تحقیق خیار گلخانه ای

کافی نت یاس دنلود مقاله و تحقیق و پروژه و پاورپوینت

تحقیق خیار گلخانه ای به صورت فایل word   ( ورد ) و قابل ویرایش می باشد . که دارای ۱۲۵ صفحه بوده و جهت دریافت و دانلود متن و فایل کامل آن می توانید بر روی گزینه خرید انتهای متن کلیک نمایید و پس از وارد نموده اطلاعات و آدرس ایمیل خود قادر به پرداخت آنلاین و دریافت آنی متن کامل و فایل ورد مقاله و پروژه مربوطه باشید . همچنین لینک دانلود تحقیق مربوطه همان لحظه به آدرس ایمیل شما ارسال می گردد.

منابع:

پرورش خیارهای گلخانه ای در خاک و محیطهای کشت بدون خاک

تالیف: علی اکبر شکوهیان

راهنمای کاشت خاکی خیار و گوجه فرنگی گلخانه ای

تالیف: مهندس مجید تولایی

خیار داربستی تالیف: مهندس غلامحسین نصوحی

اصول کشت خیار گلخانه ای

سبزیکاری در خانه و آپارتمان تالیف: مهندس منوچهر کارگر

بیماریهای سبزی و صیفی و روشهای مبارزه با آن

تالیف: دکتر حسن رضا اعتباریان

۷- سبزیکاری عملی                           تالیف: غلامرضا وزیری الهی

۸- تولید سبزی                             ترجمه: مصطفی مبلی- بهمن پیراسته

۹- سبزیکاری زیر پوشش پلاستیک         ترجمه: دکتر غلامعلی پیوست

۱۰- پرورش سبزی                               تالیف: دکتر محمد حسین دانشور

۱۱- فیزیولوژی پس از برداشت              تالیف: دکتر مجید راحمی

۱۲- اصول باغبانی                               تالیف: دکتر مرتضی خوشخوی

فهرست مطالب

چکیده
مقدمه ۱
تاریخچه ۲
گیاه شناسی ۳
ارزش تغذیه ای ۷
جوانه زنی بذر خیار ۸
تلخ شدن خیار ۹
اصلاح خیار ۱۰
واریته های مناسب خیار گلخانه ای ۱۳
اقلیم مناسب جهت احداث گلخانه ۱۵
اسکلت گلخانه ۱۵
پوشش گلخانه ۲۲
سیستم های حرارتی ۲۶
تهویه ۳۰
خنک کردن گلخانه ۳۲
دماسنج ۳۴
آبیاری ۳۵
سیستم های آبیاری ۳۷
کیفیت آب ۳۹
نیازهای آب و هوایی ۴۰
خاک بستر ۴۳
آماده سازی بستر خاک ۴۵
ضد عفونی کردن خاک ۴۶
نکات مهم هنگام استفاده از سموم ۵۱
کود دهی قبل از کشت ۵۱
کاشت ۵۳
زمان کاشت ۵۳
خط کشی و فواصل کشت ۵۴
کاشت مستقیم ۵۶
نشاءکاری ( روش غیر مستقیم ) ۵۷
داشت ۶۱
مراقبتهای بوته در زمان ۴الی۵ برگی ۶۴
نخ قیم برای داربست بوته ها ۶۵
هرس بوته ها ۶۵
سیستم های تربیت خیار گلخانه ای ۶۸
روشهای پیشگیری برای کاهش آفات و بیماریها ۷۰
نکات مهم برای پیشگیری از امراض و آفات ۷۱
دفع علفهای هرز ۷۳
کود دهی در مراحل تولید به صورت آبکود ۷۳
عناصر پر مصرف ۷۷
عناصر کم مصرف ۸۱
عناصر غیر ضروری ۸۶
برداشت ۸۶
بسته بندی ۸۷
درجه بندی ۸۸
سر کردن اولیه ۸۹
واکس زدن ۸۹
انبارداری ۹۰
بازاریابی ۹۲
مراحل پایانی تولید ۹۳
اهمیت اقتصادی ۹۴
آفات مهم خیار و راههای مبارزه با آن ۹۴
بیماریهای قارچی مهم خیار وراههای مبارزه با آن ۱۰۱
بیماریهای ویروسی مهم خیار و راههای مبارزه با آن ۱۰۸
بیماریهای باکتریایی و راههای مبارزه با آن ۱۱۱
نماتدها و راههای مبارزه با آن ۱۱۴
ناهنجاریهای فیزیولوژیکی ۱۱۵
منابع ۱۱۹

