تحقیق بررسی رابطه رشد اقتصادی، اشتغال و توسعه صادرات در بخش کشاورزی

کافی نت یاس دنلود مقاله و تحقیق و پروژه و پاورپوینت

تحقیق بررسی رابطه رشد اقتصادی، اشتغال و توسعه صادرات در بخش کشاورزی به صورت فایل word   ( ورد ) و قابل ویرایش می باشد . که دارای ۱۲۵ صفحه بوده و جهت دریافت و دانلود متن و فایل کامل آن می توانید بر روی گزینه خرید انتهای متن کلیک نمایید و پس از وارد نموده اطلاعات و آدرس ایمیل خود قادر به پرداخت آنلاین و دریافت آنی متن کامل و فایل ورد مقاله و پروژه مربوطه باشید . همچنین لینک دانلود تحقیق مربوطه همان لحظه به آدرس ایمیل شما ارسال می گردد.

منابع فارسی

کیت گریفین، راهبردهای توسعه اقتصادی، حسین راغفر، محمد حسین هاشمی، نشر نی، ۱۳۸۲٫

دکتر مصطفی سلیمی‌فر، اقتصاد توسعه، انتشارات موحد، ۱۳۸۲٫

دکتر محمود متوسلی، توسعه اقتصادی، سازمان مطالعه و تدوین کتب علوم انسانی دانشگاه‌ها (سمت)، ۱۳۸۲٫

دیوید کلمن، فورد نیکسون، اقتصادشناسی توسعه نیافتگی، دکتر غلامرضا آزاد (ارمکی)، مؤسسه انتشاراتی و فرهنگی وثقی، ۱۳۷۸٫

مایکل تودارو، توسعه اقتصادی در جهان سوم، دکتر غلامرضا فرجادی، مؤسسه عالی پژوهش در برنامه‌ریزی و توسعه، ۱۳۸۲٫

بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران.سالهای مختلف. گزارش اقتصادی و ترازنامه بانک مرکزی

جعفری هرندی، ز. ۱۳۷۹ . صادرات غیرنفتی و اشتغا . ل پایان نامه کارشناسی ارشد اقتصاد، دانشکده علوم اقتصادی و سیاسی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران.

حفار اردستانی، م. ۱۳۸۰ . بررسی رابطه همگرایی و علیت متقابل بین صادرات و رشد اقتصاد ی بخشکشاورزی در ایرا . ن پایان نامه کارشناسی ارشد اقتصادکشاورزی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیتمدرس، تهران.

خلیلیان، ص و فرهادی . ۱۳۸۱ . بررسی عوامل موثر بر صادرات بخش کشاورزی ایرا . ن فصلنامه اقتصاد

آذرمند،ح و جعفری صمیمی . ۱۳۸۴ . بررسی رابطه بین آزادسازی اقتصادی و عملکرد اقتصاد کلان در(۳۷) ۲ ۰ ۰ ۱ ) . پژوهشنامه بازرگانی؛ ۱۰ – کشورهای جهان( ۱ ۹ ۸ ۰

بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران .سالهای مختلف . حسابهای ملی ایرا . ن اداره آمار و بررسیهایاقتصادی.

بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران.سالهای مختلف. گزارش اقتصادی و ترازنامه بانک مرکز . ی

برادران شرکا ء، ح و صفاری. ۱۳۸۴ . اندازه گیری اثر متغیرهای نیروی کار، سرمایه گذاری و صادرات(۳۷) بر رشد اقتصادی با استفاده از داده های ترکیبی. پژوهشنامه بازرگانی ; ۱۰

جعفری هرندی، ز. ۱۳۷۹ . صادرات غیرنفتی و اشتغا . ل پایان نامه کارشناسی ارشد اقتصاد، دانشکدهعلوم اقتصادی و سیاسی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران.

حفار اردستانی، م. ۱۳۸۰ . بررسی رابطه همگرایی و علیت متقابل بین صادرات و رشد اقتصاد ی بخشکشاورزی در ایرا . ن پایان نامه کارشناسی ارشد اقتصادکشاورزی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیتمدرس، تهران.

خلیلیان، ص و فرهادی . ۱۳۸۱ . بررسی عوامل موثر بر صادرات بخش کشاورزی ایرا . ن فصلنامه اقتصاد.کشاورزی و توسعه، شماره ۳۹

گمرک جمهوری اسلامی ایران.سالهای مختلف. سالنامه آمار بازرگانی خارجی

منابع لاتین

Dipendra, Sinha .1999. Export Instability,Investment and Economic Growth inAsian Countries:A Time Series Analysis.Yale University,Economic GrowthCenter.

Feder,Gershon.1983. Exports and Economic Growth. Journal of Development Economics , vol .12,pp.59-73.

Jung,Woos,and Peytony Marshall.1985.Exports Growth and Causality in Developing Countries. Journal of Development Economics,vol.18,pp.1-12

Ram,R.1985. Exports and Economic Growth: some Additional Evidence. Economic Development and Cultural Change,vol.33,pp.415-423.

Ram,R,.1987. Exports and Economic Growth in Developing Countries: Evidence from Time Series and Cross-Section Data. Economic Development and Cultural Cgange,vol.36,pp.51-72.

فهرست مطالب

فصل اول : کلیات تحقیق
چکیده ۱
مقدمه ۲
بیان مسئله ۴
اهمیت موضوع ۵
اهمیت صنعت ۷
نقش بخش صنعت در توسعه ۸
الف) روند صنعت در کشورهای صنعتی ۸
فصل دوم : ادبیات نظری تحقیق
مقدمه ۱۰
توسعه اقتصادی چیست؟ ۱۱
شاخص‌های توسعه اقتصادی ۱۲
مفهوم توسعه پایدار ۱۳
مکاتب مختلف توسعه اقتصادی ۱۹
۱٫ نظریه آدام اسمیت (۱۷۹۰-۱۷۲۳) ۲۰
۲٫ نظریه مالتوس (۱۸۲۳-۱۷۶۶) ۲۱
۳٫ نظریه ریکاردو (۱۸۲۳-۱۷۷۲) ۲۲
۴٫ مدل رشد کلاسیک ۲۳
۵٫ نظریه کارل مارکس (۱۸۸۳-۱۸۱۸) ۲۴
۶٫ مدل رشد اقتصادی سرمایه‌داری مارکس ۲۵
۷٫ نظریه شومپیتر (۱۹۵۰-۱۸۷۰) ۲۶
۸٫ مدل توسعه لوئیس- فی- رانیس (L-F-R) 27
راهبردهای مختلف توسعه اقتصادی ۲۹
نقش تعاون درتوسعه اقتصادی جوامع ۳۶
شرکتهای تعاونی صاحبان حرف وصنایع ونقش آنها درتولید ۴۱
نقش شرکتهای تعاونی درسرمایه گذاری ۴۲
تعاونی‌ها ونقش آنها درایجاد اشتغال ۴۳
تعاون و برنامه پنجساله چهارم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور ۴۵
کشاورزی و توسعه ۴۵
مشکلات بازار داخلی محصولات کشاورزی ۵۴
مشکلات سرمایه گذاری در بخش کشاورزی ۵۶
مشکلات نظام قیمت گذاری محصولات کشاورزی ۵۷
پایین بودن بهره وری در بخش کشاورزی ۵۸
مشکلات تجارت محصولات کشاورزی ۵۹
بررسی وضعیت تحقیقات کاربردی بخش کشاورزی ۶۰
چالش‌های پیش‌روی تحقیقات کشاورزی در جهان ۶۱
موضوع‌های کلیدی ۶۲
تحقیقات کشاورزی در ایران ۶۳
وضعیت اعتبارات سازمان تحقیقات و آموزش کشاورزی در برنامه چهارم توسعه ۶۷
عملکرد نظام تحقیقات و آموزش کشاورزی ۶۸
جمع‌بندی و پیشنهادها ۶۸
فصل سوم : روش تحقیق
مقدمه ۷۳
روش¬های جمع¬آوری اطلاعات (ابزار جمع¬آوری اطلاعات) ۷۴
روش تحقیق ۷۴
جامعه آماری و حجم نمونه مورد تحقیق ۷۶
قلمرو زمانی ۷۶
نمونه و نمونه گیری ۷۶
بر آورد حجم نمونه ۷۶
معرفی ابزار های جمع آوری اطلاعات ۷۷
فصل چهارم : الگو یا مدل کاربردی
نقش کشاورزی در اقتصاد پس از هدفمندی یارانه ها ۷۸
جایگاه بخش کشاورزی در اقتصاد ملی ۸۴
مواد و روش‌ها ۹۰
بحث و نتیجه‌گیری ۹۳
نتایج و بحث ۱۰۲
الف. آزمونهای اقتصاد سنجی ۱۰۲
همخطی ۱۰۲
خود همبستگی ۱۰۳
ایستایی ۱۰۳
همگرایی ۱۰۳
ب. برآورد و تحلیل معادلات ۱۰۴
رشد اقتصادی بخش کشاورزی ۱۰۴
اشتغال ۱۰۵
صادرات کشاورزی ۱۰۶
نتایج و پیشنهادات سیاستی ۱۰۸
فصل پنجم : جمع بندی و نتیجه گیری
پیشینه تحقیق ۱۰۹
نتیجه‌گیری ۱۱۱
پیشنهادات ۱۱۳
منابع تحقیق
منابع فارسی ۱۱۶
منابع لاتین ۱۱۹

چکیده

بخش کشاورزی معمولاً مهمترین بخش اقتصادی کشورهای در حال رشد است زیرا در قالب این کشورها رسالت تولید و تهیه مواد غذایی کشور و اندوختن بخش بزرگی از ذخایر ارزی کشور یکسره بعهده این بخش می‌باشند. بنابراین با توجه به اینکه این بخش در برگیرنده توده عظیمی از نیروهای انسانی می‌باشد پیشرفت کشاورزی را بایستی یکی از هدفهای بزرگ اقتصادی ـ اجتماعی وانمود کرده تعاونی‌های واقعی و مطلوب دارای جنبه‌های مختلف اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی هستند، بنابراین می‌توانند به برنامه‌ریزی جنبه انسانی داده وآن را منطبق با احتیاجات و آرمان‌های مردم نمایند. تعاونی‌ها کوشش می‌کنند در برنامه‌های توسعه عمومی ملاحظات انسانی و بشری را از نظر دور ندارند و به این ترتیب از اثرات زیانبخش پیشی گرفتن توسعه صنعتی و اقتصادی از توسعه اجتماعی جلوگیری بعمل می‌آورند.

افزایش رشد اقتصادی بخش کشاورزی و توسعه صادرات آن از یک سو به عنوان اهداف اساسی در برنام ه های اقتصادی کشور و معضل بیکاری و انتظارات اشتغالزایی بخشهای اقتصادی ازجمله کشاورزی از سوی دیگر باعث شده است که در تدوین سیاستهای بخش کشاورزی، توجه همزمان به هر سه متغیر حساس و مهم فوق و نوع رابطه آنها از اهمیت بالایی برخوردار باشد . برای این۱۳۵۰ مربوط به بخش کشاورزی و با کمک – منظور در مطا لعه حاضر با استفاده از آمار سری زمانی ۸۳روشهای اقتصادسنجی به بررسی عوامل موثر بر رشد اقتصادی بخش کشاورزی، اشتغال و صادرات آن و همچنین رابطه موجود در بین آنها پرداخته ایم . نتایج حاصل نشانگر، تاثیرپذیری رشد اقتصادی بخش کشا ورزی از اشتغال، موجودی سرمایه و بهره وری عوامل تولید؛ تاثیرپذیری اشتغال از موجودی سرمایه و صادرات بخش کشاورزی و همچنین تاثیرپذیری صادرات کشاورزی از رشد بخش کشاورزی، شاخص نسبی قیمت صادرات کشاورزی و سیاستهای ارزی و حمایتی می باشد.

بر اساس نتایج مزبور ، ضرورت افزایش سرمایه گذاری و کاهش استهلاک و بهبود بهره وری عوامل تولید برای تحقق رشد اقتصادی بالاتر؛ تمرکز بر گسترش سرمایه از طریق افزایش موجودی سرمایه و تدوین استراتژی توسعه صادرات کشاورزی به منظور گسترش اشتغالزایی بخش کشاورزی و همچنین پیگیری سیاست تولید محصولات رقابتی در بخش کشاورزی ، اصلاح نرخ ارز و تداوم و گسترش سیاستهای حمایتی (پرداخت جوایز صادراتی )به منظور توسعه صادرات کشاورزی باید از سوی دولتمردان و سیاستگذاران مورد توجه قرار گیرد.

واژگان کلیدی: کشاورزی، رشد اقتصادی، اشتغال، نرخ ارز، موجودی سرمایه، صادرات

مقدمه

نظر به اهمیت بخش کشاورزی در اقتصاد ایران، در این مطالعه عوامل موثر بر رشد اقتصادی ایران و رشد بخش کشاورزی و به‌ طور مشخص تاثیر مخارج دولت در رشد اقتصاد و رشد بخش کشاورزی به تفکیک در کوتاه‌ مدت و بلندمدت با بکارگیری الگوی ARDL با استفاده از اطلاعات دوره زمانی ۱۳۴۶-۸۸ مورد بررسی و تحلیل قرار گرفت. نتایج نشان می ‌دهد متغیرهای نسبت مخارج سرمایه ‌گذاری بخش دولتی به تولید ناخالص ملی در بلندمدت و کوتاه‌ مدت بر رشد اقتصادی تاثیر مثبت دارند. اما متغیرهای مجازی انقلاب، جنگ و شوک نفتی دارای تاثیر منفی بر رشد اقتصادی هستند. قابل ذکر است که در کوتاه‌ مدت متغیر نسبت مخارج سرمایه ‌گذاری بخش خصوصی به تولید ناخالص ملی فاقد اثر معنادار بر رشد اقتصادی است. در عین حال نسبت مخارج سرمایه ‌گذاری بخش خصوصی در بخش کشاورزی به ارزش ‌افزوده این بخش و نسبت سرمایه ‌گذاری بخش دولتی به ارزش افزوده تاثیر مثبت بر رشد بخش کشاورزی دارد. اما نرخ اشتغال نیروی کار دارای تاثیر منفی بر رشد بخش کشاورزی است. در کوتاه ‌مدت فقط متغیرهای نسبت مخارج سرمایه ‌گذاری بخش خصوصی و مخارج سرمایه‌ گذاری بخش دولتی به ارزش ‌افزوده بخش کشاورزی تاثیر مثبت دارند و متغیر مجازی جنگ اثر معنی ‌دار منفی و سایر متغیرها فاقد تاثیر معنی ‌دار هستند. ضریب جمله تصحیح خطا نشان می ‌دهد که تاثیر سیاست‌ های دولت بر رشد کل اقتصاد و رشد بخش کشاورزی در مدت زمانی نه چندان طولانی قابل مشاهده می ‌باشد. بر اساس نتایج، رشد اقتصاد ایران بیشتر از مخارج سرمایه ‌گذاری بخش دولتی و بر عکس رشد بخش کشاورزی از مخارج سرمایه ‌گذاری بخش خصوصی تاثیر می ‌پذیرد. بنابراین تقویت و توسعه توامان سرمایه‌ گذاری بخش خصوصی و بخش دولتی موجب رشد کل اقتصاد و زیربخش کشاورزی خواهد شد.

سه متغیر کلان رشد اقتصادی، اشتغال(بیکاری ) و تجارت بخشی از مباحث مهم اقتصاد کلان و

سیاستها و برنامه های اقتصادی کشورها محسوب می شوند . در این میان مقوله اشتغال (بیکاری) عمدتا به دلیل تبعات اجتماعی خاص به عنوان یکی از شاخصهای اساسی ارزیابی اقتصاد قلمداد می شود . آن اندازه که رفع بیکاری اهمیت دارد، تولید نیروی کار و ایجاد اشتغال برای آن اهمیت ندارد . به عبارتی دیگر در بسیاری از جوامع (از جمله ایران ) پیش از آنکه نقش مثبت نیروی کار در رشد اقتصادی اهمیت داشته باشد، مقوله رفع بیکاری از طریق اشتغال (مولد یا غیر مولد ) و درنتیجه فرار از تبعات اجتماعی و سیاسی بیکاری مورد توجه است . در شرایط کنونی کشورمان نیز بالا بودن میزان بیکاری در مناطق شهری و روستایی و مهاجرت بخش عمده ای از بیکاران روستایی (کشاورزان بیکار ) به سمت مناطق شهری به معضلی بزرگ ب رای جامعه و دولت تبدیل شده است . برای این منظور دولتمردان و سیاستگذاران تلاش می کنند که از هر ابزاری برای مقابله با معضل مزبور بهره گیرند . استفاده از ابزارهای پولی، مالی و تجاری به دلیل آثار سریع و گسترده می تواند گزینه موثری در این راه قلمداد شود. بر اساس مبانی نظری مربوط به اشتغال و بیکاری، سرمایه گذاری و رشد اقتصادی به دلیل ایجاد فرصتهای شغلی گسترده در اقتصاد عوامل شناخته شده ای هستند . نقش و جایگاه توسعه بازرگانی خارجی بویژه صادرات نیز از طریق ایجاد فرصتهای شغلی مستقیم (در بخش خدمات) و غیر مستقیم (در بخش تو لید) در ایجاد اشتغال در یک اقتصاد بر کسی پوشیده نیست . در این میان وابستگی بالای وضعیت بازرگانی خارجی یک اقتصاد به سیاستهای ارزی و تجاری و پتانسیلهای تولید داخلی آن اقتصاد نیز امری آشکار است .

بیان مسئله

نگاه غیر جامع به مقوله اشتغال در کشورمان باعث شده است که علیرغم اجرای سیاستهای پراکنده اشتغالزایی، توفیق چندانی در این زمینه حاصل نشود . هنوز از میان مقولات رشد اقتصادی، اشتغال و توسعه صادرات غیر نفتی (با توجه به آثار متقابل ) از سوی دولتمردان و سیاستگذاران کشور، اولویت بندی سیاستی به طور شفاف صورت نگرفته است . هرگاه در بر نامه های اقتصادی کشور ، رشد اقتصادی و توسعه صادرات غیرنفتی مو رد توجه قرار گرفته است به صورت مستقیم و غیرمستقیم مقوله اشتغال و رفع بیکاری در آن به شدت بزرگنمایی شده است . چراکه کاهش بیکاری بر ایجاد اشتغال مولد و موثر بر رشد اقتصادی اولویت داشته است . بزرگنمایی مسئله بیکاری و اشتغال باعث شده است که مقولات تعدیل نیروی کار و افزایش بهره وری آن در درجات بعدی اهمیت، قرار بگیرد . این ناهماهنگی های سیاستی در خصوص بخش کشاورزی به دلیل کاربری بیشترآن نسبت به سایر بخشها ی اقتصادی کشور، نمود و رنگ بیشتری داشته است . به نظر می رسد با کسب آگاهی از شیوه و میزان تاثیر متقابل متغیرهای مورد بحث یعنی اشتغال(بیکاری) صادرات و رشد اقتصادی بخش کشاورزی بتوان به تدوین دقیق تر سیاستهای اشتغالزایی در این بخش کمک کرد .

علاوه بر این از طریق شناسایی عوامل موثر بر رشد اقتصادی و صادرات بخش کشاورزی ، ارائه سیاستهای تقویت رشد اقتصادی و توسعه صادرات این بخش مقدور خواهد بود.

120,000 ریال – خرید

مقاله و پروژه و تحقیق ها به صورت فایل ورد و قابل دانلود می باشند و شما به محض پرداخت آنلاین مبلغ همان لحظه قادر به دریافت فایل خواهید بود. این عملیات کاملاً خودکار بوده و توسط سیستم انجام می پذیرد. ضمنا همان لحظه لینک دانلود به ایمیل شما ارسال می گردد.

 جهت پرداخت مبلغ شما به درگاه پرداخت یکی از بانک ها منتقل خواهید شد، برای پرداخت آنلاین از درگاه بانک این بانک ها، حتماً نیاز نیست که شما شماره کارت همان بانک را داشته باشید و بلکه شما میتوانید از طریق همه کارت های عضو شبکه بانکی، مبلغ  را پرداخت نمایید

مطالب پیشنهادی:
  • مقاله استراتژی توسعه‌ صادرات
  • مقاله صادرات
  • مقاله اشتغال و بیکاری
  • مقاله استراتژی های بازاریابی
  • تحقیق دگرگونی های صادرات و اقتصاد کشور
  • برچسب ها : , , , , , , , ,
    برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

    به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید

    جستجو پیشرفته

    دسته‌ها

    آخرین بروز رسانی

      چهارشنبه, ۱۲ اردیبهشت , ۱۴۰۳
    اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
    wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط digitaliran.ir صورت گرفته است
    تمامی حقوق برایhttp://cofenetyas.comمحفوظ می باشد.