تحقیق برکت

کافی نت یاس دنلود مقاله و تحقیق و پروژه و پاورپوینت

تحقیق برکت به صورت فایل word   ( ورد ) و قابل ویرایش می باشد . که دارای ۸۰ صفحه بوده و جهت دریافت و دانلود متن و فایل کامل آن می توانید بر روی گزینه خرید انتهای متن کلیک نمایید و پس از وارد نموده اطلاعات و آدرس ایمیل خود قادر به پرداخت آنلاین و دریافت آنی متن کامل و فایل ورد مقاله و پروژه مربوطه باشید . همچنین لینک دانلود تحقیق مربوطه همان لحظه به آدرس ایمیل شما ارسال می گردد.

منابع

ـ ابن فارس، احمد، معجم مقاییس‏اللغه، قم، دفتر تبلیغات اسلامی، ۱۴۰۴٫

ـ اصفهانی، راغب، المفردات فی غریب‏القرآن، دمشق، دارالقلم، ۱۴۱۶٫

ـ باقری، خسرو، نگاهی دوباره به تربیت اسلامی، تهران، مدرسه، ۱۳۸۰٫

ـ حرّانی، حسن‏بن شعبه، تحف العقول، قم، جامعه مدرّسین، ۱۴۰۴٫

ـ خمینی، روح‏اللّه، چهل حدیث، تهران، رجاء، ۱۳۶۸٫

ـ صدوق، محمّدبن علی، معانی‏الاخبار، قم، جامعه مدرّسین، ۱۴۰۳٫

ـ طبرسی، فضل‏بن حسن، مجمع البیان، تهران، المکتبه العلمیه، بی‏تا، ج ۴٫

ـ عروسی، عبدعلی بن جمعه، نورالثقلین، قم، مطبعه العلمیه، بی‏تا، ج ۴٫

ـ کلینی، محمّدبن یعقوب، فروع کافی، تهران، دارالکتب الاسلامیه، ۱۳۶۵، ج ۶٫

ـ مجلسی، محمّدباقر، بحارالانوار، بیروت، مؤسسه الوفاء، ۱۴۰۴، ج ۱۳، ۱۴، ۴۸، ۶۶، ۶۷، ۶۸٫

ـ مصطفوی، حسن، التحقیق فی کلمات القران‏الکریم، تهران، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، ۱۳۶۸٫

ـ مطهّری، مرتضی، آشنایی با قرآن، تهران، صدرا، ۱۳۷۱، ج ۳٫

فهرست مطالب

فصل اول ۱
کلیات ۱
چکیده ۲
مقدّمه ۳
مفهوم شناسی ۴
ارتباط معنای لغوی با اصطلاحی ۴
نسبیت برکت ۵
نعمت چیست؟ ۵
فصل دوم ۶
الطاف و مواهب الهی ۶
نعمت مادى و معنوى ۷
اقسام برکت ۸
مکانهای پر برکت ۸
زمانهای پر برکت ۱۰
أشیاء پر برکت ۱۰
افراد پر برکت ۱۱
انواع نعمت‏ها ۱۳
نعمت شناسى ۱۵
نعمت ظاهرى و باطنى ۱۶
نعمت بی‫شمار‬ ۱۷
رابطه نعمت و محبت ۱۸
رابطه نعمت و سپاس ۱۹
پدیده های بابرکت ۲۲
فصل سوم ۲۵
یادآوری نعمت‫ها‬ ۲۵
وظایف ما در مقابل رحمت خداوند ۲۶
تعارض نصوص دینی و راه ‌حل آن ۳۳
اهمیت روش ۳۴
انواع یادآوری ‏ها ۳۶
یادآوری ذهنی ۳۶
یادآوری گفتاری ۳۶
یادآوری نوشتاری ۳۶
یادآوری رفتاری ۳۸
آثار و نتایج یادآوری نعمت‏ها ۳۹
۱٫ حمد پروردگار ۳۹
۲٫ شکرگزاری ۳۹
۳٫ محبت و عشق به خداوند ۴۱
۴٫ عبادت ۴۳
۵٫ تقوا ۴۳
۶٫ بازگشت به راه راست ۴۵
۷٫ امیدواری ۴۵
۸٫ فلاح و رستگاری ۴۶
نتیجه ‏گیری ۴۶
فصل چهارم ۴۷
عوامل برکت‫زا و برکت زدا‬ ۴۷
عوامل برکت ۴۹
۱- ایمان و تقوا: ۴۹
۲- إستغفار: ۴۹
رابطه معنویت و برکت ۵۱
پیام متن: ۵۲
آثار و ثمرات تقوا ۵۲
۱- برخورداری از برکات دنیوی : ۵۲
۲- روشن بینی : ۵۴
۳- مصونیت : ۵۵
۴- نجات از مشکلات و آسان شدن کارها : ۵۶
۵- تعظیم شعایر الهی : ۵۸
۶- پذیرش عمل : ۵۸
۷- رهایی از ترس و اندوه : ۵۹
۸- محبوبیت نزد خداوند : ۵۹
۹- بخشیده شدن گناهان و رهایی از آتش : ۶۰
۱۰- حسن عاقبت و پاداش بهشتی : ۶۰
عوامل برکت زا ۶۲
پیام متن: ۶۳
۱٫ ایمان و تقوا ۶۳
۶۳
۳٫سحرخیزی ۶۴
۴٫دعای سحر ۶۴
۵٫شکرگزاری ۶۴
۶٫صدقه دادن ۶۴
۷٫اطاعت و رضایت خدا ۶۵
۸٫ صله رحم ۶۵
۹٫پیران سالخورده ۶۵
۱۰٫ خوشرفتاری ۶۵
۱۱٫یاد و سپاس خدا هنگام غذا خوردن ۶۵
عوامل محرومیت از برکت ۶۶
۱٫تکذیب انبیا ۶۶
۲٫پرداخت نکردن زکات ۶۶
۳٫روی گردانی از یاد خدا ۶۶
۴٫اسراف ۶۶
۵٫خودنمایی در علم آموزی ۶۶
۶٫سرقت، خیانت، شرب خمر وعمل خلاف عفت ۶۷
۷٫ بدزبانی ۶۷
۸٫گناه ۶۷
عوامل برکت زدا ۶۷
پیام متن: ۶۸
اسباب برکت زدا در روایت ها ۶۸
پیام متن: ۶۹
عوامل برکت زا ۷۰
پیام متن: ۷۱
خلاصه ۷۱
منابع ۷۳

