تحقیق بررسی گزارشهای حسابرسی

کافی نت یاس دنلود مقاله و تحقیق و پروژه و پاورپوینت

تحقیق بررسی گزارشهای حسابرسی به صورت فایل word   ( ورد ) و قابل ویرایش می باشد . که دارای ۸۶ صفحه بوده و جهت دریافت و دانلود متن و فایل کامل آن می توانید بر روی گزینه خرید انتهای متن کلیک نمایید و پس از وارد نموده اطلاعات و آدرس ایمیل خود قادر به پرداخت آنلاین و دریافت آنی متن کامل و فایل ورد مقاله و پروژه مربوطه باشید . همچنین لینک دانلود تحقیق مربوطه همان لحظه به آدرس ایمیل شما ارسال می گردد.

منابع:

فصلنامه تحلیلی اطلاع رسانی پژوهشی سازمان حسابرسی، شماره ۱۰، بهار ۱۳۸۰

فصلنامه تحلیلی اطلاع رسانی پژوهشی سازمان حسابرسی، شماره ۱۱، تابستان ۱۳۸۰

حسابدای دولتی، پرویز سعیدی، ۱۳۸۵

استانداردهای حسابرسی، ۱۳۸۵

اصول حسابرسی، جمشید اسکندری، ۱۳۸۶

حسابرسی، عباس و محمود ارباب سلیمانی، ۱۳۷۱، ص ۷۲-۵۸

حسابرسی، احمد حمیدی راوری، ۱۳۷۲، ص ۷۱-۶۹

نشریه ۱۲۱ سازمان حسابرسی، ۱۳۷۷، ص ۳

فصلنامه حسابرس، ۱۳۷۹، ص ۷

بررسی مفاد بندهای حاصل از عدم توافق گزارشهای حسابرسی بر بهبود کیفیت عملیات حسابداری،پایان نامه کارشناسی ارشد، سید مهدی هاشمی،دانشگاه تهران

 

فهرست مطالب

فصل اول
مقدمه ۲

فصل دوم
چگونگی پیدایش حرفه حسابرسی ۶
مروری بر تاریخچه حسابرسی ۸
پیشینه و سیرتاریخی حسابرسی ۱۱
تاریخچه حسابرسی در ایران ۱۳
تعریف حسابرسی ۱۹
حسابرسی : ابزار کنترلی ۲۲
فلسفه و جایگاه حسابرسی ۲۳
نظریه شبه قضایی ۲۴
نظریه مسئولیت اجتماعی ۲۴
نظریه مباشرت و نظارت ۲۵
فصل سوم
استانداردهای پذیرفته شده حسابرسی ۲۷
انواع حسابرسی ۲۹

فصل چهارم
آئین رفتار حرفه ای حاکم بر مسئولیتهای حرفه ای حسابرس ۳۴
استقلال (حکم ۱۰۱) ۳۴
بیطرفی و درستکاری (حکم ۱۰۲) ۳۴
استانداردهای عمومی (حکم ۲۰۱) ۳۵
اطلاعات محرمانه صاحبکار (حکم ۳۰۱) ۳۵
حق الزحمه مشروط ( حکم ۳۰۲) ۳۵
اعمال بدنام کننده (حکم ۵۰۱) ۳۵
آگهی و سایر انواع تبلیغات (حکم ۵۰۲) ۳۶
کمیسیون (حکم ۵۰۳) ۳۶
گزارش حسابرسی ۳۶
ترتیب درج مطالب در گزارش حسابرس مستقل و بازرس قانونی ۳۸
بند موضوع حسابرسی و تفکیک مسئولیتها ۳۸
بند مبانی رسیدگی ۳۹
بندهای توضیحی ۳۹
اظهارنظر مقبول ۴۰
اظهار نظر مشروط ۴۱
اظهار نظر مردود ۴۱
عدم اظهارنظر ۴۲
گزارشگری حسابرسی در آمریکا ۴۴
بررسی شکل و محتوای گزارش مقبول حسابرسی در آمریکا ۴۵
گزارش حسابرسان مستقل به سهامداران شرکت آلفا ۴۶
گزارش مشروط در رابطه با اصول حسابداری ۴۹
تحمیل محدودیت اساسی در دامنه رسیدگی توسط شرایط موجود ۵۲
ابهام ۵۳
ابهام و محدودیت رسیدگی ۵۴
ابهام و انحراف از اصول پذیرفته شده حسابداری ۵۴
انحراف از یک اصل پذیرفته شده حسابداری (عدم توافق با مدیریت) ۵۷
گزارشگری حسابرسی در انگلستان ۵۹
اجزای اصلی گزارش حسابرسی ۵۹
انواع اظهارنظر حسابرس ۶۱
گزارش حسابرسی در ایران ۶۶
نتیجه‌گیری و پیشنهادات ۷۸
منابع ۷۹

چکیده

مقاله حاضر به بررسی گزارش های حسابرسی می پردازد. تحقیق شامل ۴ فصل که فصل اول مقدمه، فصل دوم چگونگی پیدایش حرفه حسابرسی و تاریخچه، تعریف حسابرسی و فلسفه و جایگاه حسابرسی را بیان می کند.

