تحقیق بازتولید نابرابری های اجتماعی در مدارس ابتدایی

کافی نت یاس دنلود مقاله و تحقیق و پروژه و پاورپوینت

تحقیق بازتولید نابرابری های اجتماعی در مدارس ابتدایی به صورت فایل word   ( ورد ) و قابل ویرایش می باشد . که دارای ۸۸ صفحه بوده و جهت دریافت و دانلود متن و فایل کامل آن می توانید بر روی گزینه خرید انتهای متن کلیک نمایید و پس از وارد نموده اطلاعات و آدرس ایمیل خود قادر به پرداخت آنلاین و دریافت آنی متن کامل و فایل ورد مقاله و پروژه مربوطه باشید . همچنین لینک دانلود تحقیق مربوطه همان لحظه به آدرس ایمیل شما ارسال می گردد.

منابع:

۱- عزیززاده، هادی. ۱۳۶۷٫ بررسی نابرابری های آموزشی در میان استان ها، فصلنامه تعلیم و تربیت شماره ۱۵ و ۱۶٫

۲ -مدرسی، یحیی. ‌۱۳۶۸٫ درآمدی بر جامعه شناسی زبان، تهران: موسسه مطالعات وتحقیقات فرهنگی.

۳ -حسین زاده، فتح الله. ۱۳۷۲٫ بررسی نابرابری دستیابی به فرصتهای آموزشی بین استان بوشهر در سال تحصیلی ۷۲-۷۱٫ اداره کل آموزش و پرورش بوشهر.

۴- حسینی ابریشمی، محمد. ‌۱۳۷۰٫  تغییر گونۀ سبکی در موقعیت‌های مختلف اجتماعی، پایان نامۀ کارشناسی ارشد رشتۀ زبانشناسی همگانی دانشگاه فردوسی مشهد، دانشکده ادبیات و علوم انسانی دکتر علی شریعتی.

۵- حسینی، عباس. ۱۳۷۲٫ بررسی ارتباط بین میزان تسلط و مهارت در زبان مادری در مقطع دانشگاه با یادگیری زبان دوم با توجه به متغیر طبقۀ اجتماعی، پایان‌نامۀ کارشناسی ارشد رشتۀ زبان وادبیات خارجی، دانشگاه تربیت معلم تهران، دانشکده ادبیات وعلوم انسانی.

۶- پرتوی، زیبا. ‌۱۳۷۴٫ پژوهشی بر رابطه زبان و طبقۀ اجتماعی و کاربرد آن در کودکان دبستانی بر پایه نظریه برنشتاین. پایان نامه کارشناسی ارشد رشتۀ زبانشناسی همگانی، دانشگاه فردوسی مشهد، دانشکده ادبیات و علوم انسانی دکتر علی شریعتی.

۷- علافچی، جواد. ۱۳۷۶٫ رابطۀ بین طبقۀ اجتماعی و گونۀ گفتاری از نظر پیچدگی نحوی، پایان‌نامۀ کارشناسی ارشد رشتۀ زبانشناسی اجتماعی همگانی دانشگاه شیراز، دانشکده ادبیات و علوم انسانی.

۸- دهقان، حسین. ۱۳۸۱٫ بازتولید طبقات اجتماعی در نظام آموزشی، فصلنامه تحقیقات، فرهنگی، سال هفتم، دوره جدید، شماره‌ی ۴٫

۹- منادی، مرتضی. ۱۳۷۳٫ تأثیر طبقه اجتماعی دانش آموزان بر تصور معلمان از پیشرفت تحصیلی آن ها، فصلنامه تعلیم و تربیت دوره دهم، شماره ۳-۴٫ پاییز و زمستان، شماره مسلسل ۴۰-۳۹٫

۱۰- کریمی، یوسف. ۱۳۷۳٫ روان شناسی اجتماعی آموزش و پرورش،‌ چاپ اول تهران: مؤسسه نشر و ویرایش با همکاری انتشارات فهیم.

۱۱- دهقان، حسین، و مسلم پرتو. ۱۳۸۱‌. آموزش و پرورش و توسعه. تهران: انتشارات پژوهشکده تعلیم و تربیت با همکاری مؤسسه عالی آموزش و پژوهش مدیریت و برنامه ریزی.

۱۲- گیدنز، آنتونی. ۱۳۷۳٫ جامعه شناسی. ترجمه منوچهر صبوری کاشانی. تهران، نشر نی.

۱۳- توسلی، غلام عباس. ۱۳۸۳٫ آموزش و پرورش و نابرابری‌ها، در محمد علی محمدی و حسین دهقان (گردآورندگان). آموزش و پرورش و گفتمانهای نوین. تهران: انتشارات پژوهشکده تعلیم و تربیت.

۱۴- معارف، سیدعباس. ۱۳۸۰٫ نگاهی دوباره به مبادی حکمت انسی تهران: رایزن.

۱۵- Bernstein, B. 1975a. Class, Codes, and Control, London and Boston:Routledge and Kegan paul, Vol. 1.

۱۶- Ballantine, Jeanne H. 1995. The Sociology of Education Prentice Hall, Inc. Englewaod Cliffs, New Jersey.

۱۷- Bernstein, B. 1975b. Class, Codes, and Control, London and Boston: Routledge and Kegan paul, Vol. 2.

۱۸- Sadovnik, A. 2001. “Basil Bernstein” UNESCO, International Bureau of Education, Paris: Vol. XXXI, No. 4, P687- 703.

۱۹- Hawkins, P. R. 1973. Social Class, The nominal Group and reference. In Code, Classand Control. Vol 2. Routledge and Kegan P. 178.

۲۰- Lawton, D. 1964. Social Class Language differences in group discussion. “In Language and Speech”, July-September. P. 108.

فهرست مطالب

فصل اول: طرح تحقیق
۱-۱-مقدمه
۱-۲-بیان مساله
۱-۲-۱-مسئله دوزبانگی
۱-۳-اهمیت و ضرورت پژوهش
۱-۴- اهداف پژوهش
۱-۵- سوالهای پژوهش
۱-۶- فرضیه های پژوهش
۱-۷- تعریف اصطلاحات کلیدی
فصل دوم : پیشینه تحقیق
۲-۱ پیشینه تحقیق
۲-۱-۱-نظریه بازیل برنشتاین
۲-۱-۲-پژوهش های داخلی
۲-۱-۳-پژوهش های خارجی
فصل سوم : روش تحقیق
۳-۱-روش تحقیق:
۳-۲-متغییرهای واسطه ای تحقیق
۳-۳- روش نمونه گیری
۳-۴- روایی و پایایی ابزار تحقیق:
۳-۵- روش تجزیه و تحلیل داده ها:
۳-۶- متغییرهای پژوهش و طبقه بندی آن ها:
فصل چهارم : تجزیه و تحلیل داده ها
مقدمه:
۴-۱- نتایج توصیفی و یک متغیره پژوهش
۴-۱-۱- توصیف فراوانی جنسیت معلمان مورد مطالعه
۴-۱-۲- توزیع فراوانی تحصیلات معلمان مورد مطالعه
۴-۱-۳- توصیف پراکندگی سنوات خدمت معلمان مورد مطالعه
۴-۱-۴- توصیف پراکندگی میزان تاثیر عدم آشنایی دانش آموزان مناطق دو زبانه با زبان آموزش
بر بازتولید نابرابری های اجتماعی از دید معلمان مورد مطالعه
۴-۱-۵- توصیف پراکندگی میزان تاثیر محرومیت های اجتماعی بر بازتولید نابرابری های ا جتماعی از دید معلمان مورد مطالعه
۴-۱-۶- توصیف پراکندگی میزان تاثیر پایگاه پایین اجتماعی خانواده دانش آموزان بر بازتولید نابرابری های اجتماعی از دید معلمان مورد مطالعه
۴-۱-۷- توصیف پراکندگی میزان تاثیر سرمایه فرهنگی پایین دانش آموزان بر بازتولید نابرابری های اجتماعی از دید معلمان مورد مطالعه
۴-۱-۸- توصیف پراکندگی میزان تاثیر تضاد فرهنگ حاکم بر مدرسه با فرهنگ دانش آموزان
بر بازتولید نابرابری های اجتماعی از دید معلمان مورد مطالعه
۴-۲- یافته های استنباطی
فصل پنجم : بحث و نتیجه گیری
۵-۱- بحث و نتیجه گیری
۵-۲- فرضیات پژوهش:
۵-۳-رد یا تایید فرضیات
۵-۳-۱- رد یا تایید فرضیه اول
۵-۳-۲- رد یا تایید فرضیه دوم
۵-۳-۳- رد یا تایید فرضیه سوم
۵-۳-۴-رد یا تایید فرضیه چهارم
۵-۳-۵- رد یا تایید فرضیه پنجم
۵-۳-۶- رد یا تایید فرضیه اصلی
۵-۴- محدودیتهای پژوهش
۵-۵- پیشنهادات
۵-۶- پیشنهادات تحقیق به محققین
منابع:
ضمائم

چکیده :

توجه به رسالت عظیم آموزش و پرورش که برخورداری از آموزش و پرورش همگانی برای تمامی اقشار و طبقات می باشد، نقش اساسی و سرنوشت ساز آن در جوامع بشری و تأثیرپذیری متقابل آن از کلیه ابعاد مختلف اقتصادی و فرهنگی و اجتماعی و توجه اساسی به نیازهای اجتماعی و آموزشهای تمامی اقشار و طبقات جامعه و به منظور جلوگیری از عوامل موثر در بازتولید نابرابری های اجتماعی در مناطق دو زبانه و نابرخوردار،‌ توزیع برابر سرمایۀ فرهنگی در میان اقشار و طبقات مختلف جامعه و کاهش افت تحصیلی دانش آموزان مناطق دوزبانه و نابرخوردار-و افزایش بازده نظام آموزشی که همه ساله هزینه های درخور توجهی به این امر اختصاص می یابد.

پژوهش حاضر درباره ی بررسی تاثیر متغییرهای دوزبانگی و محرومیت اجتماعی در بازتولید نابرابری های اجتماعی در مدارس مقطع ابتدایی منطقه ی صومای برادوست ارومیه می باشد.در این پژوهش درچارچوب نظریه ی بازتولید فرهنگی به بررسی چگونگی تاثیر متغییرهای زبان،فرهنگ،سرمایه ی فرهنگی و پایگاه اجتماعی دانش آموزان بر میزان بازتولید نابرابری های اجتماعی اعم از:افت تحصیلی،بیگانگی با محیط مدرسه،کمبود امکانات آموزشی و کاهش حساسیت تحصیلی و رسیدگی والدین و… می پردازد تا به سوالات تحقیق پاسخ داده شود.برطبق نظریه ی بازتولید فرهنگی در داخل نظام آموزشی شکل خاصی از نظم اجتماعی وجود دارد که این نظم ناشی از شرایط اجتماعی و تاریخی خارج از این نظام است.نظم اجتماعی نظام آموزشی کاملا به این شرایط خارجی وابسته است.در واقع کارکرد اصلی آموزش و پرورش انتقال میراث فرهنگی جامعه است.کانون اصلی توجه برنشتاین مسئله ی انتقال یعنی اینکه فرد چگونه اصول ارتباط را فرا گرفته و به تفکر و عمل درچارچوب یک شرایط خاص اجتماعی می پردازد،بوده است.و بوردیو نیز بیشتر به شراط ساختاری که انتقال قدرت در چارچوب آن صورت می گیرد و اینکه فرهنگ چگونه از طریق مدرسه بازتولید شده و مشروعیت می یابد توجه دارد.بطور کلی دانش آموزان طبقات محروم اجتماعی وگروه های اقلیت با شیوه های حاکم بر مدرسه معمولا در تعارضند.نتایج بدست آمده از پژوهش حاضر نشان می دهد که دوزبانگی و محرومیت های اجتماعی می توانند به عنوان عامل مهمی در بازتولید نابرابری های اجتماعی بخصوص در مدارس مقطع ابتدایی مناطق مذبور باشند.

واژگان کلیدی: طبقه ی اجتماعی،نابرابری های اجتماعی،سرمایه ی فرهنگی،دوزبانگی،بازتولید فرهنگی

  فصل اول طرح تحقیق

 ۱-۱-مقدمه:

نابرابری اجتماعی پدیده ای جهانی است که بر همه روابط اجتماعی میان انسانها اثر می گذارد و از سوی دیگر به دلیل گسترده بودن عوامل موثر بر نابرابری های اجتماعی کنکاش درباب این مساله ی اجتماعی را پیچیده تر می کند. یکی از پرسش های عمده ای که ذهن اکثر جامعه شناسان را به خود مشغول کرده است این است که نابرابری های اجتماعی چیست و بنیاد آنها چه می باشد و چگونه نهادهای اجتماعی مانند آموزش و پرورش به زایش مجدد آنها دامن می زند؟ بدیهی است که از جمله ریشه های نابرابری های اجتماعی را باید در شیوه توزیع ثروت ملی در میان افراد جامعه جستجو کرد. برخی نیز بر این باورند که تفاوت های میان اقشار مختلف جامعه بر شیوه های گوناگون زندگی آنها از جمله شاخص حقوق و پایگاه اجتماعی آنان اثر می گذارد و نهایتا اینکه گروهی دیگر از جامعه شناسان بر این باورند که پاره ای از سنجه های اجتماعی و اقتصادی و جهانی چون فرهنگ و مذهب و ن‍ژاد و قومیت- جنسیت و قدرت …. سبب جدا شدن افراد از یکدیگر و به پیدایش نابرابری ها دامن می زنند. آموزش و پرورش نیز به عنوان یک نهاد اجتماعی دارای کارکردهای متنوعی است که مهمترین کارکرد آشکار آن را می توان ایجاد زمینه مناسب جهت پرورش استعدادها و توانایی های افراد جامعه دانست. کارکرد آشکار دیگر آن انتقال مواریث فرهنگی و ارزشی جامعه به دانش آموزان و جامعه پذیر کردن آنهاست،‌ لذا کاملا واضح است که در جوامعی همچون کشور ما که دارای تنوع قومی و فرهنگی می باشد،‌این کارکرد را عاری از مشکل نمی سازد و تا حدی بازده مدرسه و جامعه را در رسیدن به اهداف آموزش و پرورش مختل می سازد. از این رو می توان گفت که عمده مشکلات موجود در نظام آموزشی هر جامعه ای ناشی از ساختار تضاد طبقاتی جامعه است که نظام آموزشی به آن ساختار تداوم بخشیده و آن را بازتولید می کند. محققان بر این باورند که نظام آموزشی و مدرسه لایه ای از روبنای اجتماعی اند که زیربنای آنرا فرهنگ و اقتصاد جامعه تشکیل می دهد. از نظر آنان مدارس با آماده سازی دانش آموزان برای ورود به جامعه،‌سعی در انطباق دادن ساختار مدرسه با ساختار حاکم بر جامعه را دارند. بدین معنا که آنان را در سلسله مراتبی از روابط اجتماعی قرار می دهند که منطبق با ساختار فرهنگی و اجتماعی و اقتصادی حاکم بر جامعه باشد.

در جوامع امروزی مردم انتظارات گوناگونی از آموزش و پرورش دارند آنها از دستگاه آموزشی می خواهند تا در حل مشکلات اجتماعی پیشقدم شوند و جامعه را به سمت رفاه و پیشرفت هدایت کند و مردم را از طریق فرآیند آموزش و پرورش به سوی زندگی بهتر و عادلانه تری سوق دهند. ولی آیا نظام آموزشی می تواند در این زمینه مشکل گشا باشد و نابرابری های اجتماعی را کاهش دهد و نردبانی باشد برای ارتقای افراد از طبقه اجتماعی و اقتصادی پایین تر به بالاتر و موقعیت شغلی و اجتماعی بالاتری را برای آنها فراهم کند؟ واقعیت امر این است که در عصر ما با گسترش آموزش و پرورش شمار قابل توجهی از کودکان در مدرسه به سر می برند ولی واقعیت آنست که همه آنان از امتیازات آموزش و پرورش به یک اندازه بهره نمی برند چنانچه قبلا گفته شد عمده مشکلات موجود در نظام آموزشی یک جامعه ناشی از ساختار تضاد طبقاتی جامعه است و نظام آموزشی به عنوان یک نهاد اجتماعی به آن ساختار تداوم بخشیده است و آنرا بازتولید می کند. آموزش و پرورش در شکل جدید خود به عنوان یک خرده نظام دارای فرآیند تعاملی گسترده ای با خرده نظام ها و نهادهای اجتماعی است. از یک سو تاثیر انکار ناپذیری بر آینده افراد داشته و به عنوان یکی از ابزارهای توزیع امکانات و فرصت ها می تواند تحرک اجتماعی را مسدود یا تسهیل نماید و از سوی دیگر کیفیت آموزش و عملکرد تحصیلی طی فرایند زنجیره ای از انواع نابرابری های اجتماعی متاثر شده و ضمن تاثیر بر آنها در بسیاری از موارد نیز از آنها متأثر می شود.

۱-۲-بیان مساله

برابری فرصت های آموزشی در بعد کلان نوعی نگاه انسان گرایانه و عدالت خواهانه را با خود به همراه دارد که غالباً به عنوان یک شاخص جامعۀ توسعه یافته در نظر گرفته می شود (فصلنامۀ تعلیم و تربیت شماره ۹۱، دکتر اسماعیل سرخ). جامعه ای که در آن مردم در کنار رفاه و آزادی عدالت و برابری را با هم تجربه خواهند کرد. اما در بعد خرد برابر فرصت های آموزشی، ابزار و سازوکاری است که موجب شکوفا شدن اندیشه های خلاق شده و امکان پرورش قابلیت ها را برای همه به طور مساوی فراهم می سازد. در این جا فرصت مساوی به موقعیت اطلاق می شود که در آن حتی افرادی که از پایگاه و ثروت و منزلت اجتماعی بالاتری برخوردار نیستند امکان تحریک اجتماعی را با توسل به آموزش و تحصیل دارا می باشند به عبارتی بدون درنظر گرفتن پایگاه اجتماعی و موقعیت نژادی و جغرافیایی و امثال اینها، بتوانند به طور مساوی از امکان دستیابی به پایگاه اجتماعی بالاتر برخوردار شوند. این امر در مرحلۀ اول نیازمند رفع موانع و پیشرفت شخصی افراد جامعه می باشد. ولی صرفنظر از دیدگاه های آرمان گرایانه چنانچه بخواهیم نگاهی واقع بینانه به نظام آموزشی و کارکرد آن داشته باشیم خواهیم دید که در داخل نظام آموزشی شکل خاصی از نظم اجتماعی وجود دارد که این نظم ناشی از شرایط اجتماعی و تاریخی خارج از این نظام است. و نظم اجتماعی نظام آموزشی کاملاً به این شرایط خارجی وابسته است. در واقع کارکرد آموزش و پرورش انتقال میراث فرهنگی جامعه است (دهقان،‌۱۳۸۱).

85,000 ریال – خرید

مقاله و پروژه و تحقیق ها به صورت فایل ورد و قابل دانلود می باشند و شما به محض پرداخت آنلاین مبلغ همان لحظه قادر به دریافت فایل خواهید بود. این عملیات کاملاً خودکار بوده و توسط سیستم انجام می پذیرد. ضمنا همان لحظه لینک دانلود به ایمیل شما ارسال می گردد.

 جهت پرداخت مبلغ شما به درگاه پرداخت یکی از بانک ها منتقل خواهید شد، برای پرداخت آنلاین از درگاه بانک این بانک ها، حتماً نیاز نیست که شما شماره کارت همان بانک را داشته باشید و بلکه شما میتوانید از طریق همه کارت های عضو شبکه بانکی، مبلغ  را پرداخت نمایید

مطالب پیشنهادی: برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید

جستجو پیشرفته

دسته‌ها

آخرین بروز رسانی

    چهارشنبه, ۱۹ اردیبهشت , ۱۴۰۳
اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط digitaliran.ir صورت گرفته است
تمامی حقوق برایhttp://cofenetyas.comمحفوظ می باشد.