، آمیزه‌کاری پلیمرها می‌باشد. توماس هانکوک اولین فردی بود که به فکر دستیابی به خواص بهتر با استفاده از روش آمیزه‌کاری افتاد. او با اختلاط لاستیک طبیعی با یک نوع صمغ طبیعی به نام «گوتاپرچا» ماده‌ایی به دست آورد که در لباس‌های ضد آب مورد استفاده قرار گرفت. اولین آمیزه تجاری ترموپلاستیک آمیزه NBR / PVCبود که در سال ۱۹۴۲ وارد بازار شد. مهمترین هدف آمیزه‌کاری مساله اقتصادی آن می‌باشد.

رئولوژی آمیزه‌های پلیمری و معادلات تجربی و قوانین حاکم بر این ترکیبات از دیدگاه رئولوژیکی از جمله مطالب می‌باشد. بحث خاصیت ویسکوالاستیک خطی در آمیزه‌های پلیمری و نتایج و معادلات دیفرانسیلی حاکم بر آن و بررسی آنها در مدلهای نظری چون ماکسول و کلوین و … و همچنین روشهای اندازه گیری و تعیین عملکرد ویسکوالاستیک خطی از جمله بررسی‌هاست .

همچنین ما از مدل امولسیون پیشنهاد شده توسط پالیریَن برای تعیین مقاوت کشش سطحی بین اجزاء تشکیل دهنده یک آمیزه از طریق داده های ویسکوالاستیک خطی، استفاده
می ‌کنیم. این مدل، ضریب یا مدول پیچیده () ترکیبات مذابی را تشریح می ‌کند و از این طریق مقدار توزیع اندازه مواد تشکیل دهنده و مقدار نیروی کشش بین سطحی آنها را محاسبه می ‌کنیم. مدل پیچیده مخلوط در واقع تابع مدولی پیچیده هر دو فاز ترکیبی و نسبت مقدار کشش بین سطحی اجزاء و همچنین اندازه ذرات و میزان توزیع اندازه آنها می باشد.

در نهایت رفتار ویسکوالاستیک آمیزه‌های پلیمری با استفاده از مدل امولسیون پالیرین برای تخمین مقاومت کشش سطحی بین اجزاء تشکیل دهنده یک آمیزه از طریق داده‌های تجربی بررسی شده و مدول پیچیده (G*) ترکیبات مذابی از طریق مقدار توزیع اندازه مواد تشکیل دهنده و مقدار نیروی کشش بین سطحی آنها محاسبه گردیده است.

سه آمیزه PS/PMM(80/20) و PS/PEMA – ۱(۸۰/۲۰) و PS/PEMA – ۲(۷۰/۳۰) مورد مقایسه و مدول ذخیره و افت آنها با پیشگویی های مدل امولسیون پالیرین قیاس گردیده است و این نتیجه حاصل می شود که :

حاکمیت مدل برای محدوده وسیع و کاملی از فرکانسها برقرار می‌باشد و این مدل برای این دسته از آمیزه‌ها در ناحیه ویسکوالاستیک خطی بخوبی و با خطای بسیار کمی پاسخگوست.

واژه های کلیدی: رئولوژی، آمیزه‌های پلیمری، شرایط سازگاری، امتزاج- پذیری ،کریستالیزاسیون، ویسکوالاستیک خطی

فصل اوّل: رئولوژی (Rheology)

۱-۱ تاریخچه پیدایش رئولوژی[۱]

نیوتن[۲] (۱۷۲۷-۱۶۴۲) اولین فردی بود که برای مدل کردن سیالات با آنها برخوردی کاملاً علمی نمود. وی در قانون دوم مقاومت خود، کل مقاومت یک سیال را در برابر تغییر شکل (حرکت) نتیجه دو عامل زیر دانست:

الف) مقاومت مربوط به اینرسی (ماند) سیال

ب) مقاومت مربوط به اصطکاک (لغزش ملکولها یا لایه‌های سیال بر هم‌دیگر)

و در نهایت قانون مقاومت خود را چنین بیان نمود: «در یک سیال گرانرو[۳]، تنش مماسی (برشی) متناسب با مشتق سرعت در جهت عمود بر جهت جریان است.»

