تحقیق بادرنجویه

کافی نت یاس دنلود مقاله و تحقیق و پروژه و پاورپوینت

تحقیق بادرنجویه به صورت فایل word   ( ورد ) و قابل ویرایش می باشد . که دارای ۶۱ صفحه بوده و جهت دریافت و دانلود متن و فایل کامل آن می توانید بر روی گزینه خرید انتهای متن کلیک نمایید و پس از وارد نموده اطلاعات و آدرس ایمیل خود قادر به پرداخت آنلاین و دریافت آنی متن کامل و فایل ورد مقاله و پروژه مربوطه باشید . همچنین لینک دانلود تحقیق مربوطه همان لحظه به آدرس ایمیل شما ارسال می گردد.

منابع و ماخذ:

۱ – امیدبیگی، ر. ۱۳۷۹٫ رهیافت های تولید و فرآوری گیاهان دارویی. انتشارات فکر روز، جلد سوم. ۳۹۷ ص.

۲ – امیدبیگی، ر. ۱۳۷۹٫ رهیافت های تولید و فرآوری گیاهان دارویی. طراحان نشر. جلد اول. ۲۸۳ ص.

۳ – عماد، م. ۱۳۷۸٫ شناسایی گیاهان دارویی و صنعتی و جنگلی و مرتعی و موارد مصرف آنها. انتشارات توسعه روستایی.

۴ – جایمند، ک. و م. ب. رضایی. ۱۳۸۰٫ اسانس و دستگاههای اسانسگیری. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر  ایران(۹). موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع. شماره انتشار۲۶۹-۱۳۸۰٫

۵ – جهان آرا، ف. و ب.ب.م.، حائری زاده. ۱۳۸۰٫ اطلاعات و کاربرد داروهای گیاهی رسمی ایران. انتشارات شرکت داروگستر رازی.

۶ – راد،ک. و ش.، قاسمی نژاد. ۱۳۸۲٫ داروخانه در خانه( خانواده سالم با تغذیه مناسب). انتشارات پل. ۳۴۲ ص.

۷ – زرگری، ع. ۱۳۶۹٫ گیاهان دارویی. انتشارات دانشگاه تهران. ۹۲۳ ص.

۸ – رجحان، م. ص. ۱۳۶۲٫ شفاء با داروهای گیاهی( گیاه درمانی). ناشر کتاب فروشی خیام. ۲۴۱ ص.

۹ – شاکری، پ. ۱۳۷۵٫ ارزیابی بالینی اثرات آرام بخشی گیاه  Melissa officinalis(بادرنجبویه ) بر روی  نوروزهای اضطرابی(افسردگی واکنشی). پایان نامه دکترای داروسازی، دانشگاه تهران. ۱۲۹ ص.

۱۰ – سرمدنیا، غ. و ع.، کوچکی. ۱۳۶۹٫ فیزیولوژی گیاهان زراعی. انتشارات جهاد دانشگاهی دانشگاه فردوسی مشهد.

۱۱ – صمصام شریعت، ه. ۱۳۷۴٫ پرورش و تکثیر گیاهان دارویی. انتشارات مانی، ۴۲۰ ص.

۱۲ – شفیعی، ک. ۱۳۶۹٫ بررسی داروها و گیاهان خواب آور و ارام بخش در طب گذشته ایران و ارائه فرمولاسیون  داروئی مناسب. چهارمین سمینار گیاهان دارویی ایران. دانشگاه علوم پزشکی تهران.

۱۳- علیمدد، م. ۱۳۷۵٫ بررسی مواد و ترکیبات متشکله اسانس بادرنجبویه. پایان نامه کارشناسی ارشد شیمی تجزیه دانشگاه تهران ، ۲۳۱ ص.

۱۴- محمدی گلرنگ، ب. ۱۳۸۰٫ جایگاه اقتصادی گیاهان دارویی در جهان و ایران. مجموعه مقالات همایش ملی گیاهان دارویی. انتشارات موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع. شماره،۲۸۰-۱۳۸۰٫

۱۵- مومنی، ت. و ن.، شاهرخی. ۱۳۷۷٫ اسانسهای گیاهی و اثرات درمانی آنها. انتشارات دانشگاه تهران. ۱۵۸ ص .

فهرست مطالب

چکیده ۱
مقدمه ۳
فصل اول معرفی ۴
مشخصات گیاه ۸
مشخصات تیره نعناوجنس ملیسا ۹
مشخصات بوتانیکی بادر نجبویه ۱۰
کلیاتی در مورد اسانس ها ۱۴
روشهای اسانس گیری ۱۵
روشهای تقطیر ۱۶
روش های عصاره گیری ۱۶
روش های فشردن ۱۷
ترکیب شیمیایی اسانس ها ۱۷
ترپنوییدها ۱۸
ترپنهای اساسی ۱۸
فصل دوم: کاشت ، داشت، برداشت گیاه ۱۹
نیاز های اکولوژی ۲۰
مواد وعناصر غذایی مورد نیاز ۲۱
آماده سازی خاک ۲۲
نقش نیتروژن در طبیعت ۲۴
علائم کمبود ازت ،زمان ونحوه مصرف کودهای ازته ۲۵
عوامل موثر درمیزان نیتروژن خاک ۲۶
تاثیر منفی کودهای شیمیایی در خاک گیاه ۲۷
تاثیر کود های شیمیایی اوره برخصوصِات کمی وکیفی گیاهان ۳۰
تارِخ وفواصل کاشت ۳۳
روش کاشت ۳۴
کشت مستقیم ۳۴
کشت غِیر مستقیم ۳۵
مراقب و نگهداری ۳۶
برداشت محصول ۳۸
جمع آوری بذر ۳۹

فصل سوم:گونه های مختلف گیاه و کاربردها ۴۰
مشخصات تیره نعناع ۴۱
صفحات تشریحی تیره نعناع ۴۲
صفحات اختصاصی جنس ۴۲
مشخصات گیاه شناسی بادرنجبویه ۴۳
ترکیبات بادر نجبویه ۴۶
ترکیبات اسانس بادر نجبویه ۴۶
خواص دارویی بادر نجبویه ۴۷
کاربرد بادرنجبویه در صنایع ۴۹
تقلبات دارویی ۵۰
مصرف آشپزخانه ای ۵۰
ترکیبات شیمیایی ۵۱
خواص درمانی ۵۱
اهمیت اقتصادی گیاهان دارویی ۵۲
کاربرد صنعتی گیاهان دارویی ۵۳
نتیجه و بحث ۵۴
منابع و ماخذ ۵۵

چکیده

بادرنجبویه از گیاهان معطری است که مردم بعضی سرزمینها از مدتها پیش خواص دارویی آن را می دانستند و برای درمان برخی بیماریها از آن استفاده می‌کردند.

در ایران نامهای دیگری همچون ملیس, فرنجمشک، وارنگ بو و یا حتی بالنگ بو هم به آن گفته می شود. از قدیم الایام به عنوان یک گیاه دارویی شناخته شده و مردم از آن استفاده می کردند .مواد موثره ی بادرنجبویه اثر آرامبخشی اعصاب و بیماریهای معدی و قلبی دارند. از آن به عنوان آرامبخش استفاده می شود و اثر سنبل الطیب را تشدید می کند . از اسانس آن استفاده های فراوانی در صنایع آرایشی بهداشتی و داروسازی می شود .

بادرنجبویه در کشورهای آلمان ، چک ، اسلواک ، هلند ، بلغارستان و مجارستان در سطوح وسیعی کشت می شود.

بادرنجبویه در طول رویش به هوای گرم و نور کافی نیاز دارد . بذرها در دمای ۱۰ تا ۱۲ درجه سانتی گراد جوانه می زنند ، ولی دمای مناسب برای جوانه زنی ۱۸ تا ۲۰ درجه سانتی گراد است . درجه حرارت مطلوب در طول رویش این گیاه ۲۰ تا ۲۲ درجه سانتی گراد است . بادرنجبویه برای مدتی قادر به تحمل درجه حرارتهای پایین ( ۲۰ – تا ۲۵ – درجه سانتی گراد ) می باشد.

بادرنجبویه را می توان چهار تا پنج سال متوالی در یک زمین کشت کرد . پس از این مدت باید با گیاهان مناسب به تناوب کشت می شود .

لازم به ذکر است گیاهی که هم اکنون در سبزی فروشی ها به نام بادرنجبویه به فروش می رسد گیاه دیگری با نام فارسی بادرشبو است که اثراتی تا حدودی شبیه بادرنجبویه ولی خفیف تر دارد.

در ضمن در فروشگاههای عطاری هم به علت عدم آشنایی عطاران سنتی و جمع آوری کنندگان گیاهان از منابع طبیعی با علم گیاهشناسی ، گیاهی به نام گل اروانه که برگهایی بسیار شبیه بادرنجبویه دارد به فروش می رسد. لذا باید توجه نمود که با استفاده از این گیاهان توقع ایجاد اثرات بادرنجبویه را نباید داشت.

وجه تمایز بادرنجبویه با گیاهان مذکور این است که بادرنجبویه برگهای قلبی شکل دارد در حالی که بادرشبو برگهایی کشیده و به طول ۳ تا ۵ سانتی متر و عرض ۱ تا ۵/۱ سانتی متر دارد . همچنین تمایز آن از گل اروانه یا دوای شیخ علی این است که در بادرنجبویه برگها بویی شبیه لیمو دارند که در گل اروانه این بو اصلاً به مشام نمی رسد.

واژه های کلیدی: بادرنجبویه، گیاه دارویی، روش کاشت، اسانس ها

مقدمه:

بادرنجبویه گیاهی است پایا و پرشاخه و پرپشت به ارتفاع ۳۰ تا ۸۰ سانتی متر و بسته به شرایط اقلیمی بیشتر و یا کمتر هم می شود. منشا آن شرق مدیترانه و جنوب اروپا گزارش شده است و در اسپانیا تا قفقاز و در آسیای صغیر و ایران رویش دارد. برگها قلبی شکل ، متقابل و دندانه دار با دندانه های فاصله دار از هم است. روی برگها را کرکهای ریز سفیدرنگی پوشانده است. طول برگها ۳ تا ۶ سانتی متر است و عرض آنها هم ۳ تا ۴ سانتی متر. رنگ برگها معمولا در سطح فوقانی سبز تیره و در سطح تحتانی سبز روشن است و هنگامی که در دهان گذاشته شوند باعث خشک شدن دهان و ایجاد مزه ی گس می شود که به خاطر دارا بودن تانن است. برگها دارای رگبرگهای برجسته و ظاهری ناصاف هستند. ساقه ها همانند سایر گیاهان خانواده نعناعیان چهارگوش و مستقیم هستند و به ندرت اتفاق می افتد که به صورت خوابیده روی زمین قرار بگیرند (که در گیاهان جوان این اتفاق بیشتر است). ریشه ها به رنگ قهوه ای و از روی استولونها خارج می شوند.  گلها در خرداد تا اواسط مرداد و در زاویه بین برگها ظاهر شده و دارای رنگهای سفید یا گلی هستند و به تعداد ۶ تا ۱۲ تایی در محور برگها ظاهر می شوند . کاسه و جام آن دارای دو لوب است که لوب بالایی دارای دو لوب و لوب تحتانی دارای سه لوب است. بر روی کاسه ی گل ۱۳ رگه قابل تشخیص است. پرچمها دی دینام ( ۲بزرگ و ۲ کوچک) هستند و میوه ی چهارفندقه ای قهوه ای رنگ دارد.

فصل اول:معرفی

آدمی باید به غذایش، بخوراکش و به آنچه میخورد توجه داشته باشد که از هر نظر پاک و تمییز، حلال، مباح و قابل خوردن باشد و از نظر بهداشت و سلامتی بایستی دقت کافی مبذول دارد که آنچه میخورد سالم باشد و چه از نظر ظاهر و چه از نظر باطن، آلوده نباشد مال کسی در آن نبوده، حق کسی را نخورد و توجه داشته باشد که چه میخورد به اندازه کافی بخورد و آیا آنچه میخورد خوردنی است. آیه ۲۴ سوره عبس.

کشور پهناور ایران با برخورداری از سابقه تاریخی در طب و داشتن استعدادهای بالقوه جغرافیایی، اقلیمی و دارا بودن حدود ۳۰۰ روز آفتابی با دامنه تغییرات دمای روزانه ای حدود ۵۰ درجه سانتیگرادی در سال و داشتن شرایط متفاوت اکولوژیکی و زیستی و با دارا بودن بیش از ۷۵۰۰ گونه گیاهی که حدود ۱۰ تا ۱۵ درصد آن دارویی شناخته شده، دارای پتانسیل بالقوه بسیار بالا برای تولید و اشتغال زایی و صادرات میباشد و این لازمه مدیریت صحیح و ایجاد یک سیستم یکپارچه بین بخشهای مختلف کشاورزی، منابع طبیعی، صنایع دارویی، داروسازی، مراکز تحقیقاتی، دانشگاهی و بازرگانی است. توجه به برخی آمارهای موجود در زمینه گیاهان دارویی ما را به اهمیت گیاهان دارویی بیشتر واقف خواهد ساخت.

60,000 ریال – خرید

مقاله و پروژه و تحقیق ها به صورت فایل ورد و قابل دانلود می باشند و شما به محض پرداخت آنلاین مبلغ همان لحظه قادر به دریافت فایل خواهید بود. این عملیات کاملاً خودکار بوده و توسط سیستم انجام می پذیرد. ضمنا همان لحظه لینک دانلود به ایمیل شما ارسال می گردد.

 جهت پرداخت مبلغ شما به درگاه پرداخت یکی از بانک ها منتقل خواهید شد، برای پرداخت آنلاین از درگاه بانک این بانک ها، حتماً نیاز نیست که شما شماره کارت همان بانک را داشته باشید و بلکه شما میتوانید از طریق همه کارت های عضو شبکه بانکی، مبلغ  را پرداخت نمایید

مطالب پیشنهادی: برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید

جستجو پیشرفته

دسته‌ها

آخرین بروز رسانی

    پنج شنبه, ۲۰ اردیبهشت , ۱۴۰۳
اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط digitaliran.ir صورت گرفته است
تمامی حقوق برایhttp://cofenetyas.comمحفوظ می باشد.