چکیده

پیدایش خیار گلخانه ای به این نحو بود که برای اولین بار در قرن هجدهم خیارهای جدیدی از مناطق جنگلی گرم و مرطوب هندوستان وارد انگلستان گردید که با خیارهای موجود در اروپا تا آن زمان تفاوت زیادی داشت و در شرایط اروپا فقط در گلخانه قادر به رشد و نمو بودند . بعدها با اصلاح نژاد ، انواع جدیدتری به نام خیار گلخانه ای به وجود آمد که از نظر مرفولوژیکی و خواسته های آب و هوایی کاملاً از خیارهای معمولی متمایز و مشخص می باشند . این خیارها ماده زا و بی تخم بوده ( پارتنو کارپ )و دارای پوستی خوراکی می باشند .

اینک نه تنها در اروپا بلکه در تمام جهان این ارقام در شرایط گلخانه ای کشت می شود .

مسائل مربوط به احداث تونلها و سیستمهای حرارتی،  عملیات کاشت، داشت، برداشت خیار تا زمان عرضه محصول در فصول جداگانه مورد بررسی قرار می دهیم.

مزیتهای کشتهای گلخانه ای از نظر افزایش تولید در واحد سطح، اشتغالزایی و صرفه جویی در آب و اراضی کشاورزی بررسی می شود و فروش به موقع این محصول از نظر اقتصادی در داخل کشور اهمیت زیادی دارد صادرات این محصول ارز آوری خوبی را نصیب تولید کنندگان می کند .

واژه های کلیدی: خیار  گلخانه ای، سیستم های آبیاری، کاشت، انبارداری

 مقدمه

تولید محصولات گلخانه ای با استفاده از فن آوری جدید به وسیله نصب سوله های نیمدایره ای و به کار گیری شرایط آب و هوایی کنترل شده در سالهای اخیر نه تنها موجب افزایش عملکرد گردیده بلکه باعث استفاده بیشتر از فضای گلخانه ها ، کنترل بیشتر آفات و بیماریها و تولیدی با کیفیت بالاتر و بهداشتی تر شده است .

کشت اینگونه سبزیجات در سوله های نیمدایره با پوشش پلا ستیک به گلخانه داران کمک کرده است تا بتوانند با مقدار محدودی زمین تولیداتی معادل ده ها برابر کشت در فضای آزاد داشته باشند ضمن اینکه در صورت استفاده از روش آبیاری قطره ای باعث صرفه جویی در آب آبیاری و کودهای شیمیایی پر مصرف ( ماکرو  ) و کم مصرف ( میکرو ) می گردند .

به نظر می رسد در صورت ادامه کشت صیفی جات با این روش نه تنها به افزایش تولید در واحد سطح کمک می کند بلکه زمینهای بیشتری نیز برای کشت های مهمتر آزاد می گردد . رونق صادرات این محصولات در سالهای اخیر ، اهمیت توجه به این گونه روشهای تولید را افزایش داده و زمینه اشتغال را برای افراد بیشتری فراهم نموده است .

مدیریت بالای اینگونه صیفی جات باعث گردیده علاقمندان برای حداکثر تولید و آشنایی با فنون مدیریتی با متخصصین این رشته بالاخص در بخش خصوصی ارتباط مؤثری برقرار کنند و در نتیجه از درآمد بالاتری برخوردار شوند به همین علت در چند ساله اخیر با توجه به توسعه کشت های گلخانه ای و جلب طبقات مختلف مردم نه تنها بسیاری از افراد تحصیل کرده و علاقمند در این زمینه مشغول شده اند بلکه بکارگیری این فن آوری در جوامع کشاورزی و روستایی تا حدودی باعث جلوگیری از مهاجرت آنها به شهرها شده است .

  ۱-۱ تاریخچه :

نام انگلیسی آن Cucumber و نام فرانسوی آن Concomber و Cornichon بوده و در عربی به آن قثّاء و در آلمانی Gurke گفته می شود نام علمی آن Cucumis sativus بوده و متعلق به خانواده Cucurbitaceae می باشد .

با وجود سابقه طولانی که کاشت خیار در هوای آزاد ( مزرعه ) دارد ، پرورش خیار گلخانه ای به منظور تولید و عرضه طولانیتر خیار تازه ، از قرن هجدهم میلادی در اروپا مورد توجه قرار گرفت . بسیاری از محققان مرکز  پیدایش خیار را هندوستان می دانند زیرا در دامنه های هیمالیا گیاهی به نام Cucumis hardwickii می روید که میوه هایی ریز و تلخ دارد ، از نظر تاریخی این گیاه از حدود ۳۰۰۰ سال قبل کشت و کار می شد و از هندستان به چین منتقل شده و شواهد تاریخی نشان می دهد که خیار توسط رومیان و یونانیان باستان کشت و کار می شد .  خیار که در گذشته های دور از طریق مصر به مناطق حاشیه دریای مدیترانه و از آنجا به اروپا آورده شده است . اما پیدایش خیار گلخانه ای به این نحو بود که برای اولین بار در قرن هجدهم خیارهای جدیدی از مناطق جنگلی گرم و مرطوب هندوستان وارد انگلستان گردید که با خیارهای موجود در اروپا تا آن زمان تفاوت زیادی داشت و در شرایط اروپا فقط در گلخانه قادر به رشد و نمو بودند . بعدها با اصلاح نژاد ، انواع جدیدتری به نام خیار گلخانه ای به وجود آمد که از نظر مرفولوژیکی و خواسته های آب و هوایی کاملاً از خیارهای معمولی متمایز و مشخص می باشند . این خیارها ماده زا و بی تخم بوده ( پارتنو کارپ )و دارای پوستی خوراکی می باشند .

اینک نه تنها در اروپا بلکه در تمام جهان این ارقام در شرایط گلخانه ای کشت می شود .

 گیاه شناسی :

۴-۱-۱ – اندام هوایی (The Shoots ) :

خیار با نام علمی Cucumis sativus از خانواده Cucurbita می باشد .

شاخه اصلی این گیاه ، علفی و یک ساله ابتدا به صورت عمودی رشد می کند ولی بعد از تولید شاخه های جانبی همانند بوته مو بر روی زمین رشد خواهد کرد شاخه ها در خیار از نوع سیمپودیال می باشد ، از گره های روی ساقه اصلی یک یا چند شاخه فرعی به وجود می آید که بر روی همه آنها می تواند میوه تشکیل شود ؛ همه ساقه ها در خیار زبر و کرکدار می باشد که در هنگام بلوغ ممکن است ، ساقه تو خالی شود . در روی هر گره از ساقه فقط یک برگ به وجود می آید .

اندازه برگها در خیارهای معمولی ۱۰-۲۰ سانتی متر و در خیارهای بی دانه ۲۰-۴۰ سانتیمتر می باشد ؛ این برگها بر روی یک دمبرگ بلند به طول ۲۰-۷ سانتیمتر قرار می گیرند .

هر برگ دارای پنج عدد بریدگی ( کنگره ) است که بریدگی وسطی ، نسبتاً بزرگتر می باشد و سطح برگها به کرک پوشیده شده است ؛ و از گره سوم به بعد ، از ته دمبرگها معمولاً پیچکهایی تولید می شود که منشأ غیر شاخه ای دارند ؛ این پیچکها به ساقه ها کمک می کنند تا بتوانند از قیم بالا بروند . ساقه در خیار از دو دسته آوندی ۱۰ تایی تشکیل شده که به طور منظم در کنار هم قرار گرفته اند ، دسته آوندی کوچکتر به طرف کنار ساقه و دسته های بزرگتر در قسمت مرکز آن واقع شده اند .

120,000 ریال – خرید

مقاله و پروژه و تحقیق ها به صورت فایل ورد و قابل دانلود می باشند و شما به محض پرداخت آنلاین مبلغ همان لحظه قادر به دریافت فایل خواهید بود. این عملیات کاملاً خودکار بوده و توسط سیستم انجام می پذیرد. ضمنا همان لحظه لینک دانلود به ایمیل شما ارسال می گردد.

 جهت پرداخت مبلغ شما به درگاه پرداخت یکی از بانک ها منتقل خواهید شد، برای پرداخت آنلاین از درگاه بانک این بانک ها، حتماً نیاز نیست که شما شماره کارت همان بانک را داشته باشید و بلکه شما میتوانید از طریق همه کارت های عضو شبکه بانکی، مبلغ  را پرداخت نمایید

مطالب پیشنهادی: برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید

جستجو پیشرفته

دسته‌ها

آخرین بروز رسانی

    دوشنبه, ۳۱ اردیبهشت , ۱۴۰۳
اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط digitaliran.ir صورت گرفته است
تمامی حقوق برایhttp://cofenetyas.comمحفوظ می باشد.