در اواخر قرن نوزدهم علم مکانیک سیالات شروع به توسعه در دو جهت کاملاً مجزا نمود.
از یک طرف علم تئوری هیدرودینامیک که با معادلات حرکت اولر[۴] در مورد سیال ایده‌آل فرضی شروع می ‌شد، تا حد قابل توجهی جلو رفت. این سیال ایده‌آل، غیر قابل تراکم و فاقد گرانروی و کشسانی (الاستیسیته) در نظر گرفته شد. هنگام حرکت این سیال تنشهای برشی وجود نداشته و حرکت کاملاً بدون اصطکاک است. روابط ریاضی بسیار دقیقی برای این نوع سیال ایده‌آل در حالتهای فیزیکی مختلف بدست آمده است. باید خاطر نشان نمود که، نتایج حاصل از علم کلاسیک هیدرودینامیک در تعارض آشکار با نتایج تجربی است (بخصوص در زمینه‌های مهمی چون افت فشار در لوله‌ها و کانالها و یا مقاومت سیال در برابر جسمی که در آن حرکت می‌نماید). لذا این علم از اهمیت عملی زیادی برخوردار نگشت. به دلیل فوق مهندسین که به علت رشد سریع تکنولوژی نیازمند حل مسائل مهمی بودند، تشویق به توسعه علمی بسیار تجربی، بنام هیدرولیک شدند. علم هیدرولیک بر حجم انبوهی از اطلاعات تجربی متکی بود و از حیث روشها و هدفهایش، با علم هیدرودینامیک اختلاف قابل ملاحظه‌ای داشت.

در شروع قرن بیستم دانشمندی بنام پرانتل[۵] نشان داد که چگونه می‌توان این دو شاخه دینامیک سیالات را به یکدیگر مرتبط نمود و با این کار به شهرت رسید. پرانتل به روابط زیادی بین تجربه و تئوری دست یافت و با این کار توسعه بسیار موفقیت‌آمیز مکانیک سیالات را امکان‌پذیر نمود. البته قبل از پرانتل نیز بعضی از محققین بر این نکته اشاره کرده بودند که اختلاف بین نتایج هیدرو دینامیک کلاسیک و تجربه در بسیاری از موارد به دلیل صرف نظر کردن از اصطکاک سیال است.

علاوه بر این، از شناخت معادلات حرکت سیالات با در نظر گرفتن اصطکاک )معادلات ناویر- استوکس[۶]( مدت زمانی سپری می‌‌شد. اما به دلیل مشکلات حل ریاضی این معادلات در آن زمان (باستثنای موارد خاص)،در برخورد تئوریک با حرکت سیالات گرانرو عقیم مانده بود. در مورد دو سیال بسیار مهم یعنی آب و هوا، نیروی ناشی از لغزش لایه‌های سیال بر یکدیگر (گرانروی آب
N.S/m2 3-10×۱ و گرانروی هوا N.S/m2 3-10×۵/۲) در مقایسه با سایر نیروها (نیروی ثقل و فشار، N/m2 105) قابل اغماض می‌باشد. بنابراین می‌توان پی برد که چرا درک تأثیر عامل مهمی همچون نیروی اصطکاک بر حرکت سیال در تئوری کلاسیک تا این حد مشکل بوده است. در مقاله‌ای تحت عنوان سیالات با اصطکاک بسیار کم که قبل از کنگره ریاضیات در هیدلبرگ[۷] در ۱۹۰۴ قرائت گردید، پرانتل نشان داد که می‌توان جریانات گرانرو را با شیوه‌ای که دارای اهمیت عملی زیادی است به دقت تجزیه و تحلیل نمود. با استفاده از اصول تئوریک و برخی آزمایشهای ساده پرانتل اثبات نمود که جریان سیال اطراف یک جسم جامد را می‌توان به دو ناحیه تفکیک نمود:

لایه بسیار نازک در مجاورت جسم (لایه مرزی) که در آن اصطکاک نقش مهمی را بازی می‌کند.

ناحیه دورتر از سطح جسم که در آن اصطکاک قابل اغماض است.

[۱]-Rheology

[۲]-Newton

[۳]-Viscose

[۴]-Euler

[۵]-Prandtl

[۶]-Navier – Stokes equation

[۷]-Heidelberg

120,000 ریال – خرید

مقاله و پروژه و تحقیق ها به صورت فایل ورد و قابل دانلود می باشند و شما به محض پرداخت آنلاین مبلغ همان لحظه قادر به دریافت فایل خواهید بود. این عملیات کاملاً خودکار بوده و توسط سیستم انجام می پذیرد. ضمنا همان لحظه لینک دانلود به ایمیل شما ارسال می گردد.

 جهت پرداخت مبلغ شما به درگاه پرداخت یکی از بانک ها منتقل خواهید شد، برای پرداخت آنلاین از درگاه بانک این بانک ها، حتماً نیاز نیست که شما شماره کارت همان بانک را داشته باشید و بلکه شما میتوانید از طریق همه کارت های عضو شبکه بانکی، مبلغ  را پرداخت نمایید

مطالب پیشنهادی: برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید

جستجو پیشرفته

دسته‌ها

آخرین بروز رسانی

    پنج شنبه, ۲۰ اردیبهشت , ۱۴۰۳
اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط digitaliran.ir صورت گرفته است
تمامی حقوق برایhttp://cofenetyas.comمحفوظ می باشد.