چکیده

در این مقاله درباره برکت مطالبی ارائه می شود. این مجموعه متشکل از ۴ فصل است که :

فصل اول کلیات :تعریف و تبیین موضوع ،فواید و اهداف تحقیق ، روش تحقیق ، فرضیه ، ساختار تحقیق ، مشکلات و موانع تحقیق ، ضرورت و اهمیت موضوع ،کلید واژ ه ، سوالات اصلی و فرعی ، پیشینه ، می باشد.

فصل دوم الطاف و مواهب الهی که شامل موضوعاتی چون :اقسام برکت ،مکانهای پر برکت ، انواع نعمت ،زمانهای پر برکت ،اشیاء و افراد پر برکت ، پدیده های با برکت ، رابطه نعمت و محبت ، می باشد.

فصل سوم  یادآوری نعمتها که شامل موضوعاتی چون :وظایف آدمی در برابر رحمت خداوند، روش تربیتی یادآوری نعمتها ،چگونه بین دو دسته احادیث می توان جمع کرد ، تعارض نصوص و راه حل آن می باشد.

فصل چهارم عوامل افزایش برکت و سلب آن که شامل:عوامل برکت زا ، رابطه معنویت و برکت، آثار و ثمرات تقوا ، اسباب برکت زدا در روایات ، عوامل محرومیت از برکت و قوانین بهره مندی از موهبت های الهی می باشد.

و در پایان تحقیق نتیجه گیری ، راه کارها و پیشنهادها و خلاصه تحقیق بیان شده است .

روایت شده: “مردی نزد امام حسن (ع) آمد و از خشکسالی آبادیش شکایت کرد. حضرت به او فرمود: استغفار کن. دیگری آمد و به حضرت عرض کرد: دعا کن خداوند فرزندی به من بدهد. حضرت به او نیز فرمود: استغفار کن. راوی می گوید: من از این نوع راهنمایی تعجب کردم و از حضرت سوال نمودم. امام (ع) فرمود: آنچه گفتم کلام خداوند به نوح (ع) بود؛ آنگاه آیات۱۰ تا۱۲ سوره نوح را تلاوت فرمود: “به آنان گفتم از گناهان خود در پیشگاه پروردگارمان استغفار کنید، که او آمرزنده است، تا باران آسمان را پشت سر هم بر شما فرو ریزد و شما را با اموال و فرزندان کمک بخشد و باغ ها و نهرها برای شما قرار دهد”

از فراز پایانی آیه صدر بحث “و لکن کذبوا…” دانسته می شود که تکذیب آیات الهی و مخالفت با دستورات خداوند، در زوال برکات و نعمت های الهی تاثیر بسزایی دارد؛ همچنانکه در آیه۴۱ سوره روم می فرماید: “ظهر الفساد فی البر و البحر بما کسبت ایدی الناس لیذیقهم بعض الذی عملوا لعلهم یرجعون؛ در دریا و خشکی فساد و تباهی نمودار شده است به خاطر کردار بد مردم، تا خداوند بدین وسیله کیفر بعضی اعمالشان را به آنها بچشاند، تا شاید بازگردند”.

