تحقیق بررسی عوامل مؤثر بر بحران مالی کنونی جهان و تأثیر آن بر اقتصاد ایران

کافی نت یاس دنلود مقاله و تحقیق و پروژه و پاورپوینت

تحقیق بررسی عوامل مؤثر بر بحران مالی  کنونی جهان و تأثیر آن بر اقتصاد ایران به صورت فایل word   ( ورد ) و قابل ویرایش می باشد . که دارای ۳۸ صفحه بوده و جهت دریافت و دانلود متن و فایل کامل آن می توانید بر روی گزینه خرید انتهای متن کلیک نمایید و پس از وارد نموده اطلاعات و آدرس ایمیل خود قادر به پرداخت آنلاین و دریافت آنی متن کامل و فایل ورد مقاله و پروژه مربوطه باشید . همچنین لینک دانلود تحقیق مربوطه همان لحظه به آدرس ایمیل شما ارسال می گردد.

منابع و ماخذ

۱-آقا خانی، سعید/ موحدین، محسن؛ بحران مالی جهانی و ابعاد آن؛ روزنامه اطلاعات ؛۹ /۱۱/۱۳۸۷

۲-آل اسحاق، یحیی؛ مقابله با بحران مالی جهانی ؛ خبرگزاری فارس ؛ ۵/۳/۱۳۸۸

۳-خالص، محمد ؛ بحران اقتصادی در آسیای شرقی و تجربه مالزی

۴- طباطبایی،رویا ؛ بحران اقتصادی و تبعات آن ؛ مجله میهن ؛ شماره۹ ؛۱۳۸۷

۵- طبییان، دکتر سید محمد ؛ اثر متقابل سیاست های پولی و بحران مالی

۶-عطایی فرد ، امید ؛ بحران مالی جهان و اقتصاد ایران ؛ روزنامه جام جم ؛ ۵/۹/۱۳۸۷

۷-بحران مالی جهانی و تاثیر آن بر بازار سرمایه ایران ؛ بورس اوراق بهادار تهران ؛ معاونت مطالعاتی اقتصادی و توسعه بازار ؛ ۱۳۸۷

۸-نگاهی به بحران سیستم مالی و اقتصادی بین المللی ؛ معاونت امور اقتصادی ؛ وزارت امور اقتصادی ودارایی ؛۱۳۸۷

۹-نماگرهای اقتصادی ؛ بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران ؛ سال های مختلف

فهرست مطالب

فصل اول : کلیات پژوهش
چکیده طرح تحقیق ۵
بیان مسئله ۵
اهمیت و ضرورت ۶
اهداف تحقیق ۶
سوالات تحقیق ۶
فرضیه های تحقیق ۷
نتیجه گیری ۷
روش تحقیق ۷
پیشینیه تحقیق ۷
۲-۱)تعریف کلیه اصطلاحات، مفاهیم و عبارات مربوط به موضوع ۸
۱-۲-۱)بحران اقتصادی ۸
۲-۲-۱)رکود اقتصادی ۹
۳-۲-۱)نرخ بیکاری ۹
۴-۲-۱)بازار پول و سرمایه ۱۰
فصل دوم : بحران مالی کنونی جهان و شروع آن از آمریکا
مقدمه ۱۲
۱-۲)دلایل به وجود آمدن بحران مالی ۱۲
۱-۱-۲)افزایش هزینه مسکن ۱۲
۲-۱-۲)افزایش قیمت نفت ۱۳
۳-۱-۲)کاهش تدریجی تولید ناخالص نسبی آمریکا ۱۳
۴-۱-۲) افول تراز مالی آمریکا ۱۴
۵-۱-۲) کاهش موازنه حساب جاری بر اساس تولید ناخالص داخلی ۱۴
۶-۱-۲) فرآیند تصاعد بحران مالی آمریکا ۱۴
۷-۱-۲) تحولات اقتصادی – بین المللی ۱۵
۸-۱-۲) شوکهای اقتصادی – امنیتی ۱۶
۹-۱-۲) مداخله گرایی نظامی و بحران اقتصادی ۱۷
۱۰-۱-۲) رقابت شاخصهای اقتصادی ژاپن – آمریکا ۱۸
۱۱-۱-۲) عدم توازن شاخصهای اقتصادی اروپا – آمریکا ۱۸
۲-۲)تاثیرات بحران مالی ۱۹
۱-۲-۲)کاهش سطح تقاضای کل ۲۰
۲-۲-۲) اثر نفت بر روی تقاضای مصرف کنندگان و تولیدکنندگان ۲۰
۳-۲-۲) کسری تجاری ایالات متحده و سیاست کاهش ارزش دلار ۲۱
۴-۲-۲) سرمایه گذاری و جریان سرمایه ۲۲
۵-۲-۲) دلار دارایی ایمن ۲۳
۳-۲)راه های مقابله با بحران مالی ۲۳
۱-۳-۲) اقدام های حمایتی از بخش مالی ۲۴
۲-۳-۲) اقدام های تحرک بخش برای بخش واقعی اقتصاد ۲۴
فصل سوم : تاثیر بحران مالی کنونی بر اقتصاد ایران
۱-۳)تاثیر بحران مالی بر اقتصاد ایران ۲۶
۱-۱-۳)کاهش قیمت نفت ۲۶
تجزیه و تحلیل داده ها ۲۷
۲-۱-۳)کسری بودجه کشور ۲۹
۳-۱-۳)کاهش واردات ۳۰
۴-۱-۳ )افزایش نرخ ارز ۳۰
۵-۱-۳)رکود بازار سرمایه ۳۲
۶-۱-۳)کمبود نقدینگی در بازار پول ۳۲
۷-۱-۳)افزایش ریسک در بازار تامین مالی ۳۴
نتیجه گیری ۳۵
بیان یافته های تحقیق ۳۵
ارائه پیشنهادات ۳۵
منابع و ماخذ ۳۷