فصل سوم استانداردهای پذیرفته شده حسابرسی و انواع حسابرسی را توضیح می دهد. فصل چهارم آئین رفتار حرفه ای حاکم بر مسئولیتهای حرفه ای حسابرس و گزارش حسابرسی و اجزای اصلی گزارش حسابرسی را توضیح می دهد.

گزارش حسابرسی محصول نهائی و اصلی فرایند حسابرسی و وسیله بیان قضاوت و نظر حسابرس درباره کیفیت و محتوی صورتهای مالی مدیریت واحد تجاری است و در ایجاد اطمینان و آسودگی خاطر به استفاده کنندگان از صورتهای مالی و در رأس آن سهامداران نقش بزرگی دارند. بنابراین درک معنای گزارش حسابرسی توسط تمام افراد دست اندرکار اعم از تهیه کنندگان یا استفاده کنندگان از گزارش دارای اهمیت حیاتی است. از آنجا که گزارش حسابرسی دربرگیرنده اطلاعات و وسیله انتقال اطلاعات به استفاده کننده است، طبیعی است که باید سعی شود تا ویژگی های اطلاعات قابل استفاده و مفید برای تصمیم گیری، در ارائه آن رعایت شود. گزارش حسابرسی باید روشن و به دور از هرگونه ابهام باشد و ارتباط صریحی با خواننده برقرار کند.

حاصل کار حسابرسان گزارش حسابرسی می باشد. این گزارش حسابرسی مدرک مختصر و پراهمیتی است که اعتبار یک مجموعه از صورتهای مالی را افزایش می دهد و آن را برای سرمایه گذاران، بانکداران دولت و سایر استفاده کنندگان مقبولی می سازد. مهمترین و با ارزش ترین خدمت حرفه حسابرسی، اظهارنظر مستقل و کارشناسانه درباره مطلوبیت صورتهای مالی است.

چهارمین استاندارد گزارشگری به شرح زیر مقرر میدارد.

گزارش (حسابرسان) باید یا حاوی یک اظهارنظر درباره صورتهای مالی بطور کافی یا بیانگر این واقعیت باشد که نظری نمی تواند اظهار شود. هنگامی که نظری کلی بتواند اظهارنظر شود دلایل آن بیان گردد.

همچنین طبق استانداردهای حسابرسی کشور که از ۱/۱/۱۳۷۸ لازم الاجرا می باشد هدف حسابرسی را اینگونه تعریف نموده است: « هدف حسابرسی صورتهای مالی این است که حسابرس بتواند درباره این که صورتهای مالی از تمام جنبه های با اهمیت، طبق استانداردهای حسابداری تهیه شده یا خیر اظهارنظر بکند.» ] اصول و ضوابط حسابداری و حسابرسی، ۱۳۷۷،  ص۷[

واژه های کلیدی: حسابرسی، استانداردهای پذیرفته شده حسابرسی، گزارش حسابرسی، آئین رفتار حرفه ای

فصل اول

مقدمه

توسعه حرفه حسابرسی در دنیا، ناشی از گسترش فعالیتهای اقتصادی و تمایل روزافزون دولتها به نظارت بر واحدهای اقتصادی از طریق وضع قوانین و حمایت از سرمایه گذاریهای سالم است. برای اینکه حسابداری و حسابرسی بتواند نیازهای جامعه را برآورده سازد و بعنوان ابزاری در خدمت اهداف رشد و توسعه اقتصادی درآید، باید با تحولات اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جامعه متحول گردد.