علامه طباطبایی ذیل این آیه می فرماید: “این آیه به ظاهر لفظش عام است و مخصوص به یک زمان و یا به یک مکان و یا به یک واقعه، نیست و در نتیجه مراد از “ بر و بحر” شامل همه روی زمین می شود و مراد از فساد در زمین، مصائب و بلاهای عمومی است: مانند زلزله، نیامدن باران و خشکسالی، قحطی، جنگها، غارتها، سلب امنیت و خلاصه هر بلایی که نظام آراسته و صالح جاری در عالم را بر هم می زند. “بما کسبت ایدی الناس” نیز، اشاره به آن دارد که این فساد و تباهی ظاهر در زمین، بر اثر اعمال مردم است، یعنی به خاطر شرکی است که می ورزند و گناهانی است که می‫کنند”. در روایتی از امیرمومنان علی (ع) آمده است: “هرگز نعمت و طراوت زندگی از گروهی زایل نمی شود، مگر به خاطر گناهانی که انجام داده اند” نیز فرمودند: “هرگاه گناهان آشکار شوند، برکت‫ها برداشته می شوند”

واژه های کلیدی: برکت، نعمت، یا دآوری نعمت‫ها، عوامل برکت زا

مقدّمه

خداوند مهربان نعمت‏های بسیار گسترده‏ای به انسان عطا فرموده است، اما غفلت و فراموشی آفت بزرگی است که انسان را دچار خود کرده است. یادآوری نعمت‏ها روش تربیتی بسیار مؤثری است که مربیان بزرگ بشریت یعنی خداوند و انبیا و اولیا آن را به طور گسترده مورد استفاده قرار داده‏اند و سایر مربیان نیز باید با الهام گرفتن از آنان این شیوه را به کار برند.

«نِعَم» به معنای رفاه و پاکی و مطلوبیت زندگانی است۲ و «نعمت» که برای نوع به کار می‏رود، به نوع خاصی از آن دلالت دارد. در این نوشتار، منظور از نعمت، نعمت‏های خداوند است. «ذکر» نیز به معنای به یاد داشتن است که در مقابل غفلت و فراموشی استعمال می‏شود.

باید توجه داشت که در جهان بینی اسلامی، باورمندی به تاثیر عوامل معنوی و اعمال شایسته در خیرات و برکات و توسعه مادی، هرگز به معنای نپذیرفتن علل طبیعی و تاثیر آنها نیست؛ بلکه بدین معناست که اسلام، علاوه بر اسباب مادی (مانند کار و تجارت)، معتقد است که باورهای صحیح دینی، اخلاق شایسته و اعمال نیک نیز در شکوفایی و توسعه اقتصادی جامعه نقش دارند. سیره پیامبران و اولیای الهی نشان می دهد که آنان برای تامین نیازهای مادی خود، پیوسته کار می کردند و هرگز با تکیه بر تقوا، دست از تلاش برنمی داشتند.

ناگفته پیداست نتیجه طبیعی و پیامد قهری گناه و ظلم تنها دامنگیر سرکشان و طغیان گران نمی‫شود بلکه همه افراد جامعه را در بر می گیرد. از این رو لازم است افراد جامعه بویژه متدینین، در برابر منکرات اجتماعی از خود واکنش نشان داده، با امر به معروف و نهی از منکر درصدد اصلاح برآیند.

این مجموعه متشکل از ۴ فصل است که :

فصل اول کلیات :تعریف و تبیین موضوع ،فواید و اهداف تحقیق ، روش تحقیق ، فرضیه ، ساختار تحقیق ، مشکلات و موانع تحقیق ، ضرورت و اهمیت موضوع ،کلید واژ ه ، سوالات اصلی و فرعی ، پیشینه ، می باشد.

فصل دوم الطاف و مواهب الهی که شامل موضوعاتی چون :اقسام برکت ،مکانهای پر برکت ، انواع نعمت ،زمانهای پر برکت ،اشیاء و افراد پر برکت ، پدیده های با برکت ، رابطه نعمت و محبت ، می باشد.

فصل سوم  یادآوری نعمتها که شامل موضوعاتی چون :وظایف آدمی در برابر رحمت خداوند، روش تربیتی یادآوری نعمتها ،چگونه بین دو دسته احادیث می توان جمع کرد ، تعارض نصوص و راه حل آن می باشد.

فصل چهارم عوامل افزایش برکت و سلب آن که شامل:عوامل برکت زا ، رابطه معنویت و برکت، آثار و ثمرات تقوا ، اسباب برکت زدا در روایات ، عوامل محرومیت از برکت و قوانین بهره مندی از موهبت های الهی می باشد.

و در پایان تحقیق نتیجه گیری ، راه کارها و پیشنهادها و خلاصه تحقیق بیان شده است .

مفهوم شناسی

ارتباط معنای لغوی با اصطلاحی

چون سینه در هنگام نشستن و برخاستن شتر مقدم بربقیه اعضاء است و اینکه شتر مهمترین راه کسب روزی در بین اعراب است، به عنوان مصداق روشنی از خیر می­باشد[۱] و لذا در مورد هر نعمتی که با دوام باشد استعمال شده است.

نسبیت برکت

معنای برکت مانند امور نسبی است یعنی به حسب غرضی که در آن نهفته است مختلف میگردد، چون خیریت هر چیزى به حسب آن غرضى است که متعلق به آن مى‏شود مثل غذا خوردن که اغراض متعددی مانند: سیری، سلامتی، إستشفاء و…را می­توان از آن اراده نمود و لذا چون غرض از دین تنها و تنها سعادت معنوى و یا حسى منتهى به معنوى است، لذا مقصود از برکت در لسان دین، آن چیزى است که در آن خیر معنوى و یا مادىِ منتهى به معنوى باشد.[۲]

زارى» بکشاند و با شکر به درگاه خدا، وسیله «تداوم نعمت» را فراهم آوریم و از «ناسپاسى» واستفاده سوء از نعمت هاى خدا در راه خلافِ رضاى او پرهیز کنیم.

نعمت چیست؟

حالت خوب و بهره ها و برخوردارى ها و آن چه مایه خوبى و خوشى انسان است، «نعمت» نام دارد. از این رو مال و ثروت، تن درستى و سلامتى، عقل و شعور، خانه و مرکب، خوردنى ها و نوشیدنى ها، امنیت و آسایش، جوانى و توانایى جسمى و… نعمت به شمار مى آید.

در منابع دینى و آیات و روایات، تعبیرهاى مختلفى به کار رفته که همه از این واژه گرفته شده است.

خیر رسانى به دیگران را «اِنعام»، برخوردارى از نعمت را «تنعّم»، رفاه و آسایش را «نَعما»، نعمت فراوان و دل پذیر را «نعیم» و مرکب ها و چهار پایان را «اَنعام» گویند. [۳] نیز گفته اند که نَعما، نعمت هاى باطنى است و آلا، نعمت هاى ظاهرى و آشکار.

شاید بعضى افراد از کاستى ها و مشکلات زندگى بنالند و از آن چه مایه رنج و غم آنان است، شکوه کنند، اما وقتى به انبوه نعمت هایى بنگرند که از آغاز تولد تا دم مرگ در اختیارشان قرار داده شده و از آنها بهره مى برند، این ناله و شِکوه کاسته خواهد شد و زبان شکر و حمد خواهند گشود.

[۱] – راغب اصفهانی المفردات فی غریب القرآن

 [۳] – مجمع البحرین در واژه نعمت

80,000 ریال – خرید

مقاله و پروژه و تحقیق ها به صورت فایل ورد و قابل دانلود می باشند و شما به محض پرداخت آنلاین مبلغ همان لحظه قادر به دریافت فایل خواهید بود. این عملیات کاملاً خودکار بوده و توسط سیستم انجام می پذیرد. ضمنا همان لحظه لینک دانلود به ایمیل شما ارسال می گردد.

 جهت پرداخت مبلغ شما به درگاه پرداخت یکی از بانک ها منتقل خواهید شد، برای پرداخت آنلاین از درگاه بانک این بانک ها، حتماً نیاز نیست که شما شماره کارت همان بانک را داشته باشید و بلکه شما میتوانید از طریق همه کارت های عضو شبکه بانکی، مبلغ  را پرداخت نمایید

مطالب پیشنهادی: برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید

جستجو پیشرفته

دسته‌ها

آخرین بروز رسانی

    دوشنبه, ۳۱ اردیبهشت , ۱۴۰۳
اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط digitaliran.ir صورت گرفته است
تمامی حقوق برایhttp://cofenetyas.comمحفوظ می باشد.