چکیده

ما به دلیل اینکه بحران مالی مشکلاتی از جمله افزایش نرخ بیکاری ، رکود صنایع، رکود در صنعت گردشگری ،کسری بودجه کشورها واز این قبیل مشکلات را به همراه داشته به بررسی این موضوع پرداختیم.

در این تحقیق ما به دنبال شناختی از آثار به وجود آمده از بحران مالی بر روی اقصاد جهانی بودهایم و تاثیراتی که این بحران بر اقتصاد کشورمان داشته است .واینکه آیا اقتصاد کشورمان  از آثار بحران مالی به دلیل وابسته نبودن به اقتصاد جهانی در امان بوده یا خیر؟  و از روش تحقیق توصیفی ،‌تحلیلی و مبتنی بر ابزار آمارنامه استفاده کرده ایم.

بحران مالی آمریکا از بخش مسکن آمریکا شروع شد وآثار آن به تدریج به موسسات مالی این کشور  سایر کشورهای جهان سرایت کرد.در واقع کشورهایی که ارتباط بیشتری با اقتصاد آمریکا و به طور کلی اقتصاد جهانی دارند از آثار منفی بحران مالی آمریکا تاثیر بیشتری خواهند پذیرفت. در حالی که دولت آمریکا در تلاش است دامنه بحران به وجود آمده را کاهش دهد اما خبرها حاکی از گسترش آن در سراسر اروپا و حتی کشورهای خاورمیانه است. به دلیل آنکه ظاهرا کشور ما هم پیوندی ضعیف با اقتصاد جهانی دارد از لحاظ ساختار اقتصادی کمتر تحت تاثیر بحران قرار خواهد گرفت.

در اواخر و اوایل سالهای  ۲۰۰۷ و۲۰۰۸قیمت نفت به طور چشم گیری افزایش داشته که با شروع بحران اقتصادی قیمت نفت سیر نزولی خود را آغاز میکند.

با کاهش قیمت نفت،درآمدهای نفتی ایران که بیش از ۸۰درصد درآمدهای ارزی ایران راتشکیل میدهد با کاهش روبرو میکند و پیرو آن درآمدهای حاصل از صادرات غیر نفتی نیز که بیشتر شامل فراورده های گازی و نفت است کاهش می یابد.

کاهش درآمهای نفتی اصلی ترین علت انتقال بحران مالی جهانی به اقتصاد ایران است و با توجه به کاهش بهای نفت بعد از بحران ،کسری بودجه نه تنها در ایران بلکه در اکثر کشورهای متکی به نفت هستند امری عادی است.

نوسانات زیاد نرخ ارزش دلار در طی سال ۱۳۸۷ است.در این سال البته تا دی ماه، به طور متوسط نرخ ارزش دلار ،برابر ۹۵۲۸ بوده به طوری که بیشترین میزان نرخ ارز به تاریخ ۳۰/۸/۱۳۸۷ با ارزش ۱۰۲۵۶ و کمترین نرخ ارز مربوط به تاریخ ۲۹/۱/۱۳۸۷ با ارزش ۸۹۵۰ بوده است.

در سال ۸۷ که جهان در ابتدای راه بحران مالی بوده تمایل برای ساختمان سازی کاهش یافته که شاید به خاطر کاهش نقدینگی و قدرت خرید در نزد افراد جامعه باشد.

واژه های کلیدی: بحران اقتصادی، رکود اقتصادی،نرخ بیکاری، بازار پول و سرمایه

فصل اول کلیات پژوهش

 الف) چکیده طرح تحقیق

بحران مالی آمریکا از بخش مسکن آمریکا شروع شد وآثار آن به تدریج به موسسات مالی این کشور  سایر کشورهای جهان سرایت کرد.در واقع کشورهایی که ارتباط بیشتری با اقتصاد آمریکا و به طور کلی اقتصاد جهانی دارند از آثار منفی بحران مالی آمریکا تاثیر بیشتری خواهند پذیرفت. در حالی که دولت آمریکا در تلاش است دامنه بحران به وجود آمده را کاهش دهد اما خبرها حاکی از گسترش آن در سراسر اروپا و حتی کشورهای خاورمیانه است. به دلیل آنکه ظاهرا کشور ما هم پیوندی ضعیف با اقتصاد جهانی دارد از لحاظ ساختار اقتصادی کمتر تحت تاثیر بحران قرار خواهد گرفت. اما کاهش قیمت نفت و رشد اقتصاد جهانی بر قیمت وحجم صادرات،سرمایه گذاری ومنابع مالی و پولی کشورمان تاثیر خاهد گذاشت. همچنین ممکن است آثار روانی آن، تاثیراتی بر عملکرد بازار سرمایه و قیمت های داخلی ارز وبازار تامین مالی بگذارد. البته ایران با استفاده از فرصت های مثبتی که در برخورد با این بحران به دست می آورد،میتواند بستری مناسب فراهم آورد تا سرمایه های سرگردان را به داخل جذب کند.

  ب) بیان مسئله :

بحران اقتصادی در نظر اول عبارت است از پیدا شدن “اضافه تولید” یعنی پرشدن بازار از کالاهائی که مشتریِ قادر به پرداخت ندارد. وقتی در بازار مشتری نباشد و کالاها فروش نرود طبعاً تولید کالاها نیز کاهش یافته و متوقف می‌شود و به دنبال آن تعطیل کارخانه‌ها و بیکاری وسیع و میلیونی کارگران بیش می‌آید که به نوبه خود فروش کالاها را باز هم دشوارتر کرده و بر عمق بحران می‌افزاید. سیستم اعتباری سرمایه داری از کار باز می‌ماند، بدهکاران توان پرداخت بدهی خود را در سر موعد از دست می‌دهند. بهای سهام شرکت‌ها در بازار تنزل می‌کند، موسسات سرمایه داری یکی پس از دیگری ورشکست می‌شوند.

به این ترتیب آنچه در نظر اول و گام نخست به صورت وجود کالای “زیادی” در بازار تظاهر کرده بود در سیر تکاملی خویش مجموعاً اقتصاد را درهم می‌ریزد و فاجعه‌ای پدید می‌آورد که به مراتب از شدیدترین سوانح طبیعی ویرانگرتر است.

در بحران بزرگی که در سال‌های ۱۹۳۳ – ۱۹۲۹ در گرفت، حجم تولید در جهان به ۴۴% رسید (کمتر از نصف میزان قبل از بحران شد) و بزرگ‌ترین کشورهای سرمایه داری از نظر حجم تولید به سطح ۲۰ یا ۳۰ سال پیش از بحران برگشتند. چهل میلیون نفر کارگر از کار بیکار شده به خیابان‌ها ریخته شدند، هزاران مؤسسه ورشکست گردید. زیانی که از این بحران به اقتصاد جهانی وارد شد بیش از خسارات ناشی از جنگ اول جهانی بود. لبهٔ تیز بحران و نیروی ویرانگر آن علیه کارگران و تولیدکنندگان و سرمایه داران کوچک متوجه است[۱] ([۱]  – طباطبایی،رویا ؛ بحران اقتصادی و تبعات آن ؛ مجله میهن ؛ شماره۹ ؛۱۳۸۷)

  ج) اهمیت و ضرورت :

در سال های اخیر جامعه جهانی باپدیده ای به نام بحران مالی روبرو شده اند از این رو ما برای شناخت بهتر این موضوع به بررسی آثار این بحران بر روی اقتصاد جهانی  به تفصیل برروی اقتصاد کشورمان ایران خواهیم پرداخت.بحرانی که باعث پدید آمدن مشکلات زیادی از جمله افزایش بیکاران ،رکود در صنایع، رکود در گردشگری، کسری بودجه کشورها و مشکلات روانی بر خاسته از این بحران بوده است.

40,000 ریال – خرید

مقاله و پروژه و تحقیق ها به صورت فایل ورد و قابل دانلود می باشند و شما به محض پرداخت آنلاین مبلغ همان لحظه قادر به دریافت فایل خواهید بود. این عملیات کاملاً خودکار بوده و توسط سیستم انجام می پذیرد. ضمنا همان لحظه لینک دانلود به ایمیل شما ارسال می گردد.

 جهت پرداخت مبلغ شما به درگاه پرداخت یکی از بانک ها منتقل خواهید شد، برای پرداخت آنلاین از درگاه بانک این بانک ها، حتماً نیاز نیست که شما شماره کارت همان بانک را داشته باشید و بلکه شما میتوانید از طریق همه کارت های عضو شبکه بانکی، مبلغ  را پرداخت نمایید

مطالب پیشنهادی: برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید

جستجو پیشرفته

دسته‌ها

آخرین بروز رسانی

    دوشنبه, ۳۱ اردیبهشت , ۱۴۰۳
اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط digitaliran.ir صورت گرفته است
تمامی حقوق برایhttp://cofenetyas.comمحفوظ می باشد.