در سیستم اقتصادی امروز دنیا، انتقال و گزارش اطلاعات صحیح مالی و سایر اطلاعات اقتصادی به مراکز تصمیم گیری دارای اهمیتی فراوان و انکار ناپذیر است. یکی از خصوصیات این سیستم، وجود سازمانهای بزرگی است که بصورت شرکتهای سهامی عام، سرمایه میلیونها سرمایه گذار را در یکجا جمع و فعالیتهای اقتصادی وسیعی را در سرتاسر یک کشور یا حتی در اقصی نقاط جهان اداره می کند. برای مدیرانی که این سازمانها را اداره می کنند امکان نظارت بر تمام جزئیات و کسب تمامی اطلاعات ممکن نیست و ناگزیر داوری خود را برمبنای گزارشهای مالی و اطلاعات دیگری که دریافت می دارند، بنا می نهند. همچنین میلیونها سهامدار که اندوخته های خود را در اختیار این قبیل سازمانها می گذارند، برای آگاهی از چگونگی اداره سرمایه های خود و اطمینان از صحت عمل و کارآئی مدیران، جز صورتهای مالی و گزارشهای سالانه، وسیله دیگری در اختیار ندارند. از طرف دیگر، دولت نیز که سهمی عمده از منابع مالی را به شکلهای گوناگون برای انجام دادن وظایف و برنامه های خود به مصرف می رساند، از بررسی اطلاعات مالی برای اطمینان از درستی تأمین و مصرف وجوه، بی نیاز نیست. رعایت اصول صحیح حسابداری و برقراری سیستم، مناسب انتقال درست، بصورت گزارشهای مالی موسسات مختلف یک کشور، عامل بسیار موثری در تحقق بخشیدن به آرمانهای توسعه اقتصادی کشور به شمار می آید. سؤال اساسی این است که چگونه باید نسبت به قابلیت قبول و درست بودن اطلاعات مالی اطمینان لازم را بدست آورد؟ بی شک سهم عمده ای از این مهم، وظیفه ای است که حسابرسان در رسیدگی به چنین گزارشهائی، ایفاد می کنند. امروزه در جریان فعالیتهای اقتصادی و تصمیمات سرمایه گذاری، صورتهای مالی حسابرسی شده توسط حسابرسان مستقل وسیله بسیار مناسبی در انتقال اطلاعات است. حسابرسان برای انتقال اطلاعات نیاز به استانداردهائی برای ارائه گزارش و یکنواختی در ارکان گزارشگری دارند. تدوین مبانی نظری و استانداردهای حسابداری و حسابرسی در ایران یکی از ضروریات اولیه در این حرفه است. آیا این ضرورت بعلت تفاوت در ساختار اقتصادی، سیاسی ، اجتماعی و قانونی کشور است؟ آیا ارزشهای حاکم در ایران در ارزشهای حسابداری تاثیر خواهد داشت؟ آیا اصولاً حسابداری هم دارای ارزش است؟ آیا این ارزشها شناخته شده هستند؟

پاسخ به چنین سؤالاتی مستلزم تحقیق است و تحقیق حاضر با توجه به فرضیه های مورد آزمون نقطه شروعی برای پاسخ گوئی به این سؤالات است.

حرفه حسابداری (شامل خدمات حسابداری ، حسابرسی و سایر خدمات مربوط) از منضبط ترین حرفه های دنیا است و به دلیل نوع و ماهیت خدماتی که ارائه می کند، از اعتبار و اعتماد خاصی نیز برخوردار است.

اصولاً دلیل اصلی وجود حرفه حسابرسی وظیفه اعتبار دهی آن است زیرا تصمیم گیریهای اقتصادی نیز به اطلاعات قابل اتکا نیاز دارند، اعتبار دادن به صورتهای مالی که منجر به گزارشهای حسابرسی شود به معنای ایجاد اطمینان به مطلوبیت ارائه اطلاعات حسابداری و قابل اتکاء آن است. ارائه گزارشات حسابرسی توسط حسابرسان مستقل بهترین نوع حفاظت از منافع عموم است، بنابراین حسابرسی مالی به عنوان ابزاری جهت ارتقاء کیفیت عملیات مالی مربوط به دوره های مالی شرکتهای شناخته شده است، که سالانه منابع زیادی برای انجام این نوع حسابرسی هزینه می گردد. در نتیجه انتظار می رود انجام این کار نتایج مفیدی را برای شرکتها در برداشته باشد. و همین دلیل نقش واهمیت حسابرسی و گزارشهای حسابرسی و تأثیر آن بر رعایت تمام استانداردهای حسابداری از تمام جنبه های با اهمیت همواره مورد توجه پژوهشگران وصاحبنظران حوزه های مالی بوده است.

فصل دوم

چگونگی پیدایش حرفه حسابرسی

حسابرسی به مفهوم اعم کلمه، یعنی رسیدگی به حساب و کتاب، سابقه ای بسیار طولانی دارد.

مبدأ شروع حسابرسی به زمانی برمی گردد که لزوم برقراری نوعی کنترل نسبت به عملیات و معاملات کسانی که به مباشرت دیگران اقدام به وصول و یا خرج وجوه متعلق به آنان مینمودند احساس گردید. این ضرورت بخصوص در مورد کنترل وصول و مصرف وجوه عمومی از دیرباز احساس گردیده است.

بدیهی است در آن روزگار به علت ابتدایی بودن روشهای حسابداری و مدارک و دفاتری که نگهداری می شده است و مهم تر از آن به علت ناچیز بودن نسبی اعداد و ارقام و میزان و تعداد معاملات، وظایف شخص رسیدگی کننده بسیار مختصر بوده و گاه به استماع توضیحاتی که توسط مباشران یا عمال مالی داده می شده محدود می گردید. شاید به همین علت در عرف و فرهنگ انگلوساکسون ها شخص رسیدگی کننده اصطلاحاً “AUDITOR” مشتق از کلمه AUDIO به معنی شنیدن و استماع کردن نامیده می شود.] مختار، نصرالله ، ۱۳۷۵، ص ۱[

تداوم انقلاب صنعتی در اروپای قرن نوزدهم، ایجاد کارخانه های بزرگ و احداث طرحهای عظیمی را می طلبید که نیازمند به سرمایه های کلان بود. تامین چنین سرمایه هایی از امکانات مالی یک یا چند سرمایه گذار فراتر بود و از سویی، یک یا چند سرمایه دار نیز آمادگی پذیرش خطر تجارتی چنین فعالیتهایی را نداشتند. از این رو، با بهره گیری از دو دست آورد بزرگ انقلاب صنعتی، یعنی سازماندهی و همکاری، شرکتهایی شکل گرفت که مسئولیت صاحبان سرمایه آنها محدود به مبلغ سرمایه گذاریهایشان بود و در قالب چنین مشارکتهایی، سرمایه های کوچک تجهیز و راه حل مناسبی برای تامین سرمایه های کلان فراهم آمد.

سرمایه چنین شرکتهایی به سهام قابل نقل و انتقال تقسیم شد که با وضع قوانینی در بورسهایی که ایجاد شده بود قابل نقل و انتقال بود. شرکتهای سهامی توسط هیئت های مدیره ای اداره میشد و میشود که معمولاً از سهامداران بزرگ تشکیل و یا منتخب آنها هستند. در چنین شرایطی، بخصوص با توجه به این که فعالیت همه این شرکتها موفقیت آمیز نبود و در بعضی موارد خسارت عمده ای را به صاحبان سرمایه وارد میکرد، لزوم استخدام مدیران کارآزموده بوسیله صاحبان این قبیل سازمانها بیشتر احساس گردید و در نتیجه طبقه صاحبان سرمایه و گردانندگان این سرمایه ها در غالب موارد از یکدیگر متمایز شدند.

سازمان جدید سرمایه، زمینه وظایف حسابداری را گسترده تر کرد و تهیه و ارائه گزارشهایی لازم شد که بتواند سهامداران را از چگونگی اداره سرمایه هایشان، ارزیابی عملکرد و سنجش کارآیی مدیران و گردانندگان موسسه و بالاخره آینده سرمایه گذاریهایشان مطلع کند. از طرفی در تداوم این تحول، بازار معاملات پولی و اعتباری گسترش یافت و بانکها و موسسات اعتباری که بخش بزرگی از اعتبارات لازم را برای عملیات جاری و سرمایه ای واحدهای اقتصادی فراهم می آورد متوجه صورتهای مالی شرکتها و سایر واحدهای اقتصادی شدند.

افزایش موارد استفاده و شمار استفاده کنندگان از اطلاعات مالی واحدهای اقتصادی به دنبال و در تداوم افزایش شمار شرکتهای سهامی و توسعه و رونق بازارهای سرمایه و پول، هدف حسابداری را از رفع نیازهای معدود صاحبان سرمایه به پاسخگویی به نیازهای اطلاعاتی گروههای متعدد ذیحق و ذیعلاقه ارتقاء داد و به کار حسابداری نقش اجتماعی بخشید.

80,000 ریال – خرید

مقاله و پروژه و تحقیق ها به صورت فایل ورد و قابل دانلود می باشند و شما به محض پرداخت آنلاین مبلغ همان لحظه قادر به دریافت فایل خواهید بود. این عملیات کاملاً خودکار بوده و توسط سیستم انجام می پذیرد. ضمنا همان لحظه لینک دانلود به ایمیل شما ارسال می گردد.

 جهت پرداخت مبلغ شما به درگاه پرداخت یکی از بانک ها منتقل خواهید شد، برای پرداخت آنلاین از درگاه بانک این بانک ها، حتماً نیاز نیست که شما شماره کارت همان بانک را داشته باشید و بلکه شما میتوانید از طریق همه کارت های عضو شبکه بانکی، مبلغ  را پرداخت نمایید

مطالب پیشنهادی:
  • تحقیق مفاد بندهای حاصل از عدم توافق گزارشهای حسابرسی بر بهبود کیفیت عملیات حسابداری
  • برچسب ها : , , , , , , , ,
    برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

    به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید

    جستجو پیشرفته

    دسته‌ها

    آخرین بروز رسانی

      دوشنبه, ۳۱ اردیبهشت , ۱۴۰۳
    اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
    wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط digitaliran.ir صورت گرفته است
    تمامی حقوق برایhttp://cofenetyas.comمحفوظ